Kis türelmet...
Sokáig tárolható a gyökeresen felszedett karfiol a tárolóban.
Egy nem fűtött helységben virágládába rakott gyökeres karfiol november-decemberben. / Karácsonyra-szilveszterre../
Hatása az egészségre:
1. Hozzájárul az egészséges szívhez 2. Csökkenti a koleszterin szintet 3. Segít az immunrendszer egészséges felépítésében 4. Pozitív hatása van a magzat fejlődésére 5. Gazdag kalcium-forrás 6. Gazdag ásványi anyag forrás 7. Csökkenti a rák kockázatát 8. Segíti a fogyást 9. Méregteleníti a szervezetet 10. Emeli a K-vitamin szintet
Sok ízletes recept van, amelyeket a karfiol felhasználásával még finomabbá lehet tenni.
A karfiol legelterjedtebb elkészítési módja a főzés vagy párolás, ami után más zöldségekkel, vagy teljesen külön fogásként szolgálják fel. A karfiol főzéséhez kövesse a következő lépéseket:
• Főzés előtt (tárolás alatt ne) mossa meg friss vízzel a zöldséget. Ha tárolás alatt mossa meg a karfiolt, az felgyorsítja a rothadást.
• Egy késsel távolítsa el a zöldség külső leveleit, és válassza le a karfiolfejeket a szárról, amelyhez a levelek kapcsolódnak. Vágja le a kis virágokat a karfiolfej fürtjeiről.
• Forraljon fel vizet egy edényben és helyezze a karfiol darabokat egy párolóedénybe, majd azt helyezze a forró vízzel teli edény fölé. Takarja le a párolóedényt és párolja a karfiolt 15-20 percig.
• Az idő leteltével vegye le a párolóedényt a másik tetejéről, és egy késsel vagy villával szurkálja meg a karfiolt, hogy elég puha-e. Ha megfelelő, tegye egy tányérra a zöldséget, adjon hozzá egy csipet sót vagy borsot és tálalja, ahogy szeretné.
• A zöldség megfőzése ugyanolyan egyszerű, mint a párolás. Az elkészítése hasonló lépésekből áll, mint a párolásnál. Vágja fel a zöldséget, helyezze egy edény forrásban lévő vízbe, majd sózza meg. Főzze legalább 15-20 percig, és tálalja frissen.
https://drtihanyi.com/egeszseges-eletmod/egeszseges-taplalkozas/a-karfiol-borre-hajra-es-egeszsegre-gyakorolt-jotekony-hatasa-15-pontban?bsgs=5
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 6 éve
Látta 261 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!