Kis türelmet...
A rétes minőségét nálam a töltelék minősége, mennyisége is befolyásolja!
Akinek nincs ideje rétestésztát nyújtogatni, csinálhat előregyártott réteslapokból is.
A képen látható rétest nem hajtogattam, mint ahogy szokásos, hanem alúlra is két réteget és fölülre is két réteget raktam. Természetesen mielött a felsőt ráraktam, töltelékkel megtöltöttem.
A kisült rétest késsel téglalapalakura metéltem.
Az ilyenformán készült süteményt először csináltam, és jó lett...
A töltelék különlegességét az adja meg, hogy szintén nem a megszokott módon készült: A diós és a mákos is tartalmaz darált zabpelyhet és búzadarát, valamint reszelt almát.
Sütés kezdete után pár percre, valamint a közepe-vége felé 2 dl vizzel lett felöntve, mivel száraz töltelékkel csináltam . Valószínű, hogy tejjel is lehet csinálni...sőt talán jobb is.
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 338 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!