Kis türelmet...
Kakaós csiga
Hozzávalók: 40 dkg liszt
2 db tojás sárgája
1 kocka élesztő
4 dkg vaj
4 dkg cukor
2,5dl tej + pici cukor
csipetnyi só
Töltelék:
14dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
10-15 dkg vaj
2-3 evk. kakaó
Ha megsült:
2 dl meleg tejszín
5 dkg cukor
Elkészítés: Az élesztőt a meleg tejben a cukorral felfuttatjuk, a
tészta hozzávalóit belerakom a kenyérsütő gép tartályába, hozzáadom az
élesztőt, és kidolgoztatom a géppel. A töltelékhez a vajat kikeverem a
cukrokkal és a kakaóval. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán
vékonyra nyújtom, majd a kakaós vajat egyenletesen elkenem rajta.
Bejgliszerűen feltekerem és kb. 2cm-es darabokra vágom. A tepsit
kivajazom, egymástól kis távolságra belerakom és kicsit (kb 20 perc)
hagyom kelni. A sütőt előmelegítem és készre sütöm. A tejszínt
felmelegítem, feloldom benne a cukrot és a megsült tészta tetejére
öntöm és visszatolom egy kicsit a forró sütőbe. (Ettől lesz foszlós).
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!