Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Kakaós csiga


Hozzávalók: 40 dkg liszt
2 db tojás sárgája
1 kocka élesztő
4 dkg vaj
4 dkg cukor
2,5dl tej + pici cukor
csipetnyi só

Töltelék:

14dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
10-15 dkg vaj
2-3 evk. kakaó

Ha megsült:

2 dl meleg tejszín
5 dkg cukor
Elkészítés: Az élesztőt a meleg tejben a cukorral felfuttatjuk, a tészta hozzávalóit belerakom a kenyérsütő gép tartályába, hozzáadom az élesztőt, és kidolgoztatom a géppel. A töltelékhez a vajat kikeverem a cukrokkal és a kakaóval. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtom, majd a kakaós vajat egyenletesen elkenem rajta. Bejgliszerűen feltekerem és kb. 2cm-es darabokra vágom. A tepsit kivajazom, egymástól kis távolságra belerakom és kicsit (kb 20 perc) hagyom kelni. A sütőt előmelegítem és készre sütöm. A tejszínt felmelegítem, feloldom benne a cukrot és a megsült tészta tetejére öntöm és visszatolom egy kicsit a forró sütőbe. (Ettől lesz foszlós).

Címkék: hagyományos recept

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu