Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

Hogyan lehet megérteni a Bibliát?

Maga a Biblia ad választ erre a kérdésre. Bármilyen legyen is a neveltetésünk vagy az iskolázottságunk, Istennek a Bibliában található üzenetét nem nehéz megérteni (5Mózes 30:11).

Mi segíthet megértenünk a Bibliát?
  1. Legyen helyes a szemléletmódunk. Fogadjuk el Isten Szavaként a Bibliát. Legyünk alázatosak, mert Isten a büszke embereket elveti (1Tesszalonika 2:13; Jakab 4:6). Ugyanakkor ne legyünk hiszékenyek. Isten azt akarja, hogy használjuk az értelmi képességünket (Róma 12:1, 2).

  2. Imádkozzunk bölcsességért. „A magad értelmére ne támaszkodj” – írja a Biblia a Példabeszédek 3:5-ben. Inkább kérjük kitartóan Istent, hogy adjon nekünk bölcsességet a Biblia megértéséhez (Jakab 1:5).

  3. Tanulmányozzuk rendszeresen. Sokkal többet fogunk hasznosítani a Biblia tanulmányozásából, ha rendszeresen tesszük, nem pedig csak olykor-olykor (Józsué 1:8).

  4. Tanulmányozzuk témák szerint. Ha megvizsgáljuk, hogy egy-egy témáról mit ír a Biblia, az hatékony módszer arra, hogy megismerjük a tanításait. Kezdjük az alapoknál, és aztán folytassuk az összetettebb témákkal (Héberek 6:1, 2). Amint összevetünk különböző bibliaverseket, láthatjuk, hogy a Biblia önmagát magyarázza meg. Még a „nehezen érthető” részletek is világossá válnak más bibliaversek fényében (2Péter 3:16).

  5. Kérjünk segítséget másoktól. Isten arra buzdít minket, hogy fogadjuk el olyanok segítségét, akik már megértették a Bibliát (Cselekedetek 8:30, 31). Jehova Tanúi ingyenes bibliatanulmányozást ajánlanak fel. Ahogyan az első keresztények, ők is részleteket vizsgálnak meg a Bibliából, hogy segítsenek másoknak megérteni a tanításait (Cselekedetek 17:2, 3).

Mi az, ami nem szükséges a Biblia megértéséhez?
  1. Kiemelkedő intelligencia vagy magas iskolai végzettség. Jézus 12 apostola megértette a Szentírást, és tanította is másoknak, noha voltak közöttük olyanok, akikről azt mondták, hogy „iskolázatlan és egyszerű emberek” (Cselekedetek 4:13).

  2. Pénz. A Biblia tanításait ingyen megismerhetjük. Jézus ezt mondta a tanítványainak: „Ingyen kaptátok, ingyen

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Címkék

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu