Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Milyen a sikeres nő? Az irodában ő a főnök. Tárgyalásokat folytat és megingathatatlan döntéseket hoz. Otthon különleges ételeket főz családjának, gyermekeivel kizárólag pedagógiailag értékes játékokat játszik. Rendszeresen sportol és hetente kétszer kozmetikushoz és fodrászhoz jár, így mindig ápolt külsejű. Mindaz jellemző rá, ami egy nő álma, vágya lehet: jól néz ki, sikeres, boldog anya, feleség. Munkahelyén vezető pozíciót tölt be és az ágyban is tökéletes szerető.

Anyaság és karrier a filmeken tökéletesen öszszeegyeztethető, de vajon a valóságban működik-e egyszerre ez a két dolog? Vizsgáljuk meg közelebbről ezt a kérdést: Milyen a sikeres nő?

A siker

A sikerMi is az a siker? A siker az a tevékenység, amit a külvilág előtt végzünk, és a siker attól siker, hogy mások annak ítélik meg, és ezt minden módon a tudtunkra is adják. Mindennek, ami létezik, van kezdete, és van vége. Hogyan is születik a siker? Először egy gondolat születik meg az ember fejében. A gondolat nő, növekedik, míg egyszer csak vágy lesz belőle. A vágy cselekedetekre sarkall. Ha valamire vágyódunk, és tenni is hajlandók vagyunk érte, akkor – ha elég sokszor és elég sokáig cselekszünk – sikeresek leszünk. A siker feldobottá, boldoggá tesz minket, ragyogunk, és kicsivel a föld felett közlekedünk. Azután egy újabb gondolat újabb vágyat szül, és a figyelmünk más célok felé fordul, más sikerekre vágyódunk. A kör bezárult - a kör újra indul.

Csoportban a siker szóval szabad asszociációs játékot játszottunk. Néhány a reagálások közül: boldogul, eredményes, elismert, híres, győztes, szerencsés, nyert ügye van, túltesz a másikon, lepipálja, diadalt arat, gazdag, nyereséges, sok ember főnöke, megnyeri a vitákat, megvalósítja az elképzeléseit, sportversenyt nyer, megtalálta a lelki békéjét. Amikor ezek az utolsó szavak elhangzottak, olyan csend lett, hogy szinte tapintani lehetett. Ott maradt a levegőben a kérdés: a siker kívülről ered, vagy belülről fakad?

Minden emberi közösségben a közösség normái határozzák meg, hogy mi is a siker. A csoport meghatározza az értékeit, és aki a csoportnormák szerint él, aki megfelel az elvárásoknak, az sikeres ember a többiek szemében.

A pszichológia az emberi lélek egyik kulcskérdésének tekinti a siker- és a kudarcélmények megélésének módját. Az orvosi kutatások szerint a pszichoszomatikus megbetegedések hátterében a lelki élet zavara áll, és ezek közül is kiemelkedő az elszenvedett kudarcok hatása.

A sikeres ember, a tevékeny ember - ez is tapasztalat - sokkal kevésbé betegszik meg, mint mások. Hányszor hallani: „meghalni sincs időm, annyi a tennivalóm”. Ezt az álpanaszos mondatot azonban általában megelégedett mosoly kíséri.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu