Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A levendulaolaj fő hatásai a típustól függően: nyugtatás, relaxáció, bőrápolás, sebgyógyulás, rovarok, az olaj vírusokkal, baktériumokkal és gombákkal szembeni hatása.

Illóolaj levendulában

 

Az illóolajokat egy növény felhasználja anyagcsere-folyamatainak szabályozására, valamint a ragadozók és a betegségek elleni védelemre. Mindkét rovar idegenkedik a bennük található illóolajoktól, csakúgy, mint az emlősök, például a juhok és a kecskék, akik általában nem szikárak a lágyszárú növények kiválasztásakor. Inkább engedik a levendula körül növő gyomok ízét, és biztosítják az optimális megtermékenyítést az ételek kiválasztott maradványaival. Önvédelemként a levendula kifejlesztette ezt az erős fertőtlenítő és rovarriasztó hatást. Figyelemre méltó, hogy minél északabbra termesztik a levendulát, annál alacsonyabb az illóolajtermelés. Ennek eredményeként a levendula rendelkezik a legnagyobb gyógyító tulajdonságokkal,

Hogyan működik az olaj

 

Desztillációval nyert „olajként” értékes hatóanyagainak nagy részét ebből a nagyszerű gyógynövényből nyerik, és így a legjobban elérhető. Az olaj a levendula fajtáinak különféle anyagait az illaton keresztül optimálisan szállítja az agyba, és zsír nélküli tápláló anyagokat a bőrbe, sebekbe, égési sérülésekbe, csípésekbe és hegekbe juttatja. A levendulaolaj különösen alkalmas inhalálásra, így a légutakra és a légutakra gyakorolt ​​hatásra is.

Segítség a pszichének

 

Erre a területre a valódi levendula, a Lavandula Angustifolia olaja előnyösebb. A levendula sikeresen támogatja az olyan pszichológiai panaszokat, mint idegesség, alvászavarok, belső nyugtalanság és szorongás. A pszichére gyakorolt ​​hatása ugyanolyan tudományosan bizonyított, mint a vegetatív idegrendszerre gyakorolt ​​harmonizáló hatása, amely szabályozza a légzést, a szívverést, a vérnyomást, az anyagcserét, a gyomorsav termelését stb. És ez nagyon jó toleranciával - sem függővé, sem fáradttá teszi - és megszokási hatások nélkül. A levendulaolaj problémamentesen akár hosszú ideig is használható.

A levendulaolaj élénkít

 

A levendulaolaj, különösen az igazi levendulaé, egyszerre élénkítő, helyreállító és frissítő hatással van a testre. Ezek a tulajdonságok tökéletesen kiegészítik egymást a pszichére gyakorolt ​​hatásával. Mondhatni, hogy harmonizálja az általános hangulatot. A stressz csökken, és a depressziós, letargikus lelkiállapot pozitívan befolyásolható. Használatakor gyorsan beáll a hangulatvilágító állapot.

Levendulaolaj bőrre és pattanások ellen

 

A levendulaolaj fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális hatással is rendelkezik, ezért nagyon hatékony gyulladás, pattanások, bőrbetegségek, foltok és bőrgombák kezelésében. A tarajos levendula és a gyapjú levendula keveréke bevált, mindkettőnek vírusellenes (különösen gyapjú levendula) és antibakteriális hatása van. Az igazi levendulából származó olaj pedig elősegíti a sebgyógyulást nyílt sebekben, horzsolásokban, égési sérülésekben és karcolásokban. Rovarcsípésből származó duzzanat és viszketés esetén a valódi levendula olajat keverje össze a tüskés levendula (Lavandula latifolia) olajával, amelyet tüskés olajnak is neveznek, és takarékosan alkalmazza. Jó eredményeket értek el sérülések, amikor néhány csepp kiváló minőségű levendulaolajat (Lavandula Angustifolia) visznek fel közvetlenül a sérült területre és gondosan elosztják. Hűtő hatással van a leégésre és más égési sérülésekre is, és csökkenti az égő hólyagok képződését. Ezek a tulajdonságok teszik a levendulaolajokat rendkívül népszerű elsősegély-nyújtási termékké, akár otthon, akár útközben. Különösen a levendulaolaj antimikrobiális tulajdonságai kerülnek át a szoba levegőjébe. Fertőtleníti a helyiségeket, és ezáltal csökkenti a levegőben található csírákat. A múltban a tuberkulózist sikeresen megakadályozták és ilyen módon kezelték. Gyógyító tulajdonságait a légutak gyulladása, például krónikus hörghurut esetén is értékelik

Levendula illóolaj

 

Alapvetően meg kell említeni, hogy az esszenciális  levendulaolaj  nem ajánlott közvetlen belső önfelhordáshoz, és irritációt okozhat a nyálkahártyán. Ez különösen a tarajos, gyapjas és köpő levendula fajokra vonatkozik. Ne feledje az illóolajok használatakor jelentkező esetleges mellékhatásokat sem . Kérjük, megbeszélje orvosával vagy alternatív orvosával a betegség esetére vonatkozó kérelmeket is.  

Címkék:

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu