Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

2007. november 4., vasárnap 11:48

 

Az egyetlen riválissal, Hector Faubellel folytatott férfias küzdelem végén másodikként ért be a gyorsaságimotoros-vb Valenciai Nagydíján Talmácsi Gábor; a dobogó középső foka a 125 köbcentiméteresek világbajnoki címét jelenti a magyar motorosnak.
 
Az egyetlen riválissal, Hector Faubellel folytatott férfias küzdelem végén másodikként ért be a gyorsaságimotoros-vb Valenciai Nagydíján Talmácsi Gábor; a dobogó középső foka a 125 köbcentiméteresek világbajnoki címét jelenti a magyar motorosnak.

 


 

 

 

 

 

 

Talma az időmérő edzés után a vasárnapi bemelegítést is megnyerte, ismét három tizedmásodperc különbséget detektáltak közte és Faubel között; Lukas Pesek és Mattia Pasini nagyon közel volt Faubelhez. Mindez azonban csak tájékoztató jellegű lehetett a futam előtt.

Első blikkre úgy tűnt, jól kapta el a rajtot Talma, ám a célegyenes végén "csak" negyediknek fordult, Faubel nyolcadik volt, Sergio Gadea pedig rontott, lecsúszott egy ívről. Az első kör végén Talma már második volt, Faubel ötödik, ám pillanatokkal később a vezetést is megszerezte. Két kör után Talmácsi, Pablo Nieto, Faubel volt a sorrend, a jól rajtoló Bradley Smith és Pol Espargaro visszaesett.

Két és fél kör után máris új szakaszába érkezett a verseny, Faubel megkaparintotta a második helyet és üldözőbe vette csapattársát. A következő körökben nagyjából egy másodperces előnyt őrizgetett Talma, a többiek nem tudták tartani a lépést. Pesek Nietót megelőzve már harmadik volt, Faubel pedig ezredről ezredre faragta lejjebb hátrányát, útközben többször is megdöntve saját pályacsúcsát.

Tizenöt körrel leintés előtt Faubel a célegyenesben leelőzte Talmát, majd büszkén visszanézett rá, amitől el is vétette a kanyart, újra csak második volt. Egy körre rá borzalmas csata kezdődött, ismét oda-vissza előzéssel, aminek eredményeképp a közben már harmadik Pasini öt másodperces hátránya három és félre csökkent.

A két éllovas folyamatosan előzgette egymást, Pasini újabb másodpercet hozott rajtuk, majd a 11. kör végén ismét lezajlott a "Faubel előz, Talma vissza" rituálé, azzal a különbséggel, hogy Faubel meg is csúszott a balosban, Talmácsi ezzel némi levegőhöz jutott. Közös főnökük, az Aspar-csapatot irányító Jorge Martinez vadul csóválta a fejét a pálya szélén.

Öt körébe telt Faubelnek újra befogni Talmácsit, aki ezalatt ismét kicsit növelte előnyét üldözőivel szemben. Gadea közben összekapta magát, egészen a harmadik helyig jött fel. Martinez utasítása szerint Gadea nem szólhatott bele csapattársai dolgába. Öt körrel leintés előtt ismét célegyenes végi oda-vissza előzést mutattak be. Egy körre rá megismétlődött ugyanez, miközben az üldözők még közelebb kerültek.

Hátulról a harmadik körben nem változott a sorrend, Talma mindent beleadott, Faubel nem tudta kínozni; két körrel leintés előtt szintén semmi. Utolsó kör: a célegyenes végén ismét előz Faubel, Talma ismét azonnal vissza; a kör közben Talma keményen tartja vezető helyét, de Gadea is ott van, ám előzni nem mer; az utolsó kanyarokban Faubel előz, Talma kizökken, de visszaveri Gadeát. A célegyenesbe Talmácsi Gábor másodikként fordul, ezen a helyen is intik le: Talmácsi Gábor világbajnok!

"Fantasztikus érzés! Próbáltam folyamatosan a határon menni, verseny közben párszor elbizonytalanodtam, de hittem benne, hogy meg tudom csinálni. Hector többször kihasználta, hogy erősebb a motorja, elment a határig, de talán nem lépte túl azt. Mindenek előtt köszönöm a csapatnak és a támogatóimnak, nagyon jó éven vagyunk túl" - nyilatkozta a friss világbajnok.

Stefano Favaro, Talma menedzsere higgadtan értékelt: "Sok és kemény munka eredménye mindaz, amit Gábor most elért. Remek csapat, kiváló motor és egy szupertehetséges versenyző kell ahhoz, hogy valaki világbajnok lehessen. Gábor évről évre fejlődött, most ért csúcsra, s ha ezt tudja tartani, akkor egy magasabb géposztályban is befuthat. Nagy ünneplést csapunk!"

Faubel nem csak a valenciai versenyt, az egész évet is értékelte: "Azt hiszem, az év egészét tekintve én voltam a leggyorsabb versenyző, én nyertem a legtöbb futamot és álltam legtöbbször dobogóra, de nem volt szerencsém, ezért nem nyertem meg a bajnokságot. Mindent megpróbáltam ma, de egyszerűen lehetetlen volt megnyernem a vb-t."

Sergio Gadea szűkszavú nyilatkozatában gratulált csapattársainak, Talmácsinak természetesen a bajnoki címhez, Faubelnek pedig a remek év végi teljesítményéhez.


A Valenciai Nagydíj 125 kcm-es kategóriájának végeredménye:

1. Hector Faubel, Bancaja Aspar, 40:14.228 perc
2. Talmácsi Gábor, Bancaja Aspar, + 0.128 másodperc
3. Sergio Gadea, Bancaja Aspar, + 0.286
4. Mattia Pasini, Polaris World, + 0.826
5. Lukas Pesek, Valsir Seedorf Derbi, + 0.878
6. Esteve Rabat, Repsol Honda, + 5.850
7. Pablo Nieto, Blusens Aprilia, + 9.038
8. Bradley Smith, Repsol Honda, + 13.034
9. Kojama Tomojosi, Red Bull KTM, + 20.734
10. Pol Espargaro, Belson Campetella Aprilia, + 21.002

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu