Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A szemtréning nem magyar találmány, a félre értések elkerülése miatt írom csak, mert nagyon sokan azt gondolják, ez valami újabb hülyeség.

 

A hivatásos szemtrénerek tanulnak és szakvizsgát tesznek azért, hogy a szakmát gyakorolhassák.

 

Tájékoztatásul csak a szemmel foglalkozó foglalkozásokról leírnám a következőket:

 

A szemorvos orvosi  egyetemet végzett, szemet vizsgál és gyógyít, kezel,operál, szemüveget, kontaktlencsét ír.

 

Az optometrista főiskolát végzett szakember, aki szemet vizsgálaht, de nem kezelhet.szemüveget ír és kontaktlencsét illeszt.

 

A  látszerész szakmunkás érettségi után  tanul  egy kettő éves  iskolában, ahol megtanulja szemüveg készítésének módját

 

 

A szemtréner érettségi után tanul kettő évet, és megtanulja azokat a technikákat, életmód és életviteli korrekciókat, amivel a látást lehet tehermentesíteni .A szemtréner szakma csak 1997 óta látezik, ezért kevesebb a képesített szakember ebben a szakmában, mint a többi szemmel foglalkozó szakmában..

 

 

 

 

 

 

SZEMTRÉNING ELJÁRÁSOK OKTATÁSA

A szemtréner –iriszdiagnoszta :nem más , mint a látást tehermentesítő életmód és életviteli módszerek szakembere, a látás trénere, azaz szemtréner.

Szemtréner- iriszdiagnoszta képzés -ETI szakmai  vizsgára felkészítés


Röviden csak néhány szóban szeretném vázolni, hogy mennyire összefügg minden mindennel.

hiszen a „szem a lélek tükre és a test ablaka ”/Ozsváth M/

Szemtréning eljárások összefüggése a táplálkozással

A kínai filozófia szerint a máj meridián a szemre nyílik. Ebből következik, hogy minden májat, epehólyagot érintő betegségnek a szemen is megjelenhetnek vagy már meg is jelentek..

Az utóbbi időben a tudósok és a természetgyógyászok is egyre nagyobb figyelmet fordítanak a szembetegek, különösen a szemfenék meszesedésben szenvedő embertársaink betegségének javítására, karban tartására.

Mi, alternativ szemészek különösen odafigyelünk a fent leírt tényre, hiszen a szemfenék meszesedés a tudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan betegség.

A hagyományos kínai orvoslás „szervórája” szerint az epe fő működési ideje éjjel 11 és 1 óra között, míg a májé ezt követően 1-3 óra között van. Nem véletlen, hogy a különféle máj- és epepanaszok zömmel erre az időre korlátozódnak.

Májunk mintegy 4-500, mások szerint közel 1000 élettani funkció koordinálásáért és végrehajtásáért felel. Bár ötszörösen túlméretezett, s igen gyorsan regenerálódik, mégis tönkre lehet tenni. A kezdet visszanyúlik a méhen belüli életre, amikor a kismama rendszeresen dohányzott, alkoholizált, esetleg a szükségesnél több gyógyszert vett be. Tovább rontja a helyzetet a csecsemőkorban a cumisüvegbe adagolt cukros tea vagy gyümölcslé, a kisgyermekkorban adott szintén cukros tea, kakaó, üdítők, sütemények, nagy mennyiségű lekváros kenyér, és cukorkák, melyek mind erjedést idéznek elő a szervezetben. A máj a cukrot alkohollá bontja le, s a gyermek mája csaknem egy alkoholistáéhoz hasonlatos. Nem is beszélve a felborult sav-lúg egyensúly miatt elszaporodó gombák toxinjainak májkárosító hatásáról. A belgyógyászati megbetegedések közül kiemelkedően magas a máj és epe betegségek aránya.
Sok bőrgyógyászati, migrénes, mozgásszervi és egyéb betegség hátterében is a máj és epe elégtelen működése állhat.

Milyen jelek, tünetek hívják fel a figyelmet az esetleges rendellenességre, betegségre?

Első a jobb bordaív alatti állandósult nyomásérzet, esetenként görcsös állapotot,
ami hányásig fokozódó migrént eredményezhet. Ilyenkor a hányás végén epe ürül, s a görcs egy csapásra megszűnik. Ezután ájulásszerű álom következik, s néhány óra múlva már nyoma sincs a rosszullétnek.,. Emésztésünk egyensúlyba hozásához szükségünk van a Candida gombára, melynek mennyisége nem haladhatja meg a hasznos bélflóra 2%-át
. Ennél nagyobb mennyiség esetén a gombák által termelt méreganyagok különböző kellemetlen tüneteket (puffadás, gyomorégés, gyomorfájás, rossz lehelet, hasmenés, székrekedés stb.) produkálhatnak

Erősíteni kell az immunrendszert (lehetőleg szervezetbarát ,gyógynövény alapú szerekkel);
Segíteni kell a szervezet tisztító-méregtelenítő mechanizmusát (szintén gyógynövény-készítményekkel);

Olyan természetes gomba elleni szereket kell alkalmazni, amelyek nem terhelik a szervezetet (a májat);
Candida elleni diétát kell tartani többek között a cukor, csokoládé, egyéb könnyen oldódó szénhidrátok, élesztővel készült termékek (kenyér pirítással fogyasztható) erjedéssel, penészgomba struktúrával előállított élelmiszerek teljes kiiktatásával.

A szervezetben túlszaporodott gombák tápanyagelvonásukkal, méreganyagaikkal állandó stresszben tartják a védekező rendszert, így könnyen kialakulhat a glukóz-, laktóz- és a glutén intolerancia, illetve az allergia. A gabonafélék, illetve a glutén különleges helyet foglalnak el a táplálkozási allergének sorában, mert nemcsak allergiás, hanem általános gyomor-bélrendszeri tüneteket okozhatnak (pl. hányinger, hányás, hasmenés, felszívódási zavarok, bél eredetű vér- és fehérjevesztés, hasfájás, puffadás).

Hajlamosító tényezők csecsemő- és kisgyermekkorban: a szervezet immunológiai éretlensége, az anyatejes táplálás korai elhagyása, idegen fehérjék (pl. tehéntej) korai bevezetése, a hajlam öröklődése első fokú rokonoktól, atópiás hajlam.

A táplálékallergiák (glutén- és lisztallergia is) gyermekkori előfordulása szerte a világon emelkedik, jelenleg 0,5–7,5%-ra becsülhető. Ennek magyarázata az iparosodás, a növekvő környezetszennyezés, a növényvédő- és tartósítószerek fokozott alkalmazása. Csecsemő- és kisgyermekkorban a fehérje-allergia (tehéntej, tojás, szója, gabona) a leggyakoribb.

A glutén -, illetve a lisztérzékenység és allergia kezelése és megszüntetése érdekében a betegnek teljesen és véglegesen ki kell iktatnia étrendjéből a négy gabonafajtát (búza, árpa, rozs, zab) és azok származékait – helyettük rizs, kukorica és szója fogyasztható.

Tapasztalatok szerint a Candida elleni terápia és diéta során a táplálékallergiák (beleértve a gluténallergiát is) tünetei néhány hónapon belül legalább 70–75%-ban megszűnnek. Ne feledje, a megelőzés mindig fontosabb a kezelésnél!

A kiegészítő terápiaként alkalmazott természetgyógyászati javallatok elsősorban a helyes étrendre vonatkoznak. Bőséges, hidegen sajtolt olajat, tojást vagy olajos tengeri halat, egyéb zsiradékot tartalmazó „epehajtó” reggeli (a meleg nyári hónapok kivételével helytelen délig csak gyümölcsöt enni). A hasnyálmirigy kímélése érdekében fogyasszunk rendszeresen friss zöld kaprot! Délben zöldségleves, kifőtt tönköly tészta, kásafélék, párolt zöldségek, leveles nyers saláták, burgonya, hal (étkezés után szopogassunk el egy kiskanál hidegen sajtolt olajat). Vacsorára lényegileg ugyanez a választék, de kisebb adagban, egyedül a saláták mennyisége lehet több. Tavasszal a tyúkhúr és pitypang saláta remekül kiegészíti ezt a rendszert.

Használjuk erjedésgátló fűszereket is: kakukkfű, borsika , ánizs, kömény, majoránna, szurokfű stb.

Teánkat készíthetjük többek között apróbojtorján, ezerjófű, katáng, pitypanglevél és gyökér, menta, ánizs, kömény, tyúkhúr vagy körömvirág felhasználásával, de sohasem édesítve.
Dr. Szem
alternativszemdr.hu

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu