Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

A Nikken, Isamu Masuda egy csodálatos víziójával kezdődött, amelyben az egészség megvalósításának a feltétele, az élet egyensúlyon való megközelítése e mai, rohanó világban.

Ez az úttörő koncepció, melynek az elve, hogy az Egészség Öt Pilléren nyugszik vezetett oda, hogy a Nikken egy világvezető iparággá fejlődött a wellness területén, és jelenleg több mint 30 országban megtalálható.

A vízió megszületik
Isamu Masuda rendszeresen használta a japán termálfürőket és kimondottan kedvelte a medence kavicsos aljzatú felületét, mely frissítő, serkentő érzést nyútott a talpának. Csodálta e régi bevállt szokást és egy hirtelen ötlete támadt; miért ne készítenének egy olyan talpbetétet, amelynek viselése olyan érzés, mint a fürő kavicsos alja, ötvözve a régi mágnesesség jótékony, frissítő hatásával, mely a Távol Keleten már nagyon jól ismert.

1973-ban a vállalat neve megfogalmazódik, ami Nikken lesz, két japán szó összetételéből a Nihon és Kenko, amelynek jelentése: "Japan és egészség.

Terjeszkedés Amerikába
Tom Watanabe 1984-ban csatlakozott a céghez, majd öt évvel később, amikor a vállalat megnyitotta egyesült államokbeli központját, az észak-amerikai ügyletek igazgatója lett. A Nikken egy, a los angelesi Wilshire Boulevardon levő kis bérelt irodában kezdte meg tevékenységét öt alkalmazottal.

Amilyen kicsi volt a cég, olyan nagy volt az optimizmus. Isamu Masuda és Tom Watanabe, bármerre néztek, azt látták, hogy a Nikken óriási változásokat idéz elő az emberek életében. Városról városra szervezték az új Tanácsadók képzését és motiválását, mire a wellness koncepció 1992-re az USA és Kanada egész területén jelen volt, majd 1993-ban eljutott Mexikóba is.

A cég felvirágzása
1996-ban a Nikken az egyesült királysági Milton Keynes-i központtal megkezdte európai tevékenységét. Megint csak az történt, hogy a cég egy kis bázison kezdte meg tevékenységét, amely azonban hamar átlépte az országhatárokat és nemzetközi szintűvé vált. 1996 végére az Egyesült Királyság és Svédország is csatlakozott a Nikken országok családjához. A következő évben a vállalat tovább terjeszkedett Németországba, Hollandiába, és Olaszországba, valamint megerősítette üzleti tevékenyégét Spanyolországban és Portugáliában.

Franciaország 1998-ban csatlakozott a Nikken családhoz, melyet 1999-ben Finnország és Írország követett. A Nikken világszintű terjeszkedésével párhuzamban új termékekkel is bővítették a választékukat.

1999-ben, amikor a 66 millió dolláros beruházásból épült Nikken Világközpont átadásra került a dél-kaliforniai Irvine-ban található vadonatúj Spectrum ipartelepen, Isamu Masuda tudta, hogy álma valósággá vált. Ezzel párhuzamosan a vállalat folyamatosan terjeszkedett Európában: megnyitotta Ausztriát, Norvégiát, Svájcot, Dániát, Belgiumot, Romániát, Magyarországot és Lengyelországot.

Globális terjeszkedés
Napjainkra a Nikken valóban globális nagyvállalattá nőtte ki magát, mely nagyszerű filozófiájának és innovatív termékeinek köszönhetően sok országban népszerűvé vált.

Az emberek világszerte magukévá tették az Egészség Öt Pillére és a Nikken Wellness Home filozófiát. Az innovatív termékek felfedezése során életvitelükhöz valló hozzáállás is enerikusabbá válik,az "egyéntől egyénhez" jellegű értékesítés, valamint a könnyen követhető, könnyen elérhető üzleti lehetőség egy teljesen új eletvitelt alakíthat ki.

A Nikken viziója a jövőre nézve azt a tényt hangsúlyozza, hogy a wellness életstílus lehetősége mindenki számára elérhető legyen bárhol él a világ területén.

Idővonal

1975
Isamu Masuda megalapítja a Nikkent a japán Fukuoka városában.
Japánban megkezdik az első Magsteps® mágneses talpbetétek, a későbbi KenkoInsoles® értékesítését.

1979

Nikken megkezdi a Kenkopad® értékesítését, ami a mai Nikken alvásrendszer elődje.

1984

Japánban Tom Watanabe csatlakozik a Nikkenhez, mint képzési igazgató.

1989

Tom Watanabe-t kinevezik észak-amerikai ügyletek igazgatójának. Megkezdi működését a Nikken USA.

1991

Tom Watanabe Elnök-vezérigazgatóvá válik.

1995

A kaliforniai Irvine-ban megnyílik az Észak-Amerikai központ.

1996

Az Egyesült Királyságban Anthony Chaplin csatlakozik a Nikkenhez és kialakítja az európai működést.
A Nikken megnyitja Svédországot.

1997

A Nikken Hollandiában, Németországban és Olaszországban terjeszkedik, valamint kiterjeszti tevékenységét Portugáliában és Spanyolországban.

1998

A Nikken megnyitja Franciaországot.

1999

A Nikken megnyitja Finnországot.
A Nikken megnyitja 66 millió dolláros költségvetésből épült Világközpontját a kaliforniai Irvine-ban.

2000

A Nikken elindítása Ausztriában.

2001

A Nikken megnyitása Norvégiában.
Az európai központ egy nagyobb telephelyre költözik, amely az angliai Milton Keynes-ben kerül átadásra.

2002

A Nikken megnyitása Svájcban.
Londonban, az elnöki rezidencián tartott megbeszélésen, Cherie Blair (Tony Blair, Nagy-Britannia miniszterelnökének a felesége) ajándékba kap egy talpbetétcsomagot.
A Nikken telephelyet létesít Németorságban az egyre növekvő számú német tanácsadók jobb kiszolgálásának érdekében.

2003

A Nikken megnyitja Dániát és Belgiumot.
The PiMag® vízrendszer forgalmazását megkezdik Europában.

2005

A Nikken megnyitja Oroszországot, Romániát és Magyarországot.

2006. szeptember 30. és október 1. között.

A Nikken megnyitja Törökországot és Lengyelországot
Seisho, KenkoComfort Deluxe, a PiMag® Ultra Zuhany és a Nikken Essential Balance termékek forgalmazását megkezdik Európában

2007

A Nikken főzőedények esedékes forgalmazása Európában

2010

Vision 2010 – célunk az 1millió Wellness otthon létrehozása, felfejleszteni 10 000 egészséges milliomost és elérni az 5 milliárd dolláros éves forgalmat.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu