Kis türelmet...
Boci szelet
Hozzávalók:
• 11 evőkanál kristálycukor
• 11 evőkanál étolaj
• 15 evőkanál tej
• 15 evőkanál liszt
• 2 evőkanál kakaópor
• 4 tojás
• 1 csomag sütőpor
• A foltokhoz:
• 50 dkg túró
• 4 evőkanál gríz
• 1 tojás
• 1 citrom héja
• 20 dkg kristálycukor
• 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalókat a kakaópor nélkül. A legvégén a habbá vert tojásfehérjét. A tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a kakaóport belekeverjük. Így lesz kétszínű a tésztánk. Kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt (lásd a képen) közepes nagyságú tepsibe teáskanállal kis halmokat rakunk felváltva (egy sárga, egy barna tészta). A túrót elkeverünk 4 evőkanál grízzel, 1 egész tojással (én felvertem a fehérjét habnak, sőt volt olyan, hogy volt még maradék tojásfehérjém, azt is hozzátettem, így még finomabb lett a túrós része), 20 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, reszelt citrom héjjal. Kiskanállal gombócokban a tepsiben lévő tésztára rakjuk, természetesen belesüllyed, és sütés után ha kihűlt, felvágva tarka lesz, mint a boci. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Kategória: Hobbi, játék
Feltöltés ideje: 13 éve
Látta 280 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!