Kis türelmet...
1 kiló vaddisznó comb
A páchoz
őrőlt babérlevél 2-3 darab
4-5 szem boróka bogyó
1 kis ág kakukkfű
1 deci fehér bor
1 kis kanál őrőlt fekete bors
1 közepes vöröshagyma
7-8 deka vaj
35 deka friss vargánya gomba
2-3 deci húsleves alaplé
1 deci vörösbor
só
2 deci tejföl
2 deci főző tejszín
1 kanál liszt
pár csepp citromlé
A vadhúst 2 centis kockákra vágom és összekeverem a fehérbort a vízzel babérlevéllel, boróka bogyóval, borssal,kakukkfűvel és tűzdelt vöröshagymával.és egy éjszakát a pácban hagyom
MásnapEgy lábasban avajat felolvasztom. A húsokat kiveszem a pácléből .Az olvasztott vajon a húst megpirítom, a megszűrt páclevet ráöntöm hozzáadom a húsleves alaplét ha az nincsen akkor 2 leves kocka is megfelel., majd kis lángon kb 1-vagy 1,5 óra alatt puhára főzöm a húst
A megtisztított vargányát tetszés szerinti vékony csíkokra vágom és a már megfőtt húshoz hozzáadom ezzel még 10 percig főzöm
A tejfölt a vörösborral és a főző tejszínnel és a liszttel kikeverem simára és a gombás vadhúshoz öntöm .
Ezzel még 1-2 percig kicsit forralom , pár cspp citrom levet is adhatok hozzá.
Párolt rízzsel tálaltam
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 39 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!