Kis türelmet...
50 deka burgonya
25 deka liszt
só
1 kanál zsír
1 egész tojás
kb 40 szem szilva
fahéj cukor
zsemlemorzsa étolaj
Ebből a mennyiségből nekem 36 darab lett
A burgonyát sós vízben megfőztem árpaszíroztam és amikor már nem volt forró hozzáadtam a zsírt lisztet sót és a tojást. Összegyúrtam és lisztezett deszkán kinyújtottam felkockáztam a tészták közepébe szilvát és cukrozott fahéjat tettem és gombócokat formáltam belőle .forró vízben kifőztem , majd hidegvizzel leszürtem és zsemlemorzsába forgattam.porcukros fahéjjal meghintettem
Amorzsa készítése
kb 1 deci olajat felhevítek hozzáadok 10-15 deka morzsát megpirítom és melg vízzel kicsit felengedem és morzsásra keverem. Ebben a finom morzsába forgatom a gombócokat
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 11 éve
Látta 96 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!