Kis türelmet...
Hozzávalók
6 darab csirkecomb
1 kanál szárnyas fűszer -keverék
fél deci olaj
só
bors
1 közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 deci száraz fehérbor
30 deka brokkoli
15 deka reszelt sajt
3 deci tejföl
burgonya
A combokat megtisztítom és sózom valamint a fűszerkeverékkel bedörzsölöm az olajjal meglocsolom és lefedve a hűtőbe tárolom 1-2 óra hosszat
4-5 szem közepes burgonyát egészben megfőzöm
Majd leszűröm és megpucolom majd karikákra szelem
A hagymát karikákra szelem a fokhagymát kisebb darabokra és a sütőedény aljára teszem.Erre rakom rá a hűtőből kivett csirkecombokat szépen ráteszem és a bort az edénybe öntöm lefedem és 180 fokon megsütöm .kb 40-45 perc
Egy másik sütőedénybe a burgonya karikákat lerakom .A combokat a pecsenyeléből kiszedem és a burgonyára teszem az egészet meglocsolom a pecsenyelével és visszateszem a sütőbe, hogy szép pirosra megsüljön a csirkecomb.
Amikor már szép pirosra sültek reszelt sajtos tejföllel megkenem a combokat és visszateszem 10-15 percre a sütőbe.
Közben a brokkolit megfőzzük és kis rózsákra szedem majd amikor tálalom a húst mellérakom.Lajos Mari konyhájából van a recept
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 9 éve
Látta 54 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!