Kis türelmet...
Hozzávalók
6 dareab csirkecomb
3-4 kanál mustár
2 kiskanál morzsolt kakukkfű
só
bors
10 deka bacon szalonna
1 közepes vöröshagyma
1,5 deci száraz fehérbor
2 deci tejföl
1 evőkanál mustár
1 kanál liuszt
A combokat megmosom .papírtőrlővel szárazra törlöm
A húsokat sózom borsozom, és mustárral megkenbem ezt félreteszem 1-2 órát a hűtőbe várakozik
A szalonnát felkockázom és zsírjára pirítom én tettem alája két kanál olajat és vizet is .amikor megpirultak kiszedem a zsírból és a felkockázott vöröshagymát szintén ebben a zsírban megpirítom a kakukkfüvet is hozzáadom és kiszedem egy edényben
A húsokat a forró zsírban min dkét oldalukat pőrcösre megsütöm és ezeket is kiszedem .
Ekkor öntöm a zsiros edénybe a bort és addig keverem amíg a pőrzsanyagot feloldjon ettől lesz jó ízű a hús.Amikor az alkohol elpárolgott visszateszem a szalonnát a vöröshagymát és a húsokat is megsórom még egy kis kakukkfűvel és lefedem kb 25-30 per alatt megfől a hús
Amikor a hús megpuhult kiszedem és a tejfölös mustáros lisztel behabarom
Utána a húsokat visszateszem és még kb 3-4 percig eggyütt forralom
Olajban sült burgonyával tálaltam
Ez az étel a család kedvence lett
A tetejét apróra vágott petruskával meghintettem
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 116 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!