Kis türelmet...
Hozzávalók
30 deka tarkabab
egy kisebb csülök
2 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshahyma
20 deka kolbász
őrőlt pirospaprika
olaj a rántáshoz
petrezselyem zőld
2 nagyobb sárgarépa
2 petrezselyem só
kis kanál őrőlt tárkony
2 evőkanál liszt
tejföl
A babot előző este megmosom és beáztatom áztatás alatt háromszor lecseréltem a vizet
Másnap tisztavízben felteszem a csülökkel kolbásszal együtt amit szintén már előzőleg letisztítottam
A sárgarépát zöldséget megtisztítottam és a babbal és csülökkel együtt megfőzöm. kb 1-1,5 óra alatt megfőtt a hús is ,
Ekkor a csülköt kiveszem a levesből és feldarabolom
Elkészítem a rátást A petrezselymet hagymákat apróra összeaprítottam
Az olajat feltettem a tűzre és a liszttel zsemleszínű rántást készítek beleöntöm a felaprított hagymákat hozzáadom az őrőlt pirospaprikát és vízzel felöntöm
A rántást a babhoz öntöm beleteszem a hús darabokat és a kolbász karikákat valamint a tárkonyt
Eggyet forralom és kézzelgyúrt csipetkét teszek bele amit addig főzők a levesben amíg felnem jön a leves tetejére
A tejfőlt tálaláskor adom hozzá
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 10 éve
Látta 33 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!