Kis türelmet...
Hozzávalók
50 deka sertés csont nélküli karaj
fél deci olíva olaj
25 deka laskagomba
só
frissen őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
egy kis csokor kapor
vágott petrezselyem
5 szem szilva
1 kanál méz
fél deci bor
A körethez
főtt burgonya
só
4 deka vaj
2 deci tejföl
Az olajat felmelegítem a csíkokra vágott karajt beleteszem és fehéredésig forgatom.Hozzáadom a szeletelt laskagombát sózom borsozom a fokhagymát is összezúzva hozzáadom .a kaport is és a petrezselymet apróra vágva hozzáadom.Egy féldeci borral felöntöm és lefedem.
Amikor a bor már elpárolgott hozzáadok egy kanál mézet a szeletelt szilvát én mirelit szilvát használtam.Egy kicsit megforgattam a mézben a gyümölccsel együtt és felöntöttem kb 1 deci vízzel és lefedve puhára és szaftosra készítettem.Tejföllel készült burgonyával tálaltam
A tejfölös burgonyához a megtisztított burgonyát sós vízben megfőztem összezúztam egy kevéske vajjal és egy kis pohár tejföllel
Ezzel tálaltam a karajcsíkokat Nagyon finom étel szerintem bármilyen hússal elkészíthető
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 8 éve
Látta 175 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!