Kis türelmet...
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
20 dkg burgonya,
1 dkg élesztő,
1 dkg só,
2 dkg cukor
, 1,5 dl tej,
1/2 dl víz,
olaj a sütéshez.
A megtisztított burgonyát megfőzzük, majd leszűrés után azonnal áttörjük, és hagyjuk lehűlni. Közben az élesztőt a tejben a cukorral összevegyítem és a lisztes burgonyához adom .közben sózom egy-két kanál langyos vizet adok hozzá és a géppel addig dolgozom amíg elválik az edény oldalától.Ekkor meleg helyre teszem kelesztem és ha már megkelt lisztes gyúródeszkán kinyújtom tetszés szerinti nagyságúra kiszaggatom forró olajban 1-2 perc alatt szép pirosra megsütöm .
Tejföllel és reszelt sajttal fogyasztom
Kategória: Saját
Feltöltés ideje: 8 éve
Látta 170 ember.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!