Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

alóban Benedek az utolsó előtti pápa?
Írta: paranormal 12 febr : 07:51 Kategória: A múlt rejtélyei 65527_495770003791367_111276361_n.jpgDerült égből villámcsapás... senki sem számított arra, hogy XVI. Benedek pápa ma bejelenti, hogy február 28-án lemond a pápai trónról. A Szentatya rendkívül idősen, 78 évesen vált pápává még 2005-ben, így élemedett kora és ezzel együtt megromló egészsége miatt hagyja ott Szent Péter trónját.

Benedek pápánk nagyon komoly kihívással nézett szembe uralkodása elején. Boldog II. János Pál pápa világszerte megnyerte hívők és nem hívők rokonszenvét, kitűnő életszentségben és szeretetben élte életét, kitűnően vezette az Egyházat és szolgálta az Urat. Életének számos megdöbbentő és példamutató momentuma között is kiemelkedett, mikor merénylőjét (aki majdnem kioltotta életét, mikor többször rálőtt s el is találta) meglátogatta a börtönben. 2000-ben amnesztiát kért a férfinak, aki a pápai látogatás hatására katolikus hitre tért.



A média széles körében támadták az új pápát, akinek ráadásul rendkívül nehéz politikai viszonyok között kellett kormányoznia. A gyermekmolesztálási ügyek kezelése első feladatai között volt: azt mondta, hogy az Egyház tévedett, mikor azt gondolta, az ilyen ügyekben kizárólag a megbocsátás útján járhat, mert szeretetből büntetni is lehet. Mindent megtett az efféle ügyek tisztázása és az igazság kiderítése, ezzel együtt a klérus megtisztítása érdekében. Végre olyan változás indult be, amelyet az egyházon belül is sokan sürgettek. Új szemléletű pápát vártak sokan Benedekben, mert korábban maga is bírálta a papi cölibátus egyházfegyelmi szabályát. De pápaként a tradíciók és az egyházi bölcsesség egyaránt jellemző volt a Szentlélek kegyelméből uralkodó egyházfőre.

Nem osztotta meg a katolikusokat, de szorosabbá fűzte a közöttünk lévő köteléket. Nyitott a fiatalság és az internet világa felé, ami korábbi hiánya szintén nagy elmaradása volt egyházunknak. Az idős pápa most úgy érzi, nem tudná megfelelő színvonalon ellátni fontos feladatát, s ezért új pápát kell választani. A konklávét márciusra hívták össze. A pápaválasztó bíborosok (köztük a közepes szinten esélyesnek tartott prímásunk, dr. Erdő Péter atya) tehát hamarosan új egyházfőt választanak.

Szomorúan hallottam a hírt, de tisztelem a pápai döntést. Korábban csak egyszer volt rá reális lehetőség, hogy magyar pápa vezesse a katolikusokat. Az 1500-as évek elején Bakócz Tamás dominikánus bíboros, esztergomi érsek, konstantinápolyi pátriárka jutott közel a trónhoz. Szót kell ejtenünk egy próféciáról, mely hátborzongató időket jósol. Szent Malakiás 111+1 pápáról írt listát, s jóslata meglehetősen pontosnak bizonyult. Nem neveket írt, hanem szimbólumokat és jellemzőket, melyek azonban föllelhetők a pápaság történetében. A lista 450 éve került nyilvánosságra, azóta minden pápára ráillett a jóslat. A csupán 33 napig uralkodó I. János Pált félholdról nevezi el (a nagyon rövid ideig pápáskodó reform szemléletű pápa épp félholdkor ült trónjára), az utána következő II. János Pált a nap vajúdásából (napfogyatkozásból) született egyházfőnek nevezi. Előző pápánk épp napfogyatkozás idején született. XVI. Benedekről azt írta, hogy az olajfa dicsősége lesz. Jelenlegi pápánkat szokták az olajfa pápájának is nevezni, sőt az izraeli miniszterelnök is olajfát ajándékozott neki a két vallás közötti béke jelképeként, mivel egy izraeli útján a pápa egy olajfa mellett elsétálva azt mondta, jó lenne, ha a vatikáni kertet is ilyen díszíteni. A jóslat szerint azonban ezután már csak egy utolsó pápa jön, méghozzá Péter. Ezzel a kereszténység végórájához érkezik, a Bibliában is jelzett utolsó óra üt, és sokan meghalnak majd. A baljós prófécia így fejeződik be:

Az Anyaszentegyház utolsó üldözése idején Péter, a római fog uralkodni. A juhokat sok szorongattatás közepette fogja legeltetni. Ezután a Hétdomb-várost elpusztítják, és a rettenetes Bíró megítéli a népét. Vége.

 A hét domb városa Róma. Jelenleg mindössze két Péter nevű bíboros van a konklávéban: Erdő Péter és a ghánai Peter Turkson, aki ráadásul az egyik legesélyesebb jelölt. A valóságban viszont nem kötelező a bíborosi testületből választani, s bár az elmúlt évszázadokban ez vált szokássá, kánonjogilag akár egy laikus is lehetne pápa. Szintén nem biztos, hogy a pápa valódi neve Péter lesz, lehetséges, hogy csak ezt veszi föl majd pápai névnek. Emellett pedig a prófécia hitelességéről a Vatikán sosem nyilatkozott. Nem tudunk róla, hogy hiteles jövendölés lenne, így persze semmi ok az idegeskedésre. Mégis érdekes, mert több szent jövendölés szerint is az utolsó időkben Rómát meggyilkolt papok teste fogja borítani, hiszen egy nagy álvallásossággal, álszentséggel, majd pedig keresztényüldözéssel érkeznek el az utolsó napok.

network.hu

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu