Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

http://www.mindenamionismeret.hu/jovokep/filmek
Kulturális Kreatívok NET TV filmjei

Akik képesek megváltoztatni a jövőt - Kulturális Kreatívok Net TV 1. adás (Klikkelj a mondatra!)

A kulturális kreatívok legújabb filmje. Tévézés helyett!
Mi írunk történelmet, változtassunk jelenünkön, változtassunk gondolkodásmódunkon!
Témák: organikus építészet; civil mozgalmak; közösségi összefogások; ökorendszerek; bizalmon alapuló emberi együttműködés; új technológiák, áttörések; valódi érték teremtés, biodinamikus gazdálkodás; planetáris tudat; szuper vályog házak; dombházak; környezettudomány; részvételi demokrácia.

- Akik képesek megváltoztatni a jövőt 2 - Kulturális Kreatívok Net TV 2. adás (Klikkelj a mondatra!)

Változtassunk jelenünkön, változtassunk gondolkodásmódunkon!

Néhány vélemény a filmről:
"Köszönöm szépen, egy csodás filmet kaptunk megint. Azért szeretem ezeket a filmeket mert bar az igazsagot megmutatja de mindig pozitív erőt is kapni."
"Nagyon jó, hogy vannak, akik jobbá tennék a világot! Csak így tovább!"
"Gratulálok! Nagyon jó, léleksimogató adás volt."
"nagyon tetszett az adás !! csak így tovább!! nekem külön öröm volt egy rég nem látott kedves ismerőst látni az adásban!!"
"Remek film! Lelkesedést a folytatáshoz!"
"Köszönjük. Lélekemelő. Csak így tovább ;)"
"Megoldások egy élhetőbb világ irányába!"
"Egy gyertyaláng kilométerekre ellátszik, ha ég..."

És zárógondolatként pedig: "Nincs erősebb hadsereg az egész világon, mint egy eszme, amelynek eljött az ideje." Victor Hugo

Kulturális Kreatívok - Kórházakról, egyéb alternatívákról (Klikkelj a mondatra!)

A kulturális kreatívok filmje az orvoslásról. 


Keresd fel EGYEBEK-Kedvenc videóim menüpontunkat is, ahol a Kulturális Kreatívok csoportjának más filmjeit is megnézheted! (Klikkelj a mondatra!) 

- 2012 jövőképe Dr. Egely György szemével

Beszélgetés a Viva Natura TV - A másképp tudás csatornája adásában.

1956+56=2012. A forradalmi változások forradalma. A világ óriási változás előtt áll. A történelem eddig periódikusan ismétlődött. Most viszont nem egy bukott civilizáció helyett egy újabb civilizáció felemelkedése várható, hanem az ősi emberi kultúra kiteljesedése, ahol a szeretet a mindenki számára elérhető, minőségi életet hozza meg. Ezek a szabad emberek fogják meghódítani az univerzumot űrhajóval, akár időutazások által.

Itt éred el:
http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=8b0b38413

- Az utolsó óra - Híradás a Föld állapotáról

Hetesi Zsolt előadása a Békés Városi Kultúrális központban. Fenntartható fejlődés, megújuló energiák. Milyen nehézségek várnak az emberiségre pár éven belűl? 4 év és elhagyjuk az olajcsúcsot, ami akkora energia kiesést eredményez, hogy nem tudja a gazdaságokat ellátni energiával. Milliók halhatnak éhen!

Az utolsó óra - Híradás a Föld állapotáról 
(Itt hallgathatod meg - Klikkelj a mondatra!)

Fenntartható Fejlődés kutatócsoport weboldala 
http://ffek.hu 

- Az utolsó óra

(The 11th Hour) - dokumentumfilm (2007) Rendezte: Leila Conners Petersen, Nadia Conners Szereplők: Leonardo DiCaprio

Az ipari forradalom, majd az 1800-as évek második felében megindult elképesztő gazdasági fejlődés alapjaiban változtatta meg az ember és a természet viszonyát. Az emberiség elkezdte nyersanyagforrásnak használni a természetet, kifogyhatatlan bőségszaruként kezelte. A kétszáz évnyi folyamatos ipari fejlődésért azonban súlyos árat kellett fizetnünk. A globális felmelegedés következménye megannyi katasztrófa, mely a veszélyre figyelmeztet. Most talán még van esély a változtatásra. Az alkotók feltárják, hogyan jutott el az emberiség arra a pontra, hogy fegyverek nélkül is elpusztítsa önmagát.

- Otthonunk, a Föld

(2009) Rendezte: Yann Arthus-Bertrand Producer: Luc Besson, Denis Carot

„Földünk a magasból” című könyvének sikerét követően Yann Arthus-Bertrand újabb képkölteményt készített bolygónkról és annak törékeny egyensúlyáról. Miközben a világ több mint 50 országába kalauzol el, az Otthonunk csodákkal, meglepetésekkel, kérdésekkel és aggodalommal teli mondanivalója egyszerre tanítja és ösztönzi cselekvésre nézőjét.

- Kellemetlen igazság

(An Inconvenient Truth) – dokumentumfilm (2006) Rendezte: Davis Guggenheim Szereplők: Al Gore, Billy West, George Bush, George W. Bush, Ronald Reagan

Az emberiség egy ketyegő időzített bombán ücsörög. Ha a Földön dolgozó tudósok túlnyomó többségének igaza van, csak tíz évünk maradt, hogy megakadályozzunk egy óriási katasztrófát, amely egész bolygónk klímarendszerét örvényszerű pusztítássá változtatja, extrém időjárást, árvizet, aszályt, járványokat és halálos hőhullámokat szabadít ránk, nagyobbakat mindennél, amit valaha megtapasztaltunk. Ezt a katasztrófát mi magunk fogjuk előidézni.
Ez a film szenvedélyes és lelkesítő alkotás egy emberről, akinek feltett szándéka, hogy eloszlatja a globális felmelegedést övező mítoszokat és téveszméket, és a megelőzés érdekében tettekre buzdít. Az Egyesült Államok volt alelnöke, Al Gore a 2000-es választási vereségből felocsúdva életét újfent annak szentelte, hogy segítsen a bolygót megmenteni a maradandó változásoktól. Ebben a gondolatébresztő, döbbenetes alkotásban Gore és az ő "utazó globális felmelegedés műsora" vicces, lebilincselő, és kertelés nélkül közölni akarja a felkavaró igazságot a világméretű vészhelyzetről az átlagemberekkel, mielőtt még túl késő lenne.
2005-ben Amerika átélte fennállásának legrosszabb viharos időszakát, akkor úgy tűnt, ez a csúcspont, és Gore kíméletlenül vázolja a szörnyű helyzetet. Ezenközben tanúi lehetünk Gore személyes útjának is: az idealista egyetemista felismeri a közelgő környezeti katasztrófát; az ifjú szenátor szörnyű családi tragédiát él át, és ez megváltoztatja világlátását; a férfi, aki majdnem elnök lett, de e helyett visszatért élete legfontosabb céljához, és meg van győződve arról, hogy még van idő változtatni a dolgokon. Többé nem engedhetjük meg magunknak, hogy a globális felmelegedést politikai kérdésnek tekintsük: ez a legnagyobb morális kihívás, mellyel globális civilizációnk szembenéz.

- Az a kritikus hat fok

(Six Degrees Could Change the World) 2008 Rendezte: Ron Bowman Narrátor: Alec Baldwin

A film korunk talán legaggasztóbb, az egész Föld jövőjét érintő problémájának, a globális felmelegedésnek az okait, következményeit és orvoslási lehetőségeit elemzi - népszerű formában, mégis a legszigorúbb tudományos igényességgel. A természet, benne a részét képező emberrel, minden egyes foknyi átlaghőmérséklet-emelkedésre érzékenyen reagál - de milyen geológiai, meteorológiai, biológiai, technikai és társadalmi vonatkozásai vannak mindennek? A meglepő összefüggésekre is rámutató gondolatébresztő műsor látványos grafikai megoldások segítségével az előttünk álló dráma legvalószínűbb eseményeit tárja elénk, fokról fokra haladva.

- A természet nagy eseményei I-III.

(Nature's Great Events) - dokumentumfilm sorozat (2009)

Légy tanúja a földünk legnagyobb természeti eseményeinek. Éld át az eseményeket és értsd meg, mi okozta őket. A globális felmelegedés váratlan hatásai katasztrofális következményekkel vannak földünk élővilágára. Ez a sorozat lépésről lépésre haladva bemutatja különböző eseményeken keresztül azokat a folyamatokat, amik befolyásolják és egyszer s mindenkorra megváltoztatják élővilágunkat. A sorozat minden része földünk más és más helyszínére kalauzol minket. Tanúi lehetünk a hatalmas áradásoknak az Okavango deltájánál, láthatjuk a hirtelen lecsapó indiai monszun gyilkos hatásait, valamint a harcot a túlélésért, amit az Északi-sarki jégpáncél folyamatos olvadása miatt az állatok folytatnak. Az élővilág számára, a változások egy lehetőséget is jelentenek a jobb életre, de rengeteg faj számára ez életük legveszélyesebb időszaka, ami hosszú távon a fajuk kipusztulásához is vezethet. Ennek a sorozatnak a segítségével megérthetjük a természet örök körforgásának törvényeit, valamint azt is, hogy milyen végzetes következményekkel jár az, ahogyan az ember kizsákmányolja földünket.

- A hülyeség kora 

(The Age of Stupid) - dokumentumfilm (2009) Rendezte: Franny Armstrong

A film 2055-ben egy pusztulásra ítélt világban játszódik. "Miért nem mentettük meg otthonunkat, a Földet, ameddig még lehetett?" - teszi fel a kérdést a főszereplő, egy idős történész számára már archív, 2008-as filmfelvételek nézegetése közben. Az archív felvételeken olyan, ma élő húsvér személyek története elevenedik meg, akik, bár a világ különböző pontjain élnek, mégis ugyanúgy szenvednek a klímaváltozás globális hatásaitól.

- Mi a csudát tudunk a világról? 

(What the Bleep Do We (K)now!?) (2004) Rendezte: William Arntz, Betsy Chasse, Mark Vicente Szereplők: Marlee Matlin, Elaine Hendrix, John Ross Bowie

Egyhangú, unalmas életet él Amanda, az elvált fényképész. Ám minden a feje tetejére áll, amikor egy nap az élete - szó szerint - elemeire bomlik, felfedve azokat a sejteket, sőt, molekuláris és kvantumvilágokat, amelyekből áll. Amanda úgy érezheti magát, mint Alice Csodaországban. Különböző személyekkel és különös helyzetekkel találkozik, amelyek arra késztetik, hogy átgondolja emberi kapcsolatait, a férfiakhoz való viszonyát, az élethez való hozzáállását. Eközben tudósok és misztikusok mondják el véleményüket a világról, a vallásról, a tudományról. A film sajátos kísérlet, hogy bejárjuk az emberi öntudat eddig még feltérképezetlen területeit.

- Farenheit 9/11 

Dokumentumfilm (2004) Rendezte: Michael Moore Szereplők: Michael Moore, George W. Bush, Al Gore, Donald Rumsfeld, Osama bin Laden, Condoleezza Rice, Byron Dorgan

Az Oscar-díjas dokumentumfilm-rendező, Michael Moore nem hazudtolta meg önmagát: 2004-ben készült filmje, a Fahrenheit 9/11, melyben a jellegzetes humorú, fáradhatatlan oknyomozó a Bush-adminisztráció külpolitikáját veszi célba. Kiindulásul véve a sokat vitatott 2000-es választásokat, Moore bemutatja George W. Bush valószerűtlen felemelkedését, melynek eredményeként az olaj-bizniszben tevékenykedő bukott üzletemberből a világ vezető nagyhatalmának első embere lett. Ezt követően Moore felnyitja Bush privát Pandora szelencéjét: bemutatja milyen szoros baráti szálak fűzik a családot és üzlettársaik körét, a Szaúd-Arábiai királyi családhoz és a bin Laden-rokonsághoz.
Az iraki háború kitörésekor Moore mély együttérzéssel és visszafojtott haraggal vizsgálja az emberi szenvedéseket. Miközben az amerikai hátországot elárasztják a háború következményeivel birkózó családok hatásos portréi, az amerikai katonáknak a kiábrándultsággal és az iraki frontvonal valós borzalmaival kell szembenézniük. A helyzet abszurditását és botrányosságát csak fokozza Moore beszámolója arról, hogy az üzleti élet vezetői hogyan igyekeztek hasznot húzni az emberi szenvedésből, az iraki olajból és az amerikai adófizetők véréből és dollárjaiból.

- Super Size ME 

Dokumentumfilm (2004) Rendezte és szereplője: Morgan Spurlock

Egy baljóslatú felmérés szerint az amerikai gyermekek és felnőttek 37 %-a kövér, minden három felnőtt közül kettő túlsúlyos vagy elhízott. Vajon az önkontroll hiányát vagy a gyorséttermi ételeket hibáztathatjuk ezért? Miért olyan kövérek az amerikaiak? A Super Size Me című filmből gunyorosan, hamburgerrel a kézben kaphatjuk meg a magyarázatot - a produkció betekintést nyújt Amerika gyorséttermeinek legális, financiális és fizikai költségeibe. Morgan Spurlock rendező útra kelt, és 20 amerikai városban - beleértve Houstont, Amerika "legkövérebb városát" - készített interjút szakértőkkel. Kifaggatta a szövetségi közegészségügyi szolgálat vezetőjét, a gyermekélelmezésben dolgozó szakácsokat, a törvényhozókat és azokat a hatóságokat, amelyek részt vesznek a kutatásban, hogy véleményeket gyűjtsön a túlzott derékbőségről.
Utazása során Spurlock saját magával is kísérletezett, egy hónapon át csak a McDonald's által kínált ételeket ette, s három egyszerű szabályhoz tartotta magát:
1. Nincs válogatás, csak azt eheti, ami ki van rakva a pultra (beleértve a vizet is).
2. Semmi extra adag, hacsak nem ajánlják fel.
3. Nincs kifogás, legalább egyszer meg kellett ennie minden, a menüben szereplő fogást.

- Az esemény

(The Happening) (2008) Rendezte: M. Night Shyamalan Szereplők:
Mark Wahlberg, Ashlyn Sanchez, Zooey Deschanel, John Leguizamo

Az eseménynek nincsenek előjelei, váratlanul éri Amerikát. Néhány pillanat leforgása alatt az emberek magatartásában gyökeres változás áll be. Senki sem tudja, mi okozta ezt, valami újfajta járvány sújtja az emberiséget? A biológiatanár Elliott számára az a legfontosabb, hogy a feleségével együtt biztonságos helyet találjon, ha egyáltalán létezik ilyen. Igaz, a házassága éppen válságban van, ám a feleségével, Almával úgy döntenek, hogy együtt menekülnek. Ennek során csatlakozik hozzájuk Julian, Elliott tanár barátja a kislányával. Együtt próbálják elérni Pennsylvania menedékét.



E-mail: info@mindenamionismeret.hu
Telefon: 0630/586-4959 és 0630/479-2392
Irodai telefon: 0652/953-649 munkanapokon 12.00-16.00 óra között.


Oláhné Mednyánszki Krisztina

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu