Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Írta: Mézner Beáta

Nő vagy! Méghozzá nem is akármilyen!

Te aki bevállalod a föld , az állatok, a növények gondozását. Aki emellet, háziasszony, anya, feleség…Úgy vélem csoda vagy, bátor, egyenes hátú, amazon!

Légy hát büszke is! Szép vagy és a szépséged a belső harmóniádból és az erődből fakad!!

Amikor ide költöztem sokszor megfordult a fejemben : Hogyan maradjak Nő itt, ahol mindennap a földdel randevúzol, ahol az állatok Rád vannak utalva, ahol minden csupa homok, és ha nem homok, akkor sár.

A naptól a bőröd kiszárad, sötétre sül, a körmöd berepedezik, a talpad megkérgesedik, a hajad gubancos a széltől. Ám annyira lekötött az új környezet, hogy az első időben ezeket, külsőségeket figyelmen kívül hagytam. 

Mindennél fontosabb volt, hogy a tanya virágozzon. Élveztem minden pillanatot a kertben és nem nagyon néztem tükörbe. Sőt ha jól rémlik vagy 2 hónapig tükör sem volt. A hajkefék, krémek, gondosan becsomagolva várták, hogy majd…

Aztán tükör került a fürdőbe…és én döntöttem: Nő akarok maradni! Tartsatok velem!

Termelőkről az embereknek férfiak jutnak eszükbe, akik traktort vezetnek, öntöző rendszereket építenek, fóliasátrat emelnek, vetnek, aratnak, báláznak. 

Hol vannak a bátor erős asszonyok? Ki beszél róluk? A Nőkről, akik szeretnek, gondoskodnak, háztartást vezetnek, gyereket nevelnek, Róluk, akik ültetnek, kapálnak, öntöznek, permeteznek, gazolnak, állatot gondoznak, betakarítanak, befőznek…..

Csomagoljuk hát ki a természet ajándékait és élvezzük, hogy nekünk nincs szükségünk a drága kozmetikumokra ahhoz, hogy szépek, ápoltak legyünk! 

A tanyán, illetve falun minden kéznél van. Tej, vaj, zöldség, tojás… minden, amit egy Nő felhasználhat a szépségápoláshoz.

Az idő az egyetlen, amit ki kell szorítani, fel kell vele venni a harcot és legyűrni. Ne légy a rabszolgája!! 

Van egy szabály, amit betartok. 

Mindennap minimum félóra a fürdőben!!! 

Bőrradír, mint alapmű: oliva olaj, citromlé, cukor, vagy só keveréke. Üvegben eláll, és nem oldódik fel a cukor és a só sem! Fantasztikus érzés, és hatás. Felfrissíti a bőrt és megelőzi a ráncosodást. Olcsó és igazán környezet barát. 

A testápolás művészet, és ha magad állítod elő a testápolód igazi művésszé válhatsz magad is. 

Ha van házi kecsketejed, vagy ha be tudsz szerezni a szomszéd tanyáról fantasztikus krémeket, esetleg szappant tudsz előállítani magad, és a családod örömére. 

Szerencsére a neten is rengeteg recept található, de a fantázia csodákra képes. 

Ha rászánod magad, hogy a gyors tusolást lecseréld a langyos illatos fürdőre rájössz, mennyire szüksége van a testednek az ellazulásra, ráadásul a sarokrepedezést is elfelejtheted, mert a minden napi áztatás csodákra képes. 

Nos ha környezettudatos vagy bizony nagyon leleményesnek kell lenned. Vannak olyan „hálátlan” növények melyeket szinte lehetetlen eltávolítania a kézről agresszív vegyszer nélkül.

Persze használhatsz gumikesztyűt is, de én nem igen tudok benne dolgozni ezért a citrom nálam mindennapos kézmosóként szerepel. Mondjuk ki: Mindent visz!!!  

Sorolhatnám a sok praktikát, és adhatnék tanácsot is talán, de Neked erre nincs szükséged! Mindent tudsz és használd is ki!!! 

Lássa a világ, hogy nem csak férfiak gazdálkodnak, hisz’ szinte minden gazdálkodó termelő mögött ott a NŐ!!!

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu