Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

http://lakoma.gportal.hu/gindex.php?pg=18870998&nid=4325872

 

http://petibaba.blogspot.hu/2010/12/mezes-franciakremes.html

 

FRANCIAKRÉMES

 

Gyors leveles vajas tésztát készítünk.

Hozzávalók:

30 dkg liszt

10 dkg vaj, vagy 15 dkg margarin

2 db tojás

3 evőkanál tejföl

Kis só

1 kávéskanál ecet.

 

A vajat nagyon habosra kikeverjük, és hozzávegyítünk 10 dkg lisztet, jól eldolgozzuk. A többi anyagból puha rétestésztát gyúrunk, deszkán addig gyúrjuk, amíg már nem ragad, és jól hólyagzik. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes vajat, és szorosan felcsavarjuk. A rudat középen kettőbe vágjuk, a végeket kissé benyomkodjuk, és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Kiforrósított sütőben 2 lapot sütünk belőle a tepsi hátán.

 

Krém:

5 db tojás

6 evőkanál cukor

2 csomag vaniliáscukor

5 evőkanál liszt

1 liter tej.

 

Tetejére:

Fél liter tejszín (Hulala)

Vaniliás porcukor a szóráshoz.

 

Habot készítünk: A tojásfehérjéket 4 evőkanál cukorral gőz felett kemény habbá verjük, amíg kemény, selymes, fényes lesz.

A tej háromnegyed részét, a vaniliáscukorral főni tesszük. Az 5 tojássárgáját 2 evőkanál cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a maradék tejet.

Ezt a keveréket lassan, állandó keverés mellett belecsurgatjuk a fövő tejbe, és továbbra is állandóan keverve addig főzzük, mig a kanál nyomán az edény alja látszik. Azon forrón belekeverjük a krémet a habba.

 

A krémet langyosra hűtjük, és vastag rétegben rárakjuk az alsó lapra

Fél liter tejszínből (lehet Hulala) 4 kanál porcukorral nagyon kemény habot verünk és rákenjük a tészta tetejére.

A felső lapot éles vékony késsel négyzetekre vágjuk, így rakjuk rá a hab tetejére, vigyázva, hogy a sima alja kerüljön felülre. Az alsó lapot óvatosan utánavágjuk, majd beszitáljuk vaniliás porcukorral.

 

A receptet, fotót küldte: Orbán Rozália, Gyergyócsomafalva, Erdély.

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu