Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2013/08/eljott-szabadsag-ideje-az-utolso-fejezet.html#.Uf68bdL0F_R

 

SZABAD ÉLET A SÁRGA CSEKKEK NÉKLÜL. ÖNELLÁTÁS ÚGY, HOGY KÖZBEN NEM KELL RABSZOLGÁVÁ VÁLNI.
Tudnod.kell | 2013-09-26

Havannai_kertecske

 

Miért kell az önellátás ?

Azért, hogy szabad lehess, ne kelljen az életedet a legnagyobb kiadásokhoz igazítani.
Ha megszabadulsz a jelentősebb rezsiktől, akkor nem kényszerülsz rá a magas bevételre, nyugodtabb életet élhetsz, lazább munkát is választhatsz.
A háztartásod pénz igénye jelentősen csökken, ezért csökken a függőséged a főnöködtől, a politikától, a gazdasági helyzettől.
Mellékhatásként pedig egészségesebb lehetsz lelkileg is és testileg is.

Az önműködő önelátás nem azt jelenti, hogy minden teljesen automatizált. De azt igen, hogy úgy valósulhatnak meg a fenti célok, hogy nem válnak robottá a mindennapok.
Ha az élelmiszerönellátást is szívesen választod, akkor megismerheted az ásás, kapálás, permetezés nélküli kertészkedést éa a téli friss zöldségtermesztés önműködő lehetőségét.

A cél az, hogy  kényelmesen éljünk, anyagi biztonságban és egészségesen. Ez jó hatással van a lelkünkre és a gondolkodásmódunkra is, ami aztán kihat a környezetünkre is.

A legfontosabb területek, amik ezt megalapozzák:
lakhatás, energiaellátás, szigeteltség, jelentősen csökkentett munkaigényű
élelmiszertermelés, gyógyszer és orvosfüggőség csökkentése, nyers ételek,
háztartásivegyszerek, költségcsökkentő tételek, szemléletmód

Neked még lesz nyugdíjad ? A nyugdíjas években az alacsony rezsire és az egészségre fokozottan szükség lesz, amikor az öregség a kiszolgáltatottsággal párosítva mindannapos keserűséget okozhat.
Az önellátást, vagyis egy bizonyos mértékű anyagi függetlenséget a technika, és más módszerek segítik. Ezt egészíti ki lehetőségként a rendszeres elfoglaltság, ami a maihoz képest egy sokkal könnyedebb kertészkedést jelent.
Az egészséges étrend mellett biztosan neked is sokkal kevesebbet kell költened gyógyszerre, orvosra.
Az öngondoskodásnak ez is egy formája. Automatizált, vagy a minimál munkaigényre kiélezett  energia és élelmiszerelőállítás. Az alacsony nyugdíj így akár nem is nyomasztó, sőt nagy az ellentét, a betegségben, kiszolgáltatottságban töltött évek és az egészséges, testileg, szellemileg is aktív, nyugodt életmód között.


 

Önellátási lehetőségek

Lakhatás
Az építési anyagok, a technológia és a sok szállítás drága és környezetromboló. Szinte egy életen át tartó teher a lakhatás kialakítása. Pedig válogathatunk a természetes megoldások közt, ami lényegesen olcsóbb, egyszerűbb, kicsi a fenntartási költség, és akár semmivel sem rosszabb a komfort.

Házépítés >>

Energia
A drágán, környezetrombolóan felépített lakóházaink energiafalóak is. Az évtizedek alatt rengeteg pénzt fizetünk ki feleslegesen energiára. Pedig olcsóbb olyan házat építeni, vagy átakítani, hogy ne kelljen félni a számláktól.
Sőt, ellenkezőleg ! Passzív jövedelemhez lehet jutni, energiatermeléssel. Szerepcsere, az eddigi szolgáltató fizet, a hálózatba visszatöltött áramért.

Energiatermelés otthon >>

Élelmiszerek
Az élelmiszeripar végterméke ipari termék. Amiben még van egy kis élet, tehát mégélelmiszer, azt meg sokszor a konyhatechnika öli meg. Nagyon kevés mikroanyagot, vitamint és enzimet kap a szervezetünk. Kalóriából viszont túl sokat. Ez a minőségi éhezés.
Eltávolodtunk a természetes ételektől. Ha nem jelentene problémát átállni egy egyszerűbb és természetesebb étkezésre, akkor sok újdonságot fedezhetsz fel élelmiszerként, és jelentősen csökkentheted az eddigi élelmiszerkiadásaidat. De ha nem akarsz lemondani a legjobb ételeidről, akkor is maradnak lehetőségek, amivel kis ráfordítással is el lehet érni érezhető eredményt.

Az élelmiszeripar és a gyógyszeripar, két nagyon erős függőséget kialakító terület.  A saját termelésű egészséges élelmiszerekkel mindkét függőség a töredékére esik.
Nem a hagyományos mezőgazdaságra alapozott élelmiszertermelésre kell gondolni. Ötletes és látványos bio megoldásokat alkalmazva, kevesebb munkával is meg lehet termelni az élelmiszert. Még lakásban élők számára is vannak lehetőségek. Egyél egészséges élelmiszereket !

Élelmiszer önellátás >>

Egészség
Ha semmid sincs, de egészséges vagy, akkor van jövőd. Ha beteg vagy, akkor hiába van meg minden egyebed. A betegség és a gyógyszerfüggőség kiszolgáltatottsághoz vezet. Baj van, ha nincsen ilyenkor pénzed.
Betegek akkor leszünk, ha nem kapjuk meg a szükséges tápanyagokat vagy ha olyat kap a szervezet, ami árt neki. Hiány és méreg, két ok a betegségre.

Az élelmiszeripartól mindkettőt megkapjuk. Ez már bőséges ok a megbetegedéshez, de ehhez jönnek még a környezeti ártalmak, földből, vízből, levegőből. Ezt az otthonunkban még fokozzuk is, meglepő, milyen sok mérget használunk a lakásban. Ráadás ehhez az önpusztító életmód.
És még nincsen vége, hisz a gyógyulás reményében szintetikus vegyszereket eszünk. Meg is van a következménye. Mára a negyedik halálok: a gyógyszerek mellékhatásai.
Mitől lennénk így egészségesek ?

Az egészség felé visz a jó közérzet, a belső egyensúly is.  Minél gazdagabb a lélek, annál  kevésbé  van szüksége a külső  gazdagságra.

Tompa szellemmel nehéz megérteni az élet szép dolgait. A sivatag élővilágát is lehet csodálni, de azért a trópusi őserdő mégiscsak más. A test, a lélek és a szellem egymást éltetik, ha nincsenek harmóniában egymással, akkor ez előbb utóbb esetleg betegségben mutatkozik meg.
Szerencsére mindhárom fejleszthető. Ha az egyik fejlődik, magával húzza a másik kettőt is.

Egészségmegőrzés, betegségmegelőzés >>

Háztartási vegyszerek
A háztartásban használt rengeteg féle vegyszert használunk. Tényleg szükségesek ezek ? A sok reklám megtette a hatását. Vegyszerek vannak a fürdőben, a WC-ben, a konyhában a garázsban, a tükör körül. Még fehérebb … még puhább … még illatosabb … és még mérgezőbb. Mérgekre adunk ki pénzt, azután meg arra, hogy a szervezetünkben és a környezetben okozott kár hatásait vegyi módszerekkel Hozzuk helyre.

Olcsó és környezetbarát tisztítószerek >>

Víz
Családi házban lakva a vízkérdés tipikusan az a terület, amit egyszer kell jól kialakítani és nincsen vele gond, teszi a dolgát.
Az ivóvíz, a háztartási víz, az esővíz és a szennyvíz kezelésének egymásra épülő rendszere, mindenképpen egy megtérülő befektetés, emellett pedig hatékonyan tudja támogatni az élelmiszertermelésünket. Sőt ….

Háztartási víz >>

Költségkímélő megoldások
Minden rezsit nem lehet önellátással kikerülni. Ezeknél annyit tehetünk, hogy keressük a legkevesebb pénzt igénylő megoldást. A függőséget a pénzigény okozza, ezért nekünk az az érdekünk, hogy a lehető legkevesebb legyen a pénzforgalmunk. A családi költségvetésben a sok kicsi rezsinek is van súlya, összességében ezt a tételt is csökkenteni kell. Érdemes időnként tudatosan felülvizsgálni az árakat.

A kiadások csökkentése >>

Szellemi, lelki önállóság
Az önellátás igénye magában hordozza a gondolkodás önállóságát. Szellemi és lelki alultápláltságban, értéktelen dolgok bűvkörében nehezen képzelhető el az elszakadás a civilizációs életmódtól. Bár törekszünk automatizmusokra, fotelból azért nem megy az önellátás. Szükség van egy egészséges karakteres jellemre, kellenek okok, célok, amik világossá teszik, miért is jó ezt az utat választani. Ehhez viszont folyamatosan fejlődni kell.

 

Forrás: www.onellatas.hu

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu