Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Elkotródik Európából a Monsanto
Nem kérvényezi többet az amerikai Monsanto vetőmaggyártó konszern, hogy Európában is értékesíthesse a termékeit. A fogyasztóvédelem és a farmerek is túlzottan elutasítóak voltak a génmódosított növényekkel szemben.
"Amíg a fogyasztóvédelem véleménye nem változik, és a földművesek sem akarnak a vetőmagunkból vásárolni, addig nincs értelme szélmalomharcnak" - mondta a német Wall Street Journalnak Ursula Lüttmer-Ouazane, a Monsanto konszern szóvivője.
A Monsanto génmódosított vetőmagjainak az árusítását 8 országban megtiltották, csak Portugáliában, Sapnyolországban és néhány kelet-európai államban szabad értékesíteniük.
A Monsanto ezzel a döntésével nincs egyedül: a Bayer leányvállalata, a CropScience, valamint a BASF és a Syngenta már hátat fordított Európának - és hagyott fel a  génmódosított burgonya engedélyeztetésével.
(HVG - Wall Street Journal nyomán)



További részletek: http://kuruc.info/r/42/113081#ixzz2VQC0KN3u

 

 


http://hvg.hu/gazdasag/20130602_Menekul_Europabol_a_genmodositott_vetomag?fb_action_ids=671367082880505&fb_action_types=og.recommends&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

 

Menekül Európából a génmódosított vetőmagot gyártó amerikai multi

2013. június 02., vasárnap, 21:38 
Szerző: hvg.hu


Nem kérvényezi többet az amerikai Monsanto vetőmaggyártó konszern, hogy Európában is értékesíthesse a termékeit. A fogyasztóvédelem és a farmerek is túlzottan elutasítóak voltak a GM-növényekkel szemben.

Amíg a fogyasztóvédelem véleménye nem változik, és a földművesek sem akarnak a vetőmagunkból vásárolni, addig nincs értelme szélmalomharcnak" - mondta a német Wall Street Journal-nak Ursula Lüttmer-Ouazane, a Monsanto konszern szóvivője.

A Monsanto génmódosított vetőmagjainak az árusítását 8 országban megtiltották, csak Portugáliában, Sapnyolországban éls néhány kelet-európai államban szabad értékesíteniük.

A MOnsanto ezzel a döntésével nincs egyedül: a Bayer leányvállalata, a CropScience, valamint a BASF és a Syngenta már hátat fordított Európának - és hagyott fel a GM-burgonya engedélyeztetésével.

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu