Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/251975_299324443497170_75298359_n.jpg

Te gyere ide gyakran? Szívet melengető képet gorilla barátkoznak a kiskacsa természetfotósok körében díjazottak

A DAILY MAIL REPORTER 

Ez volt egy jelenet, hogy talán nem tette volna a végső vágás a King Kong.

Ez a síkvidéki gorilla osztja egy pillanatra a csendes elmélkedés egy apró tőkés kiskacsa, aki úgy tűnik, meglehetősen nonplussed arról szól, hogy a jelenlétében a természet egyik legerősebb állat.

A szívet melengető kép közül a legjobb operatőr Nature magazin élővilág fényképét nyertesei a 2010. 

A lenyűgöző kép egy ficánkolódnak medve az erdőben, és egy drámai jelenet egy kolibri lefelé egy halálos vipera is voltak a győztesek között a verseny, amelyet kapott több mint 25.000 bejegyzést.  

A díjak kezdődött egyszerű, mégis dinamikus célok: ünnepelni a szépség és a természet sokszínűsége révén a fényképezés művészetét, és használni, mint kreatív eszköz, hogy nagyobb közérdek kültéri élmény és megőrzése.

Az éves Windland Smith Rice International Awards Program az egyik leginkább megbecsült és látványos természetfotós verseny a világon. A Nagydíj győztese Tom Cairns az ő lövés egy Osprey rángatás egy halat a tó déli Finnországban.

Fancy Önöket ide: A gorilla teszi barátainak kiskacsa

Állatkertek és Akváriumok: Tom Warren

Nyugati síkvidéki gorilla és a tőkés réce, Bronx Zoo, New York, USA

"Míg mallards általánosan elterjedtek az egész Észak-Amerika és Eurázsia-szerte, a békés, családi kötött gorillák rendkívül veszélyeztetett és küzdenek az élőhelyek elvesztése, az orvvadászat és a betegségek. A tudósok azon munkálkodnak, a Kongói Köztársaság kormányát, hogy hozzanak létre nemzeti védett területek komplex. Ez a zóna az egyik legfontosabb nyugati síkvidéki gorillákat az egyenlítői Afrikában. A Bronx Állatkert segítségével adományokat gyűjtsenek a Wildlife Conservation Society megvédeni a csodálatos főemlősök.

"Amikor megérkezett a Bronx állatkert Kongói Gorilla Forest kiállítás, észrevettem, volt izgalom azok közül az állatok megtekintésére. Mindannyian csodálkozva nézte, mint egy apró kiskacsa között bolyongott a hatalmas nyugati síkvidéki gorillák, aki nézte a fuzzy látogató a kíváncsiság. A kiskacsa nem tűnik a legkevésbé megfélemlített és jó okkal, hiszen Afrika szelíd óriások esznek főleg gyümölcsök és növények.Milyen szerencse, hogy tanúja voltam egy csodálatos pillanat a két barát nem valószínű. "

Kamera: Nikon D80, 180mm / 2,8 objektívvel, B + W UV tiszta homály szűrő, 1/200 sec at / 2,8, ISO 640, kézi.

Fődíj: Peter Cairns

 

Fődíj: Peter Cairns (fent)

Osprey (Kangasala, Tampere, Finnország)

"Ospreys egy nagy európai természetvédelmi sikertörténet. A faj veszélyeztetett felépült az állapot, tenyésztési közelében édes és sós vízi utak nagy részén a kontinens egyértelműen jelzi, hogy természetvédelmi erőfeszítések a munka. A nyári hónapokban, ezek a ragadozó madarak is látható vadászat alatt folyók, tavak és folyótorkolatok, mielőtt a vízbe merülés karmai kinyújtott elkapni a zsákmányt.

"Míg a fényképezés a dél-finnországi megbízásából a Wild Wonders of Europe projekt, az egyik célom az volt, hogy dokumentáljuk ezt a viselkedést. Számtalan próbálkozás után, végre képes voltam megragadni a pillanatot, ezt a felnőtt halászsas belevetette magát a vízbe, ami egy hatalmas robbanást a cseppek. Sikerült csak ez az egy váz, amely a bemutatott drámája a hal menekülni próbál. "

Kamera: Canon EOS-1D Mark IIN, 300mm-es objektív, 1/500 mp at / 2,8, ISO 200; Beanbag.

Madarak: Albert J. Valentino (lent)

Bald Eagles, Homer, Alaska, Egyesült Államok

"A célom az idei tél utat Alaszka volt eltölteni egy teljes hétig fényképezés Bald Eagles. Mi azonnal kitűnt, hogy nekem ez az összetétel volt, hogy a sasok hasonlítanak olimpiai győztesek várják, hogy valaki tegye a megfelelő érmet a nyakukban. A győztes a közepén úgy tűnik, hogy szó szerint véve a fiatalabb sas szárnyai alá, ahogy büszkén felemeli fejét, és puff ki a mellét. Ez egy nagyszerű pillanat, hogy tudtam, hogy gyorsan össze és rögzítse. "

Kamera: Nikon D200, 70-200mm / 2.8 objektív 95mm, 1/320 sec at / 8, ISO 800, kézi.

Albert J Valentino


Art in Nature: Peter Lik

Ghost, Antelope Canyon, Arizona, USA

"A legnagyobb lecke, amit megtanultam a fotózás, hogy mindennek az ideje. Nem számít, milyen tökéletes a technika és felszerelés, ha nem a megfelelő helyen a megfelelő időben, egyszerűen megnyerte t kap a lövés. A földalatti barlangok Antelope Canyon, tudtam, hogy a nyári nap haladna közvetlenül fölött délben. Mivel az egyetlen lehetőség a lövés közeledett, egy keskeny szelet fény ragyogott le egy kulcslyukon át a homokos kanyon padlón. Az pillanatban rákattintottam a zárat, én navajo indián vezető dobott egy marék por a fény. Nem volt egészen héttel később, amikor végre sikerült, hogy vizsgálja felül az eredmények a hajtás, hogy képes voltam látni a kísérteties emberi formát, hogy alakult ki. Kíváncsi voltam, ha az ősi szellemek a kanyon is jelen volt velem azon a napon. "

Kamera: Canon EOS-1Ds Mark II, 16-35mm objektív, 1/4 mp A / 8, ISO 100, Gitzo állvány.

Peter Lik

 

Emberek a természetben: Lisa Hoffner

" Két évig voltam így képzelte 1 ábrázoló hőlégballonok, mintha azok részét képezik a nagy migrációs fehér szakállú gnú egész Tanzániában a Kenyában. A rendszer segítségével a kísérleti léggömb barátok, én gyűjtött szükséges információt a szélirány és a repülési útvonalra, ahol a legnagyobb koncentrációban előforduló állatok minden nap. Fegyveres ezzel a tudással és rengeteg türelem, én elfogott ez a kép, amikor az összes elemet igazítva. "

Kamera: Canon EOS 3, 300mm / 2,8 objektív, 1/500 másodperc, blende nem kell elszámolni; Fujichrome Velvia 100 film, Beanbag. 

Lisa Hoffner


Afrikai vadvilág: Ingrid Vekemans

Afrikai elefánt, Tsavo East Nemzeti Park, a Közel-Voi, Coast tartomány, Kenya

"Az afrikai Vadvilág Alapítvány célja, hogy megtalálják a módját, hogy az elefántok szabadon mozoghat keresztül a természetes élőhelyek, miközben békésen együtt élő emberekkel.

"Míg megfigyelése elefántok Tsavo, én összpontosított régebbi nő a matriarcha a csoport. Felemelt fejjel és terjedését mutatják, hogy a füle volt éber és éber. A fotográfiai kihívás az volt, hogy elfog a pillanatában a szemkontaktus az éles közeli mire haladt. Mivel bőre olyan sötét volt, én fordult az ISO-ig növeli a zársebességet. Ez a portré jelképezi az elefánt erejét és a szolidaritás a klán. "

Kamera: Nikon D300, az AF-S VR 300 mm / 2,8 objektív, 1/640 mp / 5,6, ISO 400; Beanbag.

Ingrid Vekemans 

Oceans: Kis Clark

Twister , North Shore, Oahu, Hawaii, USA

"Még azok számára, megszokta, hogy hullám fotózás, némi magyarázatra van szükség, hogy pontosan megértsék, mi történik ebben a lövés: A hullám megtörése csak néhány méter előtt a lencsét. Túl a hullám a mély óceán. Hol van a strand? A mögöttem. 

"A fél másodperces lövés után került sor, a hullám megütött egyenesen, kopog a kamerát a kezemből, és húzza meg a forgó tömeg levegő és a víz. Élvezem a hatalom és a szépség, a vastag bombákat, hogy a tekercs, és általában elfog néhány ilyen pillanatokban, anélkül, hogy becsapódott. Nos, az idő nagy részében.

Kamera: Nikon D3; 10,5 mm halszem objektív, 1/1000 mp A / 8, ISO 200, az egyéni víz alatti üvegszálas lakhatási Taro Pascual White Water Hawaii; kézben.

Kis Clark

 

A természet ereje: CJ Kale (Balra lent)

Kiluea vulkánkitörés , Kalapana, Hawaii, USA

"Kilauea a legfiatalabb és a legtöbb vulkán délkeleti-a Big Island Hawaii. Ez volt az egyik legveszélyesebb hely, amit valaha is mertem fényképet. Az 2000 F folyó láva folyt át egy instabil padra, hogy kitört egy cső található, mindössze a lábam alatt. Azt a döntést, hogy átlépje a láva csövet, hogy a széle tudva, hogy bármelyik pillanatban sziklákat a párás robbanás jöhet repülő utamat. Vettem egy kiszámított kockázatot, és ahogy a nap felkelt, a fény tökéletes volt néhány lövés. Örülök vettem esélyt, hogy néhány fotó, Én is örülök, hogy eljöttem, amikor én. Szinte az egész földet a kép esett az óceánba csak néhány órával később. "

Kamera: Canon EOS-1Ds Mark II, Sigma 70-200mm / 2.8 EX objektív 72mm-es, 1/800 mp / 8, ISO 400, GT-2531 Gitzo állvány, Arca-svájci mono Ball Z fejét.

Környezetvédelmi kérdések: Carl Johnson (lent jobbra)

Wolf Tracks on Ice, a North Fork Koyukuk folyó, Gates az Arctic Nemzeti Park és megőrizni, Alaska, Egyesült Államok

"Ez a szimbolikus kép jelenti a múltját a farkas és a faj jövőbeni útját, mert lépcsőfok vékony jégen vizuális metaforája lépést tett előre, és a pálya maradt a légkörben zajló vita.

" Én mushing fel a North Fork a Koyukuk River Park Ranger Zack Richter Amikor megálltunk, hogy a szánhúzó kutyák pihenni. Körbenézett a csupasz jég, láttam ezeket a farkas kiírja kapaszkodott a meredek jég. A farkas haladt át, amikor ott volt egy vékony réteg hó a jégen, és a kemény szél fújva laza hó, így a nyomatok mögött. Azok a dalok látás hozzá a varázsa, hogy egy ilyen vad hely a hideg tél. "

Kamera: Nikon D300, A-FS 24-85mm / 2,8-4,5 objektív 35 mm-es, 1/80 sec at / 22, ISO 400, kézi.

CJ Cale
Carl Johnson

Ifjúsági Fotós: Eric Coomes

Polar Bear, Svalbard, Norvégia

"A jegesmedvék élnek tetején Északi-sarki jég, ahol párosodnak és neveljék a fiatal. Kiváló úszók, a tengerpartok mentén vadásznak főként a fókák és harácsol rozmár, belugas, narwhals, és tengeri madarak. A világ legnagyobb szárazföldi húsevő mutatói az ökoszisztéma egészségét. Mivel az éghajlatváltozás hatásai, zsugorodó élőhelyek, és nőtt a szennyezőanyagok északi vizekben, a jövő bizonytalan.

"A hideg víz az Északi-sark, a jegesmedve felmászott 1 jégtáblán a pihenni, mielőtt visszatért a vízbe vadászni az élelemért. A víz áramlott ki a medvét, mert befagyott az egész nehézkesen színpadon és követtem feszülten keresztül a fényképezőgépemet. Míg rá megragadta a párkányon a hatalmas ragadozó ide-oda rázta, küld egy spray vízcseppek minden irányban. "

Kamera: Canon 3D, 28-300mm L IS objektívvel, 235mm, 1/1600 mp A / 13, ISO 500, kézi.

Eric Coomes

 

Látványos Small World: Máté Bence

Ragyogó zöld koronás kolibri és a zöld kígyó, Santa Rita, Costa Rica

"Apró, vibrálóan színes kolibrik a kedvenc állatok között szerelmeseinek. 338 ismert faj, mintegy 50 féle ilyen repülő ékszerek vagy állatfajta él a trópusi erdők alföldi felhő Costa Rica, ahol a fákon élnek viperák is sűrű lombozat közepette.

"Én fotózni kolibri, amikor hallottam az éles, riasztó zaj a madarak reagálva a jelenlétét egy ragadozó. Hatvan méter távol tőlem ez a zöld koronás brilliáns volt félelem nélkül támad egy kis vipera. A hosszú záridő és a kis mélységélesség megnehezítette, hogy a kép mindkét állat éles. Ez a találkozás volt az egyik legérdekesebbek, akit valaha láttam, és én gyorsan felállítható két vaku, hogy növelje a fény és a zársebességet, az egyik vakut a háttérből, és egy másikat a kamera.

Kamera: Nikon D700, 300mm / 2,8 objektív, 1/100 sec at / 4, ISO 200, Canon 540EZ vaku Canon 550EX slave; Gitzo karbon állványt; Gitzo folyadék fejét.

Máté Bence

 

Fotós Conservation of the Year: Cristina Mittermeier

Land Crab, Madagaszkár

Mittermeier asszony azt mondta: " A végén, a célom, mint a természetvédelmi fotós az, hogy a képek kényszerítő elég messzire, és vált ikonikus szimbólumok egy olyan világ, ami eltűnőben. Támogató társam fényképészek és saját határozott erőfeszítéseket valóban kifizetődő, és most életem küldetése, hogy segítsen egy jobb bolygó. "

Sony DSLR-A900, 16 mm-es objektív, 1/500 mp at f / 9, ISO 250, Sony vaku.

Cristina Mittermeier

Animal Antics: James A. Galletto (balra lent)

Fekete medve, Vince Shute Wildlife Sanctuary, Orr, Minnesota, USA

"A fekete medvék Észak-Amerikában ismert keresztül kommunikál az éles szaglás, a test és arckifejezések, hangok és tapintás. A hímek jelölje meg határait a területükön illat-jelölés fák.

"Ez a fekete medve többször illat-jelölt az adott fa, így a közelben helyezkedik el magam, és vártam. Tudtam, hogy csak idő kérdése, mielőtt tűnik, és kezdődik jelölés és a hátát vakargatta. A patinás pózol kinyújtott karját hatott rám, mint humoros úgy nézett ki, mintha egy cirkuszi Ringmaster parancsoló figyelmet a "Hölgyeim és uraim!«. "

Kamera: Canon EOS-1Ds Mark III 500mm / 4 IS objektívvel, 1/640 mp / 5,6, ISO 1600 és szintező Gitzo állvány fej; Arca-svájci B1 ballhead; Wimberley fegyverhordozó. 

Wildlife: Gerő Heine (lent jobbra)

Bölény Plains, Yellowstone Nemzeti Park, Wyoming, Egyesült Államok

"Én vezettem a Mammoth Hot Springs felé Lamar-völgy az egyetlen nyílt úton a Yellowstone, megpróbálta, hogy elromlik a közeledő hidegfront. Ez a bölény volt, viszonylag közel a közúti és a tiszta megjelenése ragadta meg figyelmemet. A lármás szél a közelgő téli vihar megőrizte viharvert kabát mentes a hó, és adott neki egy sima, csiszolt megjelenés. Arra törekedve, hogy elfog a környezeti portré, észrevettem ezt az egyént egy rövid ideig. A bölény fordult a fejét felém, hogy menedéket a szél és én képem. Amikor a vihar sújtotta aznap este, biztos voltam benne, ez a bölény most blanketed a hóban. "

Kamera: Canon EOS-1D Mark III, EF 500mm / 4L IS USM objektív, 1/160 mp A / 8, ISO 640, kézi.

James A. Galletto
Gerő Heine


Kreatív digitális: Francisco Mingorance

Mediterrán levelibéka, Motril, Granada, Spanyolország

"Ezek a karcsú, hosszú lábú kétéltűek alig öt centiméter hosszú. A vontatási azok karom-szerű kéz-és lábujjak, hogy vége a tapadó korongok lehetővé teszi számukra, hogy fogja meg a undersides a csúszós, nedves levelek. Egy több mint 300 faj fán békák, a mediterrán levelibéka megtalálhatók az egész napos kertek, patakok, csatornák és a Dél-Franciaországban, a spanyol Katalónia, Spanyolország délnyugati, déli és Portugália. Úgy szaporodnak főleg elárasztott területeken és tavak. Során a párzási időszakban, a megkülönböztető kórus napnyugtakor kezdődik és általában addig tart, amíg a kora reggeli órákban. A legtöbb éjszaka aktív, ezek a békák nem jó mászók, de lehet megkerülni a legkönnyebben a talaj közelében.

"Két különböző képek az ugyanazon a fán ül majd a béka ugrált a levegőben voltak összekötve az Adobe Photoshop komponálni egy képet jelenít meg az akrobatikus művészi tevékenysége tócsába-jumping."

Kamera: Nikon D3, 70-200mm objektív, 1/250 sec at / 22, ISO 200, 4 villanás, szinkronizált infravörös gáton állvány.

Francisco Mingorance 

Veszélyeztetett fajok: Jami Tarris

Orangután és Baby, Tanjung Puting Nemzeti Park, Borneó, Indonézia

"Az orangután a legnagyobb főemlős ázsiai és a legnagyobb fán lakó emlős. Azt tanítják, hogy a fiatal korban is takarmány át a sűrű erdő élelmiszer több mint 60 százaléka a diéta áll gyümölcsök, és ők fogyasztanak a különféle levelek, fakéreg, SAP, gyökerek, virágok, madarak tojást, és a rovarok áll rendelkezésre. A nagyobb részét trópusi élőhelyek pusztulnak minden nap, különösen a pálmaolaj fejlesztés, a faj kerül szorult kisebb és kisebb területeken megmaradt természetes esőerdő. A jelenlegi ütemben az erdőirtás, a vadon élő orángutánok az előrejelzések, hogy kihalt kevesebb, mint 20 éve.

"Mivel az egyetlen túlélő faja őshonos nagy majom Ázsiában, a Bornean és a szumátrai orangután erősen veszélyeztetett. Fürdőzés után több nappal a hőség és a páratartalom az esőerdők, én végül megtérült a képeket én remélt. Ez a fiatal anya és nyugodtan ült hosszú percekig, mielőtt ez a fotó készült. A fiatalkorú elhelyezett ujját az anyja s az alsó ajkát egy nagyon kíméletes módon. Néhány másodperc múlva, az anya köré tekert kezét a fia kezét, és elkaptam ezt a pályázatot, meghitt pillanatot között a szülő és fiatal. "

Kamera: Canon EOS-1Ds Mark III, EF 24-105mm / 4L IS objektív 105 mm-es, 1/250 sec at / 4, ISO 400, kézi. 

Jami Tarris

Edward Nunez 

Edward Nunez

Vadvirágok, Carrizo Plain National Monument, San Luis Obispo County, California, USA

"A Carrizo Plain keleti San Joaquin-völgyben a legnagyobb hazai füves Kaliforniában. Húzódó alapja a földrengés-hegység és a San Andreas Fault, a 250.000 hektáron nyújt széles körű élőhelyek, így ideális a hosszú távú megőrzése számos veszélyeztetett faj, valamint a ritka növény-és állatvilágot. Az újbóli létrehozását őshonos növények is vizsgálták, és a tervek szerint ebben a vidéki, elszigetelt régióban menteni ilyen fajok, mint a kaliforniai jewelflower. A Carrizo Plain jött létre 2001-ben műemlékké.

"Rövid idő alatt minden tavasszal, általában márciusban, a hegyekben a Carrizo alföldi festett, mintha a stroke egy művész s egy puha kefével, pasztell palettán. Én az én fogadta látogatását az időjárás tökéletes fényképezés lenyűgöző kilátás szépecske sárga, narancs San Joaquin lángoló csillag, facélia és lila virágba. "

Kamera: Nikon D700, 12-24mm objektív 18mm, a körkörös polarizáló szűrő üveg, 1/30 sec at / 22, ISO 400, Feisol állvány, Acratech V2 Végső ballhead.

Ben Hallban 

Ben Hallban

Szarvait Paine-hegység és chilei flamingók , Torres del Paine Nemzeti Park, Chile

"Hűtés szelek Antarktisz ordít ki a déli kontinentális jégmező, ami ezeket a hágókon is gyakran homály fedi sűrű felhők. Chilei flamingó él a sekély tavakat Dél-Amerika partjától központi Peru déli részén a 14000 méteres magasságban, az Andok a Tierra del Fuego. Ezek a madarak ellenálló kemény feltételeket útban tápterületeket a gyepek és a szikes tavak Argentína. Repülés közben, a chilei flamingó kommunikálnak egymással azáltal, hogy hangos, mély dudálás vagy üvöltő hangokat. 

"Az én megmászása után jutalom magasra chilei Patagónia volt ez egymás mellé rózsaszín flamingók ellen súlyos lógó gleccserek és a magas gránit tornyai a szarvait Paine. Szerettem volna lefényképezni a nagy magasságokban szemmagasságba, és azt az utat fel a hegyekbe szükség túl sok tervezés, logisztikai, hogy harcoljanak az elemeket. A chilei flamingók már táplálkozó egy kiszáradt tómeder a közelben, amikor a nyáj részei vonultak az égen, és köröztek a feje fölött. Én lőtt le egy sorozat lövés egy kísérletet, hogy bemutassák a kapcsolat a madarak és látványos, vad élőhelye. Kedvenc kép jött át, mint a madarak, területe hegyes hegycsúcsok ellen a fenyegető, viharos ég, egy gleccser látható a távolban. "  

Kamera: Canon EOS-1D Mark II, 100-400mm L IS objektív, 1/2000 mp A / 5,6, ISO 160, kézi.

Legolvasottabb HÍREK



Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2001152/Wildlife-photography-award-winners-Gorilla-makes-friends-duckling.html#ixzz1yu7IErTr

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu