Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

network.hu

 

TANULJUNK A MENNYEI PÉLDAKÉPÜNKTŐL

"Kicsoda hasonló az Úrhoz, a mi Istenünkhöz, aki a magasságban lakozik? Aki magát megalázva tekint szét mennyen és földön."

(Zsolt. 113,5-6.)Krisztus életével, tanításaival és példájával megvilágított tökéletes magyarázatát adta az önzetlen szolgálatnak, amelynek az eredete Istenben van. Isten nem önmagáért él. A világ megteremtésével és minden dolgok fenntartásával állandóan másokért szolgál. „Felhozza az ő napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esőt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak” (Mt. 5,45.). A szolgálatnak ezt az ideálját Isten rábízta Fiára. Az Úr azért adta Jézust ennek a világnak, hogy az emberi nemzetségnek Ő legyen a feje, és hogy példájával megtaníthasson bennünket arra, hogy mit is jelent másokért élni. Egész életét a szolgálat törvénye szerint élte le. Mindenkin segített, és mindenkinek szolgált. Krisztus így élte, így töltötte be Isten törvényét. Példájával megmutatta, hogy miként kell nekünk is engedelmeskednünk Isten törvényének. 
Jézus újra és újra megkísérelte bevezetni és megerősíteni ezt az alapelvet tanítványai között. Mikor Jakab és János eléje terjesztették kérésüket az elsőbbség elnyeréséért, Jézus azt mondta nekik: „Aki közöttetek nagy akar lenni, legyen a ti szolgátok!” (Mt. 20,26.). Az Ő királyságában nincs semmi helye az előnyben részesítés és az elsőség alapelvének. Az egyetlen nagyság az alázatosság nagysága. Az egyetlen megkülönböztetés abban található meg, hogy ki, milyen odaadással szolgálja a többieket. (Jézus élete, 555. old.)

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Igaz....tenni kell érte és tanulni...Először vágyakozni rá ,majd megtanulni elérni...De sajna közben elszalad az Élet......No,ez az igazi tragédia!Ám az Úr erőt ad,hogy holnap,még is reggel lehessen újra......
Ámen!

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu