Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Mit jelent szeretni az Urat?


„Szeressed azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből. És ez igék, a melyeket e mai napon parancsolok néked, legyenek a te szívedben. És gyakoroljad ezekben a te fiaidat, és szólj ezekről, mikor a te házadban ülsz, vagy mikor úton jársz, és mikor lefekszel, és mikor felkelsz.”
Mózes 5. könyve 6. fejezet 5-7. vers

Szeretni teljes szívből:

Ez több, mint puszta szimpátia, vagy viszontszeretet. Hiszen, ha csak azt szeretjük, aki minket szeret, még nem értettük meg Isten szeretetét (Luk.6:32). Mivel szívünk fertőzött a bűnnel, mindig van olyan része, mely nem akar Isten kedvében járni, Neki engedelmeskedni.

Így harcol bennünk is állandóan két ’ember’ (Róm.7:19), s törekednünk kell, hogy minden módon (Ige, ima, istentiszteleti alkalmak) Isten győzhessen akkor is, ha nem szívem szerint való dolgokról van szó, például mikor le kell mondani kényelmemről mások javára.

Szeretni teljes lélekből:

A zsidó bölcsek ezt úgy értelmezték, hogy szeresd az Urat, akkor is ha lelkedet, vagyis életedet kell érte adnod. Szeresd Őt az utolsó leheletedig. Ám ez többet jelent, mint bárminemű mártíromság.

Mert sokszor egyszerűbb lenne meghalni valakiért, vagy valamiért. Lelkemet adni annyi, hogy élek érte. Nemcsak elszenvedem az életet, hagyva magam sodortatni a körülményektől, hanem a Tőle kapott képességekkel alakítok azokon.

Szeretni teljes erőből:

Sokan Isten tiszteletére úgy t

network.hu

ekintenek, mint szabadidős tevékenységre. Mikor már eleget dolgoztam és megteremtettem magamnak és családomnak bizonyos egzisztenciát, akkor jövők Istenhez.

Ezzel szemben Isten azt kéri úgy dolgozz, a tőle kapott erővel, hogy ne saját, hanem az Ő egzisztenciáját építsd. (Máté 5:16) Ennek egyik legmarkánsabb kifejeződése a jótékonykodás, mikor kezem munkájának gyümölcsét megosztom másokkal, kifejezve, hogy azt én is csak kaptam.

S mindennek csak akkor lesz másokra, családodra is áldásos hatása; ha elkezded ezt gyakorolni „mikor a te házadban ülsz, vagy mikor úton jársz, és mikor lefekszel, és mikor felkelsz.”

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Varga Zoltánné Marika üzente 7 éve

Nagyon szép írás.Mindíg ilyenekből lehet tanulni. Köszönöm.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu