Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

 

network.hu

 

LEGYEN SZOKÁSOD MÁSOKRÓL JÓT MONDANI!

"A Krisztusnak beszéde lakozzék tibennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dicséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti ssívetekben az Úrnak!"

(Kol. 3,16.)Legyen szokásod másokról jót mondani! Hangoztasd társaid jó tulajdonságait, és lásd meg a lehető legkevesebbet hibáikból és gyarlóságaikból! Amikor szívesen kifogásolnád azt, amit valaki mondott vagy cselekedett, dicsérj meg valamit az életéből vagy jelleméből! Gyakorold a hálát! Dicsőítsd Istent azért a csodálatos szeretetért, hogy Krisztust halálra adta értünk! Nem kifizetődő sérelmeinkre gondolni. Isten arra szólít fel bennünket, hogy gondoljunk irgalmára és páratlan szeretetére; ami által dicsőítésre buzdulunk. 
A lelkiismeretes munkásoknak nincs idejük mások hibáin töprengeni. Nem jó mások hibáinak és gyarlóságainak polyvájából élni. A rágalmazás kettős átok, ami a rágalmazóra súlyosabban nehezedik, mint a hallgatóra. Aki a széthúzás és viszály magvait hinti, saját lelkében aratja halálos gyümölcseit. A másokban rosszat kereső ember, e puszta keresgélésével, gonoszságot alakít ki magában. Mások hibáinak firtatásával mi is az ő hasonlatosságukra formálódunk. De ha Jézust szemléljük, ha szeretetéről és jellemének tökéletességéről beszélünk, akkor az Ő hasonlatosságára alakulunk át. Az általa példázott magasztos eszményképről gondolkodva tiszta és szent légkörbe, Isten közelébe emelkedünk. S ha ott is maradunk, világosság árad belőlünk, amely fényt hint mindazokra, akikkel érintkezünk. (A nagy Orvos lábnyomán, 355-356. o.) 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Nem lehetne más színű a betŰ?Légyszí...

Válasz

Nemes Gyuláné Valéria üzente 7 éve

Köszönöm a csodás képet, és a bibliai idézeteket! Isten áldjon! Ölel Valéria

Válasz

Sályi Tiborné Erzsike üzente 7 éveCsodálatos szép blogot írtál ! Áldjon meg azÚr!

Válasz

Nemes Gyuláné Valéria üzente 7 éve

Köszönöm A szép blogodat, Nemesné Valéria

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu