Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 július 14.

DÁVID ÉS GÓLIÁT

"Tudja meg az egész föld, hogy van Izráelnek Istene." 1Sámuel 17,46b

A kicsi Dávidot látjuk, amint szemben áll a hatalmas erej^u filiszteussal. Dávid nem is er~os, nem is nagy. A király saját fegyverzetébe szerette volna öltöztetni - legalább fegyverzete legyen. De Dávid járni sem tudott benne. Az Ördöggel szemben soha ne használjunk emberi fegyvereket! Értelmünkkel, képességünkkel nem megyünk semmire. Er~otelen fegyverek. Dávid megmondja, honnan veszi az er~ot: "A Seregek Urának... nevében megyek ellened." Dávidnak volt Valakije! Egy olyan Név, amely er~ot jelentett számára. Neked is Jézus neve a fegyvered? Dávid teljes bizonyossággal meri mondani: "A mai napon kezembe ad téged az Úr, és megöllek." Milyen megdöbbent~o bizonyosság! Egy hatalmas sereg el~ott ki meri jelenteni, és fel meri tenni rá Isten nevét. A hatalmas tömeg csak ámul, hogy mi lesz most?! A hit nem hit, ha nem halálosan komoly. Ha nem mered rá feltenni az életedet, akkor neked nincs hited. Akkor csak vallásos vagy, de nem hív~o. "Aki Isten elé járul, annak hinnie kell, hogy ~o létezik" (Zsid 11,6). Góliátnak mindene az ereje. Dávidnak nincs egyebe, mint parittyája, az öt sima kövecske, és a Seregek Urának neve, Akinek adatott minden hatalom. Dávid azt mondta: "Tudja meg az egész föld, hogy van Izráelnek Istene." Ne azt tudja meg az egész föld, hogy ~o milyen er~os, milyen ügyes. Félek, azért nem adja az Úr az erejét, mert mindig magadat akarod mutogatni, a saját hív~oségedet, mindazt, ami neked és benned van. Az öt sima kövecske Isten gyermekeinek az imád-sága. Nincs gy~ozelem, csak imádsággal és a Seregek Urának nevével!

Címkék: Áhitat

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Nem tudom megállni ,ezt ne kommentálni,hiszen ez az Igevers rám igennagy hatást tett!Egy kazettáról hallgattam,s a kis Dávid hite,bátorsága szinte le-nyűgözött!Felkeltette érdeklődésemet a Biblia iránt,s azóta kezdtem olvasni az Isten Szavát!Közben rádöbbentem,hogy nekem is van ellenségem,óriás adósságterhem,szembesültem bűneimmel,s Dávid hitével én is "felfegyverkeztem"!Megtaláltam a megoldást a helyet,hol letehetem!Az én "győzelmemet" is vér hozta meg a Golgotán foly érettem! Örök hála érte!

Válasz

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Gyönyörű írás és minden szava szín tiszta igazság. Így van ne legyünk kép mutatók.Ima a szívből jön azt kívül nem látja senki.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu