Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 network.hu

 augusztus 16.

SAUL ENGEDETLENSÉGE

"Most azért figyelj az Úr beszédének szavára." 1Sámuel 15,1b

Teljes szíveddel figyelj, mert valamit mond az Úr. Az amálekiták olyan nép volt, amely vétkezett Isten ellen, és beteljesedett rajta az ítélet. Mindent, ami bel~ole való volt, el kellett pusztítani. Erre szokták mondani az emberek, hogy kegyetlen az Isten. Ne felejtsük el, hogy a Bibliának mindig lelki mondanivalója van. Benned is vannak olyan dolgok, amik az óemberedb~ol valók. Ne kedvezz nekik! Irtsd ki! Isten ellensége belül van, az óembered, a kívánságod, az önfej^uséged. Állj szembe mindennel, ami bel~oled való. Ami bel~olem való, bármilyen szépnek, jónak látszik, Isten szerint mind elpusztításra való. "Válaszd el a jót a hitványtól!" (Jer 15,19). Ami Istenb~ol való, az a jó. Sámuel elmondta Saulnak az Úr parancsát. Saul pedig elment, és a maga akarata szerint cselekedett. Saul a népet kardélre hányatta, de Agágot - a királyt -, a juhokat és barmokat megkímélte. Ami jó volt, nem akarta elpusztítani. Isten akaratával szemben ott volt a saját akarata. Az Úr azt mondta Sámuelnek: "Megbántam, hogy Sault királlyá tettem... beszédeimet nem tartotta meg." Sámuel átimádkozta az éjszakát, hogy azután elmondja Saulnak, amit az Úr szerint meg kellett mondania. Szeretném, ha életed útjára visszanézve látnád most az emlékoszlopokat, amiket ma-gadnak állítottál. Láthatod a gyermekeidet, akiket "én" neveltem. A ház, amit "én" építettem. Abban a kertben, amit "én" kapálok, bárki kereshet gazt. Egy férfi kiállt a boltja elé, és azt gondolta: ez az a bolt, amit "én" vezetek. Agág az "én"-királyt jelenti, a régi természetedet, aminek eddig mindig megkegyelmeztél.

Címkék: az Úr beszéde

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Fekete Magdi üzente 9 éve

Szia! Mondhatom nyugodtan,az emberek már annyira elrugaszkodtak istentől és egymástól,hogy nem veszik észre,hogy valóságosan az ördögöt szolgálják. Nincs egymás iránti tisztelet, sem családon belül sem kívül. Olvastam,hogy 15 ölelésre lenne szükség naponta.Nem 15 ször,de még szinte egyszersem öleljük meg egymást,azt mondva,hogy szeretlek. Hát így állunk! Az emberek nem látják,hogy sok a virág a fán,gyümölcs nincs. Isten azt mondta ha jól idézem"virágot adok,de termést nem" bocs.ha rosszúl idéztem.Ha betegek vagyunk,arról is Isaten tehet.Csak zabálnak,hogy tele legyen a zsák,azt sem nézi meg,hogy mit eszikTisztelet a kivételnek.


Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu