Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 A lelki magvetés

 

"Mint a föld megtermi csemetéjét, és mint a kert kisarjasztja veteményeit, akként sarjasztja ki az Úr Isten az igazságot s a dicsőséget minden nép előtt."

(Ésa. 61,11.)

 

 

„A lelki magvetés is olyan, mint a földi. A szív talajának előkészítése és a magvetés az igazság tanítóinak feladata. De az a képesség, amely életet teremt, egyedül Istentől származik. Ezen a határon az ember nem léphet túl. Emberi erőnél nagyobb az az erő, amely a lelket megeleveníti, igazzá teszi és hálaadásra indítja. Csak Isten Lelke által lesz az ige megújító hatalommá. Ezt akarta Krisztus megértetni tanítványaival.
A mag csírázásának és növekedésének titkát a magvető nem értheti meg. De bízik azokban az erőkben, amelyek által Isten élteti a növényeket… Lehet, hogy a jó mag egy ideig észrevétlenül hever a hideg, önző, világot szerető szívben, de aztán, amint Isten Lelke érinti a szívet, a rejtőző mag kipattan, és gyümölcsöt hoz Isten dicsőségére. Ebben az életben semmilyen munkáról nem tudhatjuk előre, hogy eredményes lesz-e vagy sem… Az Istennel kötött magasztos szövetség kimondja, hogy »míg a föld lészen, vetés és aratás… meg nem szűnnek« (I. Móz. 8,22.). Ebben az ígéretben bízva szánt és vet a gazda. A mi bizalmunk se legyen kisebb a lelki magvetéskor! Higgyünk ígéretében: »Így lesz az én beszédem, amely számból kimegy, nem tér hozzám üresen, hanem megcselekszi amit akarok, és szerencsés lesz ott, ahová küldöttem«. »Aki vetőmagját sírva emelve megy tova, vigadozással jő elő, kévéit emelve« (Ésa. 55,11. Zsolt. 126,6.).” (KP, Amíg a magból termés lesz c. fejezetből)

Címkék: 11 Ésa 61

Kapcsolódó cikkek:

  KÜZDJ ISTENI FEGYVEREKKEL

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

A vetőmag sorsa,hogy elszórja gazdája.
Vonatkozik ez mindenfajta vetőmagra!
A vetés előtt a talajt kell jól elkészíteni
Hogy elvetve a magból majd legyen valami.
A Magvető példázatánál is szó van róla,
Hogy hányféle sorsa lehet a vetett magnak!
A szívünk talaját ha jól előkészítjük
Biztosak lehetünk,hogy el nem veszítjük!
A jó talajban szárbaszökken a vetésünk
S a kegyelem fürdőjétől sokszoros lesz termésünk!

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu