Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Teri blogja - 2013. január

network.hu

 

 

BÉKÉS SZÉP NAPOT!

Címkék:

Létezik-e Isten?

network.hu

Van-e Isten? Íme, hat érv amellett, hogy igen.

Marilyn Adamson írása

Lehet, hogy örülnél, ha valaki bizonyítékot mutatna Isten létezésére, aztán teljesen rád bízná, hogy mit csinálsz ezzel az információval, és nem kényszerítene téged semmire. Hadd próbáljak most bemutatni néhány olyan érvet, amik arra utalnak, hogy Isten létezik!

Mielőtt azonban ezt tenném, arra kérlek, hogy először gondoljunk végig valamit. A Biblia azt mondja, hogy elképzelhető, hogy valaki számára elég bizonyíték áll rendelkezésre Isten létezésével kapcsolatban, mégis „elfojtja magában” az igazságot Istenről.1 Másrészt azok számára, akik tudni akarják, hogy Isten tényleg „ott van-e”, Ő azt mondja: „Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.”2 Mielőtt tehát az Isten létezésével kapcsolatos tényeket megvizsgálnád, tedd fel magadnak a kérdést: Ha tényleg létezik Isten, vajon meg akarnám ismerni?

Címkék:

Tovább 

 

TI VAGYTOK A VILÁG VILÁGOSSÁGA!

network.hu

 Történt  velem megtérésem kezdetén: Egyszercsak kialudtak a fények a lakásban.

Ott voltam a konyhában a sötétben, éppen a Bibliát olvasgattam, a sötétben mindíg féltem, akkor is. Mit tegyek? Mire elő vettem a gyertyát visszajött a vílágítás, a fény - odamentem a Bibliámhoz - kinyítottam és a

János 8:12 -nél olvastam: " Én vagyok a világ világossága a ki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem ővé lesz az életnek világossága."

 

Azóta is állandóan keresem  ŐT, a Világosságot!

Címkék:

Tovább 

  • "Minden nap hálát adok Istennek, hogy ŐT választottam,  keményen kell dolgoznunk saját új emberünk megformálásán, együtt kell működnünk Isten Szentlelkével abban, hogy elváltozzunk Krisztus hasonlatosságára, s mindenekelőtt hajlandóságot kell mutatnunk a fejlődésre, azaz taníthatóvá kell válnunk, finom, lágy, képlékeny anyaggá a nagy Fazekas kezében, hogy megalkothassa belőlünk előre eltervezett mesterművét – s ha ennek nem állunk ellene, akkor egyre inkább hasonlítani fogunk a Mesterre, ez pedig a családban lesz először észrevehető: szeretteinknek nem elszenvedniük kell többé indulatos kitöréseinket, rossz hangulatunkat, csípős megjegyzéseinket, esetleg az időjáráshoz igazodó depresszióinkat, hanem áldásul tapasztalják meg szelídségünket, béketűrésünket, önuralmunkat, a jóakarat számos apróbb-nagyobb megnyilvánulását, bátorító-biztató szavainkat, a hit derűjét bennünk – ekkor aztán megtapasztalhatjuk, hogy mind többen lesznek szívesen együtt velünk, mert jelenlétünk nem bántást, gyötrést, többletterhet jelent számukra, hanem megnyugtatást, vigasztalást, bátorítást.

Címkék:

Tovább 

Gabriel García Márquez

Gabriel García Márquez 
Búcsúlevelet küldött barátainak, ez az Internet segítségével is terjed. (Száz év magány Nobel díjas írója) egészségi okokból visszavonult a nyilvánosságtól (nyirokrák). Olvassátok el az utóbbi idők legzseniálisabb latin-amerikai elméjének megható írását.
Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám. 
Talán nem mondanék ki mindent, amit gondolok, de meggondolnám azt, amit kimondok.
Értéket tulajdonítanék a dolgoknak, nem azért, amit érnek, hanem azért, amit jelentenek.
Keveset aludnék, többet álmodnék, hiszen minden becsukott szemmel töltött perccel hatvan másodperc fényt veszítünk.
Akkor járnék, amikor mások megállnak, és akkor ébrednék, amikor mások alszanak.
Ha Isten megajándékozna még egy darab élettel, egyszerű ruhába öltöznék, hanyatt feküdnék a napon, fedetlenül hagyva nemcsak a testemet, hanem a lelkemet is.
A férfiaknak bebizonyítanám, mennyire tévednek, amikor azt hiszik, az öregedés okozza a szerelem hiányát, pedig valójában a szerelem hiánya okozza az öregedést!
Szárnyakat adnék egy kisgyereknek, de hagynám, hogy magától tanuljon meg repülni.
Az öregeknek megtanítanám, hogy a halál nem az öregséggel, hanem a feledéssel jön.
Annyi mindent tanultam tőletek, emberek...
Megtanultam, hogy mindenki a hegytetőn akar élni, anélkül hogy tudná, hogy a boldogság a meredély megmászásában rejlik.
Megtanultam, hogy amikor egy újszülött először szorítja meg parányi öklével az apja ujját, örökre megragadja azt.
Megtanultam, hogy egy embernek csak akkor van joga lenézni egy másikra, amikor segítenie kell neki felállni.
Annyi mindent tanulhattam tőletek, de valójában már nem megyek vele sokra, hiszen amikor betesznek abba a ládába, már halott leszek.
Mindig mondd azt, amit érzel és tedd azt, amit gondolsz.
Ha tudnám, hogy ma látlak utoljára aludni, erősen átölelnélek, és imádkoznék az Úrhoz, hogy a lelked őre lehessek.
Ha tudnám, hogy ezek az utolsó percek, hogy láthatlak, azt mondanám neked, "szeretlek", és nem tenném hozzá ostobán, hogy "hiszen tudod".
Mindig van másnap, és az élet lehetőséget ad nekünk arra, hogy jóvátegyük a dolgokat, de ha tévedek, és csak a mai nap van nekünk, szeretném elmondani neked, mennyire szeretlek, és hogy sosem felejtelek el.
Senkinek sem biztos a holnapja, sem öregnek, sem fiatalnak. Lehet, hogy ma látod utoljára azokat, akiket szeretsz. Ezért ne várj tovább, tedd meg ma, mert ha sosem jön el a holnap, sajnálni fogod azt a napot, amikor nem jutott időd egy mosolyra, egy ölelésre, egy csókra, és amikor túlságosan elfoglalt voltál ahhoz, hogy teljesíts egy utolsó kérést.
Tartsd magad közelében azokat, akiket szeretsz, mondd a fülükbe, mennyire szükséged van rájuk, szeresd őket és bánj velük jól, jusson időd arra, hogy azt mondd nekik, "sajnálom", "bocsáss meg", "kérlek", "köszönöm" és mindazokat a szerelmes szavakat, amelyeket ismersz. Senki sem fog emlékezni rád a titkos gondolataidért. Kérj az Úrtól erőt és bölcsességet, hogy kifejezhesd őket.
Mutasd ki barátaidnak és szeretteidnek, mennyire fontosak neked.

network.huBúcsúlevelet küldött barátainak, ez az Internet segítségével is terjed. (Száz év magány Nobel díjas írója) egészségi okokból visszavonult a nyilvánosságtól (nyirokrák). Olvassátok el az utóbbi idők legzseniálisabb latin-amerikai elméjének megható írását.

Ha Isten egy pillanatra elfelejtené, hogy én csak egy rongybábu vagyok, és még egy kis élettel ajándékozna meg, azt maximálisan kihasználnám.

Címkék:

Tovább 

 AZ EMBERI SZÍVEKET ÖSSZEKÖTŐ SZERETET
"Ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és valósággal"
(I. Ján. 3,18.)

network.hu

ÉGBOLT 40 centis hó a Dunántúlon

A Dunántúlon és az Északi-középhegység felett bőszen havazik, egyes helyeken holnap estére akár 40 centis hótakaró is képződhet. A havazás fokozatosan az egész országra kiterjed, majd sok helyen esőre vált, a csapadékos idő egész héten marad.

Címkék:

Tovább 

network.hu

Müller Péter üzenete a nőknek

Az igazi nő - így mondják évezredek óta - odaadó. Ez a természetes.

De milyen az igazi férfi? Erről soha nem esik szó.

Mint ahogy arról sem, hogy odaadni magatokat egy ilyen önzetlenségre, megbízhatóságra, egy életen át tartó, hűséges szeretetre képtelen férfinek: felelőtlenség.
Minden szeretet alapja az önmagunkkal való viszony rendezése. Elsősorban önmagunkat kell megszeretni - ez minden kapcsolatunk alapja.

Szeresd a társadat, mint önmagadat - mondja Jézus.

Címkék:

Tovább 

network.hu

 

network.hu

network.hu

Címkék:

network.hu

network.hu

MA VAN A TESTVÉREK VILÁGNAPJA!

Ha szereted - TEDD KI TE IS!

 

"Minden féltett dolognál jobban őrizd meg szívedet, mert abból indul ki minden élet." /Péld.4:23/

 

Címkék:

network.hu

Közel a vég


Vágtatva száguld az élet,

Vad szele megcsapja arcom.

Rohanva szállnak az évek,

S vivom keményen harcom.


Két hatalom harcol értem,

Tőlem függ melyiké leszek.

S mégsem oly könnyü ez, érzem

Ha nem vigyázok, elveszek.


Egyik hatalom int a jóra,

A másik csak bünre csábít.

Az egyik létem óvja,

Romlásra tör a másik.


S mégis miért haboz az ember,

Mikor ezt oly tisztán látja?

Címkék:

Tovább 

 

 

Figyeld meg például a virágokat. Mi, emberek soha nem tudnánk olyan szépséget létrehozni. Be kell ismernünk, hogy létezik az Isteni intelligencia. Gondolj a testedre. Nem kell gondolkoznod azon, hogyan lélegezz vagy hogy dobogjon a szíved. Isteni csodákkal vagyunk körülvéve.

network.hu


Mabel Katz

 

Címkék:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu