Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Teri blogja - 2011. március

network.hu

 

Egyedül Krisztussal Isten csendjében

"Ő pedig mondta nékik: Jertek el csupán ti magatok valamely puszta helyre és pihenjetek meg egy kevéssé…"

(Mk. 6,31.)

 


„Munkájuk eredményét látva, a tanítványok abba a veszélybe kerültek, hogy sikereiket saját érdemeiknek tulajdonítják, és ezáltal a lelki gőg bűnébe esnek… Meg kellett tanulniuk, hogy az eredményt hozó erő nem őbennük, hanem Istenben rejlik. Mint Mózesnek a Sínai pusztájában, Dávidnak Júdea hegyein, vagy Illésnek a Kérith patakjánál, úgy a tanítványoknak is el kellett vonulniuk tevékenységük színhelyéről.

Címkék: 31 mk.6

Tovább 

TAVASZ 

Tavasz

,,Mi az?" - kérdezte Vén Rigó.
,,Tavasz" - felelt a Nap.
,,Megjött?" - kérdezte Vén Rigó.
,,Meg ám!" - felelt a Nap.

,,Szeretsz?" - kérdezte Vén Rigó.
,,Szeretlek!" - szólt a Nap.
,,Akkor hát szép lesz a világ?"
,,Még szebb és boldogabb!"

Címkék: tavasz

network.hu

 Milyen szívvel fogadod Isten Igéjét

 

"Amely pedig a köves helyre esett, ez az, aki hallja az igét, és mindjárt örömmel fogadja, de nincs gyökere benne…” „Ezt mondja az Úr: Szántsatok magatoknak új ugart!…"

(Mt. 13,20–21. – Jer. 4,3.)

 

 

„A jóra való törekvések és vágyak vékony rétege alatt fellelhető az emberi szív önzése. A köves talajjal jelképezett emberek még nem győzték le önszeretetüket. Még nem ébredtek tudatára a bűn rettenetes pusztításának és szívüket nem alázták meg bűneik tudatában… Látszólag megtértek, de vallásosságuk csak felületes… Nincs gyökerük, mert nincsenek kapcsolatban Krisztussal…
Sokan állítják, hogy Istent szolgálják, de tapasztalatból nem ismerik őt.

Címkék:

Tovább 

network.hu

 Az életre vezető út


Mivel az életre vezető út kapuja nem olyan hívalkodó, nem olyan látványosan feltűnő, mint a világi élvezetek kapuja, ezért azt először is keresni kell. Aki nem keres, vagy rosszul keres, az nem is találja meg. Keresni kell azért is, mert nagyon sok hamisítvány és utánzat van. Nem elég azonban az sem, hogy megtaláltam. Be is kell lépni a kapun. El is kell indulni azon az úton, amely ott vár rám. Mivel azonban ez a kapu keskeny, ezért nem tudok akárhogy átmenni rajta.

Címkék: az Életre vezetŐ Út

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Bizony jó,ha el gondolkodunk,hogy melyik az a keskeny út ahol haladnunk kell. De,ha Jézus útjáról nem térsz le. Biztos át jutsz a keskeny kapun.Jézust mindig követni kell.

Tovább 

network.hu

 Jézus nyomdokaiban járva

 

"Mondta pedig Jézus mindenkinek: Ha valaki én utánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel az ő keresztjét minden nap és kövessen engem."

(Lk. 9,23.)

 

 

„Az áll legközelebb Krisztushoz, aki itt e földön legtöbbet vett át önfeláldozó szeretetéből, abból a szeretetből, amely »nem kérkedik, nem fuvalkodik fel,… nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a gonoszt« (I. Kor. 13,4–5.). Abból a szeretetből, amely a tanítványt készteti, amiképpen késztette az Urat, hogy mindent odaadjon az emberiség megmentése érdekében.

Címkék: 23 lk.9

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Igen így van ahogy ide le van írva. Jézus keresztjét viszi mind az aki követni akarja. Ő a szegények segítségét tette és tanított.De van olyan mondása is,hogy betegeknek van orvosra szükségük ,nem egészségeseknek..Köszönöm. Terike.

Tovább 

network.hu

 network.hu

 

Leleplezés helyett mentő elfedezés

"Atyámfiai, még ha előfogja is az embert valami bűn, ti lelkiek, igazítsátok útba az ilyet szelídségnek lelkével, ügyelvén magadra, hogy meg ne kísértessél te magad is. Egymás terhét hordozzátok, úgy töltsétek be a Krisztus törvényét."

(Gal. 6,1–2.)

 


„Ha Krisztus lakik bennetek, akkor nem vágyakoztok másokat megfigyelni és hibáikat leleplezni. Ahelyett, hogy arra törekednétek, hogy másokat vádoljatok és elítéljetek, inkább segíteni és menteni akarjatok.

Címkék: 1-2 gal.6

Tovább 

network.hu

 network.hu

 

 

Jézus visszajövetelének ideje


„Arról a napról és óráról pedig senki sem tud, az ég angyalai sem, hanem csak az én Atyám egyedül.”
Máté 24:36.

Az egész fejezet – Máté 24 – Jézus második eljöveteléről beszél. Annak jeleiről, és az esemény nagyságáról.

Jézus a 12 tanítványnak azt mondta, hogy ne a napon és az órán gondolkozzatok, hanem azon, hogyan lehetnétek készen.

Ha Jézus egy időpontot mond, vajon nem az történt volna, hogy „ráérünk még a készülődéssel!” – hiszen még 50-100- vagy éppen 1500 évünk van addig.

Címkék: máté 24-36

Tovább 

Csillagnetwork.hu

 CSILLAG

"Látom Őt, de nem most; nézem Őt, de nem közel. Csillag származik Jákóbból, és királyi pálca támad Izráelből." 4Mózes 24,17

"Látom" csak annyit jelent, hogy egy pillanatra meglátom. A "nézem" egy hosszú, tartós szemlélést jelent. Az Ördög ettől akar elszakítani, hogy ne tudjam nézni. Ha egy pillanatra meglátod, nagyon nagy öröm. De nézd tovább, mert ez által fogsz megváltozni. Azáltal lesz az Ő képe rajtad, minél hosszabban nézed. Bálám azt mondja: "Csillag származik Jákóbból." Nappal a nap világít, éjjel a csillagok.

Címkék: csillag

Tovább 

network.hu

 

A gyermekáldás felelőssége

"Ímé, az Úrnak öröksége, a fiak, az anyaméh gyümölcse: jutalom."

(Zsolt. 127,3.)

 


„Tartsátok kötelességeteknek, hogy türelemmel, gonddal és komoly, buzgó imával úgy alakítsátok gyermekeitek jellemét, hogy áldássá legyenek az otthonban, a gyülekezetben és a társadalomban. Ha elhanyagoljátok ezt a kötelességet,… gyermekeitek erkölcsi torzszülöttként nőnek fel… Ha megtűritek gyermekeitekben a helytelenségeket, bezárjátok előttük Isten városának kapuit.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Nagy felelősség terheli a szülőket
Kisajátítva a gyermekeiket!
Pedig ehhez nincs semmi jogunk
Mert a gyermek nem sajátunk!
Megőrzésre kapjuk Istentől
Hogy emberré neveljük őket!
Nem csak etetni ruházni kell,
Formálni fontos a jellemüket!
Isten félelmében ha ezt tesszük
Soha nem csalódunk bennük!
S majd ha elszámolni kell menni
Tiszta lelkiismerettel lehet megtenni!
Istentől dícséretet fogunk érte kapni!
Mert ahogy kaptuk tudjuk visszaadni!

Tovább 

network.hu

 network.hu

 A megnyilatkozó szeretet áldása

 

"Mert szeretetet kívánok én és nem áldozatot…"

(Hós. 6,6.)

 

 

„Az igaz vallásosságra nagy szükség van az otthonban… Csak ott lehet úrrá az igazi, őszinte és mély szeretet, ahol Krisztus a vezető. Se a férfi, se a nő ne táplálja magában azt a gondolatot, hogy egybekelésük hiba volt… Határozzátok el, hogy mindenné lesztek egymás számára, amennyire csak lehet… Bátorítsátok állandóan egymást az élet küzdelmében… Sokan gyengeségnek tartják a szeretet kifejezését és tartózkodást tanúsítanak… De a szeretet nem maradhat fenn sokáig anélkül, hogy kifejezésre ne jusson.

Címkék: 6 hós 6

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

A házastársi kapcsolat több féle lehet.
Van ahol a férj a családnak a "feje",
De van ahol a nőé az irányító szerep!
Helyes,ha mindent közösen tesznek
Ilyenkor az Úr Jézus a család "feje"!
S biztosan jelen van béke,szeretet,
Mert ahol Jézus irányít tévedni nem lehet!

Tovább 

network.hu

 Akinek szíve Istenre támaszkodik

 

"Tudom a te dolgaidat, nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy)… Semmit ne félj azoktól, amiket szenvedned kell… Légy hű mindhalálig és neked adom az élet koronáját!"

(Jel. 2,9–10.)

 

 

„Dániel szabadulásának történetéből megtanulhatjuk, hogy Isten gyermekeinek a próbában és a fájdalomban is pontosan úgy kell viselkedniük, mint amikor a jövő ragyogó kilátásokkal kecsegtet, és környezetük a lehető legkívánatosabb.

Címkék: 9-10 jel.2

Utolsó hozzászólás

Szél Terézia Teri üzente 9 éve

Nem az én utaim a ti utaitok, nem az én gondolataim a ti gondolataitok! ISTEN NEM EBEREKRE BÍZTA A MEGVÁLTÁS ÚTJÁT- AZ ÜDVÖSSÉGET - AZ ITÉLETET SEM! Legyen hála és dicsőség Néki Mindenért, mert sajnos a gyenge, gyarló ember 1 kanál vizben megfojtaná a másikat!

Tovább 

network.hu

 Legyél az Isten áldásának élő csatornája!

 

"Jákób maradéka olyan lesz a sok nép között, mint az Úrtól való harmat, mint a zápor a fűnek…"

(Mik. 5,7.)

 

 

„Senki sem adhat olyasmit, amivel ő maga nem rendelkezik… Az embert is csak a szívébe ömlő állandó isteni szeretet teheti alkalmassá arra, hogy másoknak világosságot közvetítsen… A Szentlélek mérhetetlen nagy adományában bennefoglaltatik a menny összes segítsége, és nem Istenen múlik, hogy nem áradhat ki a földre kegyelmének minden gazdagsága az emberek áldására.

Címkék: 7 mik.5

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 9 éve
Kedves Terike!


Csodálatos szép az írásod.Teljes szívemből gratulálok!

Az Úr áldjon meg és legyen egy áldott szép napod!

Tovább 

network.hu

 Isten örökkévaló szeretete

 

"Micsoda az ember, hogy őt ily nagyra becsülöd, és hogy figyelmedet fordítod reá?” „Örökkévaló szeretettel szerettelek téged, azért terjesztettem ki reád az én irgalmasságomat."

(Jób 7,17. Jer. 31,3.)

 

 

„Amit Krisztus megvalósított életével és halálával, az sokkal több, mint a bűn okozta romlás meggyógyítása. Sátán célja az volt, hogy örökre elszakítsa az embert Istentől, de Krisztusban szorosabb egységbe jutunk Istennel, mintha sohasem buktunk volna el… Az Atya az ő egyszülött Fiát adta, hogy biztosítson minket változhatatlan békeszándékáról, hogy Krisztus által eggyé váljék az emberi családdal… Fiának személyében Isten örökbe fogadta az emberi természetet, és a legmagasabb helyre, a mennybe emelte.

Címkék: 17 3 jer.31 jób 7

Utolsó hozzászólás

Szél Terézia Teri üzente 9 éve

Köszönjük szépen Marika! Nagyon szép IMA!

Tovább 

network.hu

 network.hu

 Tekints fel Jézusra!

 

"…Kitartással fussuk meg az előttünk lévő küzdőteret, nézvén a hitnek fejedelmére (hitünk kezdőjére) és bevégezőjére, Jézusra…” „Meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó dolgot, befejezi a Krisztus Jézus napjáig."

(Zsid. 12,1–2. Fil. 1,6.)

 

 

„Ha gondolataink a saját énünknél időznek, akkor eltávolodunk Krisztustól, az élet és az erő forrásától. Sátán azért igyekszik állandóan elvonni a figyelmünket Krisztustól, hogy megrontsa lelkünk minden vele való közösségét… Ne magunkat tegyük gondolataink középpontjává!

Címkék: 6 fil.1 zsid.12.1-2

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Terikém,ehhez semmit már nem fűzhetek,
Úgy ahogy van úgy teljes! Amen.Amen.Amen!

Tovább 

network.hu

 A gondolatok befolyása

 

"Örüljetek az Úrban mindenkor, ismét mondom, örüljetek!"

(Fil. 4,4.)

 

 

„A szenvedések világában élünk. Nehézségek, próbák és szomorúság vár reánk a menny felé vezető úton. Sokan azonban kétszer olyan nehézzé teszik az élet terheit azáltal, hogy állandóan előre érzik a bajokat… Határozott erőfeszítést kell tenniük gondolkodásmódjuk megváltoztatására. Boldogságuk attól függ, hogy gondolataikat vidám dolgokra terelik-e…
Mikor Izráel népe Mára keserű vizéhez érkezett a pusztában, Mózes az Úrhoz kiáltott.

Címkék: 4 fil.4

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Sajnos a bűn következtében megkeseredett Isten szép világa.
Kár szépíteni a dolgot,mint Márában ahogy a víz változása
Ugyanúgy a természet is tönkrement, minden vonatkozásban!
A víz keserűségét a választott nép állandó zúgolódása okozta,
Hiába volt a sok csoda,nem örültek a rabságból való szabadulásnak
Inkább vágytak az egyiptomi húsosfazékhoz a hasukat bálványozva!
Zúgolódásuknak meg is volt az eredménye a pusztában veszhettek el!
Most sincs ez másképp,ki nyitott szemmel jár a világban láthatja
A növények mérgezettek,az ivóvíz szűrés nélkül szinte ihatatlan.
Nem a jó Isten felelős érte a homo sapiens mindennek az okozója!
A "bölcs,okoskodó " ember,sajnos nem kiált Istenhez,ellenkezőleg...
Ha a niniveiek példájára zsákruhában bűnbánattal a nép megtérne
Isten a sok tragédiát megakadályozná,bizonyára nem nézné el!
De erről szó sincs,az emberek mennek a vesztükbe élnek bűnükben!
Van egy "kis mag",akik megtértek,s Isten szavára mindig figyelnek,
Kisebb botlásokat követnek el,de "felállva" őszinte bocsánatot kérnek!
Nekik valóban nincsen félnivalójuk,mert a jó Atyától irgalmat nyernek!
De mi lesz a többséggel,világi magatartásukkal miben reménykednek?
Az irgalmas Isten,mivel igazságossága,szentsége nem viselheti el
A megátalkodott bocsánatot kérni képteleneket sújtja ítéletével!
Ha nem így lenne,a pusztai vándorlásban résztvevők nem hulltak volna el!
De meg kellett bűnhődniük,hiába reménykedtek a Kánaánba nem jutottak be!
Szálljanak magukba,kiket érint,s ne ringassák magukat illúziókban!
Az igazságos Istent megtéveszteni nem lehet szép,magasztos szólamokkal!

Tovább 

network.hu


 network.hu

 network.hu

 network.hu

 Örvendező lélekkel haladj a Menny felé

 

 

"Hogyha keseregne szívem, és háborognának a veséim, akkor balgatag és tudatlan volnék én, oktalan állat te irántad. De én mindenkor veled vagyok, te fogod az én jobb kezemet. Tanácsoddal igazgatsz engem, és azután dicsőségbe fogadsz be engem."

(Zsolt. 73,21–24.)

 

 

„Legalább annyira határozott kötelességünk, hogy ellenálljunk a lehangoltság és elégedetlenség gondolatainak és érzelmeinek, mint az, hogy imádkozzunk.

Címkék: a menny felé haladj!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Bizony szomorú látvány a keresztények gyásza!
Ha valaki az Úrban húnyt el,nincs ok szánására!
Ellenkezőleg -bár fáj hiánya -de örömünnep lehet
Mivel az eltávozott szerettünk csak előrement....
Ennyit a "gyászmenetről",elkeseredett gyászról
Most néhány szót a derűről,jókedvről,mókáról.
Azt is szelíd szemmel nézi az Úr a Megváltó,
Ha valaki belemegy néha egy kis népi tréfába!
Mondjuk fel mer venni egy bohókás álarcot
Biztos vagyok benne nem lát benne bohócot!
A kedves cicaarcon csak az botránkozik meg,
Aki annak viselőjének valamiért az ellensége!
De felmerül a kérdés hogy keresztény az ilyen?
Istenem,Atyám kérlek ments az ilyentől meg!
Akinek Áhitat olvasására nincs ideje,hisz' beteg
Világi nóták özönét feltölteni bőven van ideje!
Úr Jézus a farizeusokat Te is mindig leleplezted
Kifakadásomért kérlek,hogy engem ne vess meg!
Nevelő célzattal csak jószándékkal írtam ezt le,
Mivel aki a tieidet megbántja az Téged bánt meg!
Ideje lenne már a bocsánatkérésnek,megbékélésnek!
Az igazi kereszténynek ez ugye nem esik nehezére?!
Többszöri próbálkozásom eddig még nem járt sikerrel,
De kitartó imám érte egyszer csak meghallgatást nyer!
Akkor "örvendező lélekkel" haladhatunk a Menny fele...

Tovább 

network.hu

 SZEREZZ BARÁTOKAT

"Szerezzetek magatoknak barátokat a hamis mammonból, hogy mikor meghaltok, befogadjanak benneteket az örök hajlékokba." Lukács 16,9

Hamis sáfár Testvérem! Nem volna jó ma mélyen meghajtva fejedet elmondani, hogy Uram, nem vagyok hívő, nem vagyok gyermeked, nem vagyok méltó, hogy fiadnak hívattassam? Légy irgalmas nékem, hamis sáfárnak. Aztán engedj el mindent a többieknek, de a magadéból, és ne az Istenéből. Ott nincs jogod elengedni. Szerezz magadnak barátokat a hamis mammonból!

Címkék: 9 luk-16

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Irgalmas Istenem,tekints bűnden fogant gyermekeidre!
A bűn,mit örököltünk ,ha nem veszed el tőlünk
Mardossa,kínozza,gyötri bűnre hajló természetünk!
Ments meg minket a hamis sáfár természetétől
Szabadíts meg a bűnre vezető veszedelmektől!
Mi ,akik átadtuk Neked bűneinket Rád figyelünk
Tudjuk,hogy nem hagysz elveszni,segítesz nekünk!
Óvakodunk minden hamisságtól merítve a Te példádból!
Mindenben Jézusunk lábnyomában járunk..hálából...
Nem szolgáljuk a Gonoszt,mert Ő okozná vesztünk
De mi parancsaid betartva,mindig Rád figyelünk!
Akik másképp élnek,szeretettel figyelmeztetjük
Hamis sáfár életüket semmiképpen nem követjük
A szeretetparancsa erre készteti gyermekeidet
Kérésedre,hogy közülük egy se vesszhessen el!
Amen.

Tovább 

network.hu

 A kísértés korlátai és a szabadulás


„Nem egyéb, hanem csak emberi kísértés esett rajtatok: de hű az Isten, aki nem hagy titeket feljebb kísértetni, mint elszenvedhetitek; sőt a kísértéssel egyetemben a kimenekedést is megadja majd, hogy elszenvedhessétek.”
1Korintus 10:13.

„Eddig emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Hűséges az Isten, erőtökön felül nem hagy megkísérteni, hanem a kísértéssel együtt a szabadulás lehetőségét is megadja, hogy kibírjátok”
(Rózsa Huba)

„Eddig még csak olyan próbatétel ért benneteket, ami minden más embert is előbb-utóbb elér.

Címkék: 13 1kor.10

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Teve vagy ember,oly mindegy a Sátán áll mögötte!
Mert valakit mindig felhasznál arra,hogy kísértsen!
Természetesen mindenkit nem tud felhasználni
Kiben Isten Lelke van ily feladatra nem vállalkozik!
Jól tudja a Gonosz kik alkalmasak Őt szolgálni,
A világgal barátkozókat tudja jól felhasználni!
Mindenre rá tudja őket szedni amire csak akarja
Főleg Isten gyermekeire,szolgáira fáj nagyon a foga!
De az nagyon szomorú,sőt számomra érthetetlen
Az Isten iránt érdeklődők hogyan nem veszik ezt észre?!
Amikor felebarátjukba sorozatosan belemarnak bírálják,
Nem veszik észre,hogy ezzel nem az Urat szolgálják?!
S mivel csak 2 Úr van -harmadik nincsen -gondolkozzunk el
A szeretetparancs ellen vétők nem juthatnak be a Mennybe!
De még tart a kegyelmi idő,van lehetőség a változásra
Akit megbántottunk meg lehet követni megbocsátásra!
Lehet,hogy a megbántott már alig várja,nincs más vágya
Mint,hogy bántójának minden bántását megbocsájthassa!
S erre a Mennyei Atya is minden bizonnyal áldását adja!

Tovább 

network.hu

 

Az egyetlen Isten-ember

"Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt. Senki sem veszi el azt tőlem, hanem én teszem le azt magamtól. Van hatalmam letenni, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól."

(Ján. 10,17–18.)

 


„Jézus minden dologban hasonló volt hozzánk. Bár Isten volt, nem nyilatkozott meg isteni mivoltában. Elfedezte istenségének megnyilatkozásait, amelyek tiszteletet parancsolóak és csodálatra méltóak voltak az egész világmindenségben.

Címkék: 17-18 jn10

Tovább 

network.hu

 

Büszkeség helyett alázatosság

"A megromlás előtt felfuvalkodik az ember elméje, a tisztesség előtt pedig alázatosság van."

(Péld. 18,12.)

 


„A természetes szívben mindig megvan a hajlandóság arra, hogy felmagasztalja vagy elbízza magát, ha siker kíséri az erőfeszítéseit. De az önfelmagasztalásnak nincs helye Isten munkájában. Bármilyen intelligens vagy, bármilyen komolyan és lelkesen dolgozol, elveszíted a győzelmet, ha a büszkeségre való hajlamot nem veted ki magadból, és nem rendeled alá magad a Szentlélek vezetésének… A büszkeség – ha tápláljuk magunkban – megrontja minden elmebeli képességünket, amelyeket a kegyelem áldássá tett volna, ha befogadjuk.

Címkék: 12 péld.8

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Édes jó Istenem alázattal kérlek
Add Szentlelkedet a Benned hívőknek!
Mert amíg a Te nevedet kis betűvel írják,
A Gonoszt meg naggyal felmagasztalják
Addig Rólad beszélni csupán formaság!
Szentlelked akiben lakást tud venni
Annak nem engedi Nevedet lekicsinyelni!
Bocsáss meg kérlek annak ki ezt tette
Késztesd alázatra,s bocsánatkérésre!
Mert aki magát megalázza felmagasztaltatik,
Aki erre képtelen,az sajnos megaláztatik!
Amen.

Tovább 

network.hu

 

A ki nem mondott fohász

"Hasonlatosképpen pedig a Lélek is segítségére van a mi erőtelenségünknek. Mert azt, amit kérnünk kell, amint kellene, nem tudjuk, de maga a Lélek esedezik érettünk kimondhatatlan (ki nem mondott) fohászkodásokkal."

(Róm. 8,26.)

 


„Krisztus, a mi közbenjárónk, és a Szentlélek állandóan munkálkodik az emberek javára. A Szentlélek azonban nem úgy könyörög értünk, mint ahogyan Krisztus teszi, aki a világ megalapítása óta elhatározott áldozatára, az ő kiontott vérére hivatkozik érdekünkben.

Címkék: 26 róm.8

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Kedves Teri! Az imádkozó kislány fotóját irigylem! A készülő verses kötetemben
lenne hozzá versem! Attila

Tovább 

network.hu

 

Meghallgatást ígér az Úr

 

"Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket."
Jeremiás próféta könyve 29:12

Olyan Isten teremtette a világot és benne minket, Aki szeretne minden jóval állandóan ellátni. Ez valóra is vált volna, ha az ember nem választja a bűnt - ami szabadságnak látszott kívülről, de a rabszolgaság legrosszabb formája belülről.

A bűn miatt Isten nem változott meg - Ő azóta is szeretne folyamatosan megajándékozni minden jóval.

Címkék: jer.29:12

Tovább 

network.hu

 GAZDAG ISTEN

"Volt egy gazdag ember, kinek volt egy sáfára." Lukács 16,1a

Isten önmagát hasonlítja egy gazdag emberhez. Ezzel azt akarja mondani, hogy Ő egy gazdag Isten. Úgy ismered-e Őt, aki Vele jársz, Néki szolgálsz, hogy igen-igen gazdag? Az életeden keresztül mások úgy ismerhetik-e meg, mint aki nagyon gazdag Isten? Milyen rettenetes, ha a gazdag Istennek egy fukar sáfára van, aki félti önmagát, a jövőjét, a nyugdíját. Milyen rettenetes, ha a gazdag Isten gyermekeit úgy ismerik, akik garasoskodnak.

Címkék: 1a luk.16

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

A hatalmas Istennek sok sáfára van
A sok közt én is annak érzem magam!
Szerintem a testvéreim is így gondolják,
S törekszenek,hogy őket ne vádolják!
Mert a kapott tálentumokkal el kell számolni
Egyetlen "drahmát" sem lehet veszni hagyni!

Tovább 

Áldott Jó Istenem
 
 
 
Áldott Jó Istenem
Megköszönöm Neked azt a nagy kegyelmet
Azt a szeretetet amivel tartottad kicsiny életem!
Őszbe fordult az év,hullanak a virágok
Hervadnak szívemben a meg álmodott álmok.


Vágyakat söpröget bennem az őszi szél
Szét hordja,elfújja,a vágy csak ennyit ér.
Ami mögöttem van,had legyen kór,szemét
Ami előttem van,legyen minden a Tiéd.


Kegyelmed boruljon utam hajlatára
A nappalaimra,és az éjszakáimra
Havas téli napon melegítsen igéd
A téli csend bennem bontsa ki szépségét.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Terikém,kérlek,ne add fel álmaidat,
Tudod,az Istent szeretőknek minden a javára van!
Nicsen okunk soha a kesergésre,
Helyezzük magunkat Urunk áldott szent kezébe!

Tovább 

Uram mint elkóborolt bárány...
 
 " Uram, mint elkóborolt bárány,
szorongva kerestelek magam körül, míg
Te mindvégig bennem lakoztál.
Vándoroltam városok utcáin, terein,
sehol sem leltelek, mert nem találhatom
meg kívül azt, aki mindig bennem lakozott. "


Címkék:

network.hu

 network.hu

 Jézus jelenlétének megtapasztalása

 

"Aki engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak."

(Ján. 14,21.)

 

 

„Az Üdvözítő ismerte tanítványainak jövendő sorsát. Látta az egyiket keresztre feszítve, a másikat a tenger magányos, sziklás szigetére fogolyként száműzve, ismét másokat üldözötten, megkínzottan. Ígéretével bátorította, vigasztalta őket. Kijelentette, hogy minden nyomorúságban velük lesz.

Címkék: 21 ján.14

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Sokszor vagyunk szorult helyzetben
De nincsen okunk az elkeseredésre!
Bár a Gonosz mindent elkövet érte
Célja,hogy Isten megváltott gyermekeit
Valamiképpen végképp kétségbeejtse!
De hiába veti be minden aljas trükkjét
Ha valaki Krisztusban van,vagyis az övé,
Nincs félnivalója Szentlelke által védi őt!
A Lélek bátorít,vígasztal,tanácsol minket
Biztosít,ha befogadjuk soha se veszünk el!

Tovább 

network.hu

 network.hu

 Küzdelem a megpróbáltatásban

 

 

"Hogyha gyalogokkal futsz, és elfárasztanak téged: mimódon versenyezhetnél a lovakkal?
És ha csak békességes földön vagy bátorságban, ugyan mit cselekednél a Jordán hullámai között?"

(Jer. 12,5.)

 

 

„A nyomorúság és félelem előttünk álló időszaka olyan hitet igényel, amely elviseli a fáradságot, a késedelmet és az éhséget. Olyan hitet, amely a legszigorúbb próbák alatt sem gyengül. Mindekinek ad Isten kegyelmi időt, hogy erre az időszakra felkészülhessen… Akik nem akarják önmagukat megtagadni, akik nem tusakodnak Istennel, hogy áldásáért hosszan és komolyan imádkozzanak, azok nem is nyerhetik el.

Címkék: 5 jer.12

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Ez a földi lét elviselhetetlen lenne
Főleg most az "utolsó időkben" -
Ha Isten kegyelmi ideje nem lenne!
A jó Atya segíteni akar bennünket
Ismerve a óemberi gyarló természetünket!
De nekünk se szabad tétlennek lenni,
A hitünk megerősítéséért sokat kell tenni!
Az első,hogy bűneinket letenni,újjászületni
Hogy Isten gyermekévé tudjon minket fogadni!
Aki ezt megteszi,már védelem alatt lehet
S Jézussal egyesülve bajából győztesként kijöhet!

Tovább 

Utolsó hozzászólás

Nagyon szép.

network.hu

 

Az akarat helyes irányultsága

"Adjad fiam a te szívedet nékem, és szemeid az én útjaimat megőrizzék."

(Péld. 23,26.)

 


„Amit meg kell értened, az az akarat tényleges ereje. Ez az emberi természetet uraló erő, a döntés illetve a választás hatalma. Minden az akarat helyes irányultságán múlik, amely a tevékenységre hat. A választás képességét Isten megadta az embernek. Tőled függ, hogy helyesen élj vele. Habár szívedet nem változtathatod meg és a saját erődből Istent nem szeretheted, mégis a szabad választásodtól függ, hogy őt szolgáld.

Címkék: 26 péld. 23

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

A megtért,krisztusi ember egy új teremtmény
Abban nyilvánul meg,hogy átad mindent Istennek!
Az egész életét átengedi,semmivel se rendelkezik!
Sok mindent át kell adni elsősorban megbánt vétkeit!
De ez már feltételezi a természet megváltozását,
Az akaratos ember szelíddé,alzatossá átalakulását.
A legnagyobb akadály,hogy ágaskodik az önzésünk
De ha kérjük imában,ezt is az Úr örömmel elveszi tőlünk
Hát kérjük,ne keményítsük meg makacs szívünket
"Szelíd és alázatos Jézus,légy Te ura a mi életünknek!"
Amen.

Tovább 

network.hu

 

Ne önerődből küzdj!

"Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az ő hatalmas erejében!"

(Eféz. 6,10.)

 


„Ha magad próbálod hordozni, összezúznak a terheid… Jézus tud erről és nem hagy magadra, ha te nem hagyod el őt. Megtiszteled, ha rá, mint Teremtődre bízod lelkedet… Nem várja tőled, hogy a magad erejével hordozd a súlyos felelősségeket. Csak higgy, és meglátod Isten szabadítását.” (BT VIII. kötet, 128. l.)
„A megvívandó harc a legnagyobb, amit valaha ember vívott, és abból áll, hogy a saját énünket átadjuk Isten akaratának… A »test és vér« kívánságából született régi természet nem örökölheti Isten országát.

Címkék: 10 ef.6

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Magunktól semmit,csak csupa rosszat
Önző énünk,gyarlóságunk mi mást adhat?!
De a győztes Hadvezérrel minden lehetséges
Akár a kis Dávid tette a hat sima kövecskével!
Naponta lesnek ránk a Góliátok elvesztésünkre
De hiába fenhéjázók,nekünk Jézussal győznünk kell!

Tovább 

network.hu

 

Jézustól tanulj önmegtagadást

"Krisztus szeretete szorongat minket. Úgy vélekedvén, hogy ha egy meghalt mindenkiért,… azért halt meg mindenkiért, hogy akik ezután élnek ne maguknak éljenek, hanem annak, aki érettük meghalt
és feltámasztatott.
"

(II. Kor. 5,14–15.)

 


„Jézus megmagyarázta tanítványainak, hogy önmegtagadó élete a példakép, és az ő életüknek is ilyenné kell válnia. Maga köré szólítva a tanítványokat és a közelében tartózkodó sokaságot, ezt mondta nekik: »Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel az ő keresztjét és kövessen engem!…« (Mt.

Címkék: 2kor.5. 14-15

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Komoly kihívás,amelyre figyelmeztet Urunk
Mégpedig,letenni hiúságunk s megtagadni magunk!
Lehet ilyent kérni?Az önző énünk háborog ellene,
De ha Jézus kéri,higgyük el ,nem lehet lehetetlen!
Ő ismer bennünket,magunknális sokkalta jobban
Akkor higgyük el Neki,hogy mit kér a javunkra van!
Ő ebben is példát adott nekünk,megtagadta magát
Mindent letett értünk teljesen kiüresítette önmagát!
A Mindenség Ura szerényen és alázatosan élt
Nem éreztette senkivel,sem,hogy mennyei lény!
Mindenkit egyformám szeretett,a legjobban a bűnöst
Hiszen azért jött a Földre,hogy rajtuk könyörüljön!
Ha tudjuk értékelni,Jézus szelíd alázatosságát
Képesek leszünk magunkra ölteni szelid ábrázatát!

Tovább 

network.hu

 

Az örök életre vezető út

"Az igazak ösvénye olyan, mint a hajnal világossága, amely minél tovább halad, annál világosabb lesz, a teljes délig."

(Péld. 4,18.)

 


„A felfelé vezető út lehet rögös és meredek. Jobbra-balra szakadékok tátonghatnak. Útközben számos akadállyal kell megküzdenünk, dolgoznunk kell akkor is, amikor már fáradtan a nyugalom után vágyunk, vagy harcolnunk kell akkor is, amikor az erőnk már elfogyott és bíznunk kell, amikor a reményünk szertefoszlott… Az élet meredek útján mégis, mindenütt fellelhetők az öröm forrásai, amelyek a bölcsesség útján haladó, fáradt vándorokat felüdítik.

Címkék: 18 pél.4

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

A rögös úttól ne ijedjünk meg
Mert a sima út elkényelmesíthet!
Jézus példáját akarjuk követni,
Akinek útja felvezetett a keresztig!

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu