Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Teri blogja - 2010. december

network.hu

 A VÉGSŐ DIADAL

"Mert még vajmi kevés idő, és aki eljövendő, eljő és nem késik. Az igaz pedig hitből él. És aki meghátrál, abban nem gyönyörködik a lelkem."

(Zsid. 10,37-38.)Zarándoktársaim, most még a földi tevékenységek árnyékában és izgalmában élünk, de Megváltónk nemsokára megjelenik, hogy elhozza számunkra a szabadulást és a nyugalmat. Szemléljük hitben az áldott új világot, ahogy azt Isten keze lefestette. Aki meghalt a világ bűneiért, szélesre tárja a Paradicsom kapuit mindazok előtt, akik hisznek benne.

Címkék: 37-38 zsid.10

Tovább 

network.hu

  

Istennek engedelmeskedve

„A kérdés az, hogy embereknek akarok-e tetszeni vagy Istennek? Vagy talán azt hiszitek, hogy az embereknek igyekszem kedveskedni? Ha még mindig emberek tetszését keresném, nem lennék Krisztus szolgája”
Galata 1:10. WBTC fordítás


Ma lezárunk egy esztendőt és holnap reggel – ha Isten éltet – egy Új Évet kezdünk.


Ki volt az Úr az életünkben, ebben az évben?

A pénz? A munka? A gyerekek? A ranglétrán való feljebb mászás? A feleségünk?

Címkék: dicséret

Tovább 

network.hu

 A KIRÁLY ÖRÖKÖSEI

 

"Aki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nékem."

(Jel. 21,7.)

 

 

Ne csüggedj el, ne légy kishitű! Bár érnek kísértések, bár bekerített a ravasz ellenség, mégis, ha Isten félelmét tartod szem előtt, nagyon erős angyalok fognak segítségedre sietni és a sötétség erői nem is versenyezhetnek veled. Jézus él. Ő azért halt meg, hogy utat készítsen a meneküléshez a bukott faj számára, s ma azért él, hogy közbenjárjon értünk és ígérete szerint majd az ő jobb keze felől lehessünk megdicsőülve.

Címkék: jel.21:7

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Szép írás. Mivel Isten a váram, nincs mitől félnem. Jézus az Ő útján vezet.

Tovább 

 

Jézus vére árán
"Ha pedig mint Atyátokat hívjátok őt segítségül, aki személyválogatás nélkül ítél meg mindenkit cselekedete szerint, félelemmel töltsétek el jövevénységetek idejét, tudván, hogy nem veszendő dolgokon, ezüstön vagy aranyon váltattatok meg atyáitoktól örökölt hiábavaló életmódotokból, hanem drága véren, a hibátlan és szeplőtelen Báránynak, Krisztusnak a vérén."
P
éter első levele 1:17-19

Magas az ár? Amikor Istennek mérlegelnie kellett, hogy Téged tartson-e meg, vagy egy esetleges bukást feltételezve a Fiát is elveszítse Veled együtt, akkor Isten a kétségest választotta és belement a lehetetlenbe.

Címkék: pét.1 1:17-19

Tovább 

network.hu

 A bölcs szív adta lehetőség

 

Miután Mózes végig gondolja azt a két lehetőséget, amit az Isten megismeréséből megértett, végül azzal summázza Isten előtt mondott szavait, hogy “Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk” (13. vers). De vajon milyen bölcsességről van itt szó, és milyen előnye származik annak, aki ezzel a bölcsességgel rendelkezik?

Dávid azt mondja a Zsoltárokban: “A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme; jó belátása van mindenkinek, aki ezt gyakorolja; annak dicsérete megmarad mindvégig” (Zsolt.

Címkék: tanits minket....

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Isten szabad akaratot adott mindenkinek választhatsz ,balgatagok vagy a bölcsek közé akarsz tartozni.Úgy változtasd életedet ,soha nem késő. Emlékez a Jézus mellett felfeszített Latorra ,utolsó percben kérte Jézus segítését és Jézus válasza az volt velem leszel a paradicsomban,de ne várj ,nem tudod mikor jön el a vég, amikor már minden késő.

Tovább 

network.hu

 

A DIADALMAS EGYHÁZ

"Ímé eljő a felhőkkel; és minden szem meglátja őt, még akik őt által szegezték is; és siratja őt e földnek minden nemzetsége. Úgy van. Ámen. Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, aki van és aki vala és aki eljövendő, a Mindenható."

(Jel. 1,7-8.)

 


Istennek az a módszere, hogy a jelentéktelen dolgok napjait teszi az igazság és az igazságosság győzelmének kezdetévé. Ezért senkit se lelkesítsenek a kezdeti sikerek és ne csüggesszenek el a látszólagos gyengeségek.

Címkék: a diadalmas egyhÁz

Tovább 

network.hu

Aki megtapasztalta már, hogy milyen rettenetes hatása van a bûn vonzásának, az tudja, sokszor milyen tehetetlen az ember ezzel a hatással szemben. Jézus itt is kész mellettünk állni. Gyönge erõfeszítéseinkhez kész hozzákapcsolni az Õ isteni erejét, hogy a gyõzelem élményéhez és biztonságához segítsen. Pál apostol azt mondja, sokak számára ez bolondság, de nekünk “az Istennek erejét” jelenti.

 Ti kinek mondotok engem?  (Máté 16,13-17.)

Jézus egykor a legközvetlenebb tanítványainak vetette fel ezt a különös kérdést?

Címkék: hirdettetik:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

A Bibliát,mint örömhírt ismerik az egész Világon
Ez mutatja,hogy fontos,mert az Isten szava!
Nagyon sok lelki embert arra késztetett
Hogy elemezgesse,mindenkinek érthetővé tegye!
Igy születtek meg a lelki írások pl.az Áhitatok.
Ezek a nagy gondolkodók ezzel nem vétkeztek
Irásaik teljesen a Biblia alapján keletkeztek.
Az elmélkedő eszmefuttatások arra is képesek,
Hogy a nehezebb részeket érthetőbbé tegye.
A lelki munkások szívesen veszik ezeket igénybe
Keresik a lehetőséget ezeknek a terjesztésére!
Van ,aki szívesen veszi ha kap ilyen irásokat
De sajnos van olyan,ki miatta gerjed haragra!
Kár,hogy a jószándékért nem köszönet a válasz,
Ellenkezőleg van aki mérgesen kikéri magának!
Érthetetlen számomra miért van szükség haragra
Hiszen a jószándékot mindenki értékelni szokta!
De rájöttem,nem érdemes "rágódni "miatta,
Tudomásul kell venni,az erőltetésnek nincs haszna!

Tovább 

network.hu

 A GYŐZELEM BIZTOS

 

"Azért beszéltem ezeket néktek, hogy békességetek legyen énbennem. E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: én meggyőztem a világot."

(Jn. 16,33.)

 

 

Amíg itt élünk e földön, nem lesz menekvésünk a küzdelmektől és kísértésektől. De minden viharban van egy biztos menedékünk. Jézus mondta: „E világon nyomorúságtok lészen; de bízzatok: én meggyőztem a világot”. Sátán erői felsorakoztak ellenünk. Elszánt és kitartó ellenséggel kell szembeszállnunk, de ha figyelünk Krisztus intelmeire, akkor biztonságban leszünk.

Címkék: jan.16:33

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Megváltó Jézusunk,most hogy az új év küszöbén vagyunk
Eddig eltelt életünkkel számadással eléd állni akarunk!
Őszintén,becsületesen semmit takargatva bevalljuk Neked
Nem mondhatjuk el magunkról,hogy éltünk ahogy kérted!
Sokszor mulasztottunk,kevés szívbéli szeretetet adtunk
Sőt tetteinkkel a hitetleneket meg is botránkoztattuk!
Nem vettük komolyan a Te alázatos,szelíd viselkedésedet
Nem tudtuk -ahogy Te tetted -szeretni az ellenségeinket!
Elmulasztottuk azt,amit komolyan adtál elibénk kérve-kérve,
Hogy közbenjáró imágságunkkal gyakran járuljunk Elődbe!
Kérünk,hogy bocsásd meg sok-sok tévelygésünk,bűnünk,
Őszinte megbánással most bizakodva Teeléd letérdelünk!
Igéreteidben bízva feloldozást kérünk Hozzád esedezünk
Ahogy megigérted dobd a tó fenekére mindenegyes bűnünk!
Tisztíts meg bennünket értünk kifolyt drága szent Véreddel
Hogy hófehérre mosott fehér ruhában kezdhessük az új évet!
Amen.

Tovább 

network.hu

 KÖVESSÜK A PÉLDAKÉPET!

 

"Mert arra hívattatok el; hiszen Krisztus is szenvedett érettetek, néktek példát hagyván, hogy az ő nyomdokait kövessétek: Aki bűnt nem cselekedett, sem a szájában álnokság nem találtatott: Aki szidalmaztatván, viszont nem szidalmazott, szenvedvén nem fenyegetőzött; hanem hagyta az igazságosan ítélőre: Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg."

(I.

Címkék: 11pt.221-24

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Nagyon szép tanulságos írás.Mivel Isten szabad akaratot adott az embereknek. Mi döntünk ,hogy követjük-e Sátánt.?Mi érezzük gonoszságát,mert tudja,hogy rövid az ideje. Mert már Isten nem sokáig tűri ezt a földi gonoszságot.

Tovább 

network.hu

 Krisztus után 1978 /érdekesség a múltból/

Új évet írunk, új naptárba kezdjük róni feljegyzéseinket. Ránk köszöntött az 1978 év, Krisztus születése után. De vajon tényleg 1978 évvel ezelőtt született Jézus? Biztosan nem. A történeti kutatások azt valószínűsítik, hogy Krisztus születése előtt – vagyis pontosan időszámításunk előtt – 7 és 5 között született Jézus. Ez az időszámításbeli eltolódás abból adódott, hogy a mi időszámításunk alapjait csak a IV.

Címkék: krisztus után

Tovább 

network.hu

 A BÁRÁNY VÉRE ÁLTAL

 

"És ők legyőzték azt a Bárány véréért, és az ő bizonyságtételöknek beszédéért; és az ő életöket nem kímélték mind halálig."

(Jel. 12,11.)

 

 

Gondolkodjunk el drága Megváltónk életén és értünk átélt szenvedésein! Figyeljünk arra, hogy ha nem vagyunk hajlandók kitartani a próbában, a nehézségekben és a konfliktusokban, ha nem vagyunk hajlandók részt vállalni Krisztus szenvedéseiben, akkor nem találhat majd méltónak arra sem, hogy az Ő trónján üljünk!

Címkék: jel.12:11

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Nagyon szép írás. Így van, hiába bármi törekvés Jézus segítségére mindig szükségünk van.Minden segítséghez imában forduljunk hozzá.

Tovább 

network.hu

 AZ IGAZI AJTÓ

"És láttuk az ~o dics~oségét, mint az Atya Egyszülöttjének dics~oségét, aki teljes volt kegyelemmel és igazsággal." János 1,14

Amikor elkezd~odik a szenvedéstörténet, már a tanítványok sem látnak. Akik dics~oítették ~ot, most már azok is a "feszítsd meg"-et kiáltják. Hát most már senki sem lát? Péter sem, János sem? A tanítványok csalódottan mondják: "Pedig mi azt hittük..." Mégis azt olvassuk, hogy "Az Ige testté lett... és láttuk az ~o dics~oségét".

Címkék: Áhitat

Tovább 

network.hu

 
DICS~oSÉG KIRÁLYA

"Ti kapuk, emeljétek fel fejeiteket, és emelkedjetek fel ti örökkévaló ajtók; hadd menjen be a dics~oség királya!" Zsoltár 24,7

A zsoltár biztató szava ez, amikor adventb~ol karácsony estéhez érkeztünk. Más fordítás így mondja: Szélesre és magasra tárjátok fel az ajtót. Nem csak egy kis résnyire: szélesre, magasra tárd ki az ajtód, hogy bemehessen a dics~oség királya. "Kicsoda ez a dics~oség királya? Az er~os és hatalmas Úr, az er~os hadakozó Úr." Nem baj, ha te nem is vagy er~os.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Tárt kapuval várjuk Jézust és akkor vagyunk boldogok.ha a szívünkben van.Legyen szeretetben gazdag az ünnepe mindenkinek.

Tovább 

december 23, 2010

Az ige szerint élni"Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat."
Jakab levele 1:22


Kétezer éve Betlehemben és környékén nagyon sok írást ismerő zsidó nem volt ott Jézus születésekor imádni a Megváltót. Ellen White így ír erről:

"Több mint ezer éven át várta a zsidó nép az Üdvözítő eljövetelét. Erre az eseményre összpontosultak legszebb reményeik. S amikor eljött, mégsem ismerték fel Őt

Címkék: dicséret

Tovább 

network.hu

 A GYERMEK NEVEI

"És hívják nevét csodálatosnak, tanácsosnak, er~os Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!" Ézsaiás 9,6b

Jézus els~o neve: csodálatos. Sokat bosszankodtam, amikor a tanári karban a hív~ok mindenre azt mondták, hogy csodálatos. Amikor Jézust befogadtam, rövid id~on belül én is mindenre mondtam. Egy életen keresztül nem gy~ozünk csodálkozni. Elég baj, ha már nem csodálkozunk, és nem csodálkoznak rajtunk, amikor már kezdünk olyanok lenni, mint a többi ember.

Címkék: Áhitat

Tovább 

network.hu

 network.hu

 ADATIK

"Mert egy gyermek születik nékünk, Fiú adatik nékünk, és az uralom az ~o vállán lesz." Ézsaiás 9,6a

Isten egy gyermeket adott, Aki összeköt a mennyel, és aki megold mindent. Ahogy közledünk az adventi hetekben karácsonyhoz, egyre inkább felcsendül majd az örömhír a betlehemi gyermekr~ol - az egyetlen gyermekr~ol -, aki mindenkinek született. Adventben Isten teleírja a földet, az eget ezzel az egyetlen szóval: Jön! Volt-e már neked advented, az az id~o, ami megel~ozi Jézus születését az életedben?

Címkék: Áhitat- lizanéni

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Köszönjük Istennek,hogy meg adta a megváltót.Meg tisztíthassuk a szívünket és a szennytől bűnöktől meg szabadulhatunk.

Tovább 

network.hu

 EGY FÉRFIÚ

"Ezt mondja a Seregeknek Ura, mondván: Ímé, egy férfiú, a neve Csemete, mert csemete támad bel~ole, és megépíti az Úrnak templomát." Zakariás 6,10

Amit eddig az Ige képekben mondott, most itt van egy emberben, a neve: Csemete! A betlehemi gyermekb~ol, a Csemetéb~ol férfiú lesz. Egy ember, akiben maga az Úr van közöttünk. "Immánuel! Velünk az Isten!" Célhoz érkeztünk. Láthatjuk Jézust, Vele foglalkozhatunk. Az örökkévalóság Atyja testet öltött Jézusban.

Címkék: Áhitat

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

A kertben szoktunk találkozni csemetével,
De Istennek is volt egy drága Csemetéje!
A csemete-fából lett Megváltónk kereresztje
Amelyre az Isten Fia Szent Testét helyezte!
Eggyé lett a két csemete halálos szererelemmel
Hogy a mi életünket a halál fogságából kimentse!
A drága Csemetét Atyja azóta megdicsőítette
Felséges trónra a Mennyben jobbjára ültette!
Karácsonykor ne akarjunk a Csemetének hódolni,
Inkább engedjük hálás,megtisztult szívünkben trónolni!

Tovább 

network.hu

   

 leggyönyörűbb bibliai idézetek a szeretetről

  Mondd el a fa alatt!

 

A Biblia gyönyörű idézetei nem csak a vallásos emberekhez szólnak. Összegyűjtöttük neked a legszebbeket:
Ha hívő vagy, ha nem, a szeretet ünnepén is nyúlj a szent könyv felbecsülhetetlen értékű kincséhez, és oszd meg szeretteiddel a szép gondolatokat. Segítségül összeválogattunk néhány ünnephez illő idézetet.

Pál 1. levele a korinthusiakhoz 13, 4-8.

Hogy zajlik a karácsonyi készülődés?

Címkék: a szeretet dicsérete

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Itt a SZERETET ünnepe .Terike Nagyon szépen össze raktad a Bibliai idézeteket.A szeretet mindben kinyilvánul. Szeretetben gazdag boldog,KARÁCSONYT.Mindnyájatoknak. Nagyon szép a fán az össze tartás Isten bárányai így vannak együtt.

Tovább 

network.hu

 A NÉGY SZEKÉR

"Majd megfordulék és felemelém szemeimet, és látám, hogy ímé négy szekér jön ki két hegy közül." Zakariás 6,1

Adventnek van egy nagy fordulópontja. Eddig az ítélet hangzott, most a kegyelem hangzik. A fordulat nagy feltétele, hogy a mér~oedényre rátették a tetejét, és kivitték az istentelenséget Jeruzsálemb~ol Sineár földére. Jeruzsálemb~ol kiment az ítélet, mert megérkezett a kegyelem. A megtisztult Jeruzsálemre mondja az Úr: szemem fénye!

Címkék: Áhitat

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Jézus azt ígérte elmegyek, de vissza jövök. Védve vagyunk ,az ima a segítő,mert meghallgatásra talál. Jézus nem hagy el bennünket.

Tovább 

network.hu

 
REPÜL~o KÖNYV

"És monda nékem: Mit látsz te? És én mondám: Látok egy repül~o könyvet." Zakariás 5,2

A repül~o könyv a Biblia. Az egész földre elrepül. Amíg a világ világ, ez a könyv repül. Alig van már nyelv, amire még nem fordították le. Mi mindent elmondtak már a Bibliáról, és mi mindent megtettek vele! Az Ördög az id~ok kezdete óta élesen harcol a Biblia ellen, hogy ne repülhessen, ne terjedhessen tovább. És a benne lév~o szó mégis repül az igehirdetéseken keresztül.

Címkék: Áhitat

Tovább 

network.hu

 ARANY GYERTYATARTÓ

"Mit látsz te? És mondám: Látok ímé egy mer~o arany gyertyatartót, tetején az olajtartója, rajta pedig annak hét szövétneke, és hét cs~o a szövétnekekhez." Zakariás 4,2

Életünk egy-egy kicsi gyertya. Az újjászületés gyújtja meg, és ragyogó, örömteli életté lesz. Az ég~o gyertyákat gyertyatartóba teszik. A gyertyatartó a gyülekezet. Isten szerint ezen a földön egy gyülekezet van, egy egyház, akik az övéi. Ha gyertya vagy, lehet az a bajod, hogy nem voltál hajlandó Isten gyermekeivel együtt élni, szolgálni.

Címkék: Áhitat

Utolsó hozzászólás

Bajka Dénes üzente 9 éve

Nagyon világos,félre érthetetlen,élő ,éltető tanítás.Köszönöm én is.Üdv.Dénes

Tovább 

network.hu

 
ER~oS ALAP

"Halld meg Jósua, te f~opap: Ímé, bizony el~ohozom az én szolgámat: Csemetét!" Zakariás 3,8

Aki az Úr el~ott áll, azzal csodálatos dolgok történnek. Levetk~oztetik, és tiszta ruhába öltöztetik. Enélkül senki nem lehet boldog. Amíg a b^un emészt, boldogtalan vagy. Isten el~ohozza Csemetét - a gyermek Jézust. Nem feln~ottet, a testté lett gyermeket. El~ohozta a betlehemi istállóba, jászolba. "Egy követ tettem le... er~os alappal" (Ézs 28,16). A k~o ez a gyermek - Jézus.

Címkék: Áhitat

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

"Mert úgy szerette Isten a Világot..."benne Téged,engem,
Hogy elküldte Egyszülöttjét mindnyájunkért a kerersztre!
Kemény vésövel kiformálta Azt Ki Maga volt a tökély...!
Alázatra a szalmára,a szófogadó példára 12 évesként...
A legkeményebben szántott a véső a Golgota hegyén
Nemcsak a fát érte ,hanem az Úr Jézus szent testét!
De a vésőmunka diadalmas véget ért mert Jézus ma él!
Ezt a diadalmas,győztes életet kínálja Neked és nekem,
Vállaljuk hát a vésőtől kínos életet,s miénk a győzelem!

Tovább 

 


Boldog, aki hisz

„Monda néki Jézus: Mivelhogy láttál engem, Tamás, hittél: boldogok, a kik nem látnak és hisznek.”

(János evangéliuma 20. fejezet 29. vers)

Egy kötéltáncos elhatározta, hogy valami nagyot fog alakítani. A Niagara vízesés felett kifeszítette kötelét és a turisták szeme láttára egy rúd segítségével átsétált a túloldalra és vissza.

Ezután megkérdezte az embereket elhiszik-e, hogy ugyanezt megcsinálja a bot nélkül is. Néhányan halkan mondták: - elhisszük.

Címkék: dicséret

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

A mai meditáció a cselekvő hitről szól.
Aki hisz nem keresi azt mi megfogható!
A megtapasztaltba könnyű bízni,hinni
De a nem láthatónak hinni,az az igazi!
A Biblia számos hithősről számol be
Ábrahámtól a latoron át sorolni lehet!
Mi volt mindegyik hitének az alapja?
Az,hogy a Láthatatlan szavában bíztak.
Isten ajándékba adja az erős hitünket
Mindenhatóságánál fogva nem téved!
Kérni,imával esedezni is lehet érte
De tudunk olyanról is aki elvesztette!
Evilági javakért megtagadták Istent
Az értéket felcserélték az értéktelenre!
Örüljünk,legyünk hálásak drága hitünkért
Mert álta részünk lesz majd az örök lét!

Tovább 

network.hu

 network.hu

 HA - HA

"Ha az én utaimban jársz, és ha parancsolataimat megtartod, te is ítél~oje leszel az én házamnak." Zakariás 3,7

Ma két rövid szót olvasunk: "Ha... ha." Még mindig "ha!" Lehet, hogy már fehér ruhát kaptál, csak nem mentél tovább. Azt mondja az Ige: "Ha az én parancsolataimban jársz." Továbbjutottál már a "ha" szón? Az Ige azt mondja: "Ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát" (Jn 3,3b). Nikodémus, engedelmes ember vagy, csak valami hiányzik.

Címkék: Áhitat

Tovább 

network.hu

 ADVENTI ÖLTÖZTETÉS

"Feltevék azért fejére a tiszta süveget, és ruhákba öltözteték ~ot. Az Úrnak angyala pedig ott áll." Zakariás 3,5

A vetk~oztetés csak egy "és". A többi következmény. "És ünnepi ruhákba öltöztetlek téged!" Az öltöztetés a fejünkkel kezd~odik. Tiszta süveg, tiszta gondolkozásmód anélkül, hogy akarnád. A megtérés a gondolkozásmód középpontjában van. Rajtad van-e már a tiszta süveg? Másképp gondolkozol már dolgokról? Ézs 61,11 beszél a ruhákról: "Mert az üdvnek ruháival öltöztetett fel engem, az igazság palástjával vett engem körül." Hazugság palástja helyett az igazság palástja van rajtad.

Címkék: Áhitat

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Az új ruha Isten előtt meg tisztulás vétkeidet bánd meg és tiszta szívvel indulj és kezd úgy új életedet.Nagyon szép írás.

Tovább 

network.hu

 ADVENTI VETK~oZÉS

"Vegyétek le róla a szennyes ruhákat!" Zakariás 3,4

Rólunk mondja az Úr, vegyétek le róla. Nekünk kell akarni, de aki leveszi, az mindig az Úr. Rajtunk nem csak egy szennyes ruha van. Az Ef 4,18-tól sorolja az Ige a szennyes ruhákat. Az els~o ruha az értelmünkr~ol beszél. Le kell vetni a tudatlanságot. A mai világban elveszett az erkölcsi érzék. Nagy nyugalommal adja magát az ember erre a szennyre. Nem neki nyereség ez, hanem a Sátánnak. Ami mindent eltakar, egy nagy köpeny - a hazugság.

Címkék: Áhitat

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Nagyon szép írás .Sátán örül,hogy az erkölcstelenség divattá vált.

Tovább 

network.hu

 T^UZB~oL KIKAPOTT ÜSZÖG

"Dorgáljon meg téged az Úr, te Sátán; dorgáljon meg az Úr, aki magáévá fogadja Jeruzsálemet. Avagy nem t^uzb~ol kikapott üszög-é ez? Zakariás 3,2

Az els~o, akivel a Sátán beszélt, egy asszony volt - Éva! Egy parancs volt! Nekünk tíz van, és még nagyon sok. Az Ördög ezt az egy parancsot kérd~ojelezte meg, és forgatott ki mindent. "Csakugyan azt mondta Isten, hogy a kertnek egy fájáról se egyetek?" (1Móz 3,1b). Ha az Úr útján jársz, neked semmit nem szabad?

Címkék: Áhitat

Tovább 

network.hu

 MINDEN GYŐZELEM MEGKÖNNYÍTI A KÖVETKEZŐT

 

"De mindezekben felettébb diadalmaskodunk, Az által, aki minket szeretett."

(Róm. 8,37.)

 

 

Életed hátralevő részét használd ki arra - ez legyen feladatod - , hogy jellemedet alakítsd ki és emeld. Új élet egy megújult szívben kezdődik. Krisztus a bennünk élő Megváltó. Amiről azt tartják, hogy nehéz feladni, mindarról le kell mondani. Az elviselhetetlen, diktatórikus szavakat kimondatlanul kell hagyni, és akkor értékes győzelmet arathatunk.

Címkék: róm.8:37

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Az írás tartalmára figyeljünk és úgy éljünk,hogy Sátán közelünkben se tudjon férkőzni.

Tovább 

network.hu

 

Erre a hétre ajánlott igehirdetés

25. Mit kíván az Úr?

   Mikeás próféta által fogalmazza meg Isten három pontban részünkre azt, hogy mit kíván tőlünk. "Igazságot cselekedjél, Szeressed az irgalmasságot, Alázatosan járj a te Isteneddel". Ezt az isteni kívánalmat úgy veti fel a próféta, hogy Isten "csak" ezt, csak ennyit kíván tőlünk. Az emberek azonban másként gondolnak az isteni elvárásokra, általában nehéz, megvalósíthatatlan tehernek gondolják azt.

Címkék: http://igemorzsa.hu/index.html

Utolsó hozzászólás

Cserei József üzente 9 éve

Nagyon szép ...

Tovább 

network.hu

 KIRE HALLGATSZ?

"A tanításra és bizonyságtételre hallgassatok!" Ézsaiás 8,20

Vajon kire hallgatsz? Azokra, akikr~ol azt mondja az Ige: "A Sion hegyén lakó Seregek Urától vagyunk mi!" Vajon ott kérdez~osködsz, ott keresed az Úr akaratát? Kétféle szellemi hatalom van. Két hang szól mindig. A kett~o ellentmond egymásnak. Az egyik biztat, tedd meg! A másik azt mondja, hogy nem lesz ez jó, ne tedd! Rádióban hányszor nem tudsz valamit tisztán fogni, mert másik adó is beleszól.

Címkék: Áhitat

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Nagyon szép Írás Jézus szavai legyenek a te gondolataidban.

Tovább 

network.hu

 SZÓL AZ ÚR

"Mert így szólott hozzám az Úr: rajtam lévén er~os keze, hogy tanítson engem, hogy e népnek útján ne járjak." Ézsaiás 8,11

Az Ige szerint beszél az Isten, méghozzá személyesen hozzám. Nem olyan hang, amit ne lehetne meghallani. Isten beszél a vetésen, az aratáson, mindenen keresztül, amiben csak élünk. Isten nem ember, nincs szája, sem keze. Mégis beszél, és a "rajtam lévén er~os keze" az ~o cselekvését jelenti. Nagyon sokszor rajtunk van a keze, csak nem tudjuk, hogy mi van velünk, és miért történnek bizonyos dolgok.

Címkék: Áhitat

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Szinte hihetetlennek érthetetlennek tűnhet
A szelíd Urunk miként lehet "botránkozás köve?"
Azok,kiknek a "keresztről szóló beszéd bolondság"
Semmit nem értenek abból,hogy mi az a megváltás!
Az Atyát kegyetlennek,igazságtalannak kik tartják
Nem ismerik természetét,isteni, szerető atyai voltát!
Emberi ésszel valóban érthetetlen igazságtalannak tűnhet
De ez Isten igazsága,értünk Fiát feláldozta,nem kímélte
Ekkora irántunk való szeretete,hisz Ő Maga a Szeretet,
S jogosan várja el tőlününk a bünbánatunkat,megtérésünket!

Tovább 

network.hu

 NAPTÁMADAT

"Meglátogatott minket a naptámadat a magasságból." Lukács 1,78b

Az advent a naptámadat. Ahogy jönnek egymás után a vasárnapok, hajnalodik, világosodik! Krisztus születése el~ott jön az ígéretek sorozata: a naptámadat! Minden ember életének megvan az adventje, amikor egy picit már lát. Már sejtem, hogy itt van valami. Sejtem, hogy ez nagyon boldogító lehet. Egy sejtés és vágy a naptámadat. Amikor el~oször elvittek egy bibliaórára, kezdtem sejteni, hogy itt van valami jó.

Címkék: Áhitat

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

A "naptámadat" alatt értünk fényt,világosságot,
Melyet az Úr Jézus számunkra a Földre hozott!
Az élete nem volt mindig napsugaras,pompás
Hiszen istállóban született,s feküdt a szalmán!
Későbbi élete se volt sikertelenségektől ment'
Sok gúnyt,bántást,mellőzést értünk elviselt!
De ahogy a Nap se veszti el fényét sötétben
Megváltónknak se árthatott a szenny mellette!
Sok megszállottat bűnétől Ő megszabadított
De mégsem szennyeződött ,maradt patyolatos!
Bár a bűnre való hajlamot Máriától megörökölte
Mégse győzhette le a Sátán,mert védte imaélete!
Ebben nekünk komoly megvalósítható példát adott
Legyőzhető a Csábító,győzhetsz,ha Jézus kezét fogod!

Tovább 

 

network.hu

 AKIKNEK MEGJELENIK

"Megjelenjék azoknak, akik a sötétségben és a halál- nak árnyékában ülnek." Lukács 1,79A világban él~o ember sötétségben ül, és a halál árnyékában. Egy kis történetet szeretnék röviden elmondani olyan valakir~ol, aki Finnországnak egyik legveszélyesebb rablógyilkosa volt. Wrede Matild volt a foglyok angyala, akit Isten húszéves korában a börtönökbe küldött. Celláról cellára járva sok-sok foglyot az Úrhoz segített. Bement egy fogoly cellájába, aki azt kérdezte - hogy mert ide bejönni?

Címkék: Áhitat

Tovább 

network.hu

 

NEM SAJÁT AKARATOM SZERINT

"Mert nem kaptatok szolgaság lelkét ismét a félelemre, hanem a fiúságnak Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: Abbá, Atyám!"

(Róm. 8,15.)

 


A megszentelődés munkája a szívben kezdődik. Oly szoros kapcsolatba kell kerülnünk Istennel, hogy Jézus ránk helyezhesse igáját. Meg kell üresítenünk magunkat az önzéstől, hogy helyet készítsünk Jézus számára. Milyen sokan vannak, akiknek szívük annyira telve van bálványokkal, hogy semmi hely sincs a világ Megváltója számára.

Címkék: róm.8:15

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Jézus közli velünk, Nála nélkül semmit se tehetünk,
Pedig,nagy bennünk az uralkodnivágyás,ágaskodik énünk
Mindaddig míg életünket szent kezébe le nem tettük!
Akkor igazán szabadok lehetünk,ha láncainkat letettük
Nem kell mást tennünk,mint "belső hangunkra" figyelnünk!
Csak nem félünk attól,Ki szeretetből életét adta értünk?
Gondoljuk tán,hogy Ő valaha is rosszat akarhat nékünk?!
Nem kell félnünk soha,ha Őt szívből szereretve követjük
Még a próbák,szenvedések se árthatnak soha nekünk!
Megváltónk nyomdokán haladva mindig győztesk lehetünk!

Tovább 

network.hu

 http://www.youtube.com/watch?v=0kmkFmQ2dGw

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=0kmkFmQ2dGw

http://www.youtube.com/watch?v=0kmkFmQ2dGw

http://www.youtube.com/watch?v=0kmkFmQ2dGw

 

 karácsonyról újat írni mit lehet?
Kívánom, hogy az ünnepen öleljen át a szeretet.
Házadban mindig legyen vendég a béke,
Állj meg egy percre, s nézzél fel az égre.

Fent az égen millió és millió mécses,
Ragyogásuk olyan nagyon ékes.
Keresd meg azt a bizonyos csillagot,
Gondolj arra, ki az ünnepnek értelmet adott.

Címkék: boldog karácsonyt!

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Köszönöm.Nagyon szép vers.

Tovább 

network.hu

 AZ ÚR KÉRÉSE

"És megjelenik az Úr dics~osége, és minden test látni fogja azt, mert az Úr szája szólt." Ézsaiás 40,5

Nem jöhet addig Jézus az életedbe, nem lehet addig igazi advented, amíg az igazságod, az a nagy hegy, útjában áll Isten dics~osége megjelenésének. Jézus világosan elmondja: "Nem az igazakat hívogatni jöttem, hanem a b^unösöket a megtérésre" (Mt 9,13b). Egy karácsonyestén együtt voltam öt kicsi gyerekkel. Megkérdeztem, tudjátok-e, hogy miért ünneplünk karácsonyt?

Címkék: Áhitat

Tovább 

network.hu

 VÖLGYEK - HEGYEK

"Minden völgy fölemelkedjék, minden hegy és halom alászálljon, és legyen az egyenetlen egyenessé." Ézsaiás 40,4

Gondoltál-e már arra, mit jelenthetett advent a mennyben, amikor Isten készült földre küldeni a Fiát? Mit jelenthetett Istennek leüzenni - készítsétek a jászolt, készítsétek a korbácsot, készítsétek a keresztet, küldöm a Fiamat?! És mit jelenthetett advent a pokolban? Biztos vagyok benne, oda is lehallatszott a kiáltás, és mozgósított a pokol: jön Jézus!

Címkék: Áhitat

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Nagyon el gondolkodtató írás.Nagyon sokan Karácsonykor meg sem említik Jézus születését el vannak foglalva az ajándékozással.Nagyon meg változtak az emberek egy napra tömörítik a szeretetet.De Isten Jézus születésével akarta bizonyítani a szeretetét.Ajándékozás mindennap lehet,de megváltó születése egyszeri.

Tovább 

network.hu

 A VIGASZTALÓ

"Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet, így szól Iste- netek." Ézsaiás 40,1

Nagyon szeretem az adventet, Jézus várásának idejét. Olyan jó olvasni: "Vigasztaljátok népemet." Isten gyermekeinek, Isten népének nagyon nagy szüksége van a vigasztalásra. Az Ige megmondja, hogy miért. "Kétszeresen sújtotta ~ot az Úr minden b^uneiért." Bels~oleg és küls~oleg is. Abban a pillanatban, amikor vétkeztem, belül ott van a szomorúság, az örömtelenség, az elveszett mennyország.

Címkék: Áhitat

Utolsó hozzászólás

Varga Zoltánné Marika üzente 9 éve

Nagyon szép írás.Így van vigasztalás Jézustól jön,ami nem okoz bánatot.

Tovább 

network.hu

 ÖRÖMÜZENET

"Örülj nagyon, Sionnak leánya, örvendezz, Jeruzsálem leánya! Ímé, jön néked a te királyod." Zakariás 9,9

Adventnek ez az Ige az örömüzenete, a vezérigéje. Így mondja a Zsoltárok 40,8: "Íme jövök; a könyvtekercsben írva van fel~olem." Evangéliumként olvasd, hogy jön Jézus. Hangzik az ígéretek sokasága: "Gyermek születik nékünk, Fiú adatik nékünk" (Ézs 9,6). "De te Efratának Betleheme, bár kicsiny vagy Júda ezrei között: bel~oled származik nékem, aki uralkodó az Izráelen" (Mik 2,5).

Címkék: Áhitat- lizanéni

Utolsó hozzászólás

Szél Terézia Teri üzente 9 éve

Turóczi Marika üzente

Ez az Örömüzenet megszólít bennünket
Tudtul adja,hogy van Valaki,Aki közeleg...
Egyszer -2000 éve-már eljött mentésünkre
Erre emlékezünk majd hálatelt szívünkkel...!
De az emléken túl itt másról van még szó
A második eljövetelről szól a prófétáció!
Ez nem kevésbbé fontos tényező nekünk
Arra figyelmeztet,hogy visszajön Mesterünk!
Most más céllal jön,már a bűnünket elvette
Azért jön,hogy beteljesüljön a prófétai ige!
Jöttével igazságot szolgáltat ítéletet mond
Elválasztja mindörökre a jótól a gonoszt!
Jövel Uram Jézus szívünk várva-vár
Meglátni vágyunk már az Örök Hazát!
Amen.

Tovább 

network.hu

 december 1.

ADVENTI AJTÓ

"Ímé az ajtó el~ott állok és zörgetek." Jelenések 3,20

 Az

 ajtó egy különös valami. Elválaszt és összeköt. Az ember és Isten közötti ajtót azonnal a b^uneset után az ember zárta be. Öltözött, bújt, magára zárta az ajtót. Milyen ~oszintén el lehetett volna még akkor mindent mondani az Úrnak. Hiszen ~o kérdezett: "Avagy talán ettél a fáról, melyt~ol tiltottalak?"

 (1Móz 3,11). Isten még kereste a kapcsolatot az emberrel, ~o még zörgetett.

Címkék: Áhitat

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Ma egy ajtóról olvashatunk,az Úréról...
Ez az ajtó sokáig volt ki-becsukható
De a bűn megjelenésével változott!
A bűntől Urunk érthető elzárkózott!
Jelenleg ismét szabad lett az út
A megváltással megnyílt az ajtó
Mindenki szabadon Hozzá mehet
Aki bűneit a keresztnél letette!
Az Úr Jézus lett az az ajtó
Mely nekünk megváltást hozó!
Éljünk az adott lehetőséggel
A szívünket mi se zárjuk be!

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu