Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Istvánné blogja - 2007. október

Badár Sándor
Színész és humorista, színpadon és a filmvásznon is feltûnõ jelenség. Gyakran szerepel Fábry Sándornál vendégmûvészként. A stand-up comedy mûfaj jeles képviselõje.

Bagi-Nacsa duó
Bagi Iván és Nacsa Olivér két szeretnivaló bolondos fickó. A duó valamikor réges-régen a Mikroszkóp Színpadon kezdte pályafutását. Már akkor is sokan sejtették, hogy egyszer befutnak majd, és õk lesznek az ország kedvencei. Egy ideje, pedig saját TV mûsorral is büszkélkedhetnek.

Címkék:

Tovább 

 

Nádas György

(1962. április 30. Budapest) humorista, elõadómûvész.

A Színház- és Filmmûvészeti Fõiskola hallgatója volt, amikor megtette pályáján a kezdõ lépést a Rádió 1982-es Humorfesztiválján, amelyen Markos Györgyöt jelölték ki partneréül. Együttes szereplésük három nagy sikerû mûsorszámot eredményezett, s ezekkel végül a sorozat abszolút gyõztesei lettek.

Sikerüket kiaknázva a Mikroszkóp Színpad még abban az évben szerzõdtette mindkettõjüket, milliós közönségtábort mégis rádiós-tévés és magán-vendégszerepléseik révén szeretek.

Címkék: a humor

Tovább 

Alfonsó, Markos József Színész, parodista

Született:
1912. február 28. Budapest, Magyarország
Elhunyt:
1987. május 31. Budapest, Magyarország

Életrajza:

Adatok:
1928 - autószerelõnek áll
1930 - artista lesz
1932 - bulgáriai turné számára utolsó állomáshelyén, Várnában megsérül
1933 - Royal Varieté Revü táncosa.
1933-34 - Olaszországban, majd itthon a Czája-cirkusz mindenese. Besorozzák.
1935-36 - Az Arizóna mulatóban.
1937-38 - Olaszországban, Franciaországban. Marcel Marceau, Louis Amstrong, és Zizi, vagyis Reneé Jeanmeire partnere, egy-egy produkcióban.

Címkék:

Tovább 

Kazal László színész, énekes, komikus, konferanszié.

Született:
1911. február 27. Budapest, Magyarország
E lhunyt:
1983. május 10. Budapest, Magyarország


Életrajza:

Adatok:
1929- Rákosi Szidi színiakadémiáján végez
1930- kartáncos a Bethlen téri színpadon
1931-33 vidéki vándorlás
1933-35 Miskolci Színház
1936- pestre kerül, kávéházi táncdalénekes
1937-1940 - Royal, Városi, és az Operettszínházban, Budai Színkör,
1938 - Tonalit Gramophon Rt. leszerzõdik gramofonénekesnek
1940- Nagykõrös
1947 - ismét színpadon,
1950-tõl tagja a Vidám Színpadnak, haláláig, 1983-ig.

Címkék: a humor

Tovább 

Kellér Dezsõ

(Bp., 1905. dec. 1.?Bp., 1986. szept. 24.): író, humorista, dramaturg, konferanszié. Újságíróként kezdte pályáját. Elsõ kabarétréfáját 1927-ben mutatta be a Komédia Kabaré. Jelenteivel, dalszövegeivel ezután a Blaha Lujza Színház, a Bethlen téri Színpad, a Talkie- és a Clarus Kabaré mûsorain lehetett találkozni. 1931-ben a Komikusok Kabaréjának dramaturgja volt. 1933-ban konferált elõször a Terézkörúti Színpadon, Hurrá, technokrácia! c. mûsorát vezette.

Címkék: a humor

Tovább 

Kabos László V-effektusaNépszabadság ? M. G. P.   ? 2003. szeptember 27.

Esztétikailag alantas mûvészeti ágban fejtette ki tevékenységét a most 80 éves komikus. Ifjú, piros fejû komikusipari tanuló a háború után. Partizánkörülmények közti szórakoztatóiparban a többpártrendszerben vetélkedõ utcabálok és tömbmulatságok alkalmi színpadain színészutazásokkal kereste kenyerét, kiugrási lehetõségét. A már elholt Nagy Tragikomikus Ripacs Csortost dohogó orrhangon utánozta, Gózon Gyula brummogva kurizáló megszeppentségét parodizálta.

Címkék: a humor

Tovább 

 

 

Bagi és Nacsa újra a képernyõn

[origo]2007. 04. 16., 9:09Utolsó módosítás: 2007. 04. 16., 11:47

eszközök:

Bagi Iván és Nacsa Olivér együtt tér vissza a TV2 képernyõjére, a Mi kérünk elnézést! hétfõi adásában.Visszatérnek a képernyõre

A Mi kérünk elnézést! április 16-án, 22 órai kezdettel jelentkezik újból - eddig ugye ez volt a Szulák Andrea show helye, de a mûsorvezetõnõ szülési szabadságra ment, éppen két hete búcsúzott el nézõitõl a kamerák elõtt.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Kardos Hajnalka üzente 13 éve

Kérelem!
Tisztelt Olivér és Iván Úr!!

Nagyon kérem a segitségét!


Kérelem !

Alulirott: Lakatos Csaba sz(Debrecen) 1987.10.05. szülei: Elhunytak.

Azzal a kéréssel fordulok önhöz, hogy segitséget szeretnék öntöl kérni, ha lehetséges.
Én 14. évesen koromban megvakultam, és sajnos Állami gondozásba voltam 20. évig.
Van egy mütét ami Námet Országban lenne.
De sajnos a mütétet nekem kell fizetni, és nincs pézem rá.
A mütét Május 28. dikán lenne .
Addig kellene összeszereznem a mütéti pénzt.
Ami 10.000.000. forintba kerül.
Nekem és akik támogatak mint magán személyek sikerült megszereznem a
70% lékát a pénznek.
A kérésem az lenne ha lehetséges hogy segitsen rajtam hogy kimehessek Námet Országba és megmücsék a szememet, hogy ujra láthassak.
A mütét retin Áttültetés lenne ami segit viszanyerni a látásomat.
Igy a kérésem az lenne hogy hozájárulna a mütétemhet 100.000.forintal.
Tudom hogy sokan irnak önnek és sok kérelmet kap ön.
Kérem ha van olyan ismeröse aki ilyen betegeket támogat és segiti támogatni az ilyen embereket hogy megmüccsék és szivből támogat, azt megköszönném ha összehozna ilyen emberrel. És szeméyesen is találkozhatnák vele.

Csatolom a bankszámlaszámot:10400384-84505149-50491007.
Erre a számla számra várom a segitségét.
Cimem: Vámosujfalú Kossuth utca 42/a 3941. Ha kérhetem akkor nyugodtan
megadhatja annak az embernek a számomat aki támogat és segit nekem.
Tel:06-30736-9782.
Köszönettel: Lakatos Csaba.
Kérem tekincse meg honlapomat ésolvassa el az életemet.
www.lakatoscsabi.atw.hu

Tovább 

Farkasházy Tivadar: 'A humorista alapvetõen keserû ember'  
A kabarék mestere nem látja rózsaszínben sem az országot, sem a szakmáját, sem a mögöttünk hagyott évet

Az ország egyik legismertebb "humorgyárosa" az ünnepek elõtt lépett be életének hatvanadik évébe. Nem ez volt az egyetlen kerek évforduló. Öt évre elegendõt fogyasztott el idén. Bár nem szeret a múltba révedni - inkább ír róla-, és az évvége számvetõ kényszerét sem érzi, mégis, mi egyfajta visszatekintésre kértük.

Címkék: a humor

Tovább 

Bandó meg a lányaExkluzív interjú Nagy Natáliával és Nagy Bandó AndrássalEgy apa meg a lánya és a magyar humor. Az apa volt karikaturista, amatõr színjátszó, humorfesztivál gyõztese. Nyolcvannégytõl szabadon úszik. A lánya mindannyiunk kedvenc Evetkéje. Az abszurd humor magyarországi úttörõje, a Csinibaba címû film sztárja, újabban énekesnõ. Nagy Bandó András és Nagy Natália, ha akarták volna sem tudták tagadni azon a  késõ nyári délutánon, hogy imádják egymást.

Címkék: a humor

Tovább 

Jun 25, '07 6:19 PM
for everyone

Két rendszergazda beszélget:- Te, hogy lehetsz olyan hülye, hogy a kutyád nevét adod jelszónak?- Miért, mi a bajod azzal, hogy R9b43Qaw ???
A Microsoft végre elõállította a program nélküli hibát.

 

Ha az isten szamitogepes szakembernek teremtette volna az embert, akkor 16ujjunk lenne.

 

Két IBM PC/XT/AT/... beszélget:- Tudtad, hogy mi kompatibilesek vagyunk ?- Heeeeeeee.... ?????

 

- Pici és puha. Mi az?- Microsoft!

 

- Mi a legujabb laptop szamitogepek operacios rendszere?

Címkék:

Tovább 

ALEX KRYCEK

(Nicholas Lea)

Jóképû, megnyerõ és sima modorú FBI ügynök, vagy orosz forradalmár. Az álnok Alex Krycek alattomosan férkõzik Mulder bizalmába, az Álmatlanság címû részben, mint kezdõ FBI ügynök. Alkalmazkodóképességére jellemzõ, hogy átveszi Mulder aranyköpéseit, csakhogy közelebb kerüljön hozzá. Igazi éne akkor derül ki, amikor figyelmezteti a Cigarettázó Férfit, hogy Mulder és Scully szétválasztása nem vezetett a megfelelõ eredményre, mert továbbra is kapcsolatban vannak egymással, és hogy alábecsülték Scully ügynököt, aki komoly veszélyt jelenthet számukra.

Címkék: X Akták

Tovább 

WALTER SKINNER

(Mitch Pileggi)

Mint volt tengerésztiszt, aki komolyan veszi a kötelességét, Walter Sergei Skinner aligazgatónak kevés türelme van Fox Mulder szokatlan nyomozási módszerei iránt. Többször figyelmeztette már Muldert és Scullyt, hogy munkájuk során kényes és veszélyes területre tévedtek, sõt, egyszer le is zárta az X-aktákat. Ám amikor Dana Scullyt elrabolták, ismét megnyitotta õket, mert mint Muldernek mondta: "Ettõl félnek a legjobban", anélkül, hogy pontosan megmondta volna kik is azok az ÕK (Fel a csillagokba) .

Címkék: X Akták

Tovább 

MONICA REYES

(Annabeth Gish)

Habár Austinban, Texas államban született, mexikói szülõk fogadták örökbe, akik Mexikóban nevelték fel. Igazi szüleinek kiléte sohasem derült ki.

Reyes a Brown Egyetemen végzett, folklorisztika és mitológia szakon. Miután számba vette munkalehetõségeit, végül az FBI akadémiája mellett döntött, Quantico-ban. Elsõ megbízatása egy sátánimádó szekta elfogása volt, de senkit sem sikerült letartóztatniuk ezel az üggyel kapcsolatban.

Reyes 1992-ben a new yorki FBI irodához került, ahol õ foglalkozott többek között a nyolc éves Luke Doggett elrablásával is, aki John Doggett rendõrtiszt fia volt.

Címkék:

Tovább 

JOHN DOGGETT

(Robert Patrick)

John Doggett ügynök a new yorki rendõrség szökevények elfogására specializálódott egységétõl került az FBI-hoz. Minden ügyét meglehetõs kétkedéssel kezeli, és teljes biztos abban, hogy minden eset felderíthetõ a szokásos nyomozói módszerekkel.

Nem csoda hát, hogy öt év szolgálat után Kersh igazgató õt bízta meg az eltûnt Mulder felkutatásával. Habár felettesei kudarcot vártak tõle, Doggett sikeresen az elveszett ügynök nyomára bukkant.

Címkék: X Akták

Tovább 

DANA SCULLY

(Gillian Anderson/Tegan Moss)

Dana Katherine Scully különleges ügynök nemcsak egy, a törvényszéki orvostanban is jártas doktornõ, hanem megrögzött materialista, aki szerint minden X-akta mögött tudományos magyarázatoknak kell lennie. Habár Scully az objektivitás és a józanész mellett tör lándzsát, nyitott a kivételes lehetõségek felé.
Szülei akarata ellenére az orvosi egyetem után Quantico-ba ment, ahol két évig járt az FBI akadémiára. Elsõ beosztásaként rögtön Fox Mulder és az X-akták mellé került, azzal a szilárd elhatározással, hogy lerántja a leplet a misztikumról.

Címkék: X Akták

Tovább 

FOX MULDER

(David Duchovny/Alex Haythorne)

Fox William "Spooky" Mulder különleges ügynök szép kilátásokkal kezdett dolgozni az FBI-nál, amikor egy kis kitérõt tett a paranormális jelenségek felé. Egy régi, gyermekkori élmény vezette arra az ösvényre, ami végül is rögeszméjének tárgyává vált.

A kísérteties ügynök 1961. október 13 ?án látta meg a napvilágot, Chilmarkban. Oxfordban végzett, majd végül a virginiai FBI Akadémián szerezte meg a diplomáját, a Sorozatgyilkosok és az okkultizmus címû munkájával.

Címkék: X Akták

Tovább 

Ekkor kezdõdik az amerikai UFO-kutatás és habár voltak korábbról származó beszámolók és maradványok, az igazi kutatás most kezdõdik meg. A roncsokból szerzett biológiai anyagokkal megindulnak a genetikai kísérletek a két faj keresztezésére. Ezek a kísérletek meglehetõsen kegyetlenek és etikátlanok és a kivitelezésükben volt náci tudósok, köztük Klemperer, is részt vett.

1947. szeptember
Létrejön a Majestic 12 csoport. Döntés születik, hogy a Földre került földönkívülieket megsemmisítik.

Címkék: X Akták

Tovább 

S Z E R E P L Õ K

Név: Fox William Mulder ( Hangyás :)

Beosztás: FBI Ügynök ( késõbb civil )

Születési hely:  Chilmark / Massachusetts ( USA )

Születési idõ: 1961.10.13

Szemszín: zöldesbarna

Hajszín: Barna

Szülõk: Teena és William Mulder

Testvére: Samantha, aki 4 ével fiatalabb Muldernél, rejtélyesen eltûnt 8 éves korában!

Motivációk: Keresi eltûnt testvérét, akit valószínüleg az UFOk vittek el!

Végzettség: Oxford pszihológia szak (1983 - 1986)

Cím: Apt. 42, 2630 Hegal Place Alexandria, VA 23242

Tel.szám: (202) 555-9355

Vércsoport: 0 Negatív

Fegyver:  9mmes Smith & Wesson

Név: Dana Katherine Scully

Beosztés: FBI Ügynök

Születési hely: Maryland ( USA )

Születési idõ: 1964.03.23

Szemszín: kék

Hajszín: festett vörös

Szülõk: Margaret és William Scully

Testvér, gyerek: Emily (meghalt), William ( valószínûleg, hogy Mulder fia :)

Végzettség: Californiai Egyetem - orvos

Tel.szám: (202) 555-6431

Fegyver: 9mmes Smith & Wesson

E G Y É B  S Z E R E P L Õ K:

David Duchovny ....................

Címkék: X Akták

Tovább 

Kilenc év után véget ér az X-akták. A sorozat sokat vesztett népszerûségébõl a David Duchovny által megformált Fox Mulder távozása után, ám a producerek még egy szériát leforgattak, amelyben Gillian Anderson mellé a Terminátor 2-bõl ismert Robert Patricket szerzõdtették. Ám amikor a színésznõ is bejelentette távozási szándékát, megpecsételõdött a sorozat sorsa.

Az X-aktákat gyártó Fox társaság bejelentette, hogy májustól megszûnik minden idõk egyik legnépszerûbb televíziós sorozata.

Címkék: X Akták

Tovább 







X-Akták - A jövõ a tét / The X-Files - Fight the Future / 1998szinkronizált amerikai film / Rendezte: Rob Bowman   Fõszereplõk: Armin Mueller-Stahl   David Duchovny   Gillian Anderson   Martin Landau   Gyártó: 20th Century FoxKritika


Mulder és Scully. Ki ne hallott volna már a két X-ügynök különleges ügyeirõl! A világszerte hatalmas sikereket aratott filmsorozat immár a mozivásznon is hódít, és biztosan számos X-akta rajongónak szerez majd néhány kellemes pillanatot ez a mozifilm is.

Címkék: X Akták

Tovább 

DVD - Elhárult az akadály a második X-Akták mozifim forgatása elõl
2007. júl. 16., hétfõ, 14.38.38


David Duchovny és Gillian Anderson egyaránt elfogadta a felkérést a már régóta tervezett X-Akták mozi fõszerepére, így most már biztosra vehetõ, hogy az új epizód leforgatásra kerül.

A kilenc évvel ezelõtt bemutatott és igen nagy sikert hozó X-Akták mozi második részének elkészülte körül sokáig teljes volt a bizonytalanság, ezt oszlatta el immár remélhetõleg véglegesen David Duchovny egy szombat este adott tévéinterjúban.

Címkék: X Akták

Tovább 

Duchovny: Az X-Akták jobb volt, mint a Beatles

Mr. Duchovny, az X-Akták sztárja rajong régi sorozatáért, ami jobb volt, mint a Beatles

 

Nagyítás
Duchovny nem tud túllépni az X-Akták sikerein
Az X-Akták az 1990-es évek Emmy-díjas sorozata volt, amelyben David Duchovny és Gillian Anderson olyan FBI ügynököket alakított, akik paranormális eseményekkel kapcsolatos ügyekben nyomoztak.

Az 1993-2002 között futó sorozat óriási sikernek örvendett világszerte, meghozva a hírnevet a két fõszereplõ színésznek is.

Címkék: X Akták

Tovább 

 X-AKTÁK - a sorozat
-1
Fényjáték

Mulder és Scully titokzatos, nyom nélküli eltunések ügyében nyomoz. Scully már feladná az ügyet, amikor Muldernek szemet szúr az irodájukkal szemben felállított óriásplakát...
fordította:Killjoy
-2
Az akna
A néma penge

A két rövid történet közül az elsoben egy aknában játszódó túsztörténet szemtanúi lehetünk, a másodikban pedig egy aukción elkelt japán kard okoz komoly galibát.
fordította:Killjoy
#000
Bevezeto epizód

Dana Scully FBI ügynököt felettesei azzal bízzák meg, hogy lehetetlenítse el Fox Muldert, hogy az FBI lezárhassa a Mulder által elokapart X-aktákat, melyek a megmagyaráz-hatatlan ügyeket tartalmazzák.

Címkék: X Akták

Tovább 

 

 http://www.freevlog.hu/play?v=u4633b8202f6f2

Az X-akták fogyasztása káros az egészségre!

Az emberek ízlése - köztudomásúlag - különbözô. Én például szeretem a science-fictiont, sôt már magam is írtam ilyesmit. A horrorfilmeket elviselem, bár nem szeretem. A horror-science-fictiontôl kifejezetten felfordul a gyomrom, de el tudom fogadni, hogy vannak, akik szeretik. Azt azonban - úgy gondolom - senki sem szereti, ha ország-világ színe elôtt sorozatosan átverik. Márpedig az X-akták c.

Címkék: X Akták

Tovább 



   THE TRUTH AND THE LIGHT - Music from the X-Files   
   X-akták


  

   zene: Mark Snow
   kiadás éve: 1996
   kiadó: Warner Bros. Records
   játékidõ: 53:01





     Az idegen életforma létezését örökösen bizonyítani akaró Fox Mulder (David Duchovny), és az eleinte még szkeptikus, földhözragadt gondolataival õt ellensúlyozó Dana Scully (Gillian Anderson) FBI-ügynökök paranormális tevékenységek köré csoportosuló nyomozásait az 1993 szeptemberében útjára indított "X-akták" címû sorozat keretén belül kilenc évadon keresztül kísérhettük figyelemmel.

Címkék: X Akták

Tovább 

 

 A hírek szerint a héten megkezdõdnek az X-Akták mozifilm folytatásának munkálatai. A rajongók örülhetnek: az eredeti gárdából mindenki beszállt a második részbe.

Bizonytalan volt a fõszereplõ David Duchovny szereplése, ám ma végre biztossá vált: Mulder ügynök is visszatér.



Ezt maga Duchovny árulta el, aki hozzátette, hogy az eredeti sorozat megalkotója, Chris Carter és az író, Frank Spotnitz komolyan dolgoznak a forgatókönyvön. A tervek szerint a héten be is fejezik és szombat-vasárnap már meg is kezdõdhetnek a próbafelvételek.

Címkék: y akták

Tovább 

X-akták
(The X-files)

A televíziózás történetének egyik legeredetibb és leghíresebb sorozata: kétszeres Golden Globe-díjas, négyszeres Emmy-díjas. A kritikusok kedvence csakúgy mint a nézõké: indulása óta szuperlatívuszokban írnak róla az újságok és nézettségi mutatói rekordokat döntenek világszerte. Az X-akták sorozat két teljesen ellentétes személyiség, Fox Mulder (David Duchovny) és Dana Scully (Gillian Anderson) FBI ügynökök életét követi nyomon, amint próbálják felderíteni a hivatal rejtélyes megoldatlan ügyeit (az X-aktákat), melyek közül a legtöbb paranormális jelenségekre utaló nyomokat tartalmaz.

Címkék: X Akták

Tovább 

A sorozat televíziós jogai Amerikában a FOX tévétársaság tulajdonában van. Nagy valószínűséggel ez már nem fog változni. A sorozat készítője Chris Carter is rendelkezik természetesen jogokkal.

A sorozat magyarországi vetítésének joga kizárólagosan a Viasat3 TV csatorna birtokában van. Kezdetben még az M1-é volt, ám az alacsony nézettség miatt levették a műsorról. A Viasat3 pár éve megvette a jogokat és elkezdte adni az új részek (5-9. évad).

Címkék: X Akták


1. SEBHELYEK

 

 

 

Ennek a résznek a történetét 6 évvel késõbb folytatják a Rekviem címû epizódban.

 

Chris Carter megváltoztatta az eredeti forgatókönyvet, amely szerint az epizódban Dana Scully barátjával, Ethan Minete-el, bukkan fel.

 

Az ?I made this? gyerekhang a feliratok végén Nathan Courturier, a hangmérnök fiának hangja.

 

Az epizódban szereplõ helység neve Bellfleur, Chris Carter Bellflower városában született, igaz más államban.

Van egy jelenet, amikor Scully a repülõgépen ül és mögötte egy idõsebb férfi látszik ? õ David Duchovny apja.

Címkék: X Akták

Tovább 



David Duchovny  (Fox mulder)

Gillian Anderson  (Dana Scully)

Robert Patrick  (John Doggett)

Annabeth Gish  (Monica Reyes)

Mitch Pileggi  (Walter Skinner)

James Pickens Jr.  (Alvin Kersh)

Nicholas Lea  (Alex Krycek)

William B. Davis  (A cigarettázó férfi)

Laurie Holden  (Marita Covarrubias)

Steven Williams  (Mr.X.)

Jerry Hardin  (Deep Throat)

Dean Haglund  (Langly)

Tom Braidwood  (Frohike)

Bruce Harwood  (Byers)

Címkék: X Akták

 

  X akták - A mozifilm X akták - A mozifilm (The X-files ? The Movie)
Sci-fi / Thriller / Akció, 1998 - amerikai film


Rendezte: Rob Bowman
Fõszerepben: David Duchovny, Gillian Anderson, John Neville, Martin Landau, Mitch Pileggi, Armin Mueller-Stahl

35 ezer évvel ezelõtt, Texas állam északi részén járunk. Hatalmas hóvihar tombol és két õsember lép be egy barlangba, fáklyákkal a kezükben. Mintha keresnének valakit vagy valamit odabent. Hamarosan rátalálnak egy földönkívülire, aki azonnal végez az egyik emberrel, ám társa ledöfi egy karóval.

Címkék: X Akták

Tovább 



 

Az X-akták egy népszerû amerikai televíziós sci-fi sorozat amit Chris Carter forgatókönyvíró készített. Mûfaját röviden megjelölni szinte lehetetlen, hiszen a sci-fi, a thriller, és a politikai dráma egyedülálló kompozíciója. Kilenc idényt ért meg 1993-tól 2002-ig, és egy egész estés filmet 1998-ban. A sorozat sikere nem kis mértékben volt köszönhetõ a két fõszereplõ, David Duchovny (Fox William Mulder) és Gillian Anderson (Dana Katherine Scully) játékának.

Címkék: x akták dijai

Tovább 

Videón megjelent részek:1.   Amit még senki sem látott / The unopened file

  • 2X25 Anasazi / Anasazi
  • 3X01 Az áldást hozó ének / The blessing way
  • 3X02 A gemkapocs-akció / Paper clip
2.: A zárt ajtók rejtélye / Tooms
  • 1X02 A gumiember / Squeeze
  • 1X20 A gumiember visszatér / Tooms
3.: 82517 / 82517
  • 3X09 A vonat / Nisei
  • 3X10 Félemberek / 731
4.: Az idegen keze / Master plan
  • 3X24 Leányka, kelj fel! / Talitha cumi
  • 4X01 Minden meghal / Herrenvolk
5.: A földönkívüli gyilkos / Colony
  • 2X16 A látogató / Colony
  • 2X17 Végjáték / End game
6.: Tunguska / Tunguska
  • 4X09 Tunguszka 1.

Címkék: X Akták

Tovább 

Ez talán világrekordnak számít: a a Danubius Rádió reggeli mûsorából az elmúlt 9 év alatt 10 sztár távozott. Miért nem volt képes megtartani õket az egyik legismertebb rádió? A hallgatókért folyó csatában vesztesre áll a csatorna, s s a mûsorvezetõkön verik el a port?

Két hónappal azután, hogy Majka távozott a Csili címû reggeli mûsorból, Kapócs Zsóka és Ábel Anita is erre a sorsra jutott.

-Az elmúlt évben a rádiónál az egész  háttérszemélyzet lecserélõdött, a technikusoktól a hírszerkesztõn át a programigazgatóig.  Ami ott házon belül történik az botrányos.

Címkék: Danubius Rádió

Tovább 

A magyarság számához képest nagyon sok Nobel díjas tudóst adott a világnak. A rádiózás területén sajnos nem voltak olyan nagyjaink, mint más nemzeteknek Popov, Marconi, Tesla, Lee de Forest és a többiek. Azonban mindenképpen meg kell említenünk Puskás Tivadart, aki 1879. áprilisában Párizsban üzembe helyezte a világ elsõ telefonközpontját, majd 1892-ben Pesten a telefonhírmondót. Még egy nagyon fontos találmány volt 1899, Pollák Antal és Virág József gyorstávírója 100.000 szó/óra adatátviteli sebességre volt képes, amely a kor szintjén óriási teljesítménynek számított.

Címkék: rádió

Tovább 

MEGHÍVÓ

 

Sok szeretettel meghívunk az Irodalmi Rádió születésnapi ünnepségére

 

2007. november 17-én, szombaton, 12:00-ra, Miskolcra,

a Nemzetközi Kereskedelmi Központ dísztermébe

I nternational T rade C enter, Miskolc, Mindszent tér 1.

 

Program:

12:00-12:30 Érkezés, regisztráció

12:30-12:40 Köszöntõ

12:40-13:30 Ünnepi ebéd

13:30-14:00 A jubileumi kötet bemutatója

14:00-15:30 Ünnepi mûsor

15:30-16:00 IR-díjak átadása

16:00-17:00 Szabad beszélgetés

17:00 Búcsúpohár

 

Az ebédet illetõen két menübõl lehet választani:

A: húsos menü körettel és desszerttel

B: vegetáriánus menü körettel és deszerttel

(A menük részletezése késõbb.)

 

 

A jubileumi ünnepségre a belépõ: 4000 Ft / fõ

 

Az ünnepségen az MP-tagok átvehetik idei rádiós meglepetés-emléktárgyukat.

Címkék: Meghívó születésnapi ünnepségre

Tovább 


9412 the Rock Station - Rockrádió

Aural Moon - Rockzene minden mennyiségben.

BHJMS - R1 Germany - Hallgatható stílusok:pop, rock, country, dance stb.

Beat 106 - Popzenei online rádió

BigUpRadio - Reggae rádió

Creek Radio - Online rádió, választható lejátszási formákkal.

DainBramage - Hallgatható és vásárolható zeneszámok.

Dance.FM - Online rádió dance-rajongóknak.

Dawgclan Network Radio - Hip-hop és rap rajongóknak.

Frequence3 - Francia dance és pop rádió.

GDRadio.net - "The music never stopped."

Groove Radio - Techno és trance zenei stílusok rádiója.

Címkék: Rádióadók

Tovább 

 

 

 A kereskedelmi rádiók ma már nemcsak az éterben, hanem az interneten is versenyeznek. A Gazdasági Rádió, az Inforádió, a Klubrádió, a Lánchíd Rádió, a PontFM rádió mind megtalálható a világhálón, de egymástól eltérõen használják ki a webes lehetõségeket.

Tiszttartó Titusz
program és marketing vezérigazgató-helyettes
Danubius Rádió

"Rádiósokkal a rádiósok ellen, így hangzott ez a mondat. A Danubius Rádió, mint az egyik legrégebbi egyben legnagyobb és legsikeresebb kereskedelmi rádió, mindenféleképpen vissza kell, hogy térjen a gyökereihez. A rádiós brandek hagyományos értelemben vett rádiós hangokkal tudnak stratégiát sikerre vinni.

Címkék: Rádióadók

Tovább 

 

 Mi tesz egy rádióállomást közösségi rádióvá? Talán a legjobb mód ennek meghatározására, ha megkérdezzük az AMARC, a közösségi rádiós világszervezet tagjait:

Közösségi rádió, helyi rádió, együttmûködési rádió, szabad rádió, alternatív, oktatási rádió. Ha a közösségi rádiós világszervezet tagjai ennyi különbözõ névvel illetik magukat, akkor a gyakorlatuk és a profiljuk is sokféle lehet. Néhányan inkább zeneiek, mások inkább harciasak, de van, ahol ez a kétféle profil kiegészíti egymást.

Címkék: nonprofit rádiók

Tovább 

 # Internetes rádiók :
Ha on-line akar rádiót hallgatni, keresse a kis hangszórót ábrázoló ikonokat, ill. az ehhez hasonló szavakat, melyekre kattintva elindul az adás letöltése : melyekre kattintva elindul az adás letöltése

Rádiók harca az internetenMinden adó másképpen szervezi a honlapjátNépszabadság ? Flór Péter   ? 2007. augusztA kereskedelmi rádiók ma már nemcsak az éterben, hanem az interneten is versenyeznek.

Címkék: Croatica Rádió

Tovább 

 Az XM Satellite Radio az Egyesült Államok elsõ számú, több mint 2,5 millió elõfizetõvel rendelkezõ mûholdas rádióadója. Az XM naponta élõ mûsorokkal jelentkezik washingtoni, New York-i és Nashville-i stúdióiból ? ez utóbbi város egyébként a country zene fellegvára is. Az XM 2004-es kínálatában több mint 130 válogatott digitális rádióadó szerepelt a keleti parttól a nyugati partig, köztük 68 teljesen reklámmentes zenei csatorna a hip hoptól az operáig, a komolyzenétõl a country zenéig, a bluegrasstól a bluesig, emellett 40 csatorna kínált elsõ osztályú sportot, beszélgetõs mûsorokat, humort, gyerekmûsorokat és más szórakoztató mûsorokat, valamint 21 csatornán lehetett a legfejlettebb közlekedési és idõjárási információkat meghallgatni az ország összes nagyvárosára vonatkozóan.

Címkék: XM Satellite Rádió

Tovább 

 

 

 A francia szakácsm?vészet jó hírét már a középkori királyi udvarokban megalapozták, s?t egyik-másik uralkodóról, mint például IV. Henrikr?l feljegyezték, hogy szívesen forgolódott a konyhában vagy ételkülönlegességeket talált ki. Az szinte magától értet?d? volt, hogy a recepteket lejegyezték, de id?nként olyan könyvek is napvilágot láttak, amelyek az étkezés szerepér?l és gyönyör?ségeir?l áradoztak. A legismertebb francia ínyencek egyike Brillat-Savarin volt, akinek az Ízlés fiziológiája c.

Címkék: italok ételek

Tovább 

A francia sajtok.

A francia tejgazdaság a legváltozatosabb példáit adja a tejértékesítésnek, mert részben a fejlôdés, részben a természeti adottságok folytán minden vidéken más és más a tejértékesítés módja, egyik vidék fogyasztási tejet szállít, másutt vajat készítenek, és sok vidék sajtjáról nevezetes Franciaországban. Olyan sok helyen foglalkoznak sajtkészítéssel, hogy a különféle francia sajtok száma több mint 400. Nem szabad azonban azt gondolni, hogy mindezt uradalmak és tejvállalatok bonyolítják le.

Címkék: sajt

Tovább 

Franciaország és a franciák nem akaszkodnak ránk: azt akarják, hogy mi fogalkozzunk velük. És aki nem sajnálja a fáradságot, olyan országot fog felfedezni, ami korántsem hasonlít a "vörösbor és a sajtok, a latinos rögtönzés és a párizsi frivolitás" hagyományos sémáira. A Hexagon, ahogy a franciák országukat nevezik, gazdag történelmi hagyományokban, ugyanakkor nagyon is modern állam. A versailles-i kastély ugyanúgy Franciaország, mint a TVG szuperexpressz, a csúcstechnológia éppúgy, mint a kisüzemek és a kisgazdaságok.

Címkék: a franciákról általában

Tovább 

 67732_852594_normal

 

Cannes = világhírûvé lett  filmfesztiválok városa.  Április végén, május elején a filmvilág centruma.

69257_205818_normal 

 

 

Lakóinak száma: 70000, de ha hozzászámítjuk a kis elõváros , Le Cannet 34000-es lakosságát, már azt állíthatjuk a többség francia. A látszat az, mintha csakis  amerikaiak, angolok, nyugatnémetek,  és  más idegenek laknák. Rion és Vallergues, Petit-Jean és Saint-Nicolas,

Peyriere és Gabres,  Californie és Cannes Eden negyedei jobbára külföldiek kezén vannak.

Címkék: Franciaország

Tovább 

Bretagne A francia föld legnyugatibb darabja, valósággal belefúródik a tengerbe., amellyel örök a harca.  A szél és a hullámok szakadatlan ostromolják partjait, a vihar az évek  százezrein  át szüntelen gyalulta hegyeit.

Majdhogynem sziget  Népe sokáig magára hagyott és idegen  attól a néptõl, amely Párizst és a franciák honát lakja. Ma is él a különállás szelleme. Máig megmaradt az õsi nyelv. Napjaikban sem tagadják meg a bretonok legendáikat, babonáikat, szokásaikat.

Címkék: Nyugat Franciaország

Utolsó hozzászólás

Fabian Bela üzente 14 éve

Nagyon jó. Kérdés:
Hogyan tudnak anyanyelvi iskolákat fenntartani, ha a francia állam nem ismer el kisebbséget?
Úgy tudom a franciák minden eús forúmon azt hangoztatják, hogy országukban senki sem kér kisebbségi jogokat, mert mindenki örül, hogy francia lehet?

Tovább 

68631_245124_normal

 

 Aligha tér haza Párizsból külföldi annélkül, hogy el ne mondhatná: láttam az Eiffel tornyot, hiszen nem is lehet egy-egy órát sétálni a párizsi utcákon annélkül, hogy egyszer-egyszer közelrõl, vagy távolról fel ne tûnjék a magasba szökkenõ torony jól ismert képe

 Eiffel mérnök büszke alkotása a Szajna közelében emelkedik. A tövébõl felnézve a fémmonstrunra, tiszteletet parancsolnak a monumentális alkotmány méretein kívül (korábban 300 méter, most a televizió antennával együtt 327 méter, összsúlya több mint 7000 tonna a 12000 fémdarabot két és félmillió szegecs, csavar tartja össze) a tervezés és az épitkezés  adatai is.

Címkék:

Tovább 

A híres vidék a Loire folyó középső, Chambordtól Angersig terjedő szakaszán terül el, mintegy 200 kilométer hosszúságban. A kastélyok története különben 1418. május 28-ára megy vissza, amikor is a tizenöt éves francia trónörököst hívei lovagi kísérettel kimentik a harcok dúlta Párizsból, és Chinon kastélyába helyezik. Ezt követően egy teljes évszázadon át a francia királyok udvartartása, az udvari méltóságok és a nemesi kíséret a folyam partján épülő lakhelyekre költözött.

Címkék: loire középső része

Tovább 

Elõttünk az Arc de Triomphe. Innen  a Champs-Élyséesnek szökõkutakkal ékesített virágdíszes köröndjérõl, úgy tûnik, mintha a Diadalív lenne a befejezése mindannak amit Párizsból  látni érdemes . Egy km-re vagyunk tõle, a gyönyörû sugárút enyhén emelkedik, míg a tövébe ér az épületek fûzére , a fák sora úgy fut  egybe, ahol a látványt  az Arc de Triomhe koronázza meg. Effajta diadaliv van a világ sok városában , de ilyen grandiózussá  egyet sem tesz a  a párizsi Csillagtérhez, az Étolilez hasonló, páratlan hatást keltõ  elhelyezése.

Címkék: párizs

Tovább 

Az egykori vásárcsarnok negyedének  a 70-es évek második felétõl kezdve új nevezetessége a Beaubourg Kulturális Központ. Ultramodern, csupa üveg és acél épület ez, amely kulturhagár és egyéb kevésbbé hízelgõ néven is emlegetnek. Az épület hossza 150 méter szélessége 50 méter, magassága a környezõ három utcának szintjétõl számítva 47 méter. A névadó Place Beaubourg szintjétõl - és itt van a bejárati hossz homlokzat - az épület magassága 50 méter.

Címkék: Beabourg Kulturális Központ

Tovább 

Párizs gyomra, Párizs szívében találtatik. A tréfásnak hangzó megállapítás sokáig igy volt igaz. A nagy Vásárcsarnok, amelyet még Zola nevezett el Párizs gyomrának ( az iró a szomszédos Szent József utcában született) 1oo éven át a fõváros kellõs közepén állott. Évtizedeken  át folyt a vita el és áthelyezésrõl. Elvi jellegû döntésben nem volt hiány, de megvalósításukat sokszor  és sokáig meggátolta a környékbeli vendéglõsök és italmérõk ellenállása!

Címkék: Párizs gyomra

Tovább 

Ma a Louvre nyugatról keletre nyúló nagy A formáju épületkomplekszum.. Déli szárnya a Szajnára néz, keleten levõ csúcsa  szabályos négyszöget alkot. amely aztán északon is és délen is oldalt kiszögellve  megy át  a két szélesebb szárnyba. Ezeket belülrõl 2-3 pavilon teszi terjedelmesebbé.

 Mind az északi mind a déli szárnyba bele van építve egy két pavilon. Gótikus stilus jegyek reneszánsz elemei a barokk és az empire sajátosságaival elegyednek, mindez a monumentalitás jegyében.  Az épülettömb fél hektárnyi területen fekszik.

Címkék: Franciaország

Tovább 

A közlekedésnek itt is megvannak a sajátosságai.

A gépkocsin érkezõ magyar utas az elsõ francia városba érkezve , észre kell, hogy vegye: következetesen érvényesûl a jobbkézszabály.

A francia Kresz alig külömbözik a miénktõl, a tilalmi és jelzõtáblák azonosak. Némi francia nyelvtudás az országutakon is szükséges: Danger veszélyt jelent. Priorité, elsõbbséget, amelyet azonban nem az élvez aki a feliratot látja,, mert e szót megtoldja ez a két szó: A gaquche vagy  A droite, azaz a balról vagy a jobbról érkezõ jármûnek van a jelzett elõnye.

Címkék: Franciaország

Tovább 

Franciaország és a romantika
A franciák megírták a la vie en rose-t (a rózsák életét), gazdagabbá tették a világot a creme brulée-val és a camembert-el, de Beauvoirral és Debussyvel, a Tour de France-szal, a Tour Eiffel-el és még számtalan dologgal. Ha eltölt egy hétvégét Párizsban, Ön is rájön miért álmodozik a fél világ Cyrano utcáinak bekóborolásáról, vagy egy Manet stílusban, a "zöldben" elköltött piknikr?l. Franciaország, szinonimája a romantikának!

Címkék: Franciaország

Tovább 

 

Normandia Franciaország észak-nyugati csücskében a La Manche-csatorna partvidékén helyezkedik el, mintegy 3,2 millió lakossal. Területének jelentõs részét a Cotentin-félsziget teszi, ki amelyet nyugatról az Atlanti-óceán, észak felõl pedig a La Manche csatorna határol. A területen két nagyobb folyó - a Szajna és az Orne - fut keresztül, de a normandiai tájat számtalan kisebb-nagyobb természetes és mesterséges csatorna szabdalja fel, változatos tengerpartján hatalmas gránitsziklák és hosszú, homokos partszakaszok váltják egymást.

Címkék: Franciaország

Tovább 

Strasbuourg a Rajna völgyének egyik legvonzóbb nagyvárosa . Gazdasági, kulturális és idegenforgalmi központ. Kikötõvárosnak is nevezhetjük.. Egyetemi város, püspöki székhely, katonai kormányzóság,, közlekedési gócpont, vásárváros, az Európa Tanács és az Európa-parlament székhelye.

 

68089_790021_normal

 

 

Strasbourg Elszász fõvárosa,  mindenféle földi  jókat tartogat  az inyek  számára.: elsõsorban a libamájpástétomot (amely néha magyar export áruból származik), a fehérborral megöntözött híres halételt, a matrózt, a "kéken" felszolgált pisztrángot,  rajnai lazacot, rizlingeggel lelocsolt kakast, a münsteri sajtot,  a sok gyümölcsös lepényt (áfonyával, szilvával, amit itt"guetchenek  mondanak, málnával), a kuglófot (elszászi németséggel kugelhopf), jó sört, az elszászi borok sokaságát: a szilvánit, a rizlinget, a muskotályt, a traminit a Tokaid'Alsacet, a gyümölcspálinkánkat, a guetchetés a Kirsch-t (cseresznye), a Mirabellet (sárgaringló), meg a traminiibõl készített törkölypálinkát.

Címkék: Franciaország

Tovább 

Bármilyen meglepõ a leglátogatotabb  idegenforgalmi attrakció az Orly repülõtér. Egy egy nyári vasárnapon 40000-50000 ember fordul meg hatalmas teraszain, hogy gyönyörködjék a a fel és leszálló repülõgépek "légi balettjében", vagy hogy megcsodálja az ultramodern épitészeti megoldásokat.

A híres vásárcsarnok amelyrõl valaha Emile Zola irt kiköltözött Párizs egy déli elõvárosába Ruingisbe.  204 hektáron terül el az ultramodern raktár és csarnoksor.

Címkék: Franciaország

Tovább 

Gyönyörû a változatos shampagne-i táj. A tartomány nevét én úgy fordítanám: Mezõségek. A pezsgõrõl nevezetes. A franciák ezen a néven emlegetik az ismert ünnepi italt. Változik a táj, szemben Reims. Ragyogó a reggel, parkoló helyünkrõl látszik a székesegyház. Drága párom szendvicset készít reggelire, kocsiban falatozunk. Fiatalember szólít meg. Háromszor járt Magyarországon. A H-betûre lett figyelmes, de magyarul egy szót se tud. Megtudjuk tõle, hogy ma ünnep van.

Címkék: Franciaország

Tovább 

 

 

Rambouillet

 

(ejtsd: rañujé), az ugyanily nevü járás székhelye Seine-et-Oise francia départamentban, vasút mellett, (1891) 5897 lak., rövidáru., órarugó-készítéssel; fa-, gyapju-. gabona- és borkereskedéssel; a nemzet tulajdonát tevõ világhirü juhászattal és juhásziskolával; szinházzal, nyilvános könyvtárral és többféle iskolával. A szabálytalan alaku, óriási gót toronnyal ellátott kastélyban 1547. halt meg I. Ferenc és 1830-ban mondott le a trónról X.

Címkék: Franciaország

Tovább 

 

67702_902942_normal

67704_112540_normal

67723_321217_normal

 

Versailles

A Napkirály gyönyörû palotájában jár. A pompás termek és lakosztályok megtekintése több órát vesz igénybe, de érdemes megnézni. XIV. Lajos csaknem hatvan évig uralkodott. Ez alatt az idõ alatt Madame Pompadour és Madame du Barry voltak "hûséges tanácsadói", így költséget nem kímélve hordták a palotába a mesés kincseket: festményeket, bútorokat, tükröket. Apropó tükör! Mindenképpen nézze meg a 73 méter hosszú, és 13 méter magas Tükörtermet!

Címkék: Franciaország

Tovább 

 Ezt a várost szavakakkal elõvarázsolni lehetetlen vállalkozás. Szerelmes költõi sem tudják egyszerre a versosok karjaiba ölelni mindazt, ami   Párizs. A mégoly csillogó mondatok a fénycsóvaként ható meglátások is csupán hol ezt, hol azt az arcát mutatják meg a városnak. Viktor Hugónak van igaza, amikor a Nyomorultakban igy kiállt fel: " Párizs a Kozmosz szinonimája."
"A szép ámulások szent városa ez", ámulni való a az Eifel-torony vasalkotmánya, és a Diadaliv napóleumi gõgje, de elcsodálkozhatunk azon is, hogy e kétezer éves városban a múlt gazdag emlékei között, mint lüktet a modern élet, a Rond- Point de la Défense-nél beton és üvegváros nõ ki a földbõl.

Címkék: Franciaország

Tovább 

Marokkó legrendezettebb üdülõvárosa, amely kellemes mérsékelt idõjárásáról híres, és az egyik legnagyobb és Európához legközelebbi turisztikai központként ismert 10 km-es finom aranyhomokos tengerpartjával, kellemes klímájával és minõségi szállodáival Agadir Marokkó üdülõ paradicsomává vált.

A város elhelyezkedése kíváló, ugyanis az Atlasz hegység visszatartja a szaharai hõséget, az Atlanti óceán pedig nyáron hûsíti, télen melegíti a vidéket. A történelem szerint Agadirt a Karthago-iak építették, késõbb portugálok uralták a XIV.század óta.

Címkék: marokkó

Tovább 

Zámbó Jimmy : Már nem fáj

'z' kezdõbetûs elõadók dalszövegei ? Zámbó Jimmy dalszövegek listája

1. Már nem fáj, ha újra látom az arcodat,
Már nem fáj, hogyha hallom a hangodat.
Hiszen elmúlt egy nagy-nagy szerelem,

2. Vége van, nem megy tovább.
Azt mondtad, hazudtál nekem,
Hazudtál, éveken át,

R. De már nem fáj, hogyha érzem az illatod,
Már nem fáj, hidd el, egészen jól vagyok.
Hiszen elmúlt a nagy-nagy szerelem,
Véget ért a boldogság,
Most én hazudhatok neked,
Hogy már nem fáj.

Címkék: jimmy

Tovább 

Idézetek a divatról

"A divat azok utánzása, akik különbözni akarnak azoktól, akik semmiben sem különböznek egymástól." (Karl Lagerfeld)
"A divatot követheted, vagy futhatsz utána, de csak akkor fuss, ha elég fiatal vagy!" (Jeanne Moreau)
"A divat elsõ számú parancsa, hogy érezzük jól magunkat a viselt ruhában. Nincs stílustalanabb nõ annál, mint aki bizonytalannak érzi magát a ruhájában." (Coco Chanel)
"A nõknek modern összeállítású ruhatár kell, amelynek darabjai jól variálhatók, viselõjük ezáltal idõt takaríthat meg magának.

Címkék: divat

Tovább 

Emelet - Ruhatár(lat)
Varázslatos divatbemutató a Merlinben

A végz?s textil szakos iparm?vész hallgatók, téli-nyári kollekciója el?ször a T?zraktár szabadtéri kávézó és kulturális központ lepukkant gyárépületében került bemutatásra. Formabontó módon akkor valóságos peepshow-ként a látogatók lefátyolozott dobozszer? terekbe kukucskálhattak be, ahol a modellek a maguk álomszer? világában önálló életet éltek. A nagy sikerre való tekintettel a T?zraktár M?vészeti Alapítvány szervezésében március elején az alkotók immár a Merlin színház közönségét invitálták a különleges kiállítás "képeinek" megtekintésére, a 4.

Címkék: divat

Tovább 

A Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András nevével fémjelzett USE tervez?csoport szeptember végén nyitotta meg legújabb showroomját egy exklúzív divatbemutató keretein belül. A párizsi Fashion Week-et is megjárt új kollekció, - mely szeptembert?l többek között már Las Vegasban, Stockholmban, Berlinben és Helsinkiben is megvásárolható - el?ször kerül bemutatásra Budapesten. A USE showroom a belvárosban, A Nemzeti Színházzal szemben lév? Hungária Malomban található.

Címkék: divat

Tovább 

Broken Jealousy - Megtört Féltékenység Divatbemutató
Haute Couture Divatbemutató Konsánszky Dóra - 2006 ?szi/Téli kollekciójával

Konsánszky Dóra ruhatervez? munkája nem igényel különösebben bemutatást senki számára aki picit is figyeli a hazai divat életet, Broken Jealousy haute couture divatbemutató azonban talán a szokásosnál is nagyobb visszhangot igyekszik kelteni. A 2006-os Fashion Awards Hungary díjkiosztón "Az Év Divattervez?je" címet elnyert Dóra stílusos és egyedi 2006 ?sz / Tél ruha kollekciója rendre hasonlóan elismer? reakciókat vált ki mind idehaza mind külföldön, és teszi egyre hitelesebbé a véleményt miszerint " Konsánszky Dóra a csendes elegancia híve ".

Címkék: divat

Tovább 


Alkalmi ruha , báli ruha , esküv?i és estélyi ruha
Vértes Klára kínálata, szezonális, mindig megújuló kollekciókból

Vértes Klára

" Ruhakereskedésünk f? profilja egész évben mind szezonális mind báli, mind esküv?i, násznép, menyasszonyi és alkalmi ruhák kínálata. Partykon és más kiemelt eseményeken hordható és az évszakoknak megfelel? színekben, kéthavonta teljesen megújuló, többszáz ruhás választékból válogathat a kedves vásárló. A nálunk kapható estélyi ruhák excluzív, kizárólag nálunk forgalmazott modellek.

Címkék: divat

Tovább 

Tombor Zoltán fotográfus
Játék a fénnyel, itthon és a nemzetközi divatfronton

Tombor Zoltán napjaink egyik legismertebb hazai divatfotósa, karrierje évekkel ezel?tt itt indult a f?városban, ám a jelek szerint ez csupán a kezdet volt, hiszen jelenleg Milánóban él, és dolgozik, munkái neves magazinokban jelennek meg, most már nem csupán itthon, hanem a világ legkülönböz?bb pontjain, ami kétségtelenül egy nemzetközi karrier kezdetét jelenti. Munkásságát itthon is elismerték, hiszen a Fashion Awards Hungary fotós kategóriájában idén ? vehette át a legjobbnak járó szobrocskát.

Címkék: divat

Tovább 

 

Fashion Awards Hungary 2007, az év fodrásza: Hairclub  - Tüzes Tamás és Herczeg CsabaFashion Awards Hungary 2007
Május 9. Uránia Nemzeti Filmszinház

Május 9-én immár negyedszerre került megrendezésre a magyar divatszakma díjkiosztó gálája a Fashion Awards Hungary. A hazai divatélet szakemberei 7 kategóriában voksolhattak egymásra, díjazván az el?z? év szakmai munkáját. Az est f?védnöke idén F. Dózsa Katalin m?vészettörténész volt, aki bevezet?jében Budapest hajdani ?a Kelet Párizsa? státuszát említette, mint ismét elérend? célkit?zést.

Címkék: divat

Tovább 

Pure Water 2006
Divatos víz az ?rból ... (kegyetlen ez az alcím... nem a szerk. )

Az Aquanauta tervez?csoport, valamint Vágó Réka cip?tervez? a Történeti Múzeum egyik csarnokában mutatta be, legújabb, "Tiszta forrás" névre keresztelt haute couture kollekcióját.

A különlegesen merész stílusáról ismert csoport jelenleg három tervez?b?l áll, az általuk kreált ruhákra jellemz? a vidám színhasználat, egyedi szabásvonalak valamint a humoros formák, motívumok megjelenítése is.

Címkék: divat

Tovább 


Fotósorozat-Klinszky Gábor
Fotósorozat-Klinszky Gábor
Fotósorozat-Klinszky Gábor
Fotósorozat-Klinszky Gábor
Fotósorozat-Klinszky Gábor
Fotósorozat-Klinszky Gábor
Fotósorozat-Klinszky Gábor
Fotósorozat-Klinszky Gábor
Fotósorozat-Klinszky Gábor
Fotósorozat-Klinszky Gábor
Fotósorozat-Klinszky Gábor
Fotósorozat-Klinszky Gábor
Klipforgatás 2005.04.12.
Klipforgatás2005.04.12
Klipforgatás2005.04.12.
Klipforgatás 2005.04.12.
Klipforgatás2005.04.12.
Klipforgatás 2005.04.12.
Klipforgatás 2005.04.12.

Címkék: divat

Tovább 

Nara divatbemutató az autószalonban2006.12.11. 12:07 dns

Ha kíváncsi arra, hogy a Topmodellbõl ismert Papp Valentina hogyan olvadt el vörösborral a kezében a zongorista romantikus énekét hallgatva, vagy a gót punknak öltözött Kentaur hogyan próbálta kikerülni az önfényezés csapdáját, olvassa el a beszámolónkat. Lesz benne sok ocelotminta, Lakatos Márk és sok menyasszonyi ruha.

Az ocelotmintás ruhákat kedvelõ Makány Márta legutóbb három évvel ezelõtt tartott divatbemutatót, ami egy akkori résztvevõ szerint esetlegesen bájosra sikerült.

Címkék: divat

Tovább 

Levi?s Jeans 2007
Zöldcimkés biofarmer a bio indie kultnak, a.k.a. ECO Jeans

A megszokott Red Tab és Blue kollekciók mellet 2007 elején zöld márkajelzés? bio farmerekkel rukkolt el? a Levi?s. A kezdeti id?kben ugyan kizárólag a cowboyoknak készültek a farmerek, mára már a környezettudatos divatkedvel?knek is külön kollekciót tervez a Levi?s. Az új vonalat ECO névre keresztelték, és különlegessége, hogy 100% bio pamutból készül, a gombokat valódi kókuszdióhéjból gyártják, fémszegecseket egyáltalán nem találhatunk egy ECO Jeans-en továbbá az ECO színárnyalatai kizárólag természetes anyagokból készültnek.

Címkék: divat

Tovább 


27Stabs - ‘07 tavasz/nyárkedd| mark - 2007-03-27 20:58 | Kategória: divat |

A közelmúltban elkészült a Stabs tavaszi/nyári kollekciója. Ma néhány darabot bemutattunk belőle. A kollekciót különböző filmek ihlették (pl. Veszélyes Elemek, Megoldatlan Egyenletek, Superman, és a kedvencünk - a képen - Taxisofőr).

Képek a folytatásban.

 

kép és info: Streething

Comments are closed.

Címkék: divat

Tovább 

Persona Pura: Légy természetes!
új nõiruha márka hazánkban

Ez a divatvilágban 20 éve jelen lévõ Persona márka legújabb vonala. A ruhák stílusát letisztult színek és formák jellemzik. Az anyagválasztásnál a minõség és a természetesség a legfõbb szempont. A Pura azoknak szól, akik a hétköznapokban is szeretnek sportosan-elegánsan öltözködni, és fontosnak tartják a minõséget is.

Egy kis képes kedvcsináló a kínálatból.

Fotók: Tombor Zoltán

Persona Pura, új nõiruha márka - 1Persona Pura, új nõiruha márka - 2Persona Pura, új nõiruha márka - 3

Címkék: divat

A Perles de Tahiti G.I.E-t  a Francia Polinéz kormány 1993-ban hozta létre azzal a céllal, hogy az egymásnak egyre nagyobb konkurrenciát jelentõ gyöngyipart és az állandóan változó nemzetközi piacot racionalizálja, a fejlesztéssel kapcsolatos tevékenységeket összefoglalja. Ezen kívül feladata nemzetközi szinten a fogyasztók és az ékszerészek tájékoztatása a Tahiti gyöngyrõl.  A Perles de Tahiti egy non-profit szervezet, költségvetésének forrása az exportálandó Tahiti gyöngyök gramjai után fizetendõ  200 Francia polinéz frank (2 USD) adó, melybõl 130 frankot a kormány, míg 70 frankot a Perles de Tahiti kap.

Címkék: divat

Tovább 

   ?A divatvilág egyszemélyes cirkusz?
 
Dávid Orsolya | 2007. február 26., 15:42
 

Semmi nem unalmasabb, mint a tegnapi divat. Az olyan, mint a híradó felvételrõl ? véli Náray Tamás divattervezõ. Aki 2007 tavaszán és nyarán divatos akar lenni, az mindenképpen szerezzen be ezüst, csíkos, pöttyös és pasztellszínû holmikat. A tavaszi ruhatár elengedhetetlen kelléke a bukléból készült kiskosztüm, a ruhákat pedig divatékszerek hangsúlyozzák ? üzeni a divat iránt fogékony hölgyeknek a világhírû divattervezõ, akinek 2007-es tavaszi-nyári kollekcióját Debrecenben láthattuk legelõször.

Címkék: divat

Tovább 

 

Zsolnay porcelán ékszer + Katti Zoób ruhaZsolnay + Zoób + Zsolnay
Divat és tradíció találkozása

A két név hogyan kapcsolódhat össze, tehetnénk fel a kérdést. Mindkét márkanév a maga m?fajában egyedit és különlegeset nyújt. A Zsolnay porcelán több mint 150 éves hungaricum, ami mindig is a kifinomult ízlést és min?séget, stílust képviselte és képviseli mind a mai napig a porcelángyártás területén. Zoób Katit és a munkáit sem kell bemutatni, lágy, gyönyör?, simogatóan n?ies, mégis impulzív ruháival, örömmel találkoznánk gyakrabban.

Címkék: divat

Tovább 

Stella McCartney
Ultra feminin hatás és légies harmónia

"Úgy érzem mára már helyem van a divatszakmában. Feladatom is van; utat mutatni a n?knek, akik bíznak bennem, és ez nagyon fontos..."

Stella Londonban született 1971-ben, a híres ex-Beatle Paul McCartney valamint a neves rock and roll fotográfus Linda McCartney gyermekeként, amely ugyan el?nyös háttér lehet bárki számára, de Stella azóta többször is bizonyított, igenis biztos helye van a divatszakmában. Már egészen fiatalon a divat b?vkörébe került, 12 évesen már zakókat tervezett, és alig három év múlva pedig sikerült bekerülni segédnek a mester, Christian Lacroix m?helyébe.

Címkék:

Tovább 

 

Byblos Budapest
Újabb divat márka-bolt Magyarországon

Október elején Budapesten a Deák Ferenc utcában megnyílik az els? Byblos üzlet. A férfi és n?i divatruházat mellett természetesen helyet kapnak a kiegészít?k, valamint a márka fiatalos vonala a Byblos Blu is.

A Byblost a hetvenes években az akkor még fiatal Gianni Versace tehetsége repített az élvonalba, az ? nyomdokaiban lépdel ma az a négy f?b?l álló fiatal tervez?csoport is, akik a 2007-2008-as ?szi-téli kollekciót megálmodói: felt?n? színek, ám mégis hordható darabok, határozott vonalvezetés és természetesen a legjobb min?ség? anyagok.

Címkék: divat

Tovább 

Katti Zoób + Zsolnay divatbemutató a Magyar Telekom székházban
2007 ?sz-tél, 2008 tavasz-nyár

Tavaly év végén is nagyszabású divatbemutató keretén belül mutatta be Katti Zoób legújabb kollekcióját, mely közel 100 ruhát tartalmazott, fele-fele arányban téli illetve nyári öltözeteket, és melyek idén a London Fashion Week -en is nagy sikert arattak. Bár a székházat már nem Matáv-nak hanem Magyar Telekomnak hívják ( név változás ide vagy oda még mindíg imádjuk a céget ) a hagyományos "monstre" fashion show idén sem maradhatott el, annál is inkább nem, mert Zoób Kati új kollekciója immár szervesen összefonódik a Zsolnay féle porcelán ékszerekkel, mely céggel nemrég sz?tt közelebbi divat partnerséget.

Címkék: divat

Tovább 

Katti Zoób + Zsolnay divatbemutató a Magyar Telekom székházban
2007 ?sz-tél, 2008 tavasz-nyár

Tavaly év végén is nagyszabású divatbemutató keretén belül mutatta be Katti Zoób legújabb kollekcióját, mely közel 100 ruhát tartalmazott, fele-fele arányban téli illetve nyári öltözeteket, és melyek idén a London Fashion Week -en is nagy sikert arattak. Bár a székházat már nem Matáv-nak hanem Magyar Telekomnak hívják ( név változás ide vagy oda még mindíg imádjuk a céget ) a hagyományos "monstre" fashion show idén sem maradhatott el, annál is inkább nem, mert Zoób Kati új kollekciója immár szervesen összefonódik a Zsolnay féle porcelán ékszerekkel, mely céggel nemrég sz?tt közelebbi divat partnerséget.

Címkék: divat

Tovább 


Extrém- és terhesruhák a MOME vizsgabemutatóján

A múzeumok éjszakája rendezvény keretein belül került sor a Moholy-Nagy Mûvészeti Egyetem Textiltervezõ Tanszékének diploma-bemutatójára a Nemzeti Galériában. Egyszerû szabású ruháktól az egészen extrémekig felvonultattak a tervezõk mindenféle kollekciót. Még kismamaruhák is bemutatásra kerültek. A végzõs divattervezõk munkáit bemutató show elõtt és után a MOME Animáció szakán készült filmeket láthatta a nagyközönség.

Címkék: divat

Tovább 

 

Tóth Bori Divattervez? ruhái - divatbemutató, ruhákTóth Bori
N?ies dekadencia a XXI. században

Tóth Bori ruhatervez? iparm?vész els?sorban egyedi megrendelésre dolgozik hangulatos budai szalonjában, ahol a hely atmoszférája is h?en tükrözi finoman letisztult, ugyanakkor mégis friss tervezési stílusát.


A fiatal divattervez? tudatosan készült a tervez?i pályára, hiszen nyolcévesen már Barbie-ruhákat készített édesanyja segítségével, alig öt évvel ezel?tt pedig le is diplomázott az Iparm?vészeti Egyetem textiltervez? szakán, melyet kés?bb egy design-menedzseri képzéssel is kiegészített.

Címkék: divat

Tovább 

 

Nanushka 2007 Tavaszi, Nyári  kollekció - n?i ruha divatNanushka
2007 tavasz-nyári kollekció + divatbemutató a Merlinben

Nanushka 2007-es tavasz/nyári kollekciója h? marad a gyökerekhez; a megszokott, tradicionális sziluetteket kombinálja a legmodernebb anyagokkal és egy új, könnyed vonalvezetéssel. A szokásos fekete, szürke valamint fehér árnyalatok komolyságát a mályvaszín melegsége dobja fel. Az új szín, valamint a pöttyös és a lúdláb minták használata egy kis játékosságot csempésznek a kollekcióba, amit?l a végeredmény kényelmes ugyanakkor n?ies ruhák, melyek már nem csupán hazánkban, hanem Madridban, Helsinkiben, Tokyo-ban és számos amerikai nagyvárosban megvásárolhatóak.

Címkék: divat

Tovább 

Budapest Vajdahunyad vára Wella Fashion Show - Divat
2007. már. 12., hétfõ, 17.48.00 CET


Divat - Wella Fashion Show néven új, divattal kapcsolatos rendezvény indul útjára Budapesten, a városligeti Vajdahunyad várában 2007. március 2-4. között

Az új magyar eseményt évente kétszer rendezik meg azzal a céllal, hogy kreatív és innovatív divatkollekciókkal ösztönözzék mind a szakmabelieket, mind a nagyközönséget. Az elõttünk álló tavaszi rendezvényen a 2007-es esztendõ négy évszakának kollekcióit mutatják be.

Címkék: divat

Tovább 

Sminkmesterek

Album: Sminkmesterek

Dátum: 2006-11-01
Méret: 2 elem (11 elem összesen)
Megtekintve: 3609X

Album: Stylistok

Dátum: 2006-11-01
Méret: 1 elem (5 elem összesen)
Megtekintve: 1955X

Album: Divatfotósok

Dátum: 2006-11-01
Megtekintve: 1481X
Divatházak, divatmárkák

Album: Divatházak, divatmárkák

Dátum: 2006-11-01
Méret: 16 elem (252 elem összesen)
Megtekintve: 3262X

Album: Modellfiúk

Dátum: 2006-11-02
Méret: 5 elem (35 elem összesen)
Megtekintve: 5089X
Divatbemutató 2007

Album: Divatbemutató 2007

Dátum: 2007-02-06
Méret: 106 elem (9273 elem összesen)
Megtekintve: 35236X
Divatesemény 2007

Album: Divatesemény 2007

Divatesemény 2007

Dátum: 2007-02-06
Méret: 24 elem (1468 elem összesen)
Megtekintve: 4118X
Fehérnemûbemutató 2007

Album: Fehérnemûbemutató 2007

Fehérnemûbemutató 2007

Dátum: 2007-02-06
Méret: 9 elem (728 elem összesen)
Megtekintve: 9257X
Haj-show 2007

Album: Haj-show 2007

Haj-show 2007

Dátum: 2007-02-06
Méret: 12 elem (592 elem összesen)
Megtekintve: 34804X
Esküvõi ruha 2007

Album: Esküvõi ruha 2007

Dátum: 2007-02-16
Méret: 5 elem (621 elem összesen)
Megtekintve: 9715X
Trendi Frizurák 2007

Album: Trendi Frizurák 2007

Dátum: 2007-02-22
Méret: 66 elem
Megtekintve: 51788X
Modellverseny 2007

Album: Modellverseny 2007

Dátum: 2007-03-02
Méret: 22 elem (954 elem összesen)
Megtekintve: 6686X

Album: Sminkbemutató 2007

Dátum: 2007-03-02
Méret: 3 elem (183 elem összesen)
Megtekintve: 6670X

Album: Kiállítás 2007

Dátum: 2007-03-02
Méret: 3 elem (83 elem összesen)
Megtekintve: 1572X
Szépségverseny 2007

Album: Szépségverseny 2007

Dátum: 2007-03-06
Méret: 11 elem (728 elem összesen)
Megtekintve: 4737X
Ékszerbemutató 2007

Album: Ékszerbemutató 2007

Dátum: 2007-03-27
Méret: 5 elem (294 elem összesen)
Megtekintve: 2442X
Divattervezõverseny 2007

Album: Divattervezõverseny 2007

Dátum: 2007-03-27
Méret: 2 elem (223 elem összesen)
Megtekintve: 2637X

Album: Fodrászverseny 2007

Dátum: 2007-03-27
Megtekintve: 6148X

Album: Fürdõruhabemutató 2007

Dátum: 2007-04-12
Méret: 6 elem (503 elem összesen)
Megtekintve: 5733X
BaranyiAnita01

BaranyiAnita01

Dátum: 2007-07-25

Címkék: divat

Tovább 

E-mail: info@neodivat.hu Telefon: +36 (30) 300 2268

Bemutatkozunk...

A Neo Divatstúdió 2002. márciusában alakult. Vállaljuk show jellegû divatbemutatók szervezését, lebonyolítását, cégek, üzletek reklámozását divatbemutató keretén belül az ország egész területén, különbözõ rendezvényeken, fesztiválokon, bálon, konferencián, céges összejövetelen valamint szakmai bemutatókon. Csapatunkat a fiatalos lendület, dinamizmus, magas színvonal, kreativitás és folyamatos fejlõdés, megújulás jellemez.

Címkék: divat

Tovább 

Modellválogatás 2007.10.27-én Kaméleon Club 14.00

Az ART-SHOW DIVATISKOLA 1993-ban alakult, és az ország legismertebb divatszakemberei, médiasztárok, újságírók, fõiskolai és egyetemi tanárok oktatják növendékeinket.

Az oktatás fõleg gyakorlati jellegû, de természetesen elméleti képzés is folyik. Helyszíne: Állami Artistaképzõ Intézet, Petõfi Csarnok, Mammut2 Kaméleon Club, Pataky Mûvelõdési Központ és Fotómûterem.

A növendékek már év közben is egymáson gyakorolnak pl: divattervezõk a manökenekre tervezik a vizsgaelõadás kollekcióját.

Címkék: divat

Tovább 

Kertész Kornél (Bp., 1910. okt. 4. ? Bp., 1983. jan. 24.): zongoramûvész, jazz-muzsikus, zenetanár. A bp.-i Zenemûv. Fõisk.-n 1928- 1931 között Stefániai Imre (zongora), Siklós Albert (zeneszerzés) tanítványa volt. A Glenn Miller zenekar, Artie Shaw, Benny Goodman, de fõként 1943-ban Stan Kenton játéka vezette el a jazzhoz. Tanulmányozta Bartók, Hindemith, Stravinsky, Honegger és a többi nagy modern zeneszerzõ stílusát. 1947-48-ban már foglalkozott jazz-zenekar alakításával, jazzt zongorázott különbözõ helyeken.

Címkék: jazz

Tovább 

Csányi Attila
MAGYAR JAZZTÖRTÉNETI MAGÁNFELVÉTELEK KÜLÖNBÖZÕ HANGHORDOZÓKON ÉS ÚJABB DISZKOGRÁFIAI ADATOK

Bevezetõ

A magyar jazzdiszkográfia gyakorlatilag készen áll (Simon Géza Gábor: Magyar Jazzdiszkográfia 1905-1994, Jazz Oktatási és Kutatási Alapítvány, Budapest, 1994), ugyanakkor ismeretes, hogy csak azt az anyagot tudja publikálni, amely hanglemezen, vagy más hanghordozón megjelent, esetleg jelzi az elkészült, de kiadatlan felvételeket. Egy ilyen diszkográfia sohasem lehet teljesen kész, hiszen az új felvételek és kiadások újabb kiegészítéseket igényelnek, a múlt pedig még tartogat meglepetéseket jazzvonatkozásban is, mivel a sok kis és nagy hazai lemezgyárnak a század eleje óta kiadott rendkívül gazdag anyaga még ma sincs teljesen feldolgozva.

Címkék: jazz

Tovább 

Agonás Péter
NEKROLÓG AZ ARGÉNYI ZENEKARRÓL

In memoriam Szabó Gábor, Nagy Marcell és Kovács Gyula

 

A naptár 1951 telét jelzi. Zavaros gondterhelt id?k voltak ezek. A fiatalság azonban mint mindenkor élni akart és a vérzivataros id?k ellenére különösen fogékony volt a fejl?dést sugárzó hangulati elemekre, így az új zenei irányzatokra is.
Err?l az id?r?l tudni kell, hogy a hidegháború évei voltak és tiltott volt a jazz m?velése. Szórakozóhelyeken nyíltan jazzt játszani nem lehetett.

Címkék: jazz

Tovább 

A Wikipédiából, a szabad lexikonból.

Beamter Jenõ (Bubi) (Budapest, 1912. augusztus 7. ? Budapest, 1984. január 14.), dzsessz-zenész (vibrafon, dob), zeneszerzõ, zenetanár.

A magyar szvingzene egyik legendás figurája volt. Játszott szinte az összes mulatóban, és szinte mindenkivel.

1930-ban érettségizett. Már hét esztendõs korában dobosnak készült, bár hegedûre oktatták. Zenei tanulmányait magánúton végezte.

Címkék: jazz

Tovább 

Tíz éve hunyt el ?Mr. Dob?

Kovács Gyuláról beszél Kármán Sándor

Kovács Gyula (1929-1992) korának legkiemelkedõbb, legvirtuózabb magyar dzsessz-dobosa volt. A hazai dzsesszélet összes legendás alakjával játszott együtt, részt vett külföldi fesztiválokon, tanítványai között volt több mai élvonalbeli zenész is.

Õszintesége, mókázásai, hangoskodásai, bolondozásai (majdnem) mindenki barátjává tették, a magyar mûvészéletbõl olyanokhoz fûzte szoros kapcsolat, mint Gyémánt László, Ruttka Ferenc, Szász Endre, és akkor a zenésztársakat még nem is említettük.

Címkék: jazz

Tovább 

Garay Attila [szerkesztés]

A Wikipédiából, a szabad lexikonból.

Garay Attila (Orosháza, 1931. december 2.), dzsessz-zongorista, zeneszerzõ, énekes.

"Az ötvenes években szokás volt, hogy ötven fillér felárat kérve a jegyért, a híradó és a nagyfilm között néhány rövid akrobata és bûvészszámot mutattak be. Ezt egy dobos és egy zongorista kísérte. Ez utóbbi én voltam."

A 20.

Címkék: jazz

Tovább 

Muzsika 2002. január, 45. évfolyam, 1. szám, 10. oldal
Gönczy László:
Jazz, nem középiskolás fokon
Gonda János 70 éves
 

 

A velünk incselkedõ idõ újabb tréfájának tetszik az alig hihetõ tény: 2002. január 11. Gonda János 70. születésnapja. Az emberek azon irigyelt csoportjához tartozik õ, melyben a kor, az öregedés irreleváns, legfeljebb biológiai részletkérdéseket érintõ fogalmak, hiszen a lényeg: a szellem, a munkabírás, a szakmai közeg megannyi rezdülésének intenzív megélése a személyiség idõ által kikezdhetetlen sajátságai.

Címkék: jazz

Tovább 

Jazz k?nyvek kiad?si ?v szerint sorrendben (19)
Az adatb?zis aktualiz?l?sa folyamatos!

Sajnos a jazz t?mak?r?vel foglalkoz?, magyar nyelv? k?nyvek el?g ritk?n ?s korl?tozott p?ld?nysz?mban jelennek meg, a r?gebbi kiadv?nyok gyakorlatilag el?rhetetlenek. Az id?k folyam?n azonban szerencs?nk is volt, mert az oldalon szerepl? k?nyveket - egy kiv?tel?vel -, az antikv?riumok polcair?l siker?lt beszerezn?nk. Ha tudsz olyan kiadv?nyr?l, mely m?g nem szerepel ezen az oldalon, k?rj?k klikkelj ide ?s ?rtes?ts r?la minket.

Címkék: jazz

Tovább 

2007. október 10. szerda
Emléklap

Deseõ Csaba és a Gyárfás Trió


Deseõ Csaba- hegedû
Gyárfás István - gitár
Czakó Péter - basszusgitár
Cseh Balázs - dob
vendégmûvészek:
Szalóky Béla - trombita
Maitinsky Anna Eszter - ének

 

 

Deseõ Csaba életútja összeforrt a Magyar Jazz aranykorával. Nagy megtiszteltetés a Muzsikus Kávéház számára, hogy színpadán köszöntheti a jazz-hegedülés magyarországi megteremtõjét, akinek változatos mûsorát - a Gyárfás Trió magas szinvonalú játékával - sokan várják.

Címkék: jazz

Tovább 

Szabados György

Hangszer: zongora

zeneszerzõ, zongoramûvész.

1939-ben született Budapesten, 1955-ben lépett színpadra elõször a nyilvánosság elõtt. 1963-ban tartotta elsõ szólóestjét a szabad zenei improvizáció jegyében. 1975-tõl 78-ig a legendás Kassák Klubban volt a Kortárs Zenei Mûhely vezetõje. 1983-ban alakította meg a Magyar Királyi Udvari Zenekart, amelynek rövidítése (MaKUZ) nem csak egy zenekar,hanem Szabados egész zenei tevékenységének, jelenlétének a szimbóluma, amely egy egész zenei generáció gondolkodását, mûvészi világképét meghatározta.

Címkék: jazz

Tovább 

 

Vukán György napjaink egyik legmeghatározóbb jazz zenésze, aki a komolyzene területén is otthonosan mozog. Gyerekkora óta koncertezik: bejárta Európát, az Egyesült Államokat, és olyan kiemelkedõ muzsikusokkal játszott együtt, mint Philly Joe Jones, Clifford Jordan, Linda Hopkins, Anette Lowman, Frank Foster, Clarck Terry vagy Kenny Wheeler.
 


Vukán György
Budapesten született 1941. augusztus 21-én. 1960-ban a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Fõiskolán (Budapest) végzett zongora szakon.

Címkék: jazz

Tovább 

Kõszegi Imre interjú

Dobos, vezetõ, tanár, a Magyar Jazz Szövetség elnöke volt évekig.

A magyar jazzdobosok egyik legjobbja Budapesten született. Pege Aladár együttesével

játszott, akivel elnyerték a Magyar Jazz Rádió Western fesztiválok és klubok versenyének elsõ díját. A hatvanas években többször is feltûnt ezeken a fesztiválokon és klubokban, sõt nemzetközi szintû elismerést is elért.

1975-ben alapította az elsõ saját együttesét (Kõszegi Rhythm and Brass), amely sajátos módon sorakoztatja fel az együttes tagjait, két fafúvós, egy dobos és egy ütõs személyében.

Címkék: jazz

Tovább 

Tomsits Rudolf
Jazz-trombitás

Vissza a listához

Tomsits Rudolf 1946. május 12-én született. A magyar jazzmuzsika meghatározó alakja volt a hatvanas évek közepe óta és számtalan világsztárral játszott együtt. Big bandet vezetett Jugoszláviában és a világ számtalan országában vendégszerepelt. Élete utolsó korszakában a Rendõrzenekar mûvészeti vezetõje volt, és játszott a "Take four" (Babos, Kõszegi, Pege, Tomsits) zenekarban is. Tanított gyerekeket és fiatal jazz zenészeket.

Címkék: jazz

Tovább 

Berki Tamás azon kevés jazz-zenészek egyike, aki közvetlen kontaktust tud teremteni hallgatóságával: rajongói is szuggesztív és õszinte hangulatú koncertjeiért szeretik, ahol a közönséggel szinte együtt lélegzik. Berki rengeteget tett azért, hogy a jazz mûfaját megszerettesse, közelebb hozza az emberekhez.

Berki Tamás 1946. május 16-án született Budapesten. A Bartók Béla Jazz Konzervatórium Ének Szakának elvégzése után ugyanott 5 évig volt tanár, majd a Magyar Mûvelõdési Intézet fõmunkatársa, késõbb külsõs rádiószerkesztõ, televíziós szerkesztõ, újságíró, majd ismét tanár.

Címkék: jazz

Tovább 

Nádas Péter átvette a Márai Sándor-díjat
2006.02.13.


Nádas Péter Kossuth-díjas írót a 2005-ös év kiugró sikeréért, nagy jelentõségû regénytrilógiájáért, a Párhuzamos történetekért Márai Sándor-díjjal jutalmazták a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az elismerés átadásakor az író külföldi elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen, így a kitüntetést utólag saját otthonában vehette át a minisztertõl. A Márai Sándor?díjat a díj adományozását megelõzõ évben megjelentetett kimagasló értékû prózakötetért, írói életmûvért vagy külföldi elismerést szerzett munkásságért ítéli oda a szakmai kuratórium.

Címkék: Irodalom

Tovább 

Friedrich Károly kapta idén a Szabó Gábor-díjat
2006.02.13.


A Magyar Jazz Szövetség és a Magyar Jazz Alapítvány 1992-ben alapított mûvészeti díját azzal a céllal hozták létre, hogy emléket állítsanak Szabó Gábor jazzgitáros emlékének és évente elismerjék egy-egy olyan személyiség munkásságát, aki életmûvével, mûvészi és szellemi tevékenységével hozzájárult a magyar jazzmûvészet fejlõdéséhez, a magyar zenei élet gazdagításához és nemzetközi elismertségéhez.

Címkék: jazz

Tovább 

A hazai jazzélet legismertebb gitárosa, Babos Gyula 1949. június 26-án született Budapesten. Elsõ sikerét 1966-ban a Magyar Rádió Elsõ Jazzversenyén az elsõ helyezést kapott együttes tagjaként érte el. A hetvenes években a Kex, a Rákfogó, majd az általa vezetett, igazi lemezsikereket arató Saturnus jelzik muzsikus pályafutásának jelentõs állomásait. 1977 óta a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Egyetem tanára. Volt Szabó Gábor partnere, játszott James Moody-val, Tony Scott-al.

Címkék: jazz

Tovább 

Egy négytagú énekegyüttes, valamint egy szabad zenét játszó jazz-quartet két mûfajból egy harmadikat hoz létre. Találkozik a középkor, a reneszánsz és a huszonegyedik század zenéje, és az elõbbi inspirálja az utóbbit.

A jazz-quartet tagjai:
Dés László - szaxofon
Balázs József - zongora
Szandai Mátyás - bõgõ
Balázs Elemér - dob
A Voces4 Ensemble, Mizsei Zoltán vezetésével:
Hegyi Barnabás - kontratenor
Gyulai Csaba - tenor
Mizsei Zoltán - bariton
Demjén András - basszus

A vokális repertoár 7.

Címkék: jazz

Tovább 

"Elõadóként és szerzõként is folyamatosan dolgozom, és ezt nem is bánom. Ezért nem szabok merev határvonalat, hogy mostantól csak ez egyiket akarom csinálni, de szeretném, hogy a szaxofon is mindig ott legyen a kezemben"

Dés László 1954. január 9-én született Budapesten, és 1974 óta van jelen a magyar zenei életben, szólista-díjakat nyer jazzfesztiválokon San Sebastiantól Karlovy Vary-ig. 1979-ben saját zenekart alapít Dimenzió néven. Rengeteg hazai, és külföldi koncertet adnak, és három lemezt készítenek el a zenekar kilencéves pályafutása során.

Címkék: jazz

Tovább 

Mélyebbre a gyökerekhez

Binder Károly és a letisztulási folyamat

A magányos Binder. Bõ húszévi pályafutása alatt több mint harminc nagylemezen szerepelt, általában zenekarvezetõként vagy meghatározó személyiségként. Zeneszerzõ, zongoramûvész, több nemzetközi díj birtokosa, tizenhárom éve tanít a dzsessztanszakon. Nagy formátumú muzsikus, a hazai dzsessz- és kortárs zenei élet markáns alakja, aki pályája során az új zenei irányzatok, az eltérõ zenekultúrák és kompozíciós rendszerek szintézisén fáradozik.

Címkék: jazz

Tovább 

"A magyar Horváth Kornél, ma a világ legjobb ütõhangszeresei közé tartozik. Érzékeny hangzás fantáziája, akár egy vázán, vagy egy nemesfa ládikón megszállottan eljátszott virtuozitása, felülmúlhatatlannak tûnik. A különbség kollegáihoz, Trilok Gurtu, Giovanni Hidalgo, Airto Moreira-hoz viszonyítva az, hogy Horváth egy népi ütõhangszeres tradíciók nélküli országból jön. Ez ad az õ játékának egy teljesen egyéni varázsú, figyelemre méltó semlegességet."
(Ulrich Olshausen, Frankfurter Allgemeine Zeitung)

Az egyik legismertebb hazai ütõhangszeres mûvész, aki kongán és bongón túl olyan különlegesebb hangszereken is játszik, mint a gatodrum, chekere, udu, hang...

Címkék: jazz

Tovább 

Turi Gábor
NYÍLT TÉR. KONVERTIBILIS-E A MAGYAR JAZZ?

Néhány éve, a varsói jazz jamboree alkalmából rendezett konferencián a jazz és a menedzselés kérdése volt a téma. A Jazz Forum által szervezett eszmecserére sok tekintélyes fesztiváligazgató, mûsorvezetõ kapott meghívást. A vita végén többüket - így a hágai, a pori, a moldei fesztiválok vezetõit - megkerestem, s arról érdeklõdtem tõlük, hogy rendezvényeiken miért nem találkozni magyar muzsikusok nevével. Nem lepõdtek meg a kérdésen, sõt elismerték jogosságát, de hozzátették: nem rendelkeznek kellõ információkkal a magyar jazzéletrõl, ezért nem tudnak kapcsolatba kerülni magyar együttesekkel.

Címkék: jazz

Tovább 

Elhunyt Pege Aladár Kossuth-díjas bõgõmûvész.

A család vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 67 éves mûvészt szombaton hajnalban, türelemmel viselt rövid szenvedés után, a kórházban érte a halál. Pege Aladár temetésérõl késõbb intézkednek.

Pege Aladár 1939-ben született Budapesten. Liszt-díjas érdemes mûvész, zeneszerzõ, a magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb egyénisége - olvasható a pege.hu [1]-n. 1969-ben szerezte diplomáját a Budapesti Liszt Ferenc Zenemûvészeti Fõiskola nagybõgõ tanszakán.

Címkék: jazz

Tovább 

Szakcsi Lakatos BélaSZAKCSI LAKATOS BÉLA zongoramûvész, zeneszerzõ 1943-ban született Budapesten. Kilencévesen kezdett zongorázni, elõször klasszikus zenét tanult, majd érdeklõdése a jazz felé fordult. Az 1960-as években Pege Aladár és Kovács Andor együttesében játszott; 1970-ben második díjas lett a montreuxi-i jazzfesztiválon. 1972-tõl a Rákfogó együttes, 1980-tól tíz éven át a Saturnus együttes tagja. 1971-tõl 1984-ig a Bartók Béla Zenemûvészeti Szakközépiskola dzsessztanszakának tanára volt.

Címkék: jazz

Tovább 

Benkó Dixieland Band
Jazz együttes

Vissza a listához

Az 1957-ben alakult Benkó Dixieland Band indulása is remekül sikerült: már elsõ lemezük aranylemez lett. Hazai fesztiválok és versenyek sorát nyerték, számos kitüntetést mondhatnak magukénak. Koncertjeiken tízezres hallgatóság elõtt olyan világsztárokkal dolgoztak együtt, mint például az amerikai Milt Jackson, Freddy Hubbard, Al Grey, Buddy Tate, Joe Murányi, vagy az európai Chris Barber, Kenny Ball, Huub Janssen, Acker Bilk ? és még sokan mások.

Címkék: jazz

Tovább 

Tabányi Mihály

 (1921. február 1. Pilis) kétségtelenül a magyar jazztörténet egyik legérdekesebb figurája. Sikereit ragyogó zenei tehetsége mellett a kiváló budapesti zeneakadémiai képzésnek is köszöntette. (Kodály Zoltán: ?Ha Tabányi játszik a tangóharmonikán, akkor az nagyon jó.") Emellett nem elhanyagolható tény rendkívüli szorgalma,

a rengeteg gyakorlásból és a rendszeres sportolásból  (úszás) fakadó, szinte hihetetlen állóképessége. Nyolcvanadik életévében is (!) könnyedén játszik végig egy közel háromórás koncertet.

Címkék: jazz

Tovább 

Zámbó Jimmy : Let it be(úgy legyen)

'z' kezdõbetûs elõadók dalszövegei ? Zámbó Jimmy dalszövegek listája

a zavaros rossz idõben,tudom,
senki más nincs mellettem,
õ talán majd eljön,Úgy legyen,

s ha napok telnek sötétségben,
tudom,nem hayg elvesznem,
vigasz szavakat sugta,úgy legyen,

Legyen úgy,Legyen úgy,Legyen úgy,
Úgy legyen,a tudás szavait sugja,
Úgy legyen

Ha felhõs ködös az éjjel,
jön,hogy szelid fényben tüntessen,
mig el nem ér a hajnal,ugy legyen,

s ha szivek ujra feltámadnak,
zeneszóra ébrezd fel,
könnyû érintéssel.ugy legyen,

Legyen ugy,ugy legyen,Legyen úgy,
ugy legyen,õ tudja a választ
ugy legyen,

Legyen ugy,ugy legyen,Legyen úgy,
ugy legyen,õ tudja a választ
ugy legyen,

Legyen ugy,ugy legyen,Legyen úgy,
ugy legyen,õ tudja a választ
ugy legyen,

Legyen ugy,ugy legyen,Legyen úgy,
ugy legyen,õ tudja a választ
ugy legyen,

Legyen ugy,ugy legyen,Legyen úgy,
ugy legyen,mindig lesz egy választ
ugy legyen

 

 

63167_978403_normal

Címkék: Zámbó Jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy : Készülj fel

'z' kezdõbetûs elõadók dalszövegei ? Zámbó Jimmy dalszövegek listája

Készülj fel az éjszakára!
Készülj fel!

Bújnék újra hozzád
és visszaadom amit tõled raboltam el.
Bújnék újra melléd
ha visszaadod mit a szívem adott, fázik.

Készülj fel a boldogságra!
Készülj fel az éjszakára!
Készülj majd egy vallomásra!
Rohanok, elhiszem én!

Készülj fel a boldogságra!
Készülj fel egy vallomásra!
Készülj majd az éjszakára!
Rohanok, elhozom én!

Címkék: Zámbó Jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy : Ha nem szeretsz már...

'z' kezdõbetûs elõadók dalszövegei ? Zámbó Jimmy dalszövegek listája

Ha nem szeretsz már...
1. Amig a szerelem tart ne bánts a szerelemért
hogy megmaradjon úgy,mint rég.
Amig a szeretet tart ne bánts
a szeretetért,
hogy érezzem, hogy érzed még.
rfr.: Ha nem szeretsz már
akkor bánthatsz minden ért
az elmúlt bûnökért,
és mindenért.
Ha nem szeretsz már
akkor bánthatsz mindenért,
az elmúlt bûnökért
my love.
2. Amig a szerelem tart ne bánts
a szerelemért,
hogy megmaradjon
úgy, mint rég.

Címkék: jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy : Ha majd nem leszek melletted én

'z' kezdõbetûs elõadók dalszövegei ? Zámbó Jimmy dalszövegek listája

Ha majd nem leszek melletted én
1. Élünk viharban,
de mindig veled.
Van úgy, hogy nem megyünk tovább,
majd élek nélküled.
2. Én és a szívem,
ketten vagyunk,
õrizve minden jót neked,
majd arról álmodunk:
Rfr.: Ha majd nem leszek melletted én
te csak menj tovább a szeretetért,
ha majd nem leszek
megértenéd
ami egyszer indult
százszor véget ér.
3. Én, és a szívem
kettten vagyunk
bár néha elfelejtenénk,
hogy merrõl indultunk.

Címkék: jimmy

Tovább 


 

Zámbó Jimmy : Felkelõ Nap háza

'z' kezdõbetûs elõadók dalszövegei ? Zámbó Jimmy dalszövegek listája

1. Ha eléred út közben New Orleanst,
a kelõ Nap házát keresd.
A kóbor lélek hajszol, mint engem
s a fejed nincs hová letedd.
2. Anyám bár semmit nem kértem én
van nekem egy út Lerjeans,
apám még mindig csavargott valahol,
mikor elhagytam Newyorlinxt.
3. Csavargó, ki tudja, nem kell semmi más
egy bõrönd, egy tehervonat,
hogy vándorolva várostól városig
szabadnak érezd magad.

Címkék: Zámbó Jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy : Éjek asszonya

'z' kezdõbetûs elõadók dalszövegei ? Zámbó Jimmy dalszövegek listája

1. Mennyit várrtam én
sok forró éjjel,
szívem remegett
s a vérem égett.
2. Hogy ha jött az éj -
s minden oly csendes -
a város pihenni tért,
A szívem most ébred.
3. Érzi, hogy jön felé,
kire oly rég óta vár,
kit oly rég óta hív,
ó, az éjek asszonyát.
Refr.. Ó, éjek asszonya
kérlek nézz le rám,
úgy kérlek szólj hozzám,
mert nem bírom tovább!
Ó, éjek asszonya
kérlek jöjj hozzám,
segíts engem át
a gonosz éjszakán!

Címkék: Zámbó Jimmy

Tovább 

Jimmy a pisztolyról azt hitte, töltetlen; fejéhez tartotta, és meghúzta a ravaszt

Kakasra l?tt a Király?

Budapest. Zámbó Jimmy hatósági tanúnak felkért szomszédja azt állította: a Királyt kakasok zavarták meg hajnalban, és rájuk l?tt. Ticskáné öt lövést hallott és tanúként látta a vérfoltot a hálószobában, miután az énekes maga ellen fordította a fegyvert, amely kioltotta életét.

HÍRÖSSZEFOGLALÓ

A hölgy hozzátette: a kakasok tényleg nagyon hangosak voltak, gyakran ? is felébredt rájuk, és Jimmy közmondásosan hirtelen haragú volt.

Címkék: jimmy

Tovább 

Medveczky Ilonát nem izgatja a Jimmy emlékest'medveczky ilona' 'zambo jimmy' 'bango margit' gala emlekest cele

Medvecky Ilona volt a díszvendége a hatodik alkalommal megrendezett Jimmy emlékestnek, ahol többek közt a néhai énekes családja és barátai szoktak fellépni. Az idei gálára Medveczky Ilonát kérte fel a Zámbó család, adja át a Zámbó Imrét ábrázoló díjat az arra legérdemesebb mûvésznek. A TV2 Aktív riporterének a felvetésére, miszerint a táncosnõ nem tûnik túl lelkesnek, Medveczky így reagált: ?mitõl legyek lelkes?? Az est fellépõi közt láthatta a közönség Kristóf Marit, aki a produkciójáról úgy fogalmazott, hogy ?originál hangnemben? énekelt.

Címkék: jimmy

Tovább 

2006. január 01. 2001. január 2-án kedd reggel tragikus körülmények között elhunyt Zámbó Jimmy. 42 éves volt. A Királyként is gyakran emlegetett sztár véletlenül fejbelõtte magát lakásában.

Image
ImageA rendõrségi helyszínelõk megállapították, hogy Jimmy barátaival mulatta át az éjszakát, s egyszer csak "valami külsõ körülmény" hajnali öt órakor megzavarta, elõvette 9 milliméteres automata Beretta pisztolyát és kilõtt házának ablakán.
Majd elrakni készült a fegyverét, de hiába vette ki a tárat és a lõszereket, egy golyó a pisztolyban maradt.

Címkék: jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy

1958. - 2001. január 2.

A tragikus körülmények között 2001. január 2-án elhunyt énekes zeneszerzõ szövegíró, Zámbó Jimmy 1958-ban született Zámbó Imre néven. A Magyar Rádió Gyermekkórusában énekelt elõször, majd Ákos Stefitõl, az 50-es évek ünnepelt dizõzétõl vett énekórákat. Ennek ellenére csak 25 évvel késõbb, 1985-ben szerezte meg az elõadói mûködéshez szükséges ORI-vizsgát. Karrierjét bárzongoristaként kezdte: 1982-tõl négy éven át az Egyesült Államokban vendéglátózott.

Címkék: jimmy

Tovább 

  Mítoszteremtés a populáris médiában
Povedák István

elõzmény...

Médiaelemzés

Mielõtt belekezdenénk a médiaelemzésbe, érdemes egy pillantást vetnünk az általam kiválasztott sztár életérõl kialakított narratívák szüzséjére, mely már önmagában is igazolja az eddig leírtakat, azaz a hõsök és a sztárok közti szerves kapcsolatot. (Zámbó Imre ? mûvésznevén Jimmy ? a magyar pop történetének egyik legsikeresebb, ám egyben legellentmondásosabb alakja volt.

Címkék: jimmy

Tovább 

Igent mondott az özvegy a Zsaru kérésére

Határozat Jimmy balesetérõl


A rajongók még mindig nem tértek magukhoz a sokkból, amelyet a páratlan hangú énekes, Zámbó Jimmy (43) halála okozott. Magazinunk beszámolt a temetés elõkészületeirõl, a gyászszertartásról és a rendõrségi vizsgálódásról is, amely a sztár halálának körülményeit volt hivatott tisztázni. Mint arról múlt heti lapszámunkban olvashattak, az államigazgatási eljárás a tragédiát követõ harmincadik napon lezárult.

Címkék: jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy
Mit akarsz a boldogságtól?


Refrén:
Mit akarsz a boldogságtól, miért várod úgy,
miért várod úgy, hogy majd elégsz?

Vers:
Míg örök a nyár, míg örök a vágy.
Míg van aki hív van aki vár.
A képzelet száll majd valamiért,
és dobog a szív most valakiért.

Refrén:
Mit akarsz a boldogságtól, miért várod úgy,
miért várod úgy, hogy majd elégsz?
Mit akarsz a boldogságtól, nem élném túl,
Nem élném túl, hogy véget ér.

Vers:
Míg örök a nyár, míg örök a vágy.

Címkék: jimmy

Tovább 

Meghalt a király, éljen a király!

Ki lesz a következõ?!

Már az elsõ tudósításoktól kezdve nyilvánvaló volt, hogy nagy-nagy média-maszatolás folyik - nem kis hivatali segédlettel - Zámbó Jimmy halála ügyében, aki valójában a hazai showbiz áldozata lett.

Kedd este az RTL Klub Fókusz címû mûsorának különkiadása pedig betetõzte mindazt, ami a halálesetet követõen - egész nap - a hazai médiában történt.
Ebbõl a mûsorból - és a megelõzõ híradásokból - ugyanis nyilvánvalóan kiderült, hogy ebben az ügyben szinte mindenki hazudik, mellébeszél, ködösít, pecsenyét sütöget /lásd még biznisz/, s eközben éppen a tényekrõl esik a legkevesebb szó?

Címkék: jimmy

Tovább 

Keresd a nõt!

Családi dráma a háttérben! A király magányosan, néhány barátja társaságában töltötte a szilvesztert, mielõtt a halálos lövés eldördült!
A hét elején ujabb, ha lehet mondani, még drámaibb fordulatot vett Zámbo Jimmy halálának eddig is meglehetõsen homályos és ellentmondásos ügye. Megszólalt a ?koronatanu?, a feleség, de rajta kivül megszólaltak olyan barátok is, akik szintén tanui voltak a ? király? utolsó napjainak, s beszámolójuk teljesen új megvilágításba helyezi a tragédiát.

Címkék: jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy temetése

avagy a nagy magyar hullarablás

Már harmadik hete folyik a halotti tor Zámbó Imre holtteste fölött. S egyre többen búcsúztatják a királyt, spanolják a hangulatot. Mértéket ma már senki nem ismer. Mert ami történik immár a mértéktelenség és a gátlástalanság kategóriájába tartozik.

Valamikor réges rég, volt egyszer egy jó hangú bárénekes, vendéglátós zenész, aki egészen a hazai nyilvánosság alsó küszöbéig küzdötte fel magát, s a vigadó,dáridózó közizlésformáló médiabárók segítségével eljutott a háziasszonyok szívéig, s oda néhány évvel ezelõtt jól befészkelte magát falvédõ szövegû dalaival, falusi búcsúkban árult Krisztus-képeket idézõ megjelenésével, s zenei közhelyeket felvonultató dalaival

Ennyi tömény giccs ma elég Magyarországon a sikerhez, s az nem is maradt el.

Címkék: jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy halálának tanulságai

A nem prognosztikai célból - és így a fényszögek megfelelõen tágított tûrési értékekével elkészített Napház horoszkópból, illetve annak a használható - és megbízható! - elemeibõl (A feltételezett Aszcendenssel és a bolygók feltételezett házpozíciójával kapcsolatos találgatásokat félretéve.) világosan kiolvasható a Zámbó Imrének született személy csak annyiban volt korai halálra ítélve a sorsa, illetve a 2001 jan.

Címkék: jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy
In Memoriam (DVD+CD)
Kiadó: WARNER MUSIC
Típus: DVD+CD1
Régió kód: 2
Megjelenés dátuma: 2006.01.20.
Mûsor hossza: 105 perc
Státusz: rendelésre (szállítás: 1-3 hét)
Ár: 4264 Ft Beteszem a kosárba
Mûsor(számok):
  1. Készülj fel a boldogságra
  2. Dalban mondom el
  3. Good Bye My Love
  4. Sírj a vállamon
  5. Mindent megbocsájt
  6. Szeretnélek újra megtalálni
  7. Ne Mondd, hogy nem
  8. Harag vagy béke
  9. Szeress úgy is
  10. Itt vagy my love
  11. Mit akarsz a boldogságtól
  12. Még nem veszíthetek
  13. Dobszóló
  14. Bye-bye lány
  15. Szállj velem
  16. Bukott diák
  17. Ha majd nem leszek
  18. Senki nem szeret
  19. Néha kell
  20. Téged vártalak
  21. Nézz le rám, ó istenem
  22. Ave Maria
  23. Más lettem én
  24. Fogadj örökbe
  25. Hol jártál, mondd
  26. Félek
  27. Egyszer megjavulok én
  28. Csak azt ne kérd
Ajánlás:
Szinte hihetetlen, de már öt év telt el Zámbó Jimmy tragikus halála óta.

Címkék: jimmy

Tovább 

Jimmy élt, él, és élni fogZámbó Jimmy-emlékest Csepelen

2005. szeptember 18., vasárnap 14:42

Zámbó Jimmy, a Király már négy éve halott, de még így is képes eltartani népes családját. A negyedik jubileumi Zámbó Jimmy-emlékesten a Csepeli Munkásotthonban színpadra lépett a jövõ Zámbó Jimmyje is, a Zámbó Jimmy-díjas Lakatos Krisztián, és rajta kívül még vagy húsz fel- vagy letörekvõ elõadó.

hirdetés

A telt házas Jimmy-emlékdíj osztáson, a gyönyörû szocreál Csepeli Munkásotthonban a fájdalmasan korán elhalálozott Zámbó Jimmy családjának összes rokona és ismerõse fellépett, és sokuk kapott emlékdíjat is.

Címkék: Zámbó Jimmy emlékest Csepelen

Tovább 

 
Zámbó JimmyBejelentkezésFelhasználónév:

Jelszó:
Súgó Súgó Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót Kedvencekhez adKedvencekhez Ad!  Menü::Chat regisztrált tagoknak::::Német lap Jimmyrõl::::Ki az apa?::::Zámbó Jimmy önéletrajz::::A király szeretõje::::Jimmy könyve::::Elérhetõségek::::Vannak, akik hisznek Jimmy feltámadásában::::Jimmy megjósolta halálát::::Vendégkönyv::::Fórum::::Zámbó Jimmy hivatalosan is Guinness rekorder::::Dalszövegek::::Nézz le rám, ó Istenem!::::Elhunyt Zámbó Jimmy::::Karsai György rovata::::A temetõben::::Razzia a Jimmy klubban::::Az oldal bannerja::::Jimmy halálában is eltartja családját::::Kiszel Tünde gyermekének igazi apja Zámbó Jimmy?::::Linkek::::Galéria::::Videók::::Zenei alapok::::Zene::::Jimmynek furulyázik a vak lány::::Mindent belead Emilio Jimmy dalaiba::::Jimmy újjáéled Csányi sándorban?::::Zenehallgatás:: Jimmy Albumok::Csak egy vallomás::::Jimmy elsõ kislemeze::::In Memoriam Zámbó Jimmy (DVD)::::Jimmy II::::Számíthatsz rám::::Jimmy IV::::Jimmy's Roussos::::Szeress, hogy szeressenek::::Mit akarsz a boldogságtól?::::Best Of 1::::Best Of 2::::Fogadj örökbe!::::Budapest Sportcsarnokban::::Dalban mondom el::::Karácsony Jimmyvel::::Zámbó Jimmy 1958-2001::::Karácsony Jimmy nélkül::::Emlékalbum::::Mindörökké Jimmy DVD::::Csak a jók mennek el::::Szeptember volt...::::Vot egyszer 4 oktáv::::Ne bántsatok soha engem::::Dalban mondom el DVD::::Requiem::::Valahol bós dal szól::::JIMMYX:: Dátum és névnapMa 2007.

Címkék:

Tovább 

Z?mb? Jimmy a kir?ly!
(zeneforum)

 
n?vekv?cs?kken?     n?vekv?cs?kken?   Nemesk?ri Mikl?s   adatok 2007-04-09 10:19:14 v?lasz erre el?zm?ny Imrefi Edit:   lorincz   adatok 2007-03-07 23:38:35 v?lasz erre   szep estet mindenkinek. 16 eves vagyok es romaniabol pontosabban Erdelybol es megpontosabban csikszeredabol. hat mit is irhatnek nagyon szerettem Zambo Jimmy-t es most is nagyon szeretem. a Szeptember volt dala nagyon meghatot. par napja csak azt halgatom es a tobbi szama is nagyon jo :) nagyon kar hogy meghalt :( szerintem meg szamo jo dala lett volna :( DE ZAMBO JIMMY A KIRALY MEG MINDIG!!!!

Címkék: jimmy

Tovább 

Arakhné
  Karsai György rovata
Jimmy

Töredelmesen megvallom, 2001. január 2-ig egyetlen Zámbó Jimmy dalt sem ismertem. Tudom, nem sokan vagyunk (voltunk) így e hazában, ám ennek a sokak szerint tûrhetetlenül szégyenteljes állapotnak a jelzett dátum óta vége: miután õszintén megrázott a mûvész halálhíre, megnéztem-meghallgattam néhány klippjét, nem zártam el a rádiót, ha jellegzetes kappanhangja megszólalt, s egyáltalán, elkezdtem odafigyelni rá. Tudom, már késõ, de mégis.

Címkék: jimmy

Tovább 

Vissza a f?oldalraDalszövegek Csak élni akartam ?szintén

Én csak élni akartam ?szintén,
Ahogy én képzeltem el,
Gyönyör? célok felé futni, és érni ?ket el.
Két lábbal járni a földön, 
De a fellegek közt a fejemben,
Élni úgy, hogy akit szerettem,
Sohasem feledjen el. 

De az egész csak hazugság volt, szép mesék csupán,
Gyermekfej sz?tt álmot, melyet végigálmodtak már.

Címkék: jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy: Dalok
  • A világ lassan útra kész
  • Ave Maria
  • Bárhol jársz §>
  • Bukott diák
  • Bye, bye love... §
  • Bye-Bye lány
  • Csak egy vallomás
  • Csak élni akartam õszintén §>
  • Dalolj gitár
  • Egy nagy titkot õrzök §>
  • Egyszer megjavulok én
  • Éjek asszonya
  • Engedj el
  • Ez a kis dal / When' I'm A Kid
  • Füstös éjszaka blues
  • Gondolj egy régi dalra
  • Good Bye My Love
  • Gyere hát / Lay It Down
  • Gyermekké válva
  • Gyõzni kell!
  • Ha leszáll az éj
  • Ha tiéd lesz
  • Harag vagy béke
  • I Love You
  • Jobb volt úgy
  • Kell, hogy sírni lásson!

Címkék: Cimek

Tovább 

Zámbó Jimmy emléke a rajongókban tovább él!
2001-02-18
Bár a család még mindig bénult a zenész halála miatt, a testvérek úgy döntöttek, hogy méltó kegyelethelyet hoznak létre szeretett fivérük emlékére. A budapesti Köztársaság téren található Music Dance Pubban január végétõl minden pénteken és szombaton este nyolckor a testvérek várják a rajongókat, azokat, akik a Zámbó családhoz akarnak tartozni. A találkozó mellett egy kiállítás is fog nyílni, régi és új hanghordozók, könyvek és videók segítségével.

Címkék: jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy : Csak a jók mennek el

'z' kezdõbetûs elõadók dalszövegei ? Zámbó Jimmy dalszövegek listája

1. Csak a jók mennek el,
õk hagynak el
s mit õk hoztak el,
õk viszik el.
2. Ez nem tûnik fel
míg együtt vagyunk,
csak a jók ünnepén,
hol az égben vagyunk.
3. Mért mentél el,
miért hagytál el?
Szerettünk téged
távol vagy közel.
4. Csak a jók mennek el,
õ teljesít,
és a szívünk úgy fáj
s a szánk visszahív.
5. Uram fogadd be õt,
a jók közül volt,
csak értünk élt,
a mindenünk volt!"

 

szövegíró : Kaszás Péter, Alex Tamás

 

 

63167_978403_normal

 

 

Zámbó Jimmy : Csak egy vallomás

'z' kezdõbetûs elõadók dalszövegei ? Zámbó Jimmy dalszövegek listája

Amikor messze vagyok
S magamtól távolodom
S valahogy semmit nem kívánok
Amikor semmi se kell
Szavamat szél viszi el
A Hold fényét már könnyes szemmel látom

2x:
Csak egy vallomás a szélben
Csak egy vallomás az éjben
Csak egy vallomás, mit a széllel küldök el

Amikor fáj a szívem
S a szemem az égre viszem
Uram hát ki segít
Hogy elfelejtsek mindent
Te tudod mily rossz nekem
Milyen az én életem
Hát tégy velem, tégy velem bármit
Az jó nekem

Csak egy vallomás...

Címkék: Zámmbó Jimmy

Tovább 

2001-06-25
A most megjelent nagylemezen a címadó dallal együtt 12 ? eddig még meg nem jelent ? szám található, mellyel Zámbó Jimmy családja és a Jimmy Band szeretne méltó emléket állítani a szeretett családtagnak és a páratlanul tehetséges énekesnek, zenésztársnak, barátnak. Sok huzavona és kellemetlenség után végül a kiadó mégis eljutatta ezt a korongot a nagyközönség számára. A korong címadó dala mindenképp érdekesség, ez egy archív felvétel. A számokat olyan zenésztársak és barátok válogatták ki, mint Jankai Béla, Pálmai Zoltán és Hexina, õk ismerték és éveken át dolgoztak Jimmyvel.

Címkék: jimmy

Tovább 

Karácsony Jimmyvel
Zámbó Jimmy
(Album)
 Track nameTimePrice ListenCsendes éj00:02:58£1.29BuyListenSzentkarácsony éjjel00:03:52£1.29BuyListenA három királyok napkeletrõl00:02:53£1.29BuyListenAve Maria00:02:38£1.29BuyListenMennybõl az angyal - Pásztorok00:03:07£1.29BuyListenDicsõség00:01:50£1.29BuyListenÓ, szép fenyõ00:02:19£1.29BuyListenÓ, gyönyörû szép00:02:19£1.29BuyListenKiskarácsony00:01:54£1.29BuyListenA szeretet ünnepén00:03:10£1.29

Címkék:

Tovább 

::Csak a jók mennek el:: Elõadó:Zámbó JimmyAlbum cím:Csak a jók mennek elMegjelenési dátum:2001.Típusa:StúdióKategória:normálMûfaj:POPIdõ:39:26

A címadó dallal együtt 12  eddig még meg nem jelent  szám található, mellyel Zámbó Jimmy családja és a Jimmy Band szeretne méltó emléket állítani a szeretett családtagnak és a páratlanul tehetséges énekesnek, zenésztársnak, barátnak. Sok huzavona és kellemetlenség után végül a kiadó mégis eljutatta ezt a korongot a nagyközönség számára.

Címkék: jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy Emlékalbum0304(Jewel)
10 Anniversary - Platinum Remixes(K-Maro)
20 Jahre(Nena)
2001 Millennium Hits(Válogatás)
450 Sheep(Zdob Shi Zdub)
73.02.16(Császár Elõd)
A Box Of Dreams(Enya)
A Day Without Rain(Enya)
A döntõben elhangzott dalok(Varga Feri)
A fény lánya(Tomboy)
A férfi, aki énekel(Timo)
A Ghost Is Born(Wilco)
A lelátó slágerei(Válogatás)
A Nap Szerelmese(AD Stúdió)
A nap szerelmesei(R-GO)
A New Day At Midnight(Gray, David )
A New Flame(Simply Red)
A Piano - The Collection (5 CD)(Amos, Tori)
A pillanat(Mester Tamás)
A starry night with Simply Red (dvd)(Simply Red)
A szerelem elrepít(Sonnie)
A szívem a fõnyeremény(Zoltán Erika)
A tavasz 17 pillanata(Válogatás)
A Tribute To Joni Mitchell(Válogatás)
Acoustic Love Songs (2 CD)(Válogatás)
Africa Calling (DVD-videó)(Válogatás)
Afrodisiac(Brandy)
All Hits(All Saints)
All Saints(All Saints)
All The Lost Souls(Blunt, James)
All The Way Home - The History Of The Corrs (2 DVD)(Corrs, The)
All Time Greatest(Kool & The Gang)
Álmok és vágyak(Rony)
Álomtánc(Lola)
Álomtánc - bónusz dallal(Lola)
Always Got Tonight(Isaak, Chris)
Amar es Combatir(Mana)
Amarantine(Enya)
Amarantine Special Christmas Edition (2 CD)(Enya)
American Idiot(Green Day)
American Life(Madonna)
Andante (DVD/VHS)(Ákos)
Andante Extra(Ákos)
Angyalbõrben(Moho Sapiens)
Another You, Another Me(H & Claire)
Apák könyve(Gerendás Péter)
Arash Arash(Arash)
Arena Concerto (DVD videó)(Morricone, Ennio)
Around The Sun(R.E.M.)
At War With The Mystics(The Flaming Lips)
Átölel a múlt(Gerendás Péter)
Auberge(Rea, Chris)
Automatic For The People(R.E.M.)
Awake(Groban, Josh)
Az elsõ csók(GinTonic)
Az igazi szerep(Kozma Orsi)
Az utolsó hangos dal(Ákos)
Az utolsó hangos dal - RÁADÁS (3 DVD)(Ákos)
Az utolsó hangos dal (DVD)(Ákos)
Back To Bedlam(Blunt, James)
Back To Bedlam(Blunt, James)
Balkan Fantik(Balkan Fanatik)
Bár(Válogatás)
Bedtime Stories(Madonna)
Begin To Hope(Regina Spektor)
Believe(Cher)
Bennünk a világ(Rácz Gergõ)
Best 1991-2004(Seal)
Best of(Somló)
Best Of - New Light(Rea, Chris)
Best of (CD, CD+DVD)(Isaak, Chris)
Best Of 2.(Zámbó Jimmy)
Best Of I.(Zámbó Jimmy)
Best of Laurindo Almeida(Almeida, Laurindo)
Best of Remix '98(Zoltán Erika)
Best of The Corrs - The Videos(Corrs, The)
Big Brother's Hits(Válogatás)
Big Science(Anderson, Laurie)
Blue(Simply Red)
Blue Pearl(Zoltán Erika)
Body Controll (videó)(Zoltán Erika)
Boldog Karácsony'!(Karácsony János "James")
Boldog Karácsonyt!(Válogatás)
Borrowed Heaven(Corrs, The)
Bossa n'Stones (2CD)(Válogatás)
Bravissimo(Válogatás)
Bravissimo(Válogatás)
Bravissimo 7(Válogatás)
Bravo Hits 14.(Válogatás)
Bravo Hits 16.(Válogatás)
Bravo Hits 18(Válogatás)
Bravo Hits 2004(Válogatás)
Bravo Love(Válogatás)
Bravo Summer Hits(Válogatás)
Breathe(Hill, Faith)
Búcsúzni Csak Szépen(Neoton Família)
Budapest Sportcsarnokban(Zámbó Jimmy)
Bulissimo(Válogatás)
Butitájm(Császár Elõd)
Bye-bye lány(MC Hawer & Tekknõ)
Call Me Irresponsible - Tour Edition (2 CD)(Bublé, Michael)
Cassie(Cassie)
Caught In The Act (CD+DVD)(Bublé, Michael)
Celtic Spirit(Válogatás)
Charango(Morcheeba)
Chasing Time - The Bedlam Sessions (CD + DVD)(Blunt, James)
Chicago XXX(Chicago)
Chick Flicks(Válogatás)
Closer(Groban, Josh)
Collection(Chapman, Tracy)
Collection (2 CD + DVD-videó)(The Traveling Wilburys)
Come Along(Titiyo)
Concert For Bangladesh (2 DVD)(Harrison, George)
Concert For George(Válogatás)
Confessions On A Dance Floor(Madonna)
Confessions On a Dance Floor(Madonna)
Cool Britannia (DVD)(Válogatás)
Cool Christmas(Válogatás)
Cool Me Down(Jenai)
Cry(Hill, Faith)
Cuba!

Címkék: jimmy

Tovább 

 Kapcsolódó cikkek?Aranylemezek után aranydvdt vehetne át Zámbó Jimmy?A Király utolsó koncertjeLegutóbbi kiadványok?Királyi ajándék (2006)?JIMMYX (2006)?A Király utolsó koncertje (2006)?Requiem (2005)?Emlékalbum (2003)

Összes kiadvány

    Zámbó "Jimmy" Imre: A Király utolsó koncertjeMegjelenési dátum:2006. január 20.Megjelent:DVD (2006)CD ? album (2006)Közremûködõk:elõadó/zenész:Zámbó "Jimmy" Imrekiadó:Warner Music / mTonA Király 1999.

Címkék: jimmy

Tovább 

Tovább 

BBC News Online: Entertainment Wednesday, 3 January, 2001, 13:20 GMT Hungary's pop 'King' dies
Jimmy Zambo
Jimmy Zambo, one of Hungary's most popular pop stars, has died after reportedly shooting himself accidentally.

The 42-year-old singer, who was known in his home country as 'King', died in hospital on Tuesday.

According to police reports, Zambo fatally wounded himself in the head at his home in Budapest in the early hours of the morning.

He had fired his 9mm Beretta out of a window but failed to realise a bullet was still in the chamber when pulling the trigger a second time.

Címkék: Zámbó Jimmy

Tovább 

  címoldal ? sztárok/sztorik
nita - 2004. július 06. (11:59)

15 milláért licitálhatunk Zámbó Jimmy autójára
Zámbó fia, Krisztián próbálja pénzzé tenni halott apa Mercedesét

Lakást szeretne venni Zámbó Krisztián abból a pénzbõl, amit elhunyt édesapja, Zámbó Jimmy fullextrás Mercedeséért kap a hétvégi árverésen. A fiú legjobban annak örülne, ha a kocsit új gazdája az énekes emlékére vitrinben tartaná.



Remek állapotban van

Hétvégén kalapács alá kerül a 2001.

Címkék: jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy halottEllentmondó hírek a halál körülményeirõl

| 2001. 01. 02., 11:40 | Frissítve: 2001. január 3., szerda 13:46

Miután kedd hajnalban lakásában fõbe lõtte magát, a népszerû énekes a Központi Honvéd Kórházban belehalt sérülésébe. A rendõrség és a család tájékoztatása szerint baleset történt; az elsõ bejelentések - köztük a mentõké - öngyilkosságról szólnak.

h i r d e t é s
Jimmy, a király
Zámbó Jimmy saját fegyverével fõbe lõtte magát XXI.

Címkék: Ellentmondó hírek

Tovább 


Jimmy halála után a Zámbó család annyira összeveszett Edit asszonnyal, hogy évekig nem beszéltek egymással. Néhány hete azonban megtörtént a csoda: kibékültek.
2006.05.19 06:01

 

Jimmy édesanyja, Anna néni úgy érezte: fia halála után többé nem lesz boldog. Jimmy feleségével is összeveszett, sõt az unokáit sem látta.

"Megöregedtem, nyolcvanon is túl vagyok, és egyre többet gondoltam arra, hogy talán már soha nem látom a kisunokáimat. Ám egyszer úgy döntöttem: ezt nem hagyom annyiban, a jóisten talán még ad nekem néhány boldog pillanatot" - meséli Anna néni.

Címkék: Zámbó Jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy: Mindörökké Jimmy4.500,- Ft 3.990,- FtZámbó Jimmy: Mindörökké Jimmy
Nagyításhoz kattints ide!

videoklipek

Elõadó: Zámbó Jimmy
Rendezõ: -
Játékidõ: -

1. A világ lassan útra kész
2. Only You
3. Szemeddel látsz
4. Még nem veszíthetek
5. Good Bye My Love
6. Nézz le rám
7. Egyszer megjavulok én
8. Fogadj örökbe
9. Rám a szívem vigyáz
10. Time To Say Goodbye (Duett Miklósa Erikával)
11. Dalban mondom el
12. Sírj a vállamon

Archív felvételek:
- Részlet az Új Hullám címû mûsor 1991-es adásából
- Részlet a Nosztalgia Bár címû mûsor 1994-es adásából
- Zámbó Jimmy fotóalbum

Hang: magyar (DD Stereo), magyar (PCM Stereo)
Felirat: -

Kép: (4x3)
Lemez: 1 oldalas dupla rétegû lemez
Kiadó: Warner Music Video - 2002
Régió: 2
Korhatár: nincs

Címkék: jimmy

Tovább 

 Zámbó Jimmy

  Polgári név:Zámbó ImreSzületés:1958. január 20., Budapest, HHalál:2001. január 2., Budapest, H  Aktív évek: 1980-as 1990-esMûfaj:szórakoztatóStílus:táncdalJátszik:ének, szövegíró, ütõhangszerek, zeneszerzõKiadói:Botond Triász (1), Exclusive (1), Hungaroton-Gong (1), Magneoton (1), Metachord (2), Microprofit (1), Warner-Magneoton (22)Slágerlista info:Kattints ide a MAHASZ helyezésekértALLMUSIC ÉLETRAJZ

Zámbó a Rádió gyermekkórusában tûnt fel, 1975-ben szerezte meg az ORI elõadómûvészi engedélyt.

Címkék: Zámbó Imre

Tovább 

I. Jimmy

Kevés olyan királya volt az országnak, akinek uralkodása annyira népszerû és annyira termékeny lett volna, mint Jimmy-é. A Király több volt, mint a szórakoztatóipar egy terméke, egy jól kitalált, jól megcsinált brand, hisz trónját úgy foglalta el, hogy a zenei kultúra ?királycsináló? kiskirályai az elsõ pillanattól kezdve próbálták kicsinálni, ellehetetleníteni. Az interregnum (Szécsi és Máté távozása utáni idõszak) zûrzavaros káoszában hõsünk nem szerepelt a televíziókban, nem csendültek fel himnuszai a kereskedelmi rádiókban és a sajtó is egyfajta modern Quasimodo-ként látott benne fantáziát, inkább szánta, mint rettegte a trónkövetelõ herceget.

Címkék: Zámbó Jimmy

Tovább 

Nézz le rám, ó Istenem!

Nézz le rám, ó Istenem! - énekelte Zámbó Jimmy, akinek a halála óta egy év telt el. A test eltûnt - a hang megmaradt. Hallgatói két táborra oszlottak: voltak, akik szerették, voltak, akik nem. Mindenki tudja: amíg a dalait hallgatják, õ élni fog az emberek szívében. Utolsó beszélgetésünk alkalmával Szegeden, a sportcsarnokban így nyilatkozott a popzene 4,5 hangoktávos királya.

* Mikor kezdett el komolyabban a zenével és a szövegírással foglalkozni?

Címkék: Zámbó Jimmy

Tovább 



Nem halt meg, csak játszik
Elhunyt Zámbó Jimmy

 

A tragédia napja, Zámbó Jimmy csepeli háza elõtt, este 8 órakor. Már az utcát is nehéz megközelíteni a sok autótól, több száz ember a ház elõtt. Méltósággal állnak. Néhányan sírnak is. Mindenki gyertyát visz, meggyújtja, van, aki egy-két szál virágot is letesz mellé. A látvány megható és megrendítõ, de elgondolkoztató is. Hasonlót Lady Diana halála idején láttam. Beszélgettem az ott lévõkkel.

Címkék: A tragédia napja

Tovább 

ASZTROLÓGIA


ZÁMBÓ JIMMY HOROSZKÓPJA

Lehullott egy csillag. Egy sztár értelmetlen, hirtelen halála nemcsak a rajongókat, de még a kritikusan szemlélô embereket is megdöbbenti. Azért lettem asztrológus, mert mint minden pályatársam én is kíváncsi vagyok és érdekelnek az emberek. A muvész halála körül ezernyi a tisztázatlan kérdés, ezekre keresek választ a horoszkópokban.

Zámbó Jimmy 1958. január 20-án született Budapesten. Az óra és a perc ismeretlen. Ilyenkor nincs más lehetôség, mint a napkelte idôpontjára készíteni egy horoszkópot.

Címkék: Lehullott egy csillag

Utolsó hozzászólás

Varga Mária üzente 15 éve

ez nagyon, érdekes és tanulságos. megjegyzem ama emberk közé tartozom, akik soha nem kételkedtek abban ,hogy önkezüleg vetett végett életének!!

Tovább 

 

Forrás: MTI

Zámbó Jimmy

Magyarországon Andrea Bocelli öt hét után adta át listavezetõ helyét Zámbó Jimmy Jimmyx néven megjelent mixlemezének. És ahogyan a mûsorban fogynak a versenyzõk, úgy lépeget egyre feljebb a listán a Megasztár válogatásalbum is. A héten már a harmadik a Ki lesz 2006 hangja? címû lemez. A már Magyarországon is platinalemezes Madonna újabb két pozíciót javított. A hét legmagasabb új belépõje az Akela Fejetlenség címû albuma. Õket még egy új helyezett követi, Bartók Eszter Beszállókártyá-jával a hatodik pozícióban szállt be.

Címkék: listavezető első helyen

Tovább 

 

(Zámbó) Jimmy dalszövegek

 

Még nem veszíthetek

 

1. Mindent elfelejtek már, elfáradtam rég,

Lassan elmúlt a láng, úgy félek én.

Átvirrasztott éjszakák, száz el nem mondott szó.

Most már ez vagyok én, egy süllyedõ hajó.

 

R. Még nem veszíthetek! Még nem! Én élni akarok.

Adj idõt nekem! Ó, Ég! Szólj, hogy még várjon!

Add vissza nekem! Õ kell! Még látni akarom!

Még nem búcsúztam el, még nem! Úgy fáj, nagyon.

 

2. Érzem elborít a láz, sírni szeretnék,

Olyan rég várok rád, de nem jössz.

Címkék: Zámbó Jimmy

Tovább 

Zámbó Jimmy : Bukott diák

'z' kezdõbetûs elõadók dalszövegei ? Zámbó Jimmy dalszövegek listája

Nem bírom el, ha sírni látlak
Nem bírom el, ha fáj a szív
Kijártam rég az iskolákat,
Megbuktam én már rég

2x:
Bukott diák vagyok már rég,
Nem bírom el a szenvedést,
Bukott diák leszek, míg élek
Míg élek

Nem bírom el, ha sírni látlak
Nem bánom én, ki kit szeret
Kijártam rég az iskolákat,
Megbuktam én már rég

Bukott diák... 1x + 1x
Míg élek

 

63167_978403_normal

 

 


 

 

Zámbó Jimmy : Bye bye lány

'z' kezdõbetûs elõadók dalszövegei ? Zámbó Jimmy dalszövegek listája

Örök a tûz, amíg élsz, dobog a szíved,
A szerelem õrzi, míg élsz, és nem alszik el.

Címkék: Zámbó Jimmy

Tovább 

Egy keresztény leányra
perzsi , 2 napja

EGY KERESZTÉNY LEÁNYRA

Abu Nuvász

Elmész elõttem, némán elpirúlok,
elfordulsz büszkén, mintha meg se látnál.
Ruháidnak alatta minden este
reszket egy illatárasztó virágszál.
Elnyûtte testemet a vágy miattad,
szememnek héja vért hullajt utánad;
moszlim-gyötrõ keresztény õzikém, te,
minden igazhitû áhítja bájad.
S ha nem tudnám, hogy a gyehenna vár rám,
bizony Alláh helyett Krisztust imádnám!

(Jékely Zoltán)

Címkék: vers
Bejegyzést olvasták: 9
Szólj hozzá!

Címkék: Abu Novász: Egy keresztény leányra

Tovább 

Add a kezed
perzsi , 19 órája

ADD A KEZED

Szép Ernõ

Add a kezed mert beborúlt,
Add a kezed mert fú a szél,
Add a kezed mert este lesz.

Add a kezed mert reszketek,
Add a kezed mert szédülök,
Add a kezed összerogyok.

Add a kezed mert álmodok,
Add a kezed mert itt vagyok,
Add a kezed mert meghalok.

Címkék: -
Bejegyzést olvasták: 6
2 hozzászólás
1 - 2 Oldal 1 / 1
1 - 2 Oldal 1 / 1
Blogkeresõ
Keresõszó:
Naptár
<< 2007 október>> HKSzCsPSzV1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4
Archívum

Címkék: Szép Ernő: Add a kezed

Tovább 

A vízhordó
perzsi , 19 órája

A vízhordó

Kínában egy vízhordozónak volt 2 nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt egy repedés, míg a másik tökéletes volt és mindig egy teljes adag vizet szállított. A pataktól a házig tartó hosszú séta végén a megrepedt edény már csak félig volt vízzel. Két teljes évig ez így ment, minden nap -a vízhordozó már csak másfél edény vizet szállított vissza a házba.

Címkék: kinai tanmese

Tovább 

Reményik Sándor


A menekülõ


Ha mennem kell, magammal sokat vinnék,
Az egész édes, megszokott világot,
Rámástul sok, sok kedves drága képet
És egy pár szál préselt virágot,
Vinnék sok írást, magamét meg másét,
Sok holt betûbe zárt eleven lelket,
S hogy mindenütt nyomomba szálljanak;
Megüzenem a hulló leveleknek.
Vinném az erdõt, hol örökké jártam,
Hintám, amelyen legelõször szálltam,
A keszkenõm, mivel rossz másba sírni,
A tollam, mert nem tudok mással írni,
Vinném a házunk, mely hátamra nõtt,
Az utca kövét küszöbünk elõtt!

Címkék: versek

Tovább 

  Nyugat-Törökország
  99 000 Ft
 
2007. augusztus 4 - 21.
A jelentkezés lezárult.
 

Csodáld meg Anatólia impozáns mecseteit, mászd meg a falovat Trójában, fürdõzz Pamukkale édes-vízi mészkõmedencéiben és a világ legsósabb tavában, kavarogj Kappadókia tündérsziklái és Ephesos római falai között, és tanulj meg alkudozni egy igazi bazárban!
1. nap:  Budapest, Törökország
Reggel 9 órakor indulunk Budapestrõl. Találkozás 8.30-kor a Hõsök-tere mellett a Felvonulási téren az idõkeréknél.

Címkék: információk praktikus tudnivalók

Tovább 

Terebess Ázsia E-Tár
? katalógus
? vissza a Terebess Online nyitólapjára

Július 1. 1850.
Konstantinápoly fõ kikötõje Galata. E város egy része lent a tengerparton fekszik, s a másikkal Péra hegyoldalára dõl, dél-keletre nézve.
Galata tehát Konstantinápoly legélénkebb városrészeinek egyike; a világkereskedés rakhelye, rablók és orgyilkosok gyülpontja, különösen pedig a máltai és arnauta zsiványoké. Ez utóbbiak a kevésbé népes utcák zugaiban fényes nappal körülfogják az embert, oldalának késeket szegeznek: s elkezdik zsebelni, fosztogatni.

Címkék: Törökország

Tovább 

Aggodalommal érkeztünk a 10 millios Törökország fõvárosába , az egyiptomi turista áldozatok emléke még most is kisért. De a barátságos ,mosolygos és udvarias törökök azonnal eloszlatták félelmünket. Külõnösen a rengeteg katona,rendõr, fõleg a Török Turista Police jelenléte nyugalmunkat visszaadta.

A két földrészen fekvõ fõvárost 1600 éve alapitották, 99%-ban muzulmán lakosok lakják.

324 AD a NAGY CONSTANTINE római császár legyözte a keleti LUCINIUS császárt és 330 AD-ben megalapitotta Constantinopol-t.

Címkék: élménybeszámoló

Tovább 

2004. október 2. szombat

Reggel elég korán felébredtünk. Gabi utólag bevallotta, hogy elsõ ránézésre nem tett volna különösebb nagy összeget az életben maradásomra, de ennek ellenére elment, és hozott szõlõt, mint gyógyételt. Értékelendõ, hiszen, kinézetem alapján azt gondolhatta volna, hogy kidobott pénz. Kis reggelink után összeszedtük az cuccainkat, és továbbálltunk. Elsõre megint csak a buszállomásig jutottunk, de ilyen az utazás, meg aztán mindig vannak olyan városok, ahol egyszerûen úgy alakulnak a dolgok, hogy sokkal többször fordulunk meg a buszállomáson, mint szeretnénk.

Címkék: élménybeszámoló

Tovább 

Törökország


Törökország Európa és a Közel-Kelet határán fekszik. Gyorsan fejlodo ország, amely csodálatos városokkal, gyönyöru tájakkal, remek sportolási lehetoségekkel, finom ételekkel és a híres török vendégszeretettel várja a turistákat. Aki egyszer felkereste ezt a szép vidéket, valószínûleg vissza fog ide térni.

   

Államforma 

köztársaság   FõvárosAnkara Terület779 452 km2Népesség59 233 000 fõHivatalos nyelvtörök  Vallásmohamedán 99%, egyéb 1%  Idõeltolódás+1:00     Aktuális idõ2007.

Címkék: Álltalános leirás

Tovább 

Kremlin Palace - Aksu, Törökország
Kremlin Palace - Aksu, TörökországA Vörös tér helyén hatalmas úszómedence ékeskedik. A Vaszilij Blazsennij-székesegyház tetején szinte olvadozik a burkolat, olyan meleg van. A Kreml légkondicionált, a fotelek aranyozottak. Mindez nem káprázat, a dél-törökországi Aksu városától húsz kilométerre felépítették a moszkvai nevezetességeket csaknem életnagyságban. A funkció kicsit módosult, a török Kreml ugyanis luxusszálloda. A befektetõcsoport elõször a híres isztambuli Topkapi Szeráj mását készítette el, és miután a turisták imádtak a csodaszép környezetben lakni, hamarosan elkészült a Kreml Palace is.

Címkék: Istambul

Tovább 

Szökjünk szerájba!
A hét utazása
Ennek az országnak annyi látni- és féltenivalója van, mint Gregor Bernadettnek, és akármerre is kóborlunk a közel 800 ezer négyzetkilométeren, mindig lesz majd olyan helyszín, melyre nem maradt idõnk.


Utazási ajánlatok
Marmaris: Marti La Perla 4*
Nyugat-Anatóliai kiskörút - az Égei-tenger és a Földközi-tenger partja mentén
Török Riviéra, Alanya: Hotel Kahya 3*
Török Riviéra, Alanya: Hotel Saphyr 4*, all inclusive
Törökország, Belek: Hotel Gloria Verde Resort 5*


Khiméra forró birodalmában


A török Riviérát azonban még a tarisznyás archeológusnak is vétek lenne kihagyni, mert egyrészt kristályvízben fürdeni jó, másrészt a vendéglátás világegyetemében is példa nélküli fejlõdését minden turistának látnia kell.

Címkék: Istanbul

Tovább 

Szeretek vonaton utazni.A vonat folyosóján a lehúzott ablaknál állva úgy vonul el a táj, mintha egy szélesvásznú film képei peregnének az utazó szemei elõtt. Sosem tudja az ember mi lesz a következõ kockán, ami egy pillanatra az övé lesz, hogy aztán olyan hirtelen tûnjön el, ahogy megjelent. Mohó tekintettel iszom az elémtáruló világ képeit.Néha valósággal megrészegülök a látványtól. Pantha rei. Talán ezt szeretem leginkább az utazásban. A sehol sem levés élményét.

Címkék: Istambul

Tovább 

Isztambul
A Kelet kapuja

 

Fotó: Décsi OlivérFotó: Décsi OlivérFotó: Décsi OlivérIsztambul, az egykori Bizánc, majd Konstantinápoly ugyan - mint azt sokan gondolják - nem Törökország fõvárosa, de gazdag történelme folytán több hétre való látnivalót tartogat. A Boszporusz partján fekvõ várost nem érdemes elhagyni a nélkül, hogy ne tekintettük volna meg az építészetet egykor megújító Hagia Sophia (Isteni Bölcsesség) templomot vagy a híres Kék mecsetet, nem is beszélve az Ottomán Birodalom történéseit alapvetõen befolyásoló Topkapi Szerájról.

Címkék: Istambul

Tovább 

A két kontinensen fekv? város
Isztambul a világ egyik legmagávalragadóbb és legizgalmasabb városa. A régi és az új, a kelet és a nyugat érdekes keveredése és Európát Ázsiával összeköt? különös földrajzi helyzete felejthetetlenné teszi a látogatást. Mint három birodalom korábbi f?városának, IsztambulIsztambulnak a múltat idéz? jelei mindenütt fellelhet?k a hajók kürtjét?l a müezzinek imára hívó hangjáig, a mecsetek aranyos kupoláiról visszaver?d? napsugaraktól a bizánci mozaikfigurák hipnotikus tekintetéig.

Címkék: A legiizgalmasabb város Istambul

Tovább 

LALA: 33 nap a török félhold alatt (2005. július 16. - 2005. augusztus 17.)

Lala és lánycsapata tavaly folytatta kalandozását Törökország távoli vidékein. A 33 napos, közel 8 ezer kilométeres, az iráni határig tartó túrán sok érdekes helyet jártak be - Akcakoca, Ünye, Ararát-hegy, Diarbakir, Dogubayazit, Nemrut-hegy, Kappadokia, Isztambul. Beszámolójában úgy mesél az útról, mintha csak a szomszédba ugrottak volna át. A leírás elején és végén csokorba gyûjtött sok érdekes tudnivalót.

Címkék: Lala és csapata

Tovább 

Szemenyei Gyula: Törökország - autóval - 2006. június

Rengeteg hasznos információ és fontos tapasztalat egy közel ötezer kilométeres kirándulásról - az Isztambul, Pamukkálé, Afrodisias, Marmaris, Ephesos, Dikili, Pergamon, Trója útvonalon - szép képekkel

Odafelé a Michelin útvonaltervezõ által is ajánlott Kecskemét-Szeged-Beograd-Nis-Szofia-Plovdiv-Edirne-Istanbul útvonalat követtük.
Szerbiában a magyar határtól nagyjából Belgrád-Újvidék távolság feléig csak egy pályás autóút van, és annak minõsége sem az igazi.

Címkék: élménybeszámoló

Tovább 

Isztambul, bár nem fõváros, mégis az ország legvarázslatosabb városa. Fekvése már önmagában véve is elbûvölõ, hiszen a Boszporusz-tengerszoros mentén és a márvány-tenger partjainál fekszik. A bizánci és az oszmán birodalom építészeti remekei, mecsetek, paloták, nyüzsgõ bazárok és hangulatos éttermek adják a ?kelet kapujának? is tartott Isztambul magával ragadó atmoszféráját.

Két kontinens kapujában
A várost nem csupán Európát Ázsiával összekötõ különleges földrajzi helyzete, hanem kelet és nyugat érdekes keveredése teszi egyedülállóan vonzó úti céllá.

Címkék: Két kontinens kapujában

Tovább 

Isztambul [szerkesztés]

A Wikipédiából, a szabad lexikonból.
IsztambulIsztambul az ûrbõlIsztambul zászlajaPolgármesterDr. Mimar Kadir TopbaºRégióMárvány-tengerTartomány (il)?stanbulTerület1966 km?TérképIsztambul elhelyezkedése Törökország térképénNépesség; (2006)11 912 511Irányítószám34x xxKörzethívószám(0090)+ 212(Európai oldal), 216(Ázsiai oldal)TestvérvárosaiTestvérvárosokHonlapIstanbul Metropolitan Municipiality

Isztambul (törökül ?stanbul, görögül ???????????????? / Kónsztantinoupolé, régiesen Sztambul, elõzõ történelmi nevein Bizánc, Konstantinápoly) Törökország legnagyobb városa (lakosság a 2000-es népszámláláskor 8,8 millió; 2005-ben 11 millióra becsülik lakóinak számát).

Címkék: szerkesztés

Tovább 

 törökök szerint csodák nemcsak a szultánok korában történtek Isztambulban. Azt mondják, elég megnézni a lenyugvó napfényben a minaretekkel tûzdelt Aranyszarv-öblöt, és kiderül, itt találták fel a csodát.


Isztambul

Isztambul úti célok:

A két kontinensen fekv? város
Isztambul a világ egyik legmagávalragadóbb és legizgalmasabb városa.

Címkék: csoda az Aranyszarv-öbölben

Tovább 

Isztambul nemcsak mint Törökország legnagyobb városa, hanem mint az Oszmán Birodalom egykori székhelye, a mesés Kelet kapuja is vonzza a magyar turistákat....

Hír tartalma:

Ízelítõ az ISZTAMBUL
címû kötetbõl



Fekvés


Isztambul az északi szélesség 41. fokának és a keleti hosszúság 29. fokának metszetében fekszik a földgolyón. A város nyugati fele Törökország európai részén (Trákiában), keleti fele az Ázsia részen (Anatóliában, földrajzi nevén Kis-Ázsiában) van, ami világviszonylatban páratlan helyzetet jelent.

Címkék: izelitő a kötetből

Tovább 

Június1-2-án az isztambuli Aranyszarv-öböl felett kerül megrendezésre a Red Bull Air Race negyedik futama.
A versenyzõk hasonló feladatokat fognak teljesíteni, mint a korábbi megmérettetések során, azaz ismét a különleges tervezésû kapukon hajtanak át szlalomozva, miközben egészen kis magasságban 10G-és manõvereket kell végezniük.
A kör teljesítéséhez a precizitás is elengedhetetlen, mivel a legkisebb hiba esetén is súlyos idõbüntetés jár, amelyet hozzáadnak a versenyzõk köridejéhez.

Címkék: Red Bull Air Race

Tovább 

Isztambul nem más, mint egy élõ, színes, kavargó történelmi illusztráció, amelyben egymás mellett csodálhatjuk meg az év ezredek maradandó alkotásait. A színpompás keleti forgatag, az égbetörõ karcsú minaretek látványa, a müezzin imára hívó hangja felejthetetlen élményt kínálnak.
Közlekedés
Isztambul történelmi központja, látnivalói könnyen bejárhatók gyalogosan is. Ha mégis a tömegközlekedés mellett döntenek, a modern, légkondicionált villamost javasoljuk, mellyel könnyedén megközelíthetõ a Nagy Bazár, az Aya Sofia és a Kék Mecset, az Aranyszarv-öböl partján fekvõ Sirkeci pályaudvar, valamint a híres fûszerpiac, az Egyiptomi Bazár.

Címkék: Közlekedés vásárlás étkezés

Tovább 

Isztambul: a városok királynõje
2007. május 11., péntek, 9:17|Utolsó módosítás: 2007. május 16., szerda, 13:01
A cikk betûmérete:kisebbnagyobb

Látnivalók minden sarkon<< 2/4. oldal >>
A Kék mecset belülrõl Ajánlat Repüljön Törökországba!
Isztambuli utazások 103 000 forinttól
Törökországi nyaralóutak az [origo] Utazásban
Ajánlat Nyárvégi pihenés Kleopátra birtokán
Egy templom kalandjai Isztambulban
Megváltoztatnák Törökország nevét
Létezhet a Loch Ness-i szörny török megfelelõje
Képgaléria Az Aya Szófia képekben

Isztambul turisztikai központja a Sultanahmet negyed történelmi emlékeivel és a Taksim, bárjaival és hangulatos kávézóival.

Címkék: Minden sarkon látnivaló

Tovább 

Isztambul: a városok királynõje
2007. május 11., péntek, 9:17|Utolsó módosítás: 2007. május 16., szerda, 13:01
A cikk betûmérete:kisebbnagyobb

Szórakozás, evés, ivás<< 3/4. oldal >>
Ajánlat Repüljön Törökországba!
Isztambuli utazások 103 000 forinttól
Törökországi nyaralóutak az [origo] Utazásban
Ajánlat Nyárvégi pihenés Kleopátra birtokán
Egy templom kalandjai Isztambulban
Megváltoztatnák Törökország nevét
Létezhet a Loch Ness-i szörny török megfelelõje
Képgaléria Az Aya Szófia képekben

Törökországról az egyik elsõ dolog, ami eszünkbe juthat, az a hastánc.

Címkék: evés ivás szórakozás

Tovább 

Isztambul: a városok királynõje
2007. május 11., péntek, 9:17|Utolsó módosítás: 2007. május 16., szerda, 13:01
A cikk betûmérete:kisebbnagyobb

Atatürkrõl csak tisztelettel<< 4/4. oldal
Forrás: MTI Ajánlat Repüljön Törökországba!
Isztambuli utazások 103 000 forinttól
Törökországi nyaralóutak az [origo] Utazásban
Ajánlat Nyárvégi pihenés Kleopátra birtokán
Egy templom kalandjai Isztambulban
Megváltoztatnák Törökország nevét
Létezhet a Loch Ness-i szörny török megfelelõje
Képgaléria Az Aya Szófia képekben

Ha nem akarjuk, hogy az isztambuli legyen a legdrágább nyaralásunk, jó, ha fogyasztás elõtt minden vendéglátóhelyen megkérdezzük az árakat, és aztán azokat le is ellenõrizzük a számla helyett szolgáló fecnin.

Címkék: Atatürk

Tovább 

2007 jan 02-03 Budapest ? Istambul ? Bombay

Valami nagyon korán reggel indult a gépünk a reptérrõl, kicsit húzós éjszakai pakolás után, én konkrétan nem aludtam egy percet sem, azt gondoltam reggel majd átgondolom, mi minden kell még a zsákba, de értelemes gondolatom nem volt, csak valami szürke massza az agyban és az a kommandó visszhangzott a fejemben, mint Rejtõ végképp dehidaratált légionáriusainak a sivatagban: menni kell, mindegy hova, mindegy miért, menni kell.

Címkék: Istambul

Tovább 

1. nap: Bu­da­pest ? uta­zás Tö­rök­or­szág fe­lé (éj­sza­ka a bu­szon)
Dél­elõtt in­du­lunk bus­­szal Bu­da­pest­rõl. Út­köz­ben csak ne­gyed­órás pi­he­nõk­re ál­lunk meg ben­zin­ku­tak par­ko­ló­i­ban. Út­vo­nal: Szerbia-Bulgária-Törökország. Az éj­sza­kát a bu­szon uta­zás­sal tölt­jük.

2. nap: Isztambul (szál­lás: szálloda)
A ko­ra reg­ge­li órák­ban ér­ke­zünk a tö­rök ha­tár­ra, ahol megvásároljuk a ví­zu­mo­kat.

Címkék: Istambul

Tovább 

ÖREGEDÕ KEZEM Verhaeren Öregedõ kezem, mig te itt a sötét tûzhelynél szenderegsz, homlokodhoz emelve elsimítom hajad, s úgy csókolom ma este nagy pilláid alatt szemed rejtett tüzét. Ó, áldott béke e gyönyörû esti csendben! Szemem visszafelé nézi az éveket, és oly tökéletes egyszerre életed, hogy könnyes hódolat remegi át szerelmem. S mint mikor még csupán jegyesed voltam: ím, térdelve hajolok ma is kebled fölé, hol édes szived dobog, és az ujjaim épp oly tiszták és szûziek, mint gondolataim. (Szabó Lõrinc) Címkék: vers Bejegyzést olvasták: 4 2 hozzászólás [ + ] új hozzászólás 1 - 2 Oldal 1 / 1 Magoca 3 órája[ + ] válasz erre anutyi 4 órája[ + ] válasz erre Devecseri Gábor: Minden, ami van Minden, ami van, versre méltó és ami nincs, az is.

Címkék: Perzsi

Tovább 

Sokak szerint hiányos, csonka az a kert, amelyben valamilyen ? tó, patak, csobogó, kút ? formában nincsen víz. Az állandó szabadtéri vízfelület sajátos élõvilágot teremt a kertben, vonzza a szitakötõket, lepkéket, méheket, madarakat, békákat, gõtéket, szalamandrákat. A lejtõs kert szinte kínálja a lehetõséget patakocska építésére. Legkedvezõbb esetben a kis patak fentrõl lefelé kanyarogva átszeli az egész kertet, összekötve a lépcsõzetesen kialakított teraszokat.

Címkék: otthon

Tovább 

Megjelenés: 2002. 3. Szerzõ: Gógl Györgyi, Pölcz Móni A festékanyag ? a szín valósága ? a szemünkben és az agyban keletkezõ színérzékeléssel kap emberi tartalmat és értelmet. Egyes színek valódi karakterét viszont csak akkor vagyunk képesek felismerni, ha más színek mellé állítva összehasonlítjuk õket. Erre egy példa: egy fehér négyzet fekete alapon nagyobbnak hat, mint egy vele azonos nagyságú fekete négyzet fehér alapon. A fehér világítóereje nagyobb, szinte kisugárzik önnön határain túlra, elnyomva vele a feketét, amely szinte összehúzódik, és ettõl még kisebbnek látszik, mint valójában. A színtan a feketét és a fehéret nem színként kezeli, mivel nem önálló szín, hanem a három alapszín (vörös, sárga, kék) keverékébõl jön létre, illetve azokból a másodlagos színekbõl, melyek ezeket a színeket tartalmazzák.

Címkék: otthon

Tovább 

A messzi múltba nyúló történet, mely a Feng Shui születését meséli el egy teknõssel kezdõdik. Ezt az állatot pillantotta meg ugyanis a Hszia dinasztia alapítója, a hatalmas uralkodó, Fu Hszi császár ( Kr. elõtt 2953- 2838 ), mikor egyszer a Sárga-folyó partján meditált. A vízbõl partra mászó lény páncélján különös jeleket fedezett fel, melyekbõl megalkotta a kínai számmisztika, asztrológia alapjául szolgáló téziseket. Az õt követõ dinasztiák tovább tökéletesítették e tudományokat, hivatalosan elismerték gyakorlóit, sõt külön kiváltságokban részesítették azon tudós mandarinokat, akik több éves, hosszú tanulmányok után nyertek beavatást a térrendezés titkaiba.

Címkék: otthon

Tovább 

Jégkristály Dísz és Ajándéktárgy Üzlet Jégkristály ajándék üzlet Ajándék üzletünket 2005 novemberében nyitottuk meg klíma bemutató termünk mellé. Fõ irányvonalunk egy ízléses üzlet kialakítása széles termékskálával. A már 1500 termék mellé a vásárlók igényeinek feltárásával folyamatosan szélesítjük áruválasztékunkat. Üzletünkben megtalálhatóak: dísztárgyak, szobrok, konyhai- és lakás-felszerelési tárgyak, gyertyák, mécsesek, gyertyatartók, képkeretek, plüssök, poharak, párnák, kristályok, füstölõk, díszdobozok, dísztasakok, stb.

Címkék: otthon

Tovább 

Nincs hangulatosabb, mint otthon a kandalló elõtt olvasgatva, teázgatva figyelni lobogó tüzet, hallgatni a pattogó parázs hangját. Egyre többen teszik nappalijukat kellemesebbé kandallóval, ismét divatba jöttek a lakókonyhát otthonossá varázsoló kemencék is. Egykor az emberiség jövõjének szabott új irányt a tûz, s ma is minden egyes tûzrakás felidézi a nagy horderejû, régmúlt pillanatokat. Tüzet rakni már-már rituális cselekedet. Van benne valami õsi, archaikus erõ, megfoghatatlan, misztikus vonzerõ, ami semmi máshoz nem hasonlítható.

Címkék: otthon

Tovább 

High-tech, vagy rusztikus? A kandalló burkolatának többnyire a legnemesebb anyagokat használják, úgymint márványt, gránitot, természetes követ. Népszerûek azonban a fával, sõt fémmel borított változatok is. A kandallónak, mint az épített tér részének, feltétlenül igazodnia kell az épület stílusához. Ne akarjunk modern házban rusztikus kandallót elhelyezni, s a régi, nagy belmagasságú terekhez is inkább finom márványborítású változat illik, mintsem búbos kemence.

Címkék: otthon

Tovább 

Otthonunk díszítése Szobadíszítés saját kezûleg a nyár hangulatában: hõlégballon papírmaséból Bizonyára sokan vagyunk, akiknek vannak olyan idõszakai, amikor valamit szeretne változtatni a szobájában, de nem szeretné költségekbe verni magát, csak amolyan hangulatjavító apróságokra lenne szüksége. Még inkább így van ez gyerekszoba esetében, mert a csemeték nagyon is díjazzák az ötletes és fõleg általuk is elkészíthetõ dekorációkat. A mennyezetrõl függesztett színes, akár több hõlégballonnal kedves nyári hangulatot lehet adni a gyerekszobának fõleg, ha néhány színes papírkarton felhõt is lógatunk közéjük.

Címkék: otthon

Tovább 

-----------OTTHONDÍSZÍTÉS Otthondíszítéshez, ajándékkészítéshez nem is lehet ideálisabb technikát elképzelni a viaszfestésnél. Szinte minden felületre alkalmazható (papírra, üvegre, kerámiára, alapozott fára, gyertyára, textilre, mûanyagra )azonnal dermed, így nincs száradási idõ, minden javítható, és nem utolsósorban néhány perc alatt kész az alkotás. Az alapanyagok, eszközök szerény költségbõl beszerezhetõk, és utána meglódulhat a fantáziánk!

Címkék: otthon

Tovább 

Virágok új szerepben pic_1Tengeri csillagok A tengerpartról hozott szárított tengeri csillagok a fürdõszoba stílusos dekorációjává válhatnak. Válasszanak két hasonló keretet és szövetet a kompozícióhoz. A célnak leginkább a nagy szemû lenvászon, a közönséges zsákvászon, vagy valamilyen apró szemû háló felel meg. A tengeri csillagokhoz mindenképp a természetes anyag illik. Rajzszeg vagy apró szegek segítségével a szövetet erõsítsük a vakrámához, vagy magához a kerethez, de óvatosan, hogy a szegek ne jöjjenek ki a túloldalon. pic_2Gerbera keretben Nem évekre szóló dekoráció, de mindenképpen megkapó ez a fehér kompozíció, mely felüdíti a nyári napokat. Ezúttal a gerbera nem a mellette levõ vázába került, hanem egy gombostû segítségével - a képkeretbe. Ha azt szeretnénk, hogy tovább tartson, lyukasszuk ki a keret karton hátlapját, húzzuk át rajta a gerbera szárát, s itt vagy állítsuk egy kis kémcsõbe, melynek drótból tudunk lábakat kreálni, vagy egyszerûen csavarjuk nedves rongyba. Szárított napocskák pic_3A gerberák elsõ ránézésre egyszerû, de szokatlanul kifejezõ növények.

Címkék: otthon

Tovább 

Rendhagyó falborítások Lakásunk falainak borításakor már számos különleges technológia közül választhatunk. E rendhagyó falfedésekkel egyedivé, különlegessé varázsolhatjuk a felületet. Ez azonban nem feltétlenül jelent drága, nagy szakértemet kívánó megoldásokat. Írásunkban a mûszikla, dekorpanel, bambusz-és textiltapéta, valamint a bõrdeszkás felületborítások tulajdonságairól adunk ízelítõt. Mûszikla A mûszikla és dekorpanel termékeknél az utánozhatatlan megjelenés, a könnyû súly, alakíthatóság, a természetes közegek kiragadása, a határtalan fantázia mind-mind az elõnyeik közé sorolható.

Címkék: otthon

Tovább 

A dísztárgyakhoz különbözõképpen viszonyulunk. Csak akkor válhatnak otthonunk díszeivé, ha azokat szeretjük, tetszenek nekünk, van valami közünk hozzájuk. Van, aki a festményekkel telezsúfolt szobákban, edényekkel, fûszerekkel, dobozkákkal díszített konyhában, hímzésekkel és apró-cseprõ tárgyakkal díszített lakásban érzi jól magát, és van, aki a szellõs, levegõs, tágas terekben szinte dísztárgyak nélkül. A lakás karakterét nemcsak a nagy felületek, a színek, lámpák, a bútorok adják, hanem mindazok a tárgyak is, amelyek azonnal a szemünkbe ötlenek, amikor belépünk valahová.

Címkék: otthon

Tovább 

Bizonyára az Ön számára is a nyár egyik legégetõbb kérdése, hogy hogyan töltse el a forró, kánikulai napokat. Van, aki a vízpartokat részesíti elõnyben, van, aki a hegyekben tesz frissítõ túrákat, és van, aki legszívesebben otthon, saját környezetében igyekszik kipihenni a dolgos hétköznapok fáradalmait, hogy csak néhányat említsünk a rendelkezésre álló számos lehetõség közül. Mindegy azonban, hogy Ön melyik csoporthoz tartozik, hiszen bizonyára fontosnak tartja, hogy hazaérkezéskor - akár utazás után, akár a munka végeztével - barátságos, az Ön ízlésének megfelelõ, hívogató otthon várja.

Címkék: otthon

Tovább 

Konyhasorozatunk elõzõ részeiben beszéltünk a konyha építészeti, berendezési lehetõségeirõl, azok megoldásáról, a konyha gépészetérõl. Záró részünk a konyhatervezés (építés) harmadik, átgondolásra nagyon is fontos egységével, a konyhaépítés anyagaival foglalkozik. A megálmodott konyhánk valóra váltása ennek a három tényezõnek az együtt kezelésével jöhet csak létre. Amikor eldöntöttük, hogy hol és mekkora legyen a konyhánk, milyen funkciókat kell tudnia, hogy lakásunk szerves része lesz-e, vagy elzárjuk és külön egységként kezeljük, stílusáról határozott elképzelésünk van, a felhasználásra kerülõ anyagokat a következõ szempontok szerint válogassuk össze: - Mi legyen a négy alkotóelem anyaga (padló, falak, bútor, munkafelületek) - A kiválasztott anyagok a higiéniai követelmények szempontjából mennyire praktikusak - azaz tisztán tartásuk gyors vagy idõigényes - Esztétikai szempontból milyen anyagok kedvesek számunkra, és milyen viszonyban van anyagi lehetõségeinkkel - Mennyire akarjuk felvállalni a kor divatos anyagait, illetve mennyire vagyunk hagyományszeretõk Egy nagyon egyszerû és kézenfekvõ megközelítésbõl is eldönthetjük az anyagválasztást: - Természetes anyagokat akarunk használni? - Vagy korunk vívmányait, a mûanyagokat? E megközelítés nem mond ellent az elõzõ szempontoknak, legfeljebb leegyszerûsíti a válaszadást. Vegyük az elsõ esetet, konyhánk természetes anyagokból fog felépülni. Mik a természetes anyagok?

Címkék: otthon

Tovább 

Gregor Attila 2005. aug 28. Klasszikus és modern díszüvegek, Tiffany és ólomüveg készítés. Tervezés,gyártás és beépítés rövid határidõvel az ország egész területén. Örömmel fogadjuk, magánszemélyek, tervezõk, kivitelezõk, építészek, nyílászáró gyártók, kereskedõk, lakberendezõk megrendeléseit. Nagyításhoz kattintson a képekre! Hagyomány, érték, elegancia... Korunkban ismét nagyobb igény mutatkozik a különleges és egyedi hangulatokat megjelenítõ üvegalkotások iránt.

Címkék: otthon

Tovább 

A szobanövények jótékony hatása A szobanövényeink jelképek az életünkben, az élõ természetet idézik. Esztétikai élményükön túl gondoskodnak a levegõ oxigéntartalmáról is. A növényekkel díszített helyiségekben az ember jobban érzi magát. A levelével vagy virágával díszítõ szobanövény változatos formájával lazítja az épített környezet merevségét, az élõt jelenti az élettelennel szemben, barátságosabbá, otthonosabbá teszi lakásunkat. A növények jelenléte, elrendezése a lakók természetére, egyénisére utal. Ha gondoskodunk a virágainkról, akkor azok szépségükkel hálálják meg.

Címkék: otthon

Tovább 

Gondolkoztál már azon, hogy milyen vagy a párkapcsolatodban? Simulékony, mindenben egyetértõ kiscica, netán kötözködõ hárpia vagy? Tudtad, hogy a kapcsolatodra is hatással vannak a környezetedben lévõ tárgyak és használati eszközök? Árulkodó dekorációk Fontos, hogy átvizsgáld a szerelmi zugot, szentélyt vagy hálószobát(kinek hogy tetszik), hogy nincsenek-e benne a kapcsolatodra romboló hatással lévõ dolgok, hiszen a szoba rendezettsége, harmóniája a benne lakók lelkét tükrözik.

Címkék: otthon

Tovább 

MIT, MIVEL, HOGYAN? MOTTÓNK: Ha nem tudjuk a választ, tudjuk, kit kell megkérdezni! Üvegdekoráció Az üveg gyûjtemény értékesebb darabjait célszerû olyan dekorációval ellátni, melyet könnyû rongálás nélkül eltávolítani. Például megunt vagy ritkán használt, dekoratív bizsui is alkalmasak lehetnek erre a célra, de fûzhet gyöngysort kifejezetten üvegei számára is. A képen látható üvegek megtalálhatóak a La Meridiánánál és az Alexa Üvegnél, (www.lameridiana.hu és www.alexauveg.com). K: Örömmel tapasztalom, hogy gondolnak a vékonyabb pénztárcával rendelkezõ olvasóikra, és olcsón megvalósítható ötletekkel is találkozom újságukban.

Címkék: otthon

Tovább 

Feltehetjük a következõ kérdést: "Mikor kezdett el az ember festéket használni?" A válasz nagyon egyszerû: "Azóta használ festéket, amióta az emberiség létezik." A primitív ember befestette a testét egy olyan keverékkel, amelyet a természetben talált. Állati és növényi eredetû anyagokat használtak kötõanyagként. Az is jól ismert, hogy a görögök és a rómaiak olyan festéket használtak, amelyben a kötõanyag méhviasz volt. A színezéshez használt pigmenteket a talajban találták meg (okker, kréta, gipsz).

Címkék: otthon

Tovább 

Fények és színek 2006-08-05 ?A szín a fénynek derûs tettereje és mély bánata? (Goethe) A bennünket körülölelõ színes világot és annak vidám vagy bánatos hangulatát a fény varázsolja mindennapjainkba és így az otthonunk falai közé is. Ezért a fénynek, nyugodtan állíthatjuk, varázsereje van. Képes környezetünket megváltoztatni, átalakítani, tehát kiemelt szerepe kell, hogy legyen a lakberendezésben. Nagyításhoz kattintson a képre! Helytelenül tervezett megvilágítás, fakó színekkel Nagyításhoz kattintson a képre! Optimálisan megtervezett világítás, élõ színekkel A legszebb lakásból sem tudunk barátságos otthont berendezni helytelen és fantáziátlan megvilágítással.

Címkék: otthon

Tovább 

Dekoráció és hangulatteremtés Környezetünk összhangját az alapvetõ berendezési tárgyakon túl a díszítõelemek határozzák meg. Gyûjteményeinket, képeinket, apró csecsebecséinket általában szeretjük magunk körül látni. Mindezek, a megfelelõ színek és fények kiegészítésével adják meg otthonunk egyedi, csak ránk jellemzõ karakterét. A legszebb tárgyak sem tudják megváltoztatni a harmónia nélküli berendezést, a rosszul megválasztott díszítõelemek pedig a legjobban mûködõ, jól funkcionáló tereket is zavaróvá tehetik. Merjük fölvállalni személyes kötõdésünket minden díszítõelemhez, vagyis szépnek kel látnunk és szeretnünk kell mindegyiket, hogy együtt élhessünk velük, és jó hatással legyenek ránk.

Címkék: otthon

Tovább 

MESZELÉS HELYETT Szeretném megtudni a falak festésére vonatkozó véleményüket. Új házat építettünk, tetõtér-beépítéssel, õszre fogjuk befejezni. Ismerõseink azt mondják, hogy a frissen épült, vakolt belsõ falakat fehér mésszel kell lefesteni és így hagyni pár évig. Addig, amíg a falak, a vakolat mozog, nem állapodik meg és kisebb repedések jelennek meg. Én ezt elhiszem nekik, de addig is színes falak között szeretnék élni. Festhetem-e új házunk falait színesre, lehet-e ebbõl a késõbbiek során probléma? Kiss Katalin e-mail Azért szokták új épületnél a meszelést javasolni elsõ felületkezelésnek, mert a mész kiválóan köt a friss vakolathoz (az is mésztartalmú) s teljes mértékben meghagyja a fal szellõzését, ami új épületek esetén különösen fontos.

Címkék: otthon

Tovább 

Magyar lett Európa legjobb sci-fi írója [ 2007-09-29 ] A+ A- | Kultúra Egy magyar szerzõt, Szélesi Sándort választotta az Európai SF Társaság (ESFS) 2007-ben Európa legjobb tudományos-fantasztikus írójának. A díjátadásra Koppenhágában került sor, ahol az európai sci-fi irodalom ismert alakjai is megfordultak. Az Európai SF Társaság 1972 óta évente egyszer megrendezett találkozóját idén Koppenhágában tartották. A díszvendégek között ott volt Harry Harrison, az SF Európai Nagymestere, Stephen Baxter, akit A.

Címkék: Széles Sándor

Tovább 

Magyar szerzõ az európai sci-fi írók legjobbja 2007-ben 2007.10.01 A cikk nyomtatása...Küldje el e-mailen... Szélesi Sándort választotta Európa legjobb tudományos-fantasztikus írójának az Európai Science Fiction Társaság (ESFS), amely egy másik magyar alkotót is kitüntetett az ígéretes kezdõ szerzõknek járó elismerésével. Az Anthony Sheenard álnéven író, 38 éves Szélesi Sándor, valamint az ígéretes elsõkötetes alkotónak járó ösztönzõ díjat kiérdemlõ F.

Címkék: Széles Sámdor

Tovább 

Digitális rádiózás és a televíziózás 2012-tõl2007. április 27. 09:04MTI Sajtóadatbank
Digitális rádiózás és televíziózás lesz Magyarországon 2012-tõl, miután a kormány szerdán döntött arról, hogy a mûsorterjesztésben az átállást meg kell valósítani - mondta Sarkady Ildikó a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) politikai fõtanácsadója a csütörtöki kormányszóvivõi tájékoztatón, Budapesten.
"Azzal, hogy a kormány tegnapi ülésén elfogadta a digitális átállásról, illetve mûsorterjesztésrõl szóló törvényt, lehetõség nyílt azon átviteli rendszerek szabályozására, amelyek a nézõk részére majd közvetíteni fogják a minõségileg jobb kép- és hangminõségben a mûsorokat" - fogalmazott a fõtanácsadó.

Címkék: digitális rádió

Tovább 

Letöltéseket is forgalmaz egy brit digitális rádió2006. június 27. 14:22Milkovits Gábor

A brit UBC Media médiaprodukciós vállalat a Birmingham-i Heart Station rádióállomás zeneszámait automatikusan letölthetõvé teszi a szolgáltatására elõfizetõk számára.
A megoldás újdonsága abban rejlik az eddigi, digitális rádióadásokhoz kapcsolódó letöltésekhez képest, hogy a szám(ok) kiválasztása után nincs szükség további, sokszor bonyolult és idõigényes lépésekre.

Címkék: digitális rádió

Tovább 

4,6 milliárdos üzlet van készülõben a mûholdas rádiózásban2007. február 21. 09:33MTI Sajtóadatbank

A Sirius Satellite Radio az tervezi, 4,6 milliárd dollárért felvásárolja vetélytársát, az XM Satellite Radiót; egy felügyeleti illetékes szerint ugyanakkor elhúzódhat az ügylet engedélyezése.
Az ügylet megvalósulása esetén olyan cég jönne létre, amelynek 2006-os bevétele 1,5 milliárd dollár (lett volna) és olyan hírességek szerepelnének benne, mint Howard Stern, Oprah Winfrey, Bob Dylan vagy éppen Deepak Chopra; népszerû programjaik most megoszlanak a két szolgáltató között.

Címkék: digitális rádió

Tovább 

Már létezik egy digitálisan sugárzó rádióadó, és a siker aligha maradhat el, mivel a kiváló hangzás mellett szöveges információk átvitelére is alkalmas a rendszer, olvashatunk vele híreket, számcímeket, közlekedési információkat, reklámokat vagy hírleveleket.

Az elsõ tesztmodellt Nathan Franzen mérnök autójába szerelték be 2001-ben, most már a boltokban is megjelent az elsõ fecskének számító Kenwood KTC-HR 100-as modell 350 dollár körüli áron. A bemutatkozó technológiák általános árfekvéséhez (1000-2000 dollár) képest a digitális rádiózás meglehetõsen alacsony árszintrõl indul, így felmerül a kérdés, hogy az új rendszer a hagyományos rádiózás halálát jelenti-e?

Címkék: digitális rádió

Tovább 

Profi hangzás: DAB és DRM 1/3

Digitális rádiózás

A DAB (Digital Audio Broadcasting ? magyarul digitális hangmûsorszórás) a digitális televíziózáshoz hasonlóan az 1990-es évek fejlesztése. A rádió-mûsorszórás területén  európai összefogással kidolgozott új rendszer az URH-FM mûsorszórást váltja fel. A hagyományos analóg mûsorszórástól alapjaiban  eltérõ rendszer legfontosabb elõnye a professzionális hangzás és a megbízható vétel akár kedvezõtlen földrajzi viszonyok között vagy gyorsan mozgó jármûvön (autó, vonat stb.) is.

Címkék: digitális rádió

Tovább 

digitális televíziózás mellett hamarosan jöhet a digitális rádiózás írta: Ady Krisztián , idõ: 14:12
[HWSW] Az Antenna Hungária Rt. tervei szerint jövõre kiemelt szerepet kap a digitális rádiómûsor-szórásra történõ áttérés elõkészítése, ezért megkezdi kísérleti DRM-sugárzását, valamint bõvíti a már elérhetõ kísérleti DAB-választékot. A földfelszíni digitális mûsorterjesztési szolgáltatások piaci bevezetésének azonban továbbra is gátat szabnak a tisztázatlan jogi szerepkörök és feltételek, ezért az Antenna Hungária Rt.

Címkék: digitális rádió

Tovább 

Digitális rádió
Zavarmentes vétel?
2002. november 14.

Évek óta már elsõsorban az Amerikai Egyesült Államok felõl hallani olyan híreket, miszerint küszöbön áll a digitális rádiózás bevezetése. Ami azonban nem jelenti azt, hogy nálunk is mindenki eldobhatja a szögre akasztható Sokolokat, mert itt az új médium és annak high-tech eszköze, melynek segítségével nem tucatnyi, hanem több száz kiváló minõségû adás lesz fogható. Valószínûleg helytálló azonban, hogy tartalomszolgáltatók, tematikus csatornák és a rádiózás iránt érdeklõdõ médiaszakosok Kánaánja érkezhet el, ha nem is pillanatokon, de éveken belül, amennyiben Magyarország is képes lesz csatlakozni a legújabb információszórási trendekhez.

Címkék: digitális rádió

Tovább 

DigitálisDVB-T lefedettségi adatbázis  |  Digitális televíziózás  |  Digitális rádiózás (DAB-DRM)  |  Mûholdas digitális mûsorterjesztés


A digitális technika megjelenése számos jelentõs változást hozott mindennapjainkba, elõnyei széles skálán megmutatkoztak, gondoljunk csak pl. a CD-re, a számítógépre és a  mobiltelefonra.
Természetesen a mûsorszórás sem maradt ki a digitalizálódás folyamatából. Az elõnyök ebben az esetben a jobb vételi lehetõségben és a takarékosabb frekvenciafelhasználásban jelentkeznek.

Címkék: dsigitális rádiózás

Tovább 

HÁTHA LESZ MÉG MAGYAR FOCI !?
A henyélést felfüggesztve egy pillanatra, ide rovom ezt a négy sornyi meghökkenésem. Ma este a Magyar válogatott 3:1-re gyõzött a Világbajnok olaszok ellen. Hosszú idõ óta elõször labdarugást és elszántságot láthattak a nézõk. Van bizalmam ezek iránt a fiatalok iránt. Nem lazsáltak, nem színészkedtek, hanem keményen, itt-ott szépen mûvelték, amibõl élnek. Gratulálhatunk a kollektívának!
"Nem kell elszállni" - mondta Gera.

Címkék: foci

Tovább 

A magyar foci halott, könyvekben él tovább2007.05.23. 16:12 vl

 

Mi köze egymáshoz a focinak és az irodalomnak? Lakat T. Károlynál, a Tatabánya legendás edzõjének fiánál járt Esterházy Péter a Harmonia Caelestis megjelenésekor, amikor Lakat arról kérdezte, hányat tud dekázni dióval az író, majd felvázolta a legendás támadójátékok közötti különbségeket.

EP vallomása: ?Elõbb voltam futballista, mint író.? A foci és az irodalom elválaszthatatlan egymástól, mi ebben nõttünk fel, apám Moldovát és Végh Antalt olvasott fel éjszaka.  Minden megeshet, csak gondoljunk a futball-világbajnokságra: Henry fejérõl megállapították, hogy nem alkalmas fejelésre, Zeffirelli, olasz filmrendezõ huligánokat hergelt, Pelé a brazilok kiesése után a szamba haláláról beszélt, illetve edzõk vitatkoztak arról, szabad-e vagy sem szeretkezni a játékosnak meccsek elõtt.

Címkék: Remélem nem a könyvekben él tovább a foci

Tovább 

Lesz Puskás Ferenc utca!
Nemsokára megvalósul a Budapest Honvéd FC, a kispesti lakosok és számos magyar sportbarát álma:
utcát neveznek el Puskás Ferencrõl, a kispesti klub, illetve a magyar és az egyetemes labdarúgás halhatatlan legendájáról - s nem mellesleg Kispest és Budapest díszpolgáráról.

Múlt héten a Fõvárosi Közgyûlés hivatalosan is jóváhagyta, hogy az Újtemetõ utcát, ahol a Bozsik-stadion is található, és amelynek mentén anno a Puskás (illetve Purczeld) családnak is otthont adó ?városi házak? álltak, Puskás Ferenc utcára nevezzék át.

Címkék: Puskás Ferenc

Tovább 

 

- Milyen sérülések érik a leggyakrabban a magyar futball válogatott tagjait?

- Térd, fej, mellkas. Persze változó, hogy milyen súlyosak, vannak olyan sérülések is, amelyek sajnos tragikusan végzõdnek. Tragikus alatt azt értem, hogy meghalnak az emberek, ami szerencsére ritkán fordul elõ. A leggyakoribbak a térdízületi szalagsérülések.

- Az élsportolóknak mekkora kiesést jelent egy szalagsérülés?

- Hat-nyolc hónap egy térdsérülésnél. A szalagsérülések rehabilitációjának gyorsítására nincs módunk, mert a szalagnak szövettanilag át kell épülni, amit behúz az ember oda.

Címkék: Forrás: Ruprecht Vilmos

Tovább 

Feltámadt a magyar foci? Légy komoly!

Magyarország-Olaszország 3-1. Szenzációs! Feltámad a magyar foci. Újra kijut a válogatott a vébére, es újra Európában hódítanak a magyar klubcsapatok. EGY FRÁSZT.

Mindenki, aki tart, vagy inkább tartott a magyar focihoz az ilyen sikereknél abban reménykedik, hogy na most, most aztán eljött az igazság pillanata és megmutathatjuk, hogy azért mégiscsak feltámad a magyar foci, és akkor aztán újra domináljuk a világfutballt.

Ugyebár így volt ez 2002-ben, amikor a Zalaegerszeg legyõzte a Manchestert.

Címkék: foci

Tovább 

Magyar foci

KerethirdetésErda, 2007-09-28 18:17 Magazin | Magyar foci | Magazin ajánló

Várhidi Péter szövetségi kapitány kihirdette 28 fõs bõ keretét. Geráék október 8-tól készülnek a Málta elleni Eb-selejtezõre és a lengyelországi vendégszereplésre. A szigetország legjobbjainak van miért visszavágni. A FIFA-ranglistán 16. lengyel csapattal barátságos meccset játszik majd a válogatott.

? tovább | A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
Magyar a legrosszabb focisták közöttzsib, 2007-07-08 08:48 Magyar foci | Hírmotor

Anglia - A The Times címû brit lap az utóbbi évtizedekben az angol ligában játszó ötven legjobb labdarúgó listája után elkészítette a legrosszabb félszázét is.

Címkék: Forrás: Magyar foci- Kréta magazin

Tovább 

AlapbeállításSzurkolás-hõzöngés-verekedés
Csodálatos dolog ez a foci! Otthon, békés családi körben - fotelból néztem, drukkoltam végig a Szpari-Loki meccset. Nem kellett atrocitástól tartanom, hisz családom minden tagját már rögtön születésük után agymosásban részesítettem: Loki hívõkké neveltem. Így teljes összhangban mérgelõdtünk szeretett fiaink téblábolásában (I. félidõ) plusz a Szpari még vezetést is szerzett. Feleségem , aki nagy stratéga hangosan követelte, hogy Dombi Tibit a 2.

Címkék: szurkolói magatartás

Tovább 

Magyar foci és a gonosz bíró2007.09.13. 22:26 Napjaink
Nem láttam a Török-Magyar meccset. Nem érdekelt.
Ma viszont minden hírportálon ott virít az eredmény és a csaló bíró története. No ez már valami! Mindenki azt harsogja, hogy már megint elindultunk felfele, már megint jó úton haladunk és már megint mások tesznek keresztbe a magyar focinak!
Nem akarom bántani a fiukat. Lelkesek, sõt tehetségesek. Mindenképpen tehetségesebbek, mint én vagy bármelyikõnk aki nézi õket, vagy olvassa a hírek közt a meccs beszámolóját.

Címkék: biró

Tovább 

2007. október 01.Sinyi Andrea: mesterhármas a csoportrangadón
címkék: Bácska, nõi foci ? csabax | 18:38

Bács-Kiskun megyei nõi bajnokság, 4. forduló: Kalocsa - Géderlak 0-2 (gsz: Balla Beáta, Herczeg Andrea), Kiskunfélegyházi HTK - Katymár 3-3 (gsz: Bali Cintia, Bagdi Csilla, Szabó Nóra, ill. Sinyi Andrea 3), Nagykõrös - Kiskunhalas 5-2 (gsz: László Szilvia 3, Hozmann Evelin, Szolnoki Vivien, ill. Gémes Bernadett 2; sárga lap: Ádám Mária),
(?még nincs vége, olvasd tovább!)

Hat gõlt lõtt Tompán a Baracska
címkék: Bácska, utánpótlás, serdülõ ? csabax | 18:29

Bács-Kiskun megyei serdülõ bajnokság, Déli csoport, 5.

Címkék: kispályások

Tovább 

Magyar Foci Bt.
(2006. január)
Elkezdõdött a báli szezon. Jól jelzi ezt, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségben is áll a bál. Bozóky Imre eddigi elnök mandátuma megszûnt, miután az elnökség tagjai szép sorban lemondogattak tagságukról.

Jelen pillanatban nincs elnöke az MLSZ-nek, sõt nincs szövetségi kapitánya a magyar labdarúgó-válogatottnak sem, ugyanis Lothar Matthäus eddigi szövetségi kapitány szerzõdése is lejárt december 31-ével. Ugyan az eredmények nem jöttek, a szurkolók mégis megszerették õt.

Címkék: báli szezon?

Tovább 

1. RCJ FUTBALLSZABÁLYOK

1.1. Méret

1.1.1. Az 1 x 1-es ligában 87 cm x 119 cm-es a méret (1 x 1-es pályadiagram).

1.1.2. A 2 x 2-es ligában 122 cm x 183 cm-es a méret (2 x 2-es pályadiagram).

1.1.3. Amint az ábrákon látható, minden sarokban 8 cm-es befogójú ? alakú ék legyen. 

    1. Padló
      1. A padlózata a pályának be van borítva matt-szürke árnyalatú nyomtatott papírral, amely megrendelhetõ: http://www.acroname.com/robotics/parts/R204-ROBOCUPJR-MAT.html

    1.2.2. A pályát úgy kell elhelyezni, hogy egyenletes lapos és vízszintes felszínen legyen.

Címkék: szabályok

Tovább 

58774_418050_normal

 

 

 

 

Százéves a magyar foci - Nemzetközi sikerek

A nemzeti válogatottak számára kiírt Európa-Kupa körmérkõzés sorozatokban nem volt szerencsénk. Ugyanakkor klubcsapataink sikeres túrák egész sorát bonyolították. 1929 nyarán a Ferencváros otthonában fektette két vállra Uruguay kétszeres olimpiai bajnok együttesét, az Újpest 1930-ban Genfben megnyerte a Bajnokok Tornáját. Jelentõs erkölcsi és anyagi sikerrel járt az Újpest dél-amerikai, a Hungária egyiptomi, a Sabária mexikói és USA-beli szereplése is.

Címkék: nemzetközi sikerek

Tovább 

58775_753947_normal
Jelentõsen megugrott a múlt évhez képest a 2007?2008-as szezon elsõ néhány mérkõzésén a hazai labdarúgó-élvonal helyszíni nézettsége. Míg tavaly átlagosan alig több mint 2400-an látogattak ki egy NB I.-es meccsre, ebben a szezonban eddig közel háromezren ? derül ki a European Football Statistics felmérésébõl. A nézettség még így is jelentõsen elmarad nemcsak a legnagyobb futballnemzetek, de még a környezõ országok ligáinak átlagos látogatottságától is, ám a magyar klubok bízhatnak benne, hogy megfordul az évek óta tartó kedvezõtlen tendencia.

Címkék: érdeklődés

Tovább 

Az eddigiektõl teljesen eltérõ témájú cikk lesz a következõ, nem árt a változatosság. Mindenki számára egyértelmû, hogy hol tart a magyar labdarúgás, és az is nyilvánvaló, hogy immár évtizedek óta nem tud kitörni siralmas helyzetébõl. A Magyar Labdarúgó Szövetség (továbbiakban MLSZ) vezetésében különféle érdekkörök váltogatták egymást, sokszor a politika is beleszólt ebbe, lényegében azonban vagy 15 éve ugyanazok az emberek irányítják az egészet, és nagyon jól megélnek belõle.

Címkék: maffia?

Tovább 

  Elérhetõség:
Százhalombatta Székhelyû Polgári Védelmi Kirendeltség

 

Százhalombatta, 2440 Szent István tér 3
Kirendeltség-vezetõ: Kecskés Zsolt pv. õrgy.
Tel: 06/23/550-407 ,23/542-157
Fax: 06/23/355-407
Email: battapv@mail.battanet.hu

Elõszó

A szavak, idézetek érzelmeket és emlékeket elevenítenek fel, melyek többsége kellemes. Sajnos az ellentétére is vannak példák.

Seveso 1976. Olaszország dioxin kiszabadulás, Csernobil l986. atomerõmûi katasztrófa a legismertebbek, de sorolhatjuk tovább a katasztrófákat:

  • Flixborough 1974.

Címkék:

Tovább 

A szajoli vasúti baleset a magyar vasút történetének egyik legsúlyosabb balesete. 1994. december 2-án 16 óra 46 perckor kisiklott a Szajol állomáson áthaladó Nyíregyháza?Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedõ gyorsvonat második kocsija, majd a kocsik kb. 110 km/h-s sebességgel egymásba, illetve az állomásépületbe rohantak. 31 ember vesztette életét.

A balesetet emberi mulasztás okozta. A vonat érkezése elõtt negyedórával az elsõ vágányon szabálytalan tolatást végeztek.

Címkék: Komárom

Tovább 


TÉMA :
katasztrófa-megelõzési, -elhárítási és helyreállítási technológiák, berendezések, felszerelések, tevékenységek

MEGHÍVÓ

Az elmúlt években Európa közép és keleti részén, a Balti és a Fekete tenger között fekvõ tizennyolc ország több területét, települését sújtották természeti és környezeti katasztrófák. Különösen az árvizek voltak gyakoriak, ipari szennyezések okoztak katasztrófa helyzeteket. Bebizonyosodott, hogy a katasztrófavédelem közös ügyünk, amelynek során a cégeknek, a települések önkormányzatainak, az állami szolgálatoknak, a lakosság civil szervezeteinek együtt kell mûködniük, hogy minél kisebb veszteséggel tudják legyûrni a bajt.

Címkék: konferencia

Tovább 

Amazonasz

Az Amazonasz-õserdõ a világ fajokban leggazdagabb regiója a Földön. Otthont ad az összes földi emlõs 10%-nak, a szárazföldi növények 15%-nak, és hektáronként közel 300 fafajnak. Az õserdõ rengetegében él mintegy 180 különbözõ õslakos törzs (220 000 ember), akiknek az erdõségek mindent megadnak: otthont, élelmiszert, gyógyszereket, eszközöket, valamint spirituális életükhöz is elengedhetetlen feltételeket biztosítják. A sûrû trópusi esõerdõ a Föld legfontosabb oxigéntára; pótolhatatlan a klíma állandóságának biztosítása érdekében.

Címkék:

Tovább 

Sebeõk János

A KÖRNYEZETVÉDELEM CSAPDÁJÁBAN

 

1. AZ INKUBÁTOR KARBANTARTÁSA, VAGY AZÉRT ENNÉL TÖBB?

 

Miben különbözik a bioszferikus filozófia a környezetvédelemtõl? Ezt sohase tudhatjuk meg, ha elõbb nem tudatosítjuk, hogy tulajdonképpen mi is a környezetvédelem. Nos, a környezetvédõ gondolkodási mód fölismerte azokat a veszélyeket, melyek jelenleg az emberiség további fönnmaradását veszélyeztetik. E veszélyek értelmezését azonban épp a hozzájuk vezetõ retorika kereteibe csomagolja.

Címkék:

Tovább 

Hatalmas vihar pusztított a fõvárosban és az ország északi részén, a szél tetõket sodort el, vezetékeket szaggatott le, fákat csavart ki.

Tekintse meg képeinket!Fotó: Pallagi RolandBudapesten, a XXIII. kerületben egy ember meghalt, miután ráesett egy konténer - tájékoztatta az Indexet a BRFK sajtóügyeletese. Az X-Press értesülései szerint a negyven tonnás konténert a XXIII. kerületi Ócsai úton borította fel a szél, ami így ráborult egy ott dolgozó munkásra. A szerencsétlenül járt 29 éves fiatalember a helyszínen belehalt sérüléseibe, kollégájának még sikerült idõben elugrania.

Címkék:

Tovább 

EU-ról, mozgalmakról, megoldásokról

Hétvégén Budapesten elsõ ízben zajlott egy viszonylag szûk körû antiglobalista megmozdulás, egyidõben a WTO mexikói miniszterelnöki találkozójával. Az ATTAC, vagyis "A polgárok megsegítése érdekében a pénzügyi tranzakciók megadóztatására hivatott szövetség" elnöke kijelentette: a világ gazdaságpolitikája következtében milliók szenvednek hiányt alapvetõ szükségletekben. A demonstráció kapcsán Tamás Gáspár Miklós filozófust, az ATTAC alelnökét kérdeztük.

Címkék:

Tovább 

Elpusztult városok a Vezúv tövében - Herculaneum és Pompei története

Számos olasz város gazdag tájképi vagy történelmi-dokumentációs és mûvészeti érdekességekben, de csupán Pompei és Herculaneum kiásott városai kínálják, évszázadok múltán, a minden szempontból érintetlenül maradt római települések hihetetlen varázsát.

A Vezúv 79. évi kitörése során Herculaneumra és Pompeira zúdult elemi csapás, amely a közeli Stabiaet is betemette, és halált hozott a lakosaira, szinte teljesen érintetlenül hagyta az emberi kéz alkotásait, a házakat, a bútorzatokat, a falfestményeket, a munkaeszközeiket, lehetõvé téve számunkra, hogy évszázadokkal azután felfedezzük, miként zajlott az élez az ókorban.

Címkék:

Tovább 

Tengeralattjáró-baleset: Csernobil emléke kísért
A felszín túl messze van

 

A csernobili robbanás utáni napok kommunikációs z?rzavarát idézik az orosz hivatalos kommentárok a flotta büszkeségének tekintett Kurszk atom-tengeralattjáró balesete után. Négy nap alatt például az okok között elhangzott idegen hajóval történt ütközés, a fedélzeten történt robbanás, rosszul sikerült éles mentési gyakorlat, majd következett Ilja Klebanov kormánybiztos bejelentése, miszerint a Kurszk ismeretlen eredet?, hatalmas tárgynak ütközött, miközben idegen hajó nem tartózkodott a környéken.

Címkék:

Tovább 

Külföld
Dosszié

Címkék: gyűjtemény

Tovább 

Pápua Új-Guinea északi partjain július 17-én másfél ezer ember pusztult el településestül, s kétezren tûntek el a három hullámban rájuk törõ modern kori vízözönben. De vajon volt-e lehetõség a tragédia megelõzésére? S miféle téveszmék élnek a szökõárral kapcsolatban?

A katasztrófát egy szökõár okozta, japán elnevezése alapján a cunami (cu: óriás, nami: hullám). Ezt tenger alatti földrengések és vulkánkitörések okozhatják, mégpedig oly módon, hogy a felszabaduló gígászi erõk hatására a tenger aljzatában ? rendszerint egy-egy törési sík mentén ? óriási tömegáthelyezõdés megy végbe.

Címkék: szökőár

Tovább 

I. FEJEZET
A MÛSORSZOLGÁLTATÁSI JOGOSULTSÁGOK PÁLYÁZTATÁSA ÉS A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS ÖSSZEFOGLALÁSA
1.1. A pályázat tárgya és célja
Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a Törvény 41. § (1) bekezdésének a) pontja alapján jelen pályázati felhívás feltételei szerint pályázatot hirdet az 1. számú mellékletben megjelölt mûsorszolgáltatási jogosultságokra.
A jogosultság három évre szól, mely további három évre megújítható úgy, hogy a megújításra vonatkozó igényt a lejárat elõtt hat hónappal kell a Testülethez írásban bejelenteni.

Címkék: pályázat

Tovább 

Rádiófrekvencia - az EU nagy ugrásra készül
2005-10-07 09:50 [Eurohirek.hu]

Az Európai Bizottság bemutatta a rádiófrekvenciák optimális felhasználására vonatkozó új stratégiáját - adja hírül az Eurohirek.hu.

A vezeték nélküli adatátvitelre támaszkodó iparágak - tömegkommunikáció, szállítási rendszerek, mobiltelefónia - számára létkérdés a frekvenciák ésszerû felhasználása. A tervezett EU-stratégia szerint a jövõben könnyebb lenne rádióhullámokhoz jutni, s az egységes európai megközelítés segítségével elõnyösen ki lehetne használni bizonyos szinergiákat.

Címkék: EU nagy ugrásra készül

Tovább 

Újabb pályázható rádiófrekvenciák
2001. július 25.

Július 24-én ismét több tucat rádiófrekvencia-pályázatot hirdetett meg az Országos Rádió és Televízió Testület. Az ORTT 22 helyi kereskedelmi, 1 körzeti kereskedelmi és 3 nem nyereségérdekelt rádiós frekvenciát kínál.
A helyi kereskedelmi rádiós frekvenciák mindegyikére pályázhatnak közmûsorszolgáltatók is. E helyi frekvenciák közül a legértékesebb vételkörzettel a szombathelyi 97,1 MHz-es frekvencia rendelkezik (88 ezer fõ), míg a két legkevesebb hallgatót elérõ frekvencia a mezõkovácsházai 88,3 MHz és a túrkevei 98,2 MHz (egyenként 11 ezer fõ).

Címkék: 2001

Tovább 

Bizonyára sokan találkoztatok, esetleg hallgattatok is már netrádiót. Netrádió hallgatására az egyik legalkalmasabb program a sokak által kedvelt Winamp, mi több, talán a legegyszerûbb is. Ha ismerjük a zenés sugárzó szerver címét, akkor nincs más dolgunk, mint megadni annak URL-jét(location). Ehhez nyomjunk CTRL+L billentyûkombinációt a Winampban és írjuk be a megismert URL-t, a végére pedig írjuk kettõspont után a szerver portját. Pl.: http://zene.shout.hu:8000
Ha a Winamp-nak sikerül csatlakoznia a szerverhez, akkor már gyönyörûen szól is a zene.

Címkék: rádiókészités

Tovább 


A rádiózás története a kezdetektõl napjainkig
 

A rádió tág értelemben véve csak hangot használó tömegkommunikációs médium. Ebben az értelemben beszélhetünk kábelrádióról, internetes rádióról és - a telefonhírmondóról is, mely mind azonos kategóriába tartozik a hagyományos AM/FM vagy a digitális rádióval. A rádió szûk értelemben az elektromágneses hullámok segítségével kisugárzott jelek médiuma (a szó eredete a sugárzásra vezethetõ vissza. Angol neve, a broadcasting a széles körbe eljutó (mûsor) szórást (eredetileg mezõgazdaságban a vetést) jelenti.

Címkék: finansztirozás tartalom terjesztési technológia tulajdonlás vételkörzet

Tovább 

Magyar Rádió ZRT.  Magyarországon mûködõ közszolgálati rádióadó

Mûsora földfelszini rádiókészülékekkel, mûholdon, interneten is hallható napi 24 órán keresztül. 

Kossuth Rádió - Hirek és a közélet csatornája. Itt szól naponta a rádió legnépszerübb mûsora a Krónika c. Hirmagazin, amely reggel 5 órakor  délben, délután 16 órakor este 17,30 órakor és késõ este 22 órakor jelentkezik középhullámon., ultarövidhullámon (URH-CCIR),  rövidhullámon 6025 htz.

Címkék: Kossuth Petőfi Bartók

Tovább 

Amennyiben az árvizi védekezésbe  szükséges  a katasztrófavédelmi szervezetek és a Magyar Honvédség bevonása is a vizügyi szakemberek javaslatára a belügyminiszter vezetésével megalakul a Kormányzati Koordinációs Bizottság. (MK KKB ) A bizottság tagja a HM közigazgatási államtitkára, aki egyben a honvédelmi Ágazati Katasztrófavédelmi Operativ Törzs (HÁKOT) vezetõje. A HM Honvéd  Vezérkar fõnöke  állandó meghivottként vesz részt az MK KKB munkájában. Ezzel egyidejüleg a HM HVK Müveleti Fõcsoport fõnökség bázisán megalakul  az MH Katasztrófavédelmi Operativ Bizottság (MH KOB)  amely irányitja a honvédségi erõk igénybevételét., kapcsolatot tart a védekezést irányító illetve az abban résztvevõ szervek mûveleti törzseivel.

Címkék:

Tovább 

2006 április 7-én a dunai védekezésben résztvevõk már fellélegezhettek, ugyanakkor a Tiszán és a Bodrogon ekkorra öltött olyan méreteket az áradás, hogy a helyi védelmi bizottságok kérésére Sárospatak és Tokaj térségében katonák is bekapcsolódtak a védekezésbe. Mint késõbb kiderült, a dunai védekezésben résztvevõk sem pihenhettek sokáig, a Tisza és Körös veszélyeztetett területein szükség volt rájuk.

 

Tokaj környékén, a Bodrog és a Tisza  ártere eggyé vált több km szélességben és hosszan boritott mindent.

Címkék: árvizvédelem

Tovább 

"Szépen" bemutatkoztak a  az NBI-ben szereplõ  soproni futbalisták a klub uj tulajdonosának. az uj idõszámítás elsõ bajnoki meccsén kiütéses 4:0-s vereséget szenvedtek  az Ujpest otthonában. Az eredmény azt mutatja, hogy igen csak megviselték õket az elmult napok történései. a korábbi tréner. Détári  Lajos (44) leváltásának körülményei.

Détári Lajost várták a legjobban  a Megyeri uti Szusza  stadionban, õ ugyanis azt igérte, hiába kapta meg a felmondólevelét, ennek ellenére igyekszik elfoglalni helyét a kispadon, mert véleménye szerint ez továbbra is õt illeti meg.

Címkék: Leváltották Détári Lajost

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu