Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek Advent első vasárnapján.

Régimódi nő lévén, megsütöttem az első tepsi adventi aprósüteményt a gyerek nagy örömére.

Azoknál a családoknál, ahol finomakat sütnek, több is a gyerek, bizony a tepsi szám a mértékegység, nem pedig a  darab. Meg is jegyezte a gyerek: Anya! Csak egy tepsivel sütöttél? Miért?

 

A legtöbb ember decemberben 1-2 kg. súlytöbbletre tesz szert. A legkönnyebben úgy veszithetjük el, hogy fel se szedjük.

 

Advent első vasárnapja: elkezdődik az apró finomságok sütése. Csábitó izek,illatok. Ki tud ellenállni?

Én ma egy diós aprósüteményt készitettem:

Hozzávalók: 2 tojásfehérje kemény habnak felverve egy pici sóval, tovább verve 15 dkg. Cukorral. ½ citrom reszelt héja, és 20 dkg darált dió kell még hozzá. Teáskanállal sütőpapirra kis halmokat rakunk kanál segitségével. 120-140 C-on inkább száritjuk, mint sütjük. 32 db lett

A mennyiségből.

1 db. Energiatartalom: 248 kJ, 59 kcal, fehérje: 2 g, zsir: 3,3 g, szénhidrát: 5,1 g.

 Ha sikerül a felét megmenteni, dobozban sokáig eláll.

És ha csak 2 db-ot elfogyasztunk  az rögtön + 118 kcal.

 

Néha a munkahely is lehet a „vesztünk”. Hálás ügyfelek, vagy munkatársaink hozzák a finom sütiket, csokikat.

 

Otthon, főleg ha hideg van, egy kicsit „nehezebb ételeket” készitünk, gondoljunk csak a jó kis töltöttkáposztára, disznotoros vacsorára.

 

Karácsonyi partik, koktélpartik. Egyre több cég látja vendégül munkatársait egy laza, kellemes estére. Előétel: sok kis apró kalóriabomba (legalább 100 kcal egy darab) néhány alkoholos koktél, mint például egy édesmartini (legalább 300 kcal). Egy vacsora alkalmával minden megerőltetés nélkül összeszedhető + 2-3000 kcal.

 

Adventi vásárok szines forgataga ugyancsak próbára teszi az ember mértéktartását. Lacipecsenyések, kemencében sült kenyérlángosok szalonnával, hagymával, kolbászal, vagy turóval, fokhagymával, tejföllel és még nem beszéltünk a mézeskalácsosokról, kürtöskalácsról, cukros-mézes-mázos diófélékről. És természetes, hogy sétánkat legalább 1 adag forralt borral tesszük meg ( 1 adag min. 854 kJ, 204 kcal)

 

Jön a karácsony, amikor végre együtt a család, kiadósabb étkezések, vendégjárás vagy mert megérdemeljük több idő szundikálásra ( főleg egy kiadósabb, többfogásos ebéd után). Jó TV műsor, az asztalon ott a chips, mogyoró, dió, aprósütemény. Jönnek a rokonok, meg a diós és mákos beigli. ( a legszerényebb számitások szerint is min. 6000 kcal plusz)

 

Két ünnep között, ha dolgozunk és már nagyon fáradtak vagyunk, kimerülten édességhez, csokihoz nyulunk egy kis plusz energiát remélve. ( 100 gramm tejcsokoládé  2465 kJ, 587 kcal)

 

Elérkezett a várvavárt Szilveszter, roskadozó büféasztal, muszály mindent megkóstolni. Csak ebből is egy kicsit, meg abból is egy kicsit. Egy kis alkoholos koktél, éjfélkor egy pohár pezsgő ( legszerényebb számitások szerint ez is megvan +2-3000 kcal)

 

Számoljunk: 12-13000 kcal pluszban

 

Természetesen mondhatjuk, hogy majd holnap reggel nem reggelizem ( talán ez a legrosszabb válasz, amit adhatunk, lásd:

Vagy mondhatjuk azt is : Majd 2011.január  3-án (az Új Év első hétfője) elkezdek egy fogyókurát.

 

Választhatunk azonban mást is.

  • csökkenthetjük a napi energiabevitelt
  • növelhetjük a napi energialeadást

 

Egy igazán különleges ajándékcsomagot állitottam össze erre az esetre. Látogass el a www.formabontomegoldasok.nethu.net oldalra, és ha feliratkozol a hirlevélre, az egyik ajándékod egy kitünő kubai táncos, Osvaldo Zaqueira Salsa Fit Animációs tréningjére egy belépő, a másik pedig a hires nürnbergi mézespuszedli mesterek ihlette, izvilágát idéző shake  kostoló kupon, amely nagy segitséget jelenthet azok számára, akik a jövő évet már –2 kg-val kevesebbel akarják inditani.

 

Kellemes Ünnepeket kivánok:

 

Viletelné Markó Mária

Független Herbalife Tanácsadó


 

 

 

 

 

 

 

Címkék:

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Régebbi bejegyzések

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu