Ime, ami késik, nem múlik. Christina :)
**********************************************
"Küldöm a receptet,kóstóld meg, nálunk nagyon ízlik. Az eredeti receptet írom le,de ha megsütötted,akkor ízlés szerint változtathatsz rajta.Sózásra gondolok.
1 kg liszt
1 csapott evőkanál só
(1,5dl tej+1 evőkanál cukor+1 kocka élesztő ) felfuttatni
Amikor felfutott az élesztő belekeverünk 4 dl tej+1 dl étolaj+1db tojás keverékét.
Hozzáöntjük a liszthez,robotgéppel dagasztjuk,majd 1 órát kel.
8 cipóra osztjuk letakarva pihen 20 percig majd egy cipót 8 cikkre vágunk és minden cikk széles részére teszünk 1cm magas és 3 cm hosszú vajcsíkot.
Feltekerjük kiflinek duplára kelesztjük a tepsiben.
Megkenjük tojással.
A tetejére szezámmagot,vagy sajtot teszünk.
UI: Idő hiányában nem szoktam kelesztés után már pihentetni,de biztos annál finomabb lesz.Csak 6 cikkre vágtam.
Lehet bele szalámit,ömlesztett sajtot is tenni.
Ma éppen sütöttem,de zsemlének,és tejföllel kentem meg a tetejét és reszelt sajttal szórtam meg.
A kifli nagyságát is változtathatod, kissebb illetve nagyobbat akarsz.
Üdvözöllek Joli"
A felhasználói élmény fokozása érdekében már mi is használunk cookie-kat a Network.hu oldalon.
Az oldal használatával beleegyezel a cookie-k alkalmazásába. További információ: itt.
Kommentáld!