Mohácsiné Zsóka üzente 16 éve

Szia Jojo!Én is ugyanakkora tepsiben készítem, ez pont a mérete, Horváth Rozi zselatint 4 cs  1cs/25gr és Privát tejfölt használok. Eddig ( hogy lekopogjam) még mindig sikerült.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Szia Kopciherci!Nagyon szépen köszönöm,ezt a verziót is kipróbálom,az enyém is hasonló de én nem szoktam kiöblíteni a tepsit.(lehet,hogy ez a baj,mert a többi az nagyon jó.Te milyen zselatint használsz?A tepsim mérete 18x30cm-es és 6 cm magas ebbe éppen elfér.Fantázia szelet              (Ráckevén így ismerik)Hozzávalók:                   6 db tojás                                        3 csomag vaniliáscukor                                       2.5 evőkanál kakaó                                       1 csomag zselatin(50 gr)                   (én Mrs.Baker étkezési zselatint használok,                                                                                                      2 csomaggal       1cs/25 gr)                                       3 pohár tejföl                                       (én egy db 450 gr-osat használok)                                       5-5-6 evőkanál porcukor                                        1 cs "Alsa gyümölcskocsonya              (nagyon finom,eper ízű)A zselatint 3 felé kell osztani.Az első adagot felfőzzük 1,5 dl vízbe és félretesszük hűlni.Addig előkészítjük az első réteget.I réteg:                             3 tojás fehérjét felverjük 1 cs.vaniliáscukorral 5 evőkanál porcukorral,majd belekeverjüka tojások sárgáját,és legvégül belecsorgatjuk a felfőzött zselatint.Egy közepes tepsibe beleöntjük és a hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a második réteget.II.réteg:                            Felfőzzük a 2.adag zselatint 1,5 dl vízbe.Ugyanúgy készítjük a 2.réteget mint az elsőt,csak itt 2,5 evőkanál kakaót szitálunk bele.Ráöntjük a már megdermedt rétegre és visszatesszük a hűtőbe.III.réteg:                           Felfőzzük a 3.adag zselatint 1,5 dl vízbe.3 pohár tejfölt 6 evőkanál porcukorral,1 csomag vaniliáscukorral kikeverünk,majd a felfőzött zselatint belecsorgatjuk.Az egészet ráöntjük az előző rétegre és visszatesszük a hűtőbe.IV.réteg:                            Az "Alsa gyümölcszselét az előírás szerint elkészítjük,lehűtjük és amikor már jól megdermedt a tejfölös réteg,akkor ráöntjük a gyümölcskocsonyát és visszatesszük a hűtőbe. Szoktam a lidl-ben venni van többféle ízesítésű gyümölcszselépor.Kedvünktől függően van amikor zöld sárga vagy éppen piros a teteje.Castello a neve.   Kellemes hétvégét mindenkinek!             JojoElőzmény: Kopciherci, 2007-07-27 16:42Szia jojo!Igen, általában minden hétvégén sütök, de ha a gyerekek itthon vannak hétközbe is kedvezek nekik. Nagyon szeretek sütkérezni, új ízeket sipróbálni, a család szájízére kikísérletezni.Nálunk is nagy szeretetnek örvend a gumi szelet, sokszor elkészítettem már, sőt már a lányom is egykettőre elkészíti. Nem tudom mi lehet a probléma, miért puhány a legalsó sárga réteg, nekem még mindig jól sikerült. Így készíted Te is?Gumi szeletHozzávalók:                   6 tojás,                    18 evőkanál porcukor,                    3 vancukor,                    2 pohár tejföl,                    4 zselatin,                   2 dl piros színű szörp,                   6 dl víz,                   1 evőkanál kakaó     I             3 tojás, 6 evőkanál porcukor, 1 vancukor kikavarom                  1,5 dl víz 1 zselatin forrásig főzöm                   Ezt a kettőt összekeverem. A tepsit (nekem 22 x 40-es van) kiöblítem vízzel és a masszát beleöntöm. A tepsit a hűtőbe teszem.    II.          3 tojás, 6 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaó, 1 vancukor kikavarom                  1,5 dl viz 1 zselatin forrásig főzöm                 Összekeverem és a sárga masszára ráöntöm, majd vissza a hűtőbe.   III.          2 pohár tejföl, 6 ekanál porcukor, 1 cs vancukor kikeverem                  1,5 dl víz, 1 zselatin forrásig főzöm                 Összekeverem, ráöntöm a barna masszára.   IV.          1,5 dl víz, 1 zselatin forrásig + 2 dl piros színű szörp                 Az egész tetejére teszem, a hűtőbe tárolom

Válasz

Rné Magdi üzente 16 éve

Sziasztok!Nagyszerű még itt is olvashatok receptet.puszi

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 16 éve

Szia jojo!Igen, általában minden hétvégén sütök, de ha a gyerekek itthon vannak hétközbe is kedvezek nekik. Nagyon szeretek sütkérezni, új ízeket sipróbálni, a család szájízére kikísérletezni.Nálunk is nagy szeretetnek örvend a gumi szelet, sokszor elkészítettem már, sőt már a lányom is egykettőre elkészíti. Nem tudom mi lehet a probléma, miért puhány a legalsó sárga réteg, nekem még mindig jól sikerült. Így készíted Te is?Gumi szeletHozzávalók:                   6 tojás,                    18 evőkanál porcukor,                    3 vancukor,                    2 pohár tejföl,                    4 zselatin,                   2 dl piros színű szörp,                   6 dl víz,                   1 evőkanál kakaó     I             3 tojás, 6 evőkanál porcukor, 1 vancukor kikavarom                  1,5 dl víz 1 zselatin forrásig főzöm                   Ezt a kettőt összekeverem. A tepsit (nekem 22 x 40-es van) kiöblítem vízzel és a masszát beleöntöm. A tepsit a hűtőbe teszem.    II.          3 tojás, 6 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaó, 1 vancukor kikavarom                  1,5 dl viz 1 zselatin forrásig főzöm                 Összekeverem és a sárga masszára ráöntöm, majd vissza a hűtőbe.   III.          2 pohár tejföl, 6 ekanál porcukor, 1 cs vancukor kikeverem                  1,5 dl víz, 1 zselatin forrásig főzöm                 Összekeverem, ráöntöm a barna masszára.   IV.          1,5 dl víz, 1 zselatin forrásig + 2 dl piros színű szörp                 Az egész tetejére teszem, a hűtőbe tárolom

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Szia Kopciherci!Nagyon szépek a sütik,úgylátom te is minden hétvégén sütsz.A gumiszelet a lányom és a keresztfiam kedvence,csak nálunk fantázia szeletnek hívják.Az a bajom vele,hogy az első réteg a sárga mindig olyan puhánynak sikerül (pedig ennek kellene tartania a többi réteget.)Egyetlen egyszer sikerült tökéletesre a lányom ballagásán(mintha tudta volna,hogy nem szabad eldőlnie.)de a mai napig nem tudom mitől.Pedig én mindent ugyanúgy csinálok!!A keverésnél van valami titok,(gondolok itt a fehérje habbá verésére)vagy több zselatin kell bele mint a többi rétegbe? 

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 16 éve

Ezt még sütni sem kell, nem lehet elrontani. Ma beírom a topikba. Próbáljátok ki. Isteni finom!Előzmény: Szsike, 2007-07-17 07:08Már igy is dagi vagyok! Elég ránéznem, a látványtól is hízok.Sütni meg béna vagyok:(

Válasz

Mohácsiné Zsóka üzente 16 éve

Szia!A Gyöngyszemek klub süssünk finomat topikjában már megtalálható belőlük jónéhány. Nézzetek be és olvasgassatok. Nagyon szívesen veszem ha írtok is be recepteket. Előzmény: csidar, 2007-07-16 10:05Ja és még valami a receptekért esdeklem:-))

Válasz

Sallai Erzsébet üzente 16 éve

Már igy is dagi vagyok! Elég ránéznem, a látványtól is hízok.Sütni meg béna vagyok:(

Válasz

Bernáth Zsuzsanna üzente 16 éve

Rohadt éhes lettem,és nem tudok sütni. Analfabéta vagyok hozzá!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Igaz,ami igaz,ha a maci beszabadulhatna a málnásba... :)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Ja és még valami a receptekért esdeklem:-))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Nagyon guszták, az embernek szinte folyik a nyála :-))

Válasz