Varróné Juhász Judit üzente 15 éve

Köszönöm szépen a klassz kis összeállítást. Húslevesben nagyon szeretem a sárgarépát! :):) Puszi, Judit

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm,nagyon jó kis anyagot küldtél !

Válasz

Koncz Antalné üzente 15 éve

Szeretem a sárgarépát,habár ezeket a recepteket még eddig nem próbáltam,de ezután talán megteszem!
Köszönöm a jó ötleteket!

Válasz

István Halhóber üzente 15 éve

Köszönöm szépen !
Nagyon hasznos tanácsok.

Válasz

Ené Bakos Irén üzente 15 éve

Köszönöm a hasznos információkat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönöm a jó recepteket,én a SÁRGARÉPA levét nagyon szerettem,jok a receptek köszönöm.Z.Julika

Válasz

pappné éva üzente 15 éve

Köszönöm szépen ! nagyon hasznos tanácsok.

Válasz

Nagy Anna üzente 15 éve

Ez is finom:
Tejszínes sárgarépakrémleves
Hozzávalók:

60 dkg sárgarépa

1 nagyobb krumpli

2-3 húsleveskocka

1 evőkanál vöröshagymakrém

apróra vágott petrezselyem

olívaolaj

3 dl tejszín



Elkészítés: A vöröshagymakrémet az olívaolajon megfuttatjuk,. A sárgarépát, krumplit kockára vágjuk, feltesszük főni vízbe, beletéve a húsleveskockát is. Ha megpuhult, botmixerrel átturmixoljuk, beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Tetejére apróra vágott petrezselymet szórunk. /Ha kell, ízesíthetjük ételízesitővel a végén

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Bevallom, nem vagyok oda a sárgarépáért... Viszont az összeállítás ennivalóan jó.

Válasz

id.Csik József üzente 15 éve

Szervusz...!
Köszönöm szépen az anyag meg küldését,én személy szerint nagyon szeretem,a sokféle felhasználási lehetőségét.
Egy példát küldők én is:
A sárgarépáról igazán elmondhatjuk, hogy mindennapi eledeleink egyike, holott önálló ételként tulajdonképpen ritkán fogyasztjuk, annál inkább ételeink alkotórészeként. A gyökérfélék (sárgarépa, petrezselyem, cékla, torma, retek stb.) közül táplálkozás-élettani szempontból a sárgarépa jelentősége a legnagyobb. Ma már tudatosan is fogyasztjuk, de elődeink is sejtettek valamit, mert fogyasztásának nagy jelentőséget tulajdonítottak. A népi gyógyászat évszázadok óta ajánlja máj-, epe-, szem- és bőr bántalmaknál.
A legrégibb kultúrnövényeink egyike, már a görögök és a rómaiak is termesztették. Gyakorlatilag a sárgarépának az erősen megvastagodott, tápanyagokat raktározó gyökerét fogyasztjuk.

Válasz

Kiss Béláné üzente 15 éve

Imádom a sárgarépát. Köszi a recepteket.

Válasz

Skorán Ottóné üzente 15 éve

Valóban az egyik leghasznosabb gyógyító növény a sárgarépa, időskori látásromlásnál sokat segít, ha mindennap nyers sárgarépalevet iszunk...Köszönöm a sok hasznos információt és a sok fincsi receptet!

Válasz

Tóth Zoltánné Erika üzente 15 éve

nyami,köszönöm.Érdekes bejegyzést kaptam tőled,meg is mutatom a gyereknek mit miért érdemes enni =)

Válasz

Kováts Lajosné üzente 15 éve

Örülök, hogy ilyen jó bejegyzést olvashattam. Köszönöm a nagyon hasznos információkat, meg a finom recepteket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Nagyon szeretem a sárgarépát nagyon örülök sok hasznosiformácihohoz jutotam,és jok a receptek köszönöm.

Válasz