Csontos Gézáné üzente 14 éve

Rengeteg klinikai kísérlet igazolta a mikroalgák testsúlycsökkentésben gyakorolt áldásos hatását. Két alapvető oka van, egyrészt megszünteti a hiányokat, a táplálkozási egyensúlyzavart a szervezetben, másrészt GLA-t (gamma-linolénsavat) juttat a szervezetbe.

Ez a zavar nem azt jelenti , hogy túl sok a bevitt kalória mennyisége, de ennél sokkal fontosabb az, hogy megbillen az endokrin (hormon) rendszer egyensúlya., amelynek eredményeként szükségtelenül termelődik inzulin, és ez természetesen szénhidrátéhséget okoz. Ez az igazi oka annak, hogy elhíznak az emberek, mert az éhség jóval erősebb inger annál, hogy ne figyeljünk rá.

Ha ellátjuk testünket a hiányzó mikrotápanyaggal, ez a fajta éhségérzet meg fog szűnni, és a hormonrendszer is egyensúlyi állapotba fog kerülni. Ezeket a tápanyagokat LEGHARMONIKUSABB FORMÁBAN A SPIRULINA ÉS A CHLORELLA TARTALMAZZA.Nincs egyetlen olyan szervünk sem, amely ne profitálna e két ősi csoda fogyasztásából.

Ez az oka annak, hogy a mikroalgát fogyasztók idővel le is fogynak. Természetesen emellett hangsúlyozzuk, hogy nagyon fontos az, hogy a haszontalan ételt dobja ki az étlapjáról, pl. finomított szénhidrátokat, cukrot, hidrogénezett növényi zsírokat, és iktasson be egy kis tornát, könnyű sétát a mindennapjaiba.Fokozottan figyeljen a napi folyadékmennyiségre, hiszen ezt valamennyien hajlamosak vagyunk elhanyagolni, olyan kevés folyadékot veszünk magunkhoz, hogy sok esetben a sejtjeink vízért való segélykiáltását éhségérzetként éljük meg, gyakran annyira kiszomjaztatjuk magunkat , hogy nem tudjuk megkülönböztetni az éhség- és a szomjúságingert. Ha tudatosan ügyelünk arra, hogy naponta minimum 2,5-3 liter folyadékot megigyunk , akkor azt vesszük észre, hogy lényegesen ritkábban jelentkezik az éhségérzet.

A másik oka a fogyásnak a Spirulinában lévő GLA, ami egy esszenciális zsírsav, ami nagy szerepet vállal az inzulin és vércukorszint szabályozásában, aminek eredménye a lecsökkent szénhidrátéhség. Nincs még a Földön olyan táplálék, ami ennyi értékes, fogyást meggyorsító GLA-t hordozna magában, mint a Spirulina. Egy kutatás eredménye: elhízott emberek esetében már napi 8,4 gramm Spirulina 4 hetes fogyasztása is fogyást eredményezett. A Spirulina a benne lévő GLA-zsírsav által képes megakadályozni a bélrendszerből a zsírok és szénhidrátok felszívódását.

Négy összetevő, ami által jelentősen csökken az éhségérzet:
1. magnézium: a mikroalgák nagy mennyiségben tartalmaznak kiváló minőségű magnéziumot, ami rendszeresen hiányzik az étrendből. Ismert tünet, amikor majd megveszünk egy szelet csokoládéért, ekkor nem szénhidrátra vagyunk éhesek, hanem magnézium hiányunk van, ugyanis a jó minőségű csokoládé jelentős mennyiségű magnéziumot tartalmaz.

2. Fehérje: Spirulina magas fehérjetartalma egyenletes vércukorszintet eredményez, blokkolva a hipoglikémiás éhségérzetet.

Válasz