Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Ági blogja - 2007. szeptember

Mosható, avagy az élet értelme


Egy plüssmaci ült a játékbolt egyik polcán, és nagyon magányos volt. Volt a jobb kezén egy "60 fokon mosható" cédula, azt hitte ez a neve. Mosható nagyon magányos volt, mert az összes játékot megvették mellõle, egyszer csak úgy gondolta elindul, hogy megtalálja az élet értelmét.

Elõször egy egérrel találkozott, megkérdezte tõle mi az élet értelme?

Az egér azt mondta:
Gyûjtögetni, hogy mindig tele legyen az éléskamra.

Ez Moshatónak nem tetszett.

Címkék: plüss maci

Utolsó hozzászólás

Sallai Erzsébet üzente 16 éve

Szép:)

Tovább 

A zene hat a lélegzésre, a vérnyomásra, az immunrendszerre, a hangulatra, befolyásolja az emésztést. Gyógyító erejét sokféleképpen felhasználják az orvosok.

Az egyik hamburgi klinikán nehéz mûtét elõtt Chopin zongoraszonátáinak segítségével oldják a feszültségét. Máshol Dvorákra esküsznek. A jól megválasztott muzsika az aneszteziológusok szerint is sokat javíthat a beteg állapotán. Hatására rendezõdik a szív ritmusa, csökken a vérnyomás, lassul az anyagcsere, gyengül az izomtónus.

Címkék: a zene hatása

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Sziasztok.Aki hallotta már Lisa Gerald hangját akár zene nélkül...az szintén vallja , hogy a zene megnyugtat.Bár ha igazán el szeretnék lazulni akkor Kitaro-t hallgatok.Kell hogy legyen valamiféle "hatalma " a zenének felettünk , hisz a kisgyermek az anyja énekhangjától szinte elalél.A zene , a ritmus az ami megszínesíti a csendet.Persze számomra a csendbél (ritka kincs) nincs szebb zene.:-)) Előzmény: bogyo, 2007-09-30 07:25Hozzá tenném: számomra Lorena McKennit zenéje is megnyugtató...Köszönöm, hogy elküldted ezt az összeállítást!

Tovább 

A legendák világából egy mese, mely elvarászolt megint:


A Gyilkos-tó legendája (gyönyörû:)))))

Élt valamikor Gyergyó környékén egy csodaszép lány, Fazekas Eszter. Haja kökényfekete volt, szeme szürkészöld, alakja, mint a szélben hajladozó büszke jegenye.

Egy napsütéses júliusi délelõtt Eszter elment a szentmiklósi vásárba. Ott találkozott egy olyan daliás legénnyel, aki két karjának szorításával kipréselte a medvébõl a szuszt, és aki a legszívezszólóbban furulyázott az egész környéken, de tudott házat ezermesterkedni és szekeret faragni is.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Kóródy Tamás üzente 16 éve

Helló  !   Köszi  neked  ezt  a  szép  legendát  és  tényleg  csodás  ez  a hely.  Egy  amolyan izzig - vérig  népi  történet  a  maga  kedves  bályával,  remek  fordulataival  és  az  igazságosztó  befejezésével.  Sokszor  valóban  megtörténhetne  a  valós  világban  is ....  szia  Tamás 

Tovább 

51123_623284_normal

Este álmatlanság lett úrrá rajtam, így kihasználva az idõt, elõvettem gyermekkorom szalvétagyûjteményét, hogy egy  Kedves Barátom unokájának válogassak belõle.
Ahogy a kezembe vettem a már-már megsárgult papírszeleteket, velük együtt törtek fel bennem gyermekkorom emlékei is. Van köztük közel 40 éves darab is. A száma pedig??? ...sosem számoltam, de 3000 db. körül biztosan van.
legszívesebben minden egyes szalvétámat "bemásolnám", s lehet emlékeznének páran azokra az idõkre, amikor Pityke õrmester, Dr.

Címkék: gyújtőszenvedély

Utolsó hozzászólás

Kóródy Tamás üzente 16 éve

Helló  ! Szalvétát  nem  gyűjtöttem,  de  sokminden  mást  igen.  Remek  téma  megin,  tényleg  egyszer  majd  átgondolom  és   összeállítom,  hgy  életemben mennyi mindent  gyűjtöttem  és  hány  kedves  és  szép  emlék   kapcsol  ezekhez  a  dolgokhoz.  Szia  Tamás

Tovább 

az én értelmezésemben....

Ki a barát?
Aki mindig mellettem áll?
Aki érzi minden rezdülésem?
Aki úgy ismer, mint senki más?

A barátságnak is vannak fokozatai. De akkor, azt hogy nevezzük?
Hogy tudunk szavakkal különbséget tenni barát és barát között?

Egy félbevágott hagyma jut eszembe. A közepe csupán egy szûk kör.
A nagyon kevesek, a kiválasztottak. Bennük bízok, õk ismernek a legjobban, de õk sem teljesen, hiszen még önmagam számára is tudok meglepetést okozni.

Címkék: barát barátkozás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

 - Ha már kérdezünk , legyenek itt válaszok is.Tamás!Azt írod te is , "lehet-e barátság férfi és nő között."Ha nem indiszkrét , mondj,mondjatok erre saját példát.Átéltetek ti már ilyesmit?Életetek melyik szakaszában?Sikerült okosan kontrolálni magatokat vagy inkább megszakítottátok a kapcsolatot?Érdeklődéssel várom a válaszotokat.

Tovább 

Szép napot mindenkinek!

Tudod a bohócnak is több arca van.
Amit te látsz az a külső világ.
Amit nem látsz, azt csak ő éli át.
A sok mosoly néha sok könnyből fakad,
de ha nincs könny, nincs szórakoztatás.
Talán gyakran szomorú, talán gyakran vidám,
De mindig nevetve mondja, hogy
Szép napot mindenkinek!

51121_851902_normal

Címkék: bohóc mosoly

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve


Írhatnék a blog tulajdonosának is, de nem látom sok értelmét ...
Tudod, Boszikám, én azt hittem, csak táskát, órát, pénzt; ilyeneket lopnak az embertől. De mint látom, ezen a blogon, szellemi értéket is.
Sajnos, a tisztesség, mint olyan, a mai világban már nem igen létezik. Itt legalábbis hírből sem ismerik !

 Egy öreg farkas élt egy erdõben. Magányos volt egész életében... Egyetlen társa volt csupán: a sápadt Hold.

Farkas apót szerette az erdõ minden lakója. Szerették õt az erdei szellemek is. A szél szívesen borzolta kopott bundáját, amit a langyos esõ mosott olykor tisztára, hogy aztán a nap jótékony, meleg sugarai szárítsák meg azt. Farkas apó mégis magányosan élt. Minden éjjel kiült az erdõ szélére, ahol azok különös fák nõttek, amelyeknek mintha apró csillagok izzottak volna az ágain.

Címkék: erdő farkas magány szeretet

Utolsó hozzászólás

Kóródy Tamás üzente 16 éve

Helló  !   Kedves  történet volt  megint,  szeretem  ezeket  az  írásokat.  Örömmel  olvastam  ,  köszi.Vidám  ás  boldog  hete.  szia  Tamás 

Tovább 

A szomszéd házban él egy fiatal nõ a fiával. Néha együtt ücsörgünk a parki padon, ha frisslevegõre, napfényre, vagy csak egy jó beszélgetésre vágyunk. Elmeséli a saját történetecskéit azon az ízes magyar nyelven, amelyet csak Erdélybõl jött magyarjaink beszélnek.

Öten vannak testvérek, a többsége férfi, de csak Õ merészelt szerencsét próbálni itt Magyarországon. Az otthonmaradottak csak irigykednek és várják haza meleg szeretettel, aggódással. Még mindig nem vált magyar állampolgárrá, a vizsga még elõtte áll.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Nagyon mélyen érintettek a gondolataid... A szívemből szóltál. A gyökereim nekem is Erdélyben vannak. Az anyai nagymamám jött annak idején Pestre a megélhetés reményében. Csak tőlük hallottam az otthon és az itthon megkülönböztetését. Az erdélyi magyarok mások mint mi. Tisztább a lelkük, romlatlanok és nagyon erősen kötődnek a szülőföldjükhöz, ragaszkodnak a magyarságukhoz.

Tovább 

Gyermekkoromban, otthon nálunk mindenki olvasott. Anyám is, apám is, nagyszüleim is. Ahogy elnéztem az arcukat, amint a könyv fölé hajolva hol elmosolyodnak, hol elkomorodnak, hol meg feszült izgalommal lapoznak egyet, azon gondolkoztam: hol járnak? Meg se hallják, ha szólok hozzájuk, s ha végre rám figyelnek, mintha visszajöttek volna valahonnan. Miért nem visznek engem is magukkal?
Mi van a könyvekben, mi az a titok, amit nem osztanak meg velem?
Aztán megtanultam olvasni. És megtudtam, mi a könyvek titka.

Címkék: könyv olvasás

Utolsó hozzászólás

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Ezt ugyan nem juttattad el hozzám, de megtaláltam a cimkéid között keresgélve. Már megint egy olyan terület, amely számomra is az egyik legfontosabb dolog a világon.
Már kicsi koromban segédkeztem a kis falusi könyvtárban, mert hihetetlenül izgalmasnak találtam mindazt, amit a könyvekben leltem.
Talán azért is válaszottam egyik szakomnak a főiskolán a könyvtár szakot.
Nagyon-nagyon sokat olvastam, kicsi koromban meg sem jegyeztem a címeket, szerzőket.
De én is mindig úgy olvastam, hogy beleéltem magam a történetbe, s azonosultam valamelyik szereplővel. Elképzeltem azt, hogy melyik szereplő milyen lehet, hogyan néz ki, milyen a táj, ahol a történet játszódik ... stb.
Ezért van néha, amikor egy megfilmesített változatát nézem egy regénynek például, hogy hiányzérzetem támad, vagy nem tartom jónak a szereplők kiválasztását, vagy a szinkront...
Szerencsére a gyermekemet is rá tudtam vezetni a könyvek iránti rajongásra.
Egyébként aki sokat olvas, annak a szókincse sokkal, de sokkal nagyobb, mint azé, aki ezt a csodálatos tevékenységet nem műveli.
Megnézhetjük a mai középiskolásokat, akiknek - persze tisztelet az elenyésző számú kivételnek - minimális a szókincsük, és a képzelőerejük és igen alacsony szinten áll.

Tovább 

- Úgy határoztunk - mondta Bruckner Szigfrid -, hogy elvesszük tõled a virágot.
- Jaj ne! - esett kétségbe Vacskamati.
- De igenis elvesszük! - Dömdödöm - mondta ekkor Dömdödöm.
Csodálkozva néztek rá.
- Azt mondod, hogy kérdezzük meg a virágot is?
- Döm.
Megkérdezték hát a virágot.
- Akarsz Vacskamatinál maradni?
A virágnak szép virághangja volt.
- Igen - mondta.
- De hiszen nem öntözött!
- Tudom - mondta a virág.
- De hiszen nem kapálgatott!
- Tudom - mondta a virág.

Címkék: feltétel nélküli szeretet

Utolsó hozzászólás

Aranyos nagyon. Nekünk embereknek is igy kellene egymás felé közelednünk.

Tovább 

Jó lenne egyszer olyan természetességgel ébredni, ahogy a nap csúszik fel az égre, óvatosan bontogatva ki a világot.

Hogy álmosan kitántorogva a konyhába, a kávé illata jó reggelt kívánjon.

Hogy a dolgainkban ne legyünk éhesek önmagunkra és a megszokottság ne törjön ránk.

Hogy ne kelljen autónk, bérletünk, határidõnaplónk, bankkártyánk, karóránk. Hogy cipõt se kelljen húzni és senki se csodálkozzon ránk.

Jó lenne egyszer közel engedni a csodát.

Vándorolni hatalmas mezõkön és megállni egy elárvult vadrózsabokornál, - nem elvárva a mezõ zöldjét, a virágok színét, illatát, a szirmok bársonyát.

Címkék: vágyak. álmok

Utolsó hozzászólás

Baksáné Sztanó Mária üzente 16 éve

Szinte már költői, ahogyan megfogalmaztad mindazt, amely sokunkban nap mint nap felötlik. Tetszett!!!

Tovább 

 
"A süni szívébe akkor kezdte belopni magát a szomorúság, amikor az õsz beálltával nem talált már több lehullott piros almát a fák árnyékában.
A puha avar sem tompította bánatát, amelyben reggelente a forrás vizéig gurult.
Most nem is volt hozzá kedve, csak bandukolt lefelé a keskeny ösvényen, s közben azon morfondírozott, miért is van olyan egyedül.

Bár kedves kis sün volt, mégsem kereste a többi erdei állatka társaságát. Amolyan magányos életet élt, bár jóban volt mindenkivel, mégsem mondhatta el, hogy igazi barátja volna.

Címkék: boldogság

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

...és egy újabb kellemes perctöredék agniától.:-)Köszönjük.

Tovább 

Járt a lakótelepi fagyizóhoz egy idõsebb "úr" - aki megmozgatta a fantáziámat. Törzsvendég fagyizó volt õ is, akár csak én. A fagyira nyár elején szoktam rá. Lehet, hogy boldogság hormonokra van most nagy szükségem??...Bár a miért most egyáltalán nem fontos...na szóval: az "Úr" feltûnõ eleganciával öltözködött, ami kis lakótelepünkön eléggé szokatlan. A fagyizáshoz mi tagadás én is csak "játszóruhában" szoktam megjelenni.
Minden valamirevaló férfinak azonnal a kezét figyelem meg elõször, így tettem vele is.

Címkék: kapcsolat szerelem

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

ez de jóóóóóóóóóóóóóóó

Tovább 

Ha egy férfi elrabolja a feleségedet,
nincs annál nagyobb bosszú,
mintha hagyod, hogy megtartsa!
(Sacha Guttry)


Szerintem nincs semmi ahhoz fogható,
amikor az ember egy jó könyvel bújik az ágyba.
Vagy egy barátjával, aki már olvasott könyvet!
(Phyllis Diller)


Ha az idõ tényleg nem jelent semmit a számodra,
kezdj el internetezni!
(John Dvorak)


Sohasem tagadok, sohasem mondok ellent, idõnként felejtek!
(Benjamin Disraeli)


Várni valamit a semmiért, a remény legnépszerûbb formája!

Címkék: bölcsességek

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

E bölcs mondásokhoz kapcsolódó közmondások:-Tatárjárás közben egy tatár elrabolja egyik ember feleségét. A férj utánanéz a tovavágtató tatárnak s csak ennyit mond: sezgény tatár!Másik: Könnyű annak hűségesnek maradni, akit sohasam kértek!

Tovább 

A minap hazafelé tartva, a házunk elõtti zöldben megpillantottam egy matató, zörgõ sündisznót. Hatalmába kerített az ártalmatlan kíváncsisággá civilizálódott vadászösztön, s önkéntelenül is visszafojtottam lélegzetemet. Csodáltam a kis állatot, amely képzeletünkben kedves, puha, csillogó nózijú plüssfiguraként él, de valójában szúrós, tüskés, visszahúzódó és nem túl barátságos. Persze talán épp ez vonzó benne: a felfedezés és a meghódítás vágyát csiholja ki belõlünk.

Címkék: sündisznó

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

A sünök laktóz-érzékenyek, így a tej és tejtermékek a süni halálát okozhatják.
Biztos azért nem ment többet szegény állat..

Tovább 

Egy újabb nap, egy újabb hét, egy újabb hónap és egy újabb év
... Megannyi álom, terv, fogadalom és cél... Megvalósult és összetört
.... Mintha csak egy szõnyeget húznának ki alólunk, amin megpróbálunk tudásunk és képességeink szerint lavírozni, egyensúlyban maradni
......Figyelni a billenéseket, az irányváltozásokat, hogy alkalmazkodni és elfogadni legyünk képesek a megváltozott körülményeket is
... Vagy éppen a még mindig változatlanokat
....Változunk, változtatunk...

Címkék: rohanó idő

Utolsó hozzászólás

Rné Magdi üzente 16 éve

Tovább 

Jobb, mint a sírás - mert felfelé ível az ajkunk és nem lefelé.
A nevetõgörcs mégis csak jobb - mint az izomgörcs vagy a sírógörcs.
A lyukak megjelenése at arcon - szépségünk emelvén ezzel.
A nevetés növeli a súlyunkat - nagyot nyomunk a latba...
Fellazítja hályainkat és valahol mégis csak lefogyaszt.
Ha mégsem fogyunk tõle, lazábbak leszünk - de vigyázat, szét ne essünk.
A nevetési könnyek édesek - míg a sírásé sósak.
A nevetés megmozgatja összes belsõ szerveinket - az epét sem kímélve.

Címkék: Jó kedv nevetés

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Csak az tud élni, ki mindig nevet,Kiből kicsordul minden szeretetKinek lelke élettől vidám,Ki himnuszt zeng az ég hajnalánKi minden könnyből virágot szakaszt,Minden sziklából szivárványt fakaszt.Az élet útján győztesen robog,Csak az tud élni: KI MINDIG MOSOLYOG!”

Tovább 


Eszembe jutott egy régi történet. Már nem tudom, hogy hol hallottam, de azt igen, hogy órákig nevettem rajta.

Sokáig kétségbe vontam a sztori valóságtartalmát, de rájöttem, hogy nem az a lényeg. Mindegy, hogy igaz vagy sem. A történethez tudni kell, hogy hõsünk rajongott a tetoválásokért. Évekig töprengett, de soha nem volt elég bátorsága ahhoz, hogy felkeressen egy tetováló szalont. Valami különleges, egyedi dolgot akart magára varratni. Olyat, amilyen senkinek nincs.

Címkék: tetoválás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Szia Ágika!Most olvastam el a tetoválós történetedet, nagyon tetszik ! Nekem nem nagyon tetszik a tetoválás, de tiszteletben tartom mindenkinek az elképzelését. Szép  délutánt kivánok nektek, finom teával, kellemes tea-idővel.                       Találtam egy tetovált fiút aki felszolgálja nekünk a teát,                                                                        a homlokát nem látom, vajon van-  e valami ráirva?                      

Tovább 

Mondjátok?nem hiányzik?
- a kurblis korcsolya
- a kis szerencsi csoki, amin magyarországi várak fotói voltak
- a narancsos limonádé por
- a zöld roller fehér fogantyúval
- a csepel bringa, meg a kemping
- a zenebutik
- Móka Miki és a versmondó lány
- A teadélutánok szégyenlõs egymásra nézései
- A Tévétorna
- A csillebérci úttörõtábor.
- A 10,20,50 forintos sorsjegy.
- A budai Ifjúsági Park

- A tabáni LGT koncertek május elsején
- A csatos bambi
- Az Alföldi cipõ és papucs
- A Sió szandál
- A lengyel gyártmányú négykerekû (nem gumis) görkorcsolya
- A Táncdalfesztivál
- A Vivát Benyovszki
- Az Orion ûrhajó
- A Rakéta porszívó
- egymillió fontos hangjegy
- fém építõ játék
- iskolaköpeny
- a kettõs rangadó a népstadionban
- a mozi, kényelmetlen székekkel
- a május elseje
- Telefonhoz tantusz
- A jeges kiabálása, a csákány lendülése és az arcomba csapódó jégszemcsék, ha a szomszéd néni csak fél táblát kért.

Címkék: emlékek

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

GRATULÁLOK!EZ TÉNYLEG EGY KIS NOSZTALGIAPÓTLÓ,BÁR ÉN NEM MINDRE EMLÉKSZEM,DE AMIRE IGEN,AZ HIÁNYZIK!NA MEG A LEÓ JÉGKRÉM!!! HÚÚÚ DE SZERETTEM! : )

Tovább 

Horváth-Varga Sándor - Amit az élettõl akarok

Remélni jót és alkotni szépet
Boldognak látni minden népet
Megetetni az összes éhezõt
Virággal ültetni be tar mezõt
És meglocsolni a sivatagot
Ez - mit az élettõl akarok

Békében nevelni sok gyermeket
S ne legyen rémisztõ a rengeteg
Fény gyúljon fel az agyakban
S az ember ne éljen akaratlan
Csak az örömök legyenek nagyok
Ez - mit az élettõl akarok

Emlékezni arra mi régen volt
Becsülve tisztelni az öregkort
Mert tapasztalás tanít jövõt
És erõs oltalmazhat serdülõt
Hogy városokat ne fedjen el homok
Ez - mit az élettõl akarok

A vérnek legyen végre értéke
S nem kérdezve, hogy kérték-e
Csak adni, magadból õszintén
Hogy kísérjen a tudás, a fény
S a gyermekek legyenek boldogok
Ez - mit az élettõl akarok

Kérem, legyen mindennap ünnep
Hol könnyet nem a fájdalmak szülnek
Legyen hit, megértés, szeretet, béke
Hisz az életnek van valódi értéke
Így büszke lehetek, hogy ember vagyok
Ez - mit az élettõl akarok


 

Címkék: vers

Utolsó hozzászólás

Pálinkás István üzente 11 éve

Gyönyörű!!!

Tovább 

Kamarás Klára: Valaki mindig visszahív

Mikor úgy érzem nincs tovább,
utolsót lobbant már a láng,
egy furcsa árnyék fojtogat,
hiába minden áldozat:
valaki mindig visszahív...

Valaki mindig visszahív,
mikor zokogva fáj a szív,
mikor a kétség és tudás
egymásra ront s a pusztulás
szegény, bolond fejemre száll...

Szegény, bolond fejemre száll
a sûrû éj, s a rút halál,
és megfogják a vállamat,
már csak egy végsõ pillanat...
de mindig van egy fénysugár...

Mindig akad egy fénysugár,
egy halvány, foszló fénybogár
mely megmutatja mennyit ér
az élet, s csupa jót ígér
mikor úgy érzem, nincs tovább.

Címkék: vers

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 16 éve

Tovább 


 



Az ember egykedvûen ballagott haza az orvostól. Kezeit zsebrevágva, nem nézett se jobbra, se balra, csak maga elé meredt szomorúan. Egyedül volt, nem tartozott senkihez, nem tartozott felelõsséggel senki iránt. Ezért vette tudomásul olyan lakonikus nyugalommal a diagnózist: nem gyógyítható. Nem fájt neki semmi, csak rótta az utcákat, a szemerkélõ esõben, hideg, alattomos szélben.

Címkék:

Utolsó hozzászólás

Demeter Klára üzente 16 éve

Íme az isteni gondviselés! Sokszor kellene felfigyelnünk ezekre az apró jelekre, melyek értelmet és életkedvet adnak nekünk. Nem hiába termett ott az a kis virág, nem hiába vette észre azt, amit arrafelé még nem. Mindig van egy szalmaszál, amibe kapaszkodhatunk! Csak lássuk meg!

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu