Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

network.hu

 Már alig vártam, hogy megmutathassam nektek ezeket a szívemnek igazán kedves kis pulóvereket. A fonalak már legalább egy éve pihennek itthon a fiókban. Többször nekikezdtem belőle több mindennek, de nem igazán tetszett semmi, bontás lett a vége. Sokszor úgy veszek fonalt, hogy még nem tudom mit készítek belőle, sőt. Többször vásárolok úgy fonalat, hogy csak megtetszik és még nem tudom mi kerekedik ki belőle.

 

Ennek a fonalnak a színei és a tapintása volt, ami megragadott. Olyan selymes, puha, olyan jó odabújnihozzá fonal:) Be is vásároltam rendesen belőle. Árban sem volt nagyon bruti 480 Ft/5 dkg Hát így kezdődött.

 

Amikor elkészült az első darab a lila a nagyobbik leányzónak, már tudtam, hogy nem lesz jó mert a passzé része alol nem lett szűkebb , nem szaporítottam amikor a passzé végére értem, de gondoltam nem baj kibontom az egyik színes csíknál és onnan lefelé újra megkötöm. A végén annyira belegabalyodtam a fonalakba, hogy egészen az első cirmos sorig vissza kellett szednem , de megérte Végeredmény:

 

 

 

network.hu

 

A mintákat közelről nézve tűnik csak fel, hogy nem egyforma teljesen a két kis pulcsi, hiszen a lilát csak a színén kötöttem körben és a mintája is kicsit más. Ha a színén kötünk csipke, csavart vagy akár sima-fordított/SF/ mintákat figyelni kell, hogy fedetten is lekössünk minden sort így pótolva az elmaradt visszája sorokat. Szóval a lila közelről:

 

 

network.hu

 

 Gyönyörűek a színek, nem gondoljátok?

 

És itt a zöld is:) közelről:

network.hu

 

 

És most egyben a két kis pulcsi és a töltelékek:)

network.hu

 

 Értük megéri kétszer kötni bármit:) Nagyon szeretik mindketten. A pulcsikhoz leírást nem készítettem, bármilyen színes fonalból elkészíthetőek, akár kötve, akár horgolva. A passzéminta leírása, amit kitaláltam hozzá a következő :

 

Dupla passzé-kombi lusta kötés:

 

1.-4 sor : színe a páratlan sorok: két sima, két fordított+ szélszemek, visszája fedetten kötünk. 5.sorban vezetjük be a második színt itt 4 sor lusta kötés következik, majd újra az alapszínnel duplapatent 4 sor, következő szín bevezetése lustakötéssel 4 soron keresztül és így tovább.

 

Mindenkinek jó szórakozást !!!

 

Címkék: gyermek lányka pulcsi

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Marikje Kötés Horgolás üzente 14 éve

http://kincseim-marikje.blogspot.com/2009/05/gyermekpulcsik.html#links

Ebben a blogban a minták leírása megtalálható. Üdvözlettel Marikje

Válasz

Marikje Kötés Horgolás üzente 14 éve

kedves Éva!
Köszönöm és igen ők a lánykáim:) Marikje

Válasz

JANCSOVICS EVA üzente 14 éve

Nagyon, szepek , gynyoruek, ezek a te lanykaid, mert ok is edesek. Valahol talaltam a horgolas alapjait amit te tettel fel, 40 evesen vegre megtanultam horgolni ,. Ezt csak neked koszonhetem. Koszonom.Most meg mar hogy tudom az alapmintakat. mit is kellene horgoljak (szeretnek toppot de ..probaltam mobil telefon tartot de nem lett jo , most probalok egy taskat..? az teglalap .., elvileg egyszeru, , minden mintat beletenek egy darabba, aztan csodalkozom , hogy hullamos a munka szele, meg kiserletezem, gyakorolok. De tenyleg nagyon koszonom . Udvozollek, es tovabbi jo munkat . JANEVA.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu