Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Elfelejtettem a jelszavam 

Nem vagy belépve

Ez a funkció csak regisztrált tagoknak elérhető. Csatlakozz most a Networkhöz vagy ha már tag vagy, lépj be itt:

Diavetítés indítása

Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Dr.Takács Nándor

Jelmondata: Caritate Christi - fidelitate Mariae; vagyis: Krisztus szeretetével, Mária hűségével
dr. Takács Nándor
ny. püspök
(Rábacsanak 1927. január 15. -)
Takács Nándor Jusztin püspök egyszerű, tízgyermekes földműves családban. Középfokú tanulmányait a karmelita rend kisszemináriumában végezte. 1942-ben lépett a karmelita rend közösségébe, 1943-ban tette le első, 1948-ban örökfogadalmát. A szerzetesrend keszthelyi főiskoláján tanult tovább, 1950-ben - amikor rendjének működési engedélyét megvonta az állam - a Központi Szemináriumba került. A győri egyházmegye papjává 1951. október 28-án szentelték. Papp Kálmán püspök tanulmányi szabadságra küldte, teológiai doktorátus szerzett. A budapesti Központi Szeminárium énektanára és prefektusa 1957-től 1959 februárjáig, amikor állami nyomásra a kispapok döntő többségével együtt tanáraikat is elüldözték az intézményből. Az ÁEH ekkor a papi működéstől is eltiltotta: 1959-tól kántorként szolgált Gyöngyösön, Dömsödön, Csornán.
Plébániánkon volt kántor és karnagy 1968 és 1973 között.
1973-ban kapott újra papi beosztást: magyaróvári káplán lett, 1978-tól Tatabánya-Alsógalla plébánosa. 1980-ban tiszteletbeli esperesi címet nyert. 1986-tól a győri szeminárium tanára és spirituálisa.

1988. december 30-án nevezte ki II. János Pál pápa carcabiai címzetes püspöknek és székesfehérvári segédpüspöknek. Püspökké szentelése Esztergomban, 1989. február 11-én történt. 1990 márciusától koadjutor püspök, 1991 őszétől a székesfehérvári egyházmegye püspöke.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferenciában a Karitász ügyeinek volt képviselője, az Országos Magyar Cecília püspökelnökeként a liturgikus zene ügyének volt felelőse. 2003 áprilisában fogadta el a Szentszék nyugdíjkérelmét.
http://www.albertfalviplebania.hu/takacs.html

Címkék: dr.takács nándor  

Kategória: Saját

Látta 117 ember.

Értékeld

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Üzenőfal

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu